Gość: Ted Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 20:44 BGK. Jestem bardzo zadowolony. zadnych kolejek. Obsluga zna klientow, nie robi zadnych problemow jesli brakuje jakiejs formalnosci. Podpis mozna uzupelnic pozniej, a tymczasem operacja jest wykonywana. Korzystne oprocentownie. Odpowiedz Link Zgłoś
tiek Re: twój ranking banków DOBRYCH 16.08.02, 15:12 Wiecie co? wszystko o czym tutaj piszecie mam w Multibanku :). Dosłownie wszystko Wprawdzie Euronet moglby miec jeszcze wiecej bankomatow, ale i tak jest bardzo dobrze, a mialem juz konta w kilku bankach, ktorych nazwy tutaj przytoczono i powiem/napisze jedno nie ma porownania pod kazdym wzgledem. A jest jeden bol - nie maja kart kredytowych, choc podobno to kwestia kilku tygodni. Polecam jest the best Odpowiedz Link Zgłoś
tiek Re: twój ranking banków DOBRYCH 16.08.02, 15:14 tak na wszelki wypoadek, mowiac wszystko mialem na mysli tylko strone pozytywow :), choc pewnie kazdy znajdzke cos, co wg niego mogloby byc inaczej pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: festin Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.chello.pl 17.08.02, 19:07 miliarder napisał(a): > 1. kredyt bank. :-)))) bardzo zabawne. Kiedy wydali mi karte (cirrus) podszedlem do bankomatu by zmienic pin do niej. Bankomat nie mial takiej opcji. Pomyslalem, ze cos zle robie i wrocilem do pana w okienku. Wydawal sie lekko zaszokowany moim pomyslem zmiany pin'u na wlasny :-). Klika miesiecy pozniej postanowilem przetestowac czy przyznany mi debet "funkcjonuje". W tym celu probowalem przy wyplacie przekroczyc saldo na rachunku o jakies 100 zl. Niestety bankomat ponownie nie chcial wspolpracowac i ponownie musialem udac sie do milego pana w okienku. Pan usmiechnal sie z lekkim poblazaniem ( "pan to chyba zadko bywa w banku ;-)" ) i dal mi jakis plik papierzysk do podpisu. Jakie plyna wnioski z powyzszego ? 1. Kredyt Bank to na pewno lider bankowosci detalicznej ;-) 2. Idealne baki istnieja tylko w bajkach i reklamowkach ( a moze to to samo ? :-) ) W zwiazku z tym jedyne co my biedni klienci mozemy zrobic to dokladnie czytac regulaminy i w zadnym wypadku nie poprzestawac na jednym banku. Nalezy miec konta w kilku bankach dobierajac je pod kontem optymalizacji uslug jakie sa nam potrzebne. I wtedy moze sie okazac, ze nawet konto w takim zabytku jak KB tez do pewnych celow moze sie okazac przydatne ( tak na przyklad jest w moim przypadku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.02, 11:20 Mój wariant to. 1. Konto w stałym banku to obecnie bank Śląski. Przez 7 lat było to PEKAO SA ale w końcu ileż można wytrzymać przy "wyciągu" na którym jest tylko: wpłata, transakcja przy użyciu karty, opłata stała.. - bez dokładnego opisu. W Śląskim codziennie sprawdzam stan w internecie i mam tam wszystko na bieżąco. Od poziomu konta prestiż wszystkie wypłaty z obcych bankomatów to zero prowizji. 2. Konto wirtualne to mbank. Na początku małe potknięcie w centrum telefonicznym, ale pozatym są dobrzy. Karta VE w ciągu 7 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
codered OJ MIAŁO SIĘ TROSZKĘ KONT W RÓŻNYCH BABKACH... 18.08.02, 03:17 Witam! Pierwsze konto założone 4 lata temu.... miało być w PEKAO S.A.... ale nie było;- )Po odstaniu 50 minut do okienka "wkurzony" pobiegłem do nowo otwieranej sieci bankowości detalicznej Millennium. Zero "ludzików" (pewnie dlatego, że był to nowy bank więc i klientów nie mieli jeszcze zbyt dużo), miła, wręcz fantastyczna obsługa, 5 minut, jeden formularz i miałem swoje pierwsze w życiu konto;-) Dzień później czekała do odebrania karta - rekord świata - w jeden dzień! Zlikwidowałem tam rachunek jakieś 3 tyg. temu. Powód? Mają dużo oddziałów ale co z tego skoro na ich odział bankowości elektronicznej nie mogłem się doczekać tyle czasu a i oferta jakaś taka cofnięta w czasie się zaczyna robić. Swoją drogą skoro zainwestowali w całą sieć oddziałów może nie na rękę im otwierać dostęp przez internet do kont - połowę z oddziałów trzeba by było zamknać. Generalnie z tego banku jestem zadowolony i jeśli komuś nie zależy na bankowości elektronicznej to Millennium godny polecenia jest i basta. A no i karty kredytowe maja fajne! Równolegle z posiadaniem konta w Millennium zapragnąłem mieć dostęp do konta przez internecik - wybór padł na mBank.... fajny serwis WWW, renoma BRE, wszystko za darmo;P Niestety posiadanie konta w banku typowo wirtualnym to hmmm lekka porażka jeśli nie ma sie też konta w banku tradycyjnym. Tak więc ostatecznie rozstałem się z kontem w mBanku. Chodzą słuchy, że mBank bardzo źle traktuje swoich klientów jeśli coś się reklamuje np. błędną transakcję na koncie itd. Ale jako bank dla małowymagających będę polecał każdemu. Okay dalej zawitałem do ...... Fortis Banku. I nie założyłem wcale e-konta tylko "pakietowe". Poczułem się deko ELITARNIE. Przecież to bank dla wybranych, można powiedzieć, że jeszcze wyżej w hierarchii niż Citi. Konto zakładałem w starym odziale na Marynarskiej. Szczerze powiem, że elitarność tego banku momentalnie prysnęła w moich oczach jak zawitałem do tego "mikroskopijnego" odzialiku rodem z poprzedniej epoki. Pokój gdzie podpisywało się umowę może miał ze 4 metry kwadratowe;-) Okay ale nie to sie liczy. Bank ma fantastyczny system internetowy, bezpieczny, bo jako jedyny stosuje technologie infrastuktury klucza publicznego PKI etc. Obsługa banku to pełen PROFESJONALIZM (serio sprawdziłem co się tylko tam dało włącznie z działem technicznym z Krakowa) ale okazało się w końcu, że tak na serio ....... to jest świetny bank dla firm a nie bank detaliczny (chcesz kredytów, masz dużo płatności zagranicznych, jesteś może rezydentem etc). Jeśli chcesz mieć tam konto osobiste to załóż je tylko i wyłącznie jeśli masz rachunek firmowy (zreszta i w tym przypadku mocno bym się zastanowił). Opłaty za prowadzenie konta są ZABÓJCZE, płaci się za WSZYSTKO, nie mają własnych bankomatów no i nie mają kart kredytowych (to już przesada;-). Tak na marginesie... w drugim miesiącu korzystania z rachunku OPRZYTOMNIAŁEM kiedy okazało się, że posługując się "standardowo" kartą VC opłaty na rzecz banku wyniosły w sumie wraz z prowizjami za wypłate pieniedzy z bankowamtów ponad 70 PLN;-(((( Jeśli nie martwi Cię to, że dużo wyniosą Ciebie prowizję, chcesz mieć konto powiedzmy, że w elitarnym banku z dobrą obsługą, ciekawa linią kredytową i rewelacyjnym systemem bankowości elektronicznej (bezpiecznym) to załóż sobie tam konto. Ja zrezygnowałem jednak.... hehehe Okay co było dalej... tak się złożyło, że musiałem założyć rachunek firmowy. Przeanalizowałem wszystko co się nazywało bankiem;-) w Polsce. Od niemieckich pseudobanków typu RF, który potencjalnego klienta ma za nic jeśli nie przyniesiesz mu przynajmniej 30 milionów złotych w worku;-) (a moja firma jest spółką kapitałową z dobrym "kapitałem" nie działalnością gospodarczą czy s.c. więc mogli wykazać wiecej zainteresowania) po Bank Handlowy itd. Dziwne ale konto założyliśmy w BZ WBK. Dziwne, bo kiedyś jak chciałem malutki kredyt okolicznościowy (coś chyba na święta) to przy zarobkach dużo przekraczających 3 średnie krajowe... odmówiono mi przyznania takiego kredytu. Wtedy się tylko uśmiechnąłem ponieważ powiedziano mi, że ten bank z definicji nie daje nikomu kredytu jak nie zna "danego klienta" (czytaj nie ma tam konta wystarczająco długo - a nawet jak ma to i tak pewnie nie dostanie hehehe). Wracając do tematu BZ WBK. Odział numer 4 w Atrium w Wawie.... rekord świata masz wrażenie, że obsługa bombowa, a jednak czasami się na Ciebie "wydzierają". Ale to tylko tak w żartach... jeśli ktoś potrzebuje "taniego" banku dla firmy, z dobrą obsługa transakcji zagranicznych, dostępem do centrum autoryzacyjnego kart kredytowch (eCard), dobrym systemem bankowości elektronicznej to warto sprawdzić ich ofertę. Ja ich już lubie. Generalnie znajomi chwalą sobie też ich konta osobiste no i mają dobre karty kredytowe. Tak już na zakończenie.... obecnie posiadam konto osobiste w Multibank (młodszym-większym bracie mBanku ale z odziałami) i choć reklamówki tego banku "wyśmiewały" warszawiaków twierdząc, że w Łodzi jest fajniej;-) (może i tak jest nie wiem) to uważam, że jest to najlepszy z banków detalicznych jaki "odwiedziłem". Super linie kredytowe z czymś co sami nazywają Planami Finansowymi... mocny system bankowości elektronicznej (gdyby tylko zmienili te kody jednorazowe na kartce) z dodatkowymi kanałami SMS/telefon, fajna i w miarę "doinformaowana" obsługa. Ujmę to tak - BANK CAŁKIEM PO(D)RĘCZNY. A i jeszcze jedno... czytając posty miałem nie dokładać Citi. Nie mam tam konta ale niedawno zatrzymał mi bez powodu ich bankomat kartę. Kiedy poszedłem po pomoc do "okienka" tak mnie "zestresował" jakiś ich pracownik, że mało nie wyciągnałem go zza kontuaru i nie wp......em mu za jego "dezinteligencję". Można w skrócie ująć jego "pomoc" w następujących słowach: "a po jaką cholerę żeś tam wkładał kartę obcego banku". Nie wiem ale może to przypadek odosobniony. Fakt, że pracują tam znajomi i przebakują coś, że jest tam b.....l. Chciełem mieć ich kartę kredytową jednak po tym małym incydencie z bankomatem już mi się chyba odechciało. Jeśli ktoś z Państwa doczytał moje wypocinki do końca... to mu szczerze gratuluję. Pozdrawiam, Codered Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CYBERBOY Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: 2.4.STABLE* / *.teleton.pl 18.08.02, 16:44 Stanowczo polecam mBank !!! Zadnych kolejek, dostęp 24h, brak prowizji, dostęp do konta poprzez internet, telefon sms. Naprawde polecam. No jedyny minus że pieniądze wpłacając na swoje konto przez poczte idą troszke długo. No ale nic nie jest doskonałe. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.icm.edu.pl / 216.41.21.* 20.08.02, 21:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: 2.3.STABLE* / 193.59.186.* 23.08.02, 12:24 Nie pojawil sie tutaj moj bank - Investbank Niestety nie moge na niego powiedziec nic zlego-nie korzystam z uslug internetowych ani telefonicznych(chociaz podobno mozna) a i w oddziale bylem 3 razy : 1.wypelnic formularz 2.odebrac karte 3.zalozyc lokate odnawialną konto mam tam dopiero 10 miesiecy , moze pozniej bedzie cos do narzekania... Aha-odszedlem z PKO SA.To byla dopiero tragedia...zalatwienie jakiejkolwiek pierdoly to 1h stania w kolejce,a zalatwiac trzeba bylo baaardzo czesto... Przeważylo to , ze oplaty za prowadzenie rachunku i karte przewyzszyly zysk z oprocentowania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eryk Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.pkobp.pl 14.09.02, 11:12 ja wybrałem następujące rozwiązanie: mam dwa konta 1. Lukas Bank - kosztuje mnie dokładnie 0 PLN - trzymam tam tylko kasę 2. PKO BP SA - jak by nie patrzeć mają największą sieć bankomatów. Koszt prowadzenia rachunku + karta (student) - 1 PLN - czyli też całkiem sympatycznie :) pozdrawiam eryk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: proxy / 195.205.44.* 16.10.02, 10:24 jesli idzie o trzymanie kasy to na 1 Lukas kredyty to na 1 multibank Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: 195.136.95.* 17.10.02, 11:00 miliarder napisał(a): > 1. kredyt bank. > fachowa obsługa, nie ma kolejek, duzo bankomatów, szeroka oferta, tanio! > polecam. coś mi się widzi, że jesteś pracownikiem marketingu w Kretyn Banku. wychwalasz go pod niebiosa, a inne zrąbałeś z góry na dół w dość prostacki sposób. ale chyba trochę przegiąłeś. do PKO SA można sie o wiele rzeczy przyczepic, ale nie o to, że ma mało oddziałów i bankomatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 27.10.02, 08:01 HA! To ma spory sens ;-)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.umcs.lublin.pl 20.10.02, 13:18 uważam, ze najlepszy jest bphpbk daje połączenie zwykłego ror i konta internetowego (oprocentowanie lokaty 10-dniowej - 7%) i świetne karty kredytowe w obu systemach Visa i MC/EC (+ubezpieczenie). z internetowych najlepszy jest mbank - najtańszy jeśli nie ma się zbyt wielu wymagań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jomart Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.10.02, 00:14 Polecam Lukas Bank : szybko, sprawnie, tanio i bezpiecznie {token}. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konsument Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: 62.233.206.* 27.10.02, 13:42 1. mBank - nic im nie zapłaciłem i tak powinno być w banku (cały ich zysk powinien pochopdzić z obrotu powierzonytmi im pieniędzmi) a zarobiłem u nich sporo na odsetkach, poza tym są elestycni (lokaty antybelkowe); 2. Inteligo, nie tak dobrze jak w mBanku, za to bardzo dobra jakość obsługi, 3. Lukas Bank - najlepszy marmurowo-internetowy - trochęgorszy w obu kategoriach od obu ww., ale lepszy niż inne marmury. A potem długo, długo, długo nic - cd. w poście nt. najgorszych. Odpowiedz Link Zgłoś
jedrek Re: twój ranking banków DOBRYCH 07.11.02, 14:17 BPHPBK. Osobiscie polecam oddzial na Mlynarskiej w Warszawie. Mam konto od 3 lat i same przyjemne doswiadczenia. Wczesniej - Pekao SA i CITI. Pozdrowienia ----------------- Jedrek lubumba@yahoo.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.02, 22:48 miliarder napisał(a): > 1. kredyt bank. > fachowa obsługa, nie ma kolejek, duzo bankomatów, szeroka oferta, tanio! > polecam. przykro mi wlasnie zlikwidowalem konto tamże, panie obslugujace nie zrozumiały, iż ich praca jest dla klientów, nie zaś klenci dodatkiem do ładnego wystroju pomieszczeń bankowych (iście "jak w domu") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.02, 22:48 Polecam ING. mam tam rachunek, który obsługuję via internet wyłacznie, W ramach kompletu usług otrzymałek: dodatkowe konto oszczednosciowe, opiekę medyczną, serwis telefoniczny i smsowy, dwie kartzelektrony visa i master, karte kredytowa, limitw ror, pożyczke odnawialną. Z kredytów nie korzystam. Płace 14 zł/mies: wiem za co i jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1. ing bsk Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.mpsz.pl / *.gdynia.mm.pl 09.01.03, 19:57 nie doczytalam wszystkich opinii...ing bank slaski polecam - dla biednej klasy sredniej :) - w oddziale bylam 3 razy - zalozyc konto,odebrac karte,podpisac umowe o prowadzenie konta przez internet - przez ponad rok - zlego slowa nie moge o nich powiedziec internet - na 6-ke bym powiedzial, obsluga w halo-slaski - na 6-ke bym powiedziala - rewelacja i tyle - www.ing.pl pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawcio twój ranking banków DOBRYCH IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.03, 22:40 BZ WBK. Odpowiedz Link Zgłoś