Gość: karola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 17:49 chciałabym miec karte kredytową czy mozecie mi polecic gdzie najkorzystniej i od czego zalezy limit na tej karcie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jacek Re: karta kredytowa IP: *.broker.com.pl 29.09.06, 00:24 Limit na karcie zależy przede wszystkim od dochodów. Sama oferta kart w bankach jest podobna - dominuje Visa i Mastercard. Chyba, że chcesz to American Express, to już tylko w Banku Millennium. Najczęściej kartę na pierwszy rok dostajesz za darmo, a po roku opłata roczna przeciętnie na poziomie 35-60 zł, niekiedy zależy to od obrotów na karcie i możesz też wznowienia mieć za darmo. W BPH jest tak, że jak nie robisz iluś tam transakcji w miesiącu, to ponosisz dodatkową opłatę. Przy kartach jest po kilka ubezpieczeń, z których niekiedy warto zrezygnować, bo to zawsze koszt kilku złotych/m-c. Karta kredytowa jest dobra dla kredytów na kilkanaście-kilkadziesiąt dni, bo możesz wtedy mieć kredyt bez odsetek, pod warunkiem, że płacisz w sklepie. Jak wypłacasz w bankomacie gotówkę, to jest to drogi interes, bo wysokie oprocentowanie i prowizja za transakcję. Gdy chcesz się kredytować to lepiej mieć debet w rachunku i do tego kartę bankomatową, tylko wtedy nie możesz płacić kartą przez internet. No i banki wolą wydać kartę kredytową, bo więcej na niej zarabiają... Wejdź, np. na www.millenet.pl i tam możesz złożyć wniosek o kartę przez internet i zobaczysz jaką kwotę możesz dostać. Gdy nie osiągasz dochodów ( lub tylko zasiłki, lub tylko na czarno ) to w Banku Millennium możesz dostać kartę kredytową z limitem 500 zł :) Odpowiedz Link Zgłoś
bwportal.pl Re: karta kredytowa 29.09.06, 15:59 Ja moge polecic moje skromne porownanie kart kredytowych: www.bwportal.pl/Article144.phtml Odpowiedz Link Zgłoś