Dodaj do ulubionych

Jaki bank??

22.12.06, 09:20
Witam,
Czy moglabym liczyc na doradzenie mi jaki wybrac bank? Do tej pory korzystam
z PKOBP ale jezeli Kaziu ma nim zarzadzac, to wolę wybrac inny. Tylko ktory?
Jeszcze jedno pytanko: obsługa kont gospodarczych... w ktorym banku najtaniej?
Pozdrawiam świątecznie i prosze o pomoc :-)
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: Jaki bank?? 22.12.06, 12:27
      Nie uprzedzaj się do banku przez Kazia.
      Npewno nie zdąży banku popsuć.....
      • Gość: mar Re: Jaki bank?? IP: *.man.poznan.pl 22.12.06, 12:43
        jasne, bo tego banku popsuć bardziej już nie można, chociaż ... znając
        możliwości naszych rządzących?
        • olcia.555 Re: Jaki bank?? 22.12.06, 20:08
          >tego banku popsuć bardziej już nie można<
          mar... w takim razie , który bank polecasz? i dlaczego?
    • Gość: Gość Re: wypłata z bankomatu w irlandii IP: 217.30.157.* 22.12.06, 16:58
      do kont gospodarczych polecam bank Millenium

CHŁOPIEC CZY DZIEWCZYNKA?
      plec-dziecka.zlotemysli.pl/zrobto.php
      • olcia.555 Re: wypłata z bankomatu w irlandii 22.12.06, 20:09
        A dlaczego Millenium?
        • Gość: mar Re: wypłata z bankomatu w irlandii IP: *.man.poznan.pl 23.12.06, 08:04
          nikomu niczego w życiu nie staram się narzucać czy polecać. każdy ma wolny
          wybór. jednak niektóre instytucje staram się omijać szerokim łukiem dla zasady.
          skoro ktoś ma się paść na moich pieniążkach to niech przynajmniej stworzy pozory
          troski o klienta. po prostu subiektywnie nie po drodze mi z takimi firmami jak
          PKO BP, PKP, Poczta Polska itp. korzystam z nich tylko jak naprawdę nie mam
          innej możliwości gdyż niestety w tym kraju niektóre rzeczy są tak odgórne i
          celeowo poustawiane aby broń boże wyboru nie było. one istniały, istnieją i
          pewnie istnieć będą zawsze. są skazane na byt pomimo, iż często ich byt przeczy
          wszelkim prawom. a Polak jak się do czegoś przyzwyczai to stadem koni nie
          oderwiesz. no cóż demokracja też nie jest doskonała i nie dla każdego się
          nadaje. narazie!
      • olcia.555 Re: jaki bank? 23.12.06, 08:14
        mar... no cóż... Niewiele - oprócz krytyki - dowiedziałam się od ciebie. A
        szkoda. Myślałam, że może polecisz bank, z którego jednak jesteś zadowolony (i
        dlaczego?). Ja na bankach się nie znam ale gdybys zapytał mnie o rzeczy , na
        ktorych sie znam.... chętnie doradzę :-)
        • marin205 Re: jaki bank? 27.12.06, 09:31
          WITAJ

ja tez miałem taki problem, korzystałem też kiedyś z BPH nie internetowego
          (konto trzymam bo mam wysoki debet na nim), przerabiałem ING, Millenium i PKO

propnuję
          LUKAS E-KONTO PRO - pomimo opłaty za prowadzenie warto bo:
          1. ma przelewy za 0 zł,
          2. każdy przelew potwierdzasz własnym hasłem i hasłem z tokena a nie jakieś
          czekanie na sms czy z listy haseł
          3. przyjazny interfejs
          4. wygodny dostęp do historii konta, i transakcji na kartach kredytowych jak
          się ma

wady dla mnie to: brak możliwości wydruku elektronicznego potwierdzenia i brak
          przelewów za granicę
        • Gość: mar Re: jaki bank? IP: *.man.poznan.pl 27.12.06, 11:28
          akurat z kont gospodarczych nigdy nie korzystałem natomiast konto osobiste w
          wiekszości banków już miałem. powiem tak: po wielu latach podróży z kontem :-) w
          tej chwili powróciłem do LUKASa i próbuję się skutecznie uwolnić od BPH a ciężko
          to idzie. prawie jak z BZWBK gdzie konto zamyka się przez 6 tygodni. doszedłem
          do wniosku, że najwięcej zależy nie od banku ale od obsługi w konkretnym
          oddziale - (najlepiej coby oddział był w miarę "świeżo-otwarty" a jego obsługa i
          kierownictwo z średnią wieku zbliżoną do nas to wtedy najłatwiej się
          porozumieć)- gdzie będziemy najczęściej bywać. po prostu trzeba zwiedzić okolice
          na własnych nóżkach i się przekonać. "kuchy" zdarzają sie każdemu więc przede
          wszystkim liczy się sposób ich załatwiania i chęć pomocy klientowi. jeżeli
          chodzi o mój SUBIEKTYWNY (i każdy może mieć tu całkiem inne odczucia) ranking to
          na plus: LUKAS, VWbank direct, CITI, NORDEA, GETIN. na minus zaś: wszelkiej
          maści PKO, KB, BPH, BGŻ, MULTI.
          • olcia.555 Re: jaki bank? 27.12.06, 18:49
            Dzieki bardzo.
            Duzo zlego mowi sie o PKO i zapewne dlatego, ze obsluga w nich jest POWOLNA i
            NIEPRZYJEMNA. Zaletą na pewno jest to , ze jest to bank w kazdym miasteczku i
            ma prawie wszedzie bankomaty. Masz racje... trzeb asie rozejrzec.
            Dzieki bardzo za kazdą informację :-*)
            • Gość: mar Re: jaki bank? IP: *.man.poznan.pl 28.12.06, 08:32
              bardzo uprzejmię proszę :-) a jak już dokonasz wyboru to daj znać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka