04.09.06, 13:34
Witam. Mam prośbę, może ktoś mi doradzi. W jakiem banku kredyt hipoteczny?
Waham się już tylko między Nordea a PKO BP, analizuję wszystkie za i przeciw
i już sam nie wiem. Dodam tylko, że w PKO mam konto od ok 7 lat. Czekam na
odpowiedzi , bardzo pilne!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: kredyt IP: *.com.pl 04.09.06, 14:35
      Mam ten sam problem. Chce wziac kredyt hipoteczny i nie wiem w ktorym banku?
      Zalatwiam w GE Money i Polbanku, ale widze różne opinie na ich temat. Dzięki za
      wszelkie wskazówki.
      • Gość: mk6541 Re: kredyt IP: *.olsztyn.mm.pl 04.09.06, 19:51
        Mi osoba która pracuje w banku odradziła wszystkie maleńkie banki, bo potem są
        problemy
        • jk Re: kredyt 04.09.06, 19:57
          Gość portalu: mk6541 napisał(a):

> Mi osoba która pracuje w banku odradziła wszystkie maleńkie banki, bo potem są
          > problemy

Niby dlaczego i jakie niby problemy?
          I GE to mały bank? :)

To ma być kredyt w PLN czy walucie (jakiej)? Jakie ltv?
          • mk6541 Re: kredyt 04.09.06, 20:04
            kredyt na zakup mieszkania na rynku wtórnym, wartość nieruchomości 192 tys,
            wkład 50 tys
        • Gość: ziut19 Re: kredyt IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.06, 19:57
          Gość portalu: mk6541 napisał(a):

> Mi osoba która pracuje w banku odradziła wszystkie maleńkie banki, bo potem są
          > problemy

Na pewno pracuje w duzym banku:) Ciekawe na czym maja te problemy polegac.
          A co do pierwszego postu, to trudno powiedziec ktory bank jest lepszy jesli nie
          wiem jaki kredyt Cie interesuje. Teoretycznie jeden jest najtanszy a drugi
          najdrozszy na rynku, wiec nie wiem co porownujesz.
          • mk6541 Re: kredyt 04.09.06, 20:05
            W pko powiedzieli że się dostosują jak im przyniosę ofertę z innego " tańszego
            banku"
            • mk6541 Re: kredyt 04.09.06, 20:14
              Mam jeszcze jedno pytanie, aby złożyć wniosek muszę mieć umowę przedwstępną i
              wypiś z księgi, no i oczywiście dać zadatek.W banku jednym i drugim powiedzieli
              że nie ma problemu, jest zdolność. Czy jest opcja że bank nie przyzna kredytu??
              jak ustrzec się przed utratą zadatku ??
              • jk Re: kredyt 04.09.06, 21:34
                Czyli jaka waluta kredytu?
                Jeżli pko bp (szybki, ale chyba w dalszym ciągu drogi) "dostosuje" się do
                warunków z innego banku, to bierz tam - zwłaszcza, że będzie się dostosowywać "w
                dół".
                Bank może zawsze odmówić kredytu, jego święte prawo. Zdolność może być, ale
                zazwyczaj na poziomie oddziału "nie widać" wszystkiego (bik, jakieś
                zobowiązania, problemy z ustaleniem dochodu, ew. wkład własny, itd.).

Zadatek możesz odsprzedać, w razie czego, innemu kupującemu. Nieco stracisz, ale
                wszystkie nie przepadnie. To się zdarza.
                • Gość: mk6541 Re: kredyt IP: *.olsztyn.mm.pl 05.09.06, 07:30
                  Nie mam żadnych długów, ale nie wiem co z tym "BIK" , ktoś pisał że został tam
                  wpisany przez błąd urzędnika bankowego. Jak mam sprawdzić czy mnie tam nie ma ??
                  może ktoś się rzeczywiście pomylił i ja też tam figuruję.
                  • matatek Re: kredyt 05.09.06, 10:31
                    jeśli jesteś z mazowieckiego, to mogę mieć coś konkurencyjnego :)
                    • Gość: mk6541 Re: kredyt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 10:42
                      Nie , jestem z Warmińsko-mazurskiego
                  • jk Re: kredyt 05.09.06, 18:31
                    www.bik.pl - tu jest napisane, jak możesz to sprawdzić.
                    BIK jest ok, raczej się nim nie martw. Zazwyczaj tylko pomaga w uzyskaniu
                    kredytu. Pomyłki to rzadkość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka