Dodaj do ulubionych

podwyzki w PKO SA

IP: 158.66.113.* 19.02.03, 09:16
ale oczywiscie oplat, nie depozytow. Z 6.00 na 8.50 za prowadzenie eurokonta,
do 60 zl za przyznanie, prolongate i zmiane wysokosci pozyczki odnawialnej.
Obserwuj wątek
    • bator1 Re: podwyzki w PKO SA 19.02.03, 09:53
      eurokonto vip z 12 na 17 zł a do tego pakiet badziewnych pseudo-ubezpieczeń,
      których za darmo bym nie zwiął - albo się dublują z innymi, albo sytuacje jakie
      obejmują są zgoła fantastyczne. I to w banku, który nawet nie potrafi podac
      skąd przyszły pieniadze na konto!
      opłata za linie kredytową wzrosła zdaje sie do CO NAJMNIEJ 60 zł. Mozna zabulić
      wiecej przy wiekszym limicie - przy 10 tys. to zdaje się ok. 250 zł.
      • cleo_1 Re: podwyzki w PKO SA 19.02.03, 14:21
        tak, CO NAJMNIEJ 60 zl. Przeoczylam, przepraszam. Dawno ucieklam z tego banku,
        ciekawe, czemu moj facet trzyma tam kase? Musze z tym zrobic porzadek:)
        Nawiasem mowiac, maja niezly tupet, przy takich procentach za depozyty
        proponowac takie oplaty! O tych ubezpieczeniach nawet gadac sie nie chce. Jakas
        atrapa na otarcie lez?
    • Gość: jerry Re: podwyzki w PKO SA IP: proxy / 10.10.120.* 25.02.03, 14:16
      W PEKAO SA podwyżką na 8,50 zł za prowadzenie erokonta przegięli pałę...Ja mam
      zwykłe konto w PKP BP(superkonto) za 3 zł i sobie chwalę.I co z tego że PEKAO
      SA gwarantuje jakieś tam duperele typu : ubezpieczenia,szeroką sieć bankomatów
      (?!) informację sms i.t.p. Jak i tak większość Polaków to ma konto tylko po to
      żeby wypłacać z niego swoje pobory.. A g.... interesują NAS te wszystkie
      dodatkowe usługi.Żądamy dostępu do taniego konta:))), a dopiero potem pozwólcie
      nam decydować o zakupie nowych produkótów. To jest takie uszczęścliwianie na
      siłę,..Oj biedni klienci PEKAO SA ..Zapraszam zatem do oddzałów PKP BP SA!!Nie
      dajcie siię dalej robić w konia!!!Policzmy: np. 1 mln klientów banku po 8,5 zł
      to ile daje?Całkiem niezła sumkę...:))
    • Gość: Allegra Re: podwyzki w PKO SA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.02.03, 16:11
      Oburzyło mnie postępowanie banku PKO SA. Jestem jego klientka od 8 lat i
      wczesniej byłam zadowolona z usług. Ale ostatnie pismo, w którym informuja
      mnie, że "całkowicie za darmo" oferuja mi pakiet ubezpieczeń o które nie
      prosiłam i które całkowicie sa mi zbedne, wywołało we mnie furię!!! przy
      okazji podnoszą cenę za prowadzenie eutokonta plus z 8 na 11,50... coż za
      zbieg okoliczności... :/
      Zamierzam zwrócić się z tą sprawą do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów
      (00-950 Warszawa, Pl. Powstańców Warszay 1). I mam wielką prośbę do innych
      internautów naciąganych przez ten bank: zadajcie sobie odrobinę trudu i
      napiszcie skarge do tegoż urzędu! Jesli napłynie wiele skarg, to urząd będzie
      musiał zająć się tą sprawą.
      Zamierzam zrezygnować z usług PKO SA, bo o wiele przyjaźniejszy dla klienta
      jest PKO BP prowadzący Inteligo, czy mBank. Ale - moi drodzy - to nie chodzi
      o kilka złotych podwyżki, tylko o ZASADĘ! nie pozwólmy się traktować z góry
      przez ludzi, którzy żyją z naszych pieniędzy i na siłę wmuszają nam usługi,
      nie dość, że niepotrzebne, to jeszcze na jakim poziomie.. wiekszość z nich
      stanowi "informacja" (po wczytaniu się w ofertę).. A jednocześnie bank nie
      daje nam mozliwości rezygnacji z niechcianej usługi, albowiem jedyna
      możliwością rezygnacji jest rezygnacja z prowadzenia rachunku.. Szczyt
      bezczelności!!!

Pozdrawiam wszystkich, którym będzie się chciało chcieć :)

Allegra
      • cleo_1 Re: podwyzki w PKO SA 26.02.03, 15:42
        Allegra,
        nie bedziemy skladac skarg, bo po prostu szkoda nerwow. Najwieksza kara bedzie
        dla nich, jak ludzie zaczna zamykac rachunki. Uciekali im klienci, i uciekac
        dalej beda. To ich najbardziej zaboli, nie skargi, ktore maja w d...
        I nie wynika to z oportunizmu, bo akurat w swoim otoczeniu nie znam bardziej
        bojowo nastawionej osoby od siebie - ale po prostu uwazam, ze to nic nie da.
        Da - zamkniecie konta. Zamykajcie konta w PKO SA Niech sie bujaja ze swoimi
        podwyzkami i ubezpieczeniami.
        • Gość: Allegra Re: podwyzki w PKO SA IP: 195.245.213.* 26.02.03, 21:30
          cleo_1 napisała:

> Allegra,
          > nie bedziemy skladac skarg, bo po prostu szkoda nerwow. Najwieksza kara
          bedzie
          > dla nich, jak ludzie zaczna zamykac rachunki. Uciekali im klienci, i uciekac
          > dalej beda. To ich najbardziej zaboli, nie skargi, ktore maja w d...
          > I nie wynika to z oportunizmu, bo akurat w swoim otoczeniu nie znam bardziej
          > bojowo nastawionej osoby od siebie - ale po prostu uwazam, ze to nic nie da.
          > Da - zamkniecie konta. Zamykajcie konta w PKO SA Niech sie bujaja ze swoimi
          > podwyzkami i ubezpieczeniami.

Jeśli wszystkim będzie szkoda nerwów, to wkrótce może się okazać, że nie będzie
          dokąd uciekać... Poza tym ja nie jestem typem, który po prostu wychodzi, kiedy
          coś mu się nie podoba, tylko po prostu mówie o tym głośno i próbuję to zmienić.
          Wyjść zawsze zdążę..

Pozdrawiam
          • cleo_1 Re: podwyzki w PKO SA 27.02.03, 11:42
            czasami walka na wielu frontach meczy. nie przekonasz mnie do Twojego sposobu
            dzialania, przynajmniej nie w tej sprawie.
            pozdrowienia i powodzenia w walce po swojemu:)
            • Gość: Allegra Re: podwyzki w PKO SA IP: 195.245.213.* 27.02.03, 17:24
              Napisałam już skargę do UOKiK, wyślę ją niebawem. Napisałm równiez list do
              pana, który się podpisał pod listem przewodnim informującym o podwyżce i nowym,
              wspaniałym pakiecie ubezpieczeń. Wyraziłam w nim zawód co do metod stosowanych
              przez bank wobec klientów i zapowiedziałam, że zrezygnuję ze współpracy oraz
              zgłoszę skargę do UOKiK. Ciekawa jestem reakcji...

P.S Nie zamierzam Cię agitować cleo, ale wolałabym, żebyś nie wypowiadała się w
              imieniu innych, tylko we własnym.
              Pozdrawiam
              • cleo_1 Re: podwyzki w PKO SA 28.02.03, 15:27
                Allegra,
                bardzo to ladnie i pieknie, co napisalas, tyle, ze niewiele to da. A raczej nic
                to nie da. Po prostu - jak Ci sie nie podoba, otworz konto gdzie indziej - to
                jest Twoj wybor i tylko to. Jak zapewne wiesz, w obrocie gospodarczym
                funkcjonuje cos takiego jak umowy adhezyjne. Umowa o prowadzenie rachunku
                bankowego do nich nalezy. Zostalas wlasciwie poinformowana o podwzyzce, ktora -
                jak wynika z pisma - "nie wiaze sie" z rozszerzeniem zakresu uslug. Szkoda
                Twoich nerwow.

> P.S Nie zamierzam Cię agitować cleo, ale wolałabym, żebyś nie wypowiadała się
                w imieniu innych, tylko we własnym.

Zupelnie nie rozumiem tego zarzutu. A gdziez to ja sie wypowiedzialam w imieniu
                innych? Pisalam tylko i wylacznie o sobie, o swoim zdaniu na ten temat... Nie
                zamierzam Cie pouczac Allegra, ale wolalabym, zebys czytala troche uwazaniej
                wypowiedzi innych ludzi i nie formulowala zbyt pochopnych opinii.

Rowniez pozdrawiam i zycze milego weekendu,
                cleo

Gość portalu: Allegra napisał(a):

> Napisałam już skargę do UOKiK, wyślę ją niebawem. Napisałm równiez list do
                > pana, który się podpisał pod listem przewodnim informującym o podwyżce i
                nowym,
                >
                > wspaniałym pakiecie ubezpieczeń. Wyraziłam w nim zawód co do metod
                stosowanych
                > przez bank wobec klientów i zapowiedziałam, że zrezygnuję ze współpracy oraz
                > zgłoszę skargę do UOKiK. Ciekawa jestem reakcji...
                >
                > P.S Nie zamierzam Cię agitować cleo, ale wolałabym, żebyś nie wypowiadała się
                w
                >
                > imieniu innych, tylko we własnym.
                > Pozdrawiam
                • Gość: Allegra Re: podwyzki w PKO SA IP: 195.245.213.* 01.03.03, 21:55
                  cleo_1 napisała:

> Allegra,
                  > bardzo to ladnie i pieknie, co napisalas, tyle, ze niewiele to da. A raczej
                  nic
                  >
                  > to nie da. Po prostu - jak Ci sie nie podoba, otworz konto gdzie indziej - to
                  > jest Twoj wybor i tylko to. Jak zapewne wiesz, w obrocie gospodarczym
                  > funkcjonuje cos takiego jak umowy adhezyjne. Umowa o prowadzenie rachunku
                  > bankowego do nich nalezy. Zostalas wlasciwie poinformowana o podwzyzce,
                  ktora -
                  >
                  > jak wynika z pisma - "nie wiaze sie" z rozszerzeniem zakresu uslug. Szkoda
                  > Twoich nerwow.

Uprzejmie proszę, abyś nie przekonywała mnie do swoich racji. Twoim zdaniem to
                  nic nie da, a moim - tak. Poza tym moje nerwy, to moja sprawa.. bądź łaskawa
                  nie troszczyć się o nie. Z góry dziekuję.

> > P.S Nie zamierzam Cię agitować cleo, ale wolałabym, żebyś nie wypowiadała
                  > się
                  > w imieniu innych, tylko we własnym.
                  >
                  > Zupelnie nie rozumiem tego zarzutu. A gdziez to ja sie wypowiedzialam w
                  imieniu
                  > innych? Pisalam tylko i wylacznie o sobie, o swoim zdaniu na ten temat... Nie
                  > zamierzam Cie pouczac Allegra, ale wolalabym, zebys czytala troche uwazaniej
                  > wypowiedzi innych ludzi i nie formulowala zbyt pochopnych opinii.

Spójrz wyżej, do własnej wypowiedzi: "Allegra, nie bedziemy skladac skarg, bo
                  po prostu szkoda nerwow." Używasz tu liczby mnogiej, która wskazuje, że
                  wypowiadasz sie w imieniu jeszcze czyimś, domyślnie - innych internautów. Nie
                  formułuje pochopnych opinii.

Nie pozdrawiam, bo wkurza mnie prowadzenie jałowych dysputek nie na temat.
                  Bez odbioru i bez pozdrowień.
                  • cleo_1 Re: podwyzki w PKO SA 03.03.03, 14:01
                    > Uprzejmie proszę, abyś nie przekonywała mnie do swoich racji. Twoim zdaniem
                    to
                    > nic nie da, a moim - tak. Poza tym moje nerwy, to moja sprawa.. bądź łaskawa
                    > nie troszczyć się o nie. Z góry dziekuję.

Ani mi w glowie troska o Ciebie. Wyrazam po prostu swoja opinie i to, ze
                    traktuje Cie nieco protekcjonalnie, to dlatego, ze moim zdaniem na to
                    zaslugujesz - traktujac mnie w taki sposob. Zauwaz, pisze "moim zdaniem".
                    >
                    > Spójrz wyżej, do własnej wypowiedzi: "Allegra, nie bedziemy skladac skarg, bo
                    > po prostu szkoda nerwow." Używasz tu liczby mnogiej, która wskazuje, że
                    > wypowiadasz sie w imieniu jeszcze czyimś, domyślnie - innych internautów. Nie
                    > formułuje pochopnych opinii.

Czytac moze i umiesz, tyle ze kontekst nie bardzo lapiesz. Pisalam "my" w
                    sensie ja i moj facet; jakbys zadala sobie trud i nie poszczekiwala na ludzi,
                    tylko czytala, co sie do Ciebie pisze, moze mozna byloby z Toba pogadac i
                    oszczedzila mi tego rodzaju komentarzy.

a czy bedzie odbior, czy nie - ja o tym decyduje, nie Ty, Allegra.

• Gość: Kopiejka Re: podwyzki w PKO SA IP: 195.245.213.* 03.03.03, 19:41
                      Hej Alegra!
                      Ja też jestem dotknięta postępowaniem Pekao SA. W sumie co mi szkodzi? mogę
                      napisać list do antymonopolowego :) jeśli to ma w czymś pomóc...

P.S. Jakaś wyjątkowa chamica z tej cleo. Zresztą jedna z wielu krążących po
                      forach i wyładowujących swoje frustracje.

Pozdrowienia :)
                      • cleo_1 Re: podwyzki w PKO SA 04.03.03, 11:26
                        Setnie sie ubawilam, Allegra, byle tak dalej:)
                        Jak Ci nie staje argumentow, podszyj sie jeszcze pod kilka innych osob i
                        dowal kilka "odwaznych" tekstow sadzac, ze jestes anonimowa. Jestes zalosna.
                        Odmozdzona, krzykliwa sojka.
                        Wymiana korespondencji z Toba uwlacza mojej inteligencji.
                        Mysl, to nie boli.
                        A jesli sie frustruje, to tylko z powodu takich "inteligentnych inaczej" jak Ty.

• Gość: efka Re: podwyzki w PKO SA IP: *.stacje.agora.pl 27.02.03, 12:44
      Ale to jest bardzo ciekawy problem. Jak jestescie zainteresowani jakas wieksza
      akcja, to ja chetnie nawiaze z Wami kontakt. Zostawiam swojego maila
      egolde@gazeta.pl Czekam na kontakt! Pozdrawiam.
      • Gość: Basia Re: podwyzki w PKO SA IP: *.radiozet.com.pl 04.03.03, 21:07
        Ludzie! wynoscie sie z tego PEKAO SA, ja to zrobilam dzisiaj, nie stac mnie na
        utrzymywanie wlascicieli z Wloch. 11,50 - skandal. A jak mnie pani
        przekonywala, ze jednak warto dostac. Bo za darmo moge wyjmowac pieniadze za
        bankomatow Euronetu! Za darmo? Tez zalozylam sobie konto za 3 zł miesiecznie.
        Namiawam wszystkich - nie traccie pieniedzy ! i pozdrawiam :)
    • Gość: Aguś Re: podwyzki w PKO SA IP: *.lublin.mm.pl 28.02.03, 19:03
      Nadmieniajac jeszcze chcialam powiedziec ze w oprocz tego, ze w PKO BP SA MAJA
      SUPERKONTO "za 3 zl" miesiecznie to rowniez maja dostepna usluge SMS i wiele
      innych , nawet konto internetowe jest tansze niz eurokonto w PEKAO SA.
      Pozdrawiam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka