Dodaj do ulubionych

twój ranking banków DOBRYCH

• Gość: Ted Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.02, 20:44
      BGK. Jestem bardzo zadowolony.
      zadnych kolejek. Obsluga zna klientow, nie robi zadnych problemow jesli brakuje
      jakiejs formalnosci. Podpis mozna uzupelnic pozniej, a tymczasem operacja jest
      wykonywana. Korzystne oprocentownie.
      • tiek Re: twój ranking banków DOBRYCH 16.08.02, 15:12
        Wiecie co? wszystko o czym tutaj piszecie mam w Multibanku :). Dosłownie
        wszystko Wprawdzie Euronet moglby miec jeszcze wiecej bankomatow, ale i tak
        jest bardzo dobrze, a mialem juz konta w kilku bankach, ktorych nazwy tutaj
        przytoczono i powiem/napisze jedno nie ma porownania pod kazdym wzgledem.
        A jest jeden bol - nie maja kart kredytowych, choc podobno to kwestia kilku
        tygodni.
        Polecam jest the best
        • tiek Re: twój ranking banków DOBRYCH 16.08.02, 15:14
          tak na wszelki wypoadek, mowiac wszystko mialem na mysli tylko strone
          pozytywow :), choc pewnie kazdy znajdzke cos, co wg niego mogloby byc inaczej
          pzdr.
    • Gość: festin Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.chello.pl 17.08.02, 19:07
      miliarder napisał(a):

> 1. kredyt bank.

:-)))) bardzo zabawne. Kiedy wydali mi karte (cirrus)
      podszedlem do bankomatu by zmienic pin do niej. Bankomat
      nie mial takiej opcji. Pomyslalem, ze cos zle robie i
      wrocilem do pana w okienku. Wydawal sie lekko zaszokowany
      moim pomyslem zmiany pin'u na wlasny :-). Klika miesiecy
      pozniej postanowilem przetestowac czy przyznany mi debet
      "funkcjonuje". W tym celu probowalem przy wyplacie
      przekroczyc saldo na rachunku o jakies 100 zl. Niestety
      bankomat ponownie nie chcial wspolpracowac i ponownie
      musialem udac sie do milego pana w okienku. Pan
      usmiechnal sie z lekkim poblazaniem ( "pan to chyba zadko
      bywa w banku ;-)" ) i dal mi jakis plik papierzysk do
      podpisu.

Jakie plyna wnioski z powyzszego ?

1. Kredyt Bank to na pewno lider bankowosci detalicznej ;-)
      2. Idealne baki istnieja tylko w bajkach i reklamowkach (
      a moze to to samo ? :-) ) W zwiazku z tym jedyne co my
      biedni klienci mozemy zrobic to dokladnie czytac
      regulaminy i w zadnym wypadku nie poprzestawac na jednym
      banku. Nalezy miec konta w kilku bankach dobierajac je
      pod kontem optymalizacji uslug jakie sa nam potrzebne. I
      wtedy moze sie okazac, ze nawet konto w takim zabytku jak
      KB tez do pewnych celow moze sie okazac przydatne ( tak
      na przyklad jest w moim przypadku).

• Gość: Adam Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.02, 11:20
        Mój wariant to.
        1. Konto w stałym banku to obecnie bank Śląski. Przez 7 lat było to PEKAO SA
        ale w końcu ileż można wytrzymać przy "wyciągu" na którym jest tylko: wpłata,
        transakcja przy użyciu karty, opłata stała.. - bez dokładnego opisu. W Śląskim
        codziennie sprawdzam stan w internecie i mam tam wszystko na bieżąco. Od
        poziomu konta prestiż wszystkie wypłaty z obcych bankomatów to zero prowizji.
        2. Konto wirtualne to mbank. Na początku małe potknięcie w centrum
        telefonicznym, ale pozatym są dobrzy. Karta VE w ciągu 7 dni.
    • codered OJ MIAŁO SIĘ TROSZKĘ KONT W RÓŻNYCH BABKACH... 18.08.02, 03:17
      Witam!

Pierwsze konto założone 4 lata temu.... miało być w PEKAO S.A.... ale nie było;-
      )Po odstaniu 50 minut do okienka "wkurzony" pobiegłem do nowo otwieranej sieci
      bankowości detalicznej Millennium. Zero "ludzików" (pewnie dlatego, że był to
      nowy bank więc i klientów nie mieli jeszcze zbyt dużo), miła, wręcz
      fantastyczna obsługa, 5 minut, jeden formularz i miałem swoje pierwsze w życiu
      konto;-)
      Dzień później czekała do odebrania karta - rekord świata - w jeden dzień!
      Zlikwidowałem tam rachunek jakieś 3 tyg. temu. Powód? Mają dużo oddziałów ale
      co z tego skoro na ich odział bankowości elektronicznej nie mogłem się doczekać
      tyle czasu a i oferta jakaś taka cofnięta w czasie się zaczyna robić. Swoją
      drogą skoro zainwestowali w całą sieć oddziałów może nie na rękę im otwierać
      dostęp przez internet do kont - połowę z oddziałów trzeba by było zamknać.
      Generalnie z tego banku jestem zadowolony i jeśli komuś nie zależy na
      bankowości elektronicznej to Millennium godny polecenia jest i basta. A no i
      karty kredytowe maja fajne!

Równolegle z posiadaniem konta w Millennium zapragnąłem mieć dostęp do konta
      przez internecik - wybór padł na mBank.... fajny serwis WWW, renoma BRE,
      wszystko za darmo;P Niestety posiadanie konta w banku typowo wirtualnym to hmmm
      lekka porażka jeśli nie ma sie też konta w banku tradycyjnym. Tak więc
      ostatecznie rozstałem się z kontem w mBanku. Chodzą słuchy, że mBank bardzo źle
      traktuje swoich klientów jeśli coś się reklamuje np. błędną transakcję na
      koncie itd. Ale jako bank dla małowymagających będę polecał każdemu.

Okay dalej zawitałem do ...... Fortis Banku. I nie założyłem wcale e-konta
      tylko "pakietowe". Poczułem się deko ELITARNIE. Przecież to bank dla wybranych,
      można powiedzieć, że jeszcze wyżej w hierarchii niż Citi. Konto zakładałem w
      starym odziale na Marynarskiej. Szczerze powiem, że elitarność tego banku
      momentalnie prysnęła w moich oczach jak zawitałem do tego "mikroskopijnego"
      odzialiku rodem z poprzedniej epoki. Pokój gdzie podpisywało się umowę może
      miał ze 4 metry kwadratowe;-) Okay ale nie to sie liczy. Bank ma fantastyczny
      system internetowy, bezpieczny, bo jako jedyny stosuje technologie
      infrastuktury klucza publicznego PKI etc. Obsługa banku to pełen PROFESJONALIZM
      (serio sprawdziłem co się tylko tam dało włącznie z działem technicznym z
      Krakowa) ale okazało się w końcu, że tak na serio ....... to jest świetny bank
      dla firm a nie bank detaliczny (chcesz kredytów, masz dużo płatności
      zagranicznych, jesteś może rezydentem etc).
      Jeśli chcesz mieć tam konto osobiste to załóż je tylko i wyłącznie jeśli masz
      rachunek firmowy (zreszta i w tym przypadku mocno bym się zastanowił). Opłaty
      za prowadzenie konta są ZABÓJCZE, płaci się za WSZYSTKO, nie mają własnych
      bankomatów no i nie mają kart kredytowych (to już przesada;-).
      Tak na marginesie... w drugim miesiącu korzystania z rachunku OPRZYTOMNIAŁEM
      kiedy okazało się, że posługując się "standardowo" kartą VC opłaty na rzecz
      banku wyniosły w sumie wraz z prowizjami za wypłate pieniedzy z bankowamtów
      ponad 70 PLN;-((((
      Jeśli nie martwi Cię to, że dużo wyniosą Ciebie prowizję, chcesz mieć konto
      powiedzmy, że w elitarnym banku z dobrą obsługą, ciekawa linią kredytową i
      rewelacyjnym systemem bankowości elektronicznej (bezpiecznym) to załóż sobie
      tam konto. Ja zrezygnowałem jednak.... hehehe

Okay co było dalej... tak się złożyło, że musiałem założyć rachunek firmowy.
      Przeanalizowałem wszystko co się nazywało bankiem;-) w Polsce. Od niemieckich
      pseudobanków typu RF, który potencjalnego klienta ma za nic jeśli nie
      przyniesiesz mu przynajmniej 30 milionów złotych w worku;-) (a moja firma jest
      spółką kapitałową z dobrym "kapitałem" nie działalnością gospodarczą czy s.c.
      więc mogli wykazać wiecej zainteresowania) po Bank Handlowy itd.
      Dziwne ale konto założyliśmy w BZ WBK. Dziwne, bo kiedyś jak chciałem malutki
      kredyt okolicznościowy (coś chyba na święta) to przy zarobkach dużo
      przekraczających 3 średnie krajowe... odmówiono mi przyznania takiego kredytu.
      Wtedy się tylko uśmiechnąłem ponieważ powiedziano mi, że ten bank z definicji
      nie daje nikomu kredytu jak nie zna "danego klienta" (czytaj nie ma tam konta
      wystarczająco długo - a nawet jak ma to i tak pewnie nie dostanie hehehe).
      Wracając do tematu BZ WBK. Odział numer 4 w Atrium w Wawie.... rekord świata
      masz wrażenie, że obsługa bombowa, a jednak czasami się na Ciebie "wydzierają".
      Ale to tylko tak w żartach... jeśli ktoś potrzebuje "taniego" banku dla firmy,
      z dobrą obsługa transakcji zagranicznych, dostępem do centrum autoryzacyjnego
      kart kredytowch (eCard), dobrym systemem bankowości elektronicznej to warto
      sprawdzić ich ofertę. Ja ich już lubie. Generalnie znajomi chwalą sobie też ich
      konta osobiste no i mają dobre karty kredytowe.

Tak już na zakończenie.... obecnie posiadam konto osobiste w Multibank
      (młodszym-większym bracie mBanku ale z odziałami) i choć reklamówki tego
      banku "wyśmiewały" warszawiaków twierdząc, że w Łodzi jest fajniej;-) (może i
      tak jest nie wiem) to uważam, że jest to najlepszy z banków detalicznych
      jaki "odwiedziłem". Super linie kredytowe z czymś co sami nazywają Planami
      Finansowymi... mocny system bankowości elektronicznej (gdyby tylko zmienili te
      kody jednorazowe na kartce) z dodatkowymi kanałami SMS/telefon, fajna i w
      miarę "doinformaowana" obsługa. Ujmę to tak - BANK CAŁKIEM PO(D)RĘCZNY.

A i jeszcze jedno... czytając posty miałem nie dokładać Citi. Nie mam tam konta
      ale niedawno zatrzymał mi bez powodu ich bankomat kartę. Kiedy poszedłem po
      pomoc do "okienka" tak mnie "zestresował" jakiś ich pracownik, że mało nie
      wyciągnałem go zza kontuaru i nie wp......em mu za jego "dezinteligencję".
      Można w skrócie ująć jego "pomoc" w następujących słowach: "a po jaką cholerę
      żeś tam wkładał kartę obcego banku".
      Nie wiem ale może to przypadek odosobniony. Fakt, że pracują tam znajomi i
      przebakują coś, że jest tam b.....l. Chciełem mieć ich kartę kredytową jednak
      po tym małym incydencie z bankomatem już mi się chyba odechciało.

Jeśli ktoś z Państwa doczytał moje wypocinki do końca... to mu szczerze
      gratuluję.

Pozdrawiam,
      Codered
    • Gość: CYBERBOY Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: 2.4.STABLE* / *.teleton.pl 18.08.02, 16:44
      Stanowczo polecam mBank !!!
      Zadnych kolejek, dostęp 24h, brak prowizji, dostęp do konta poprzez internet,
      telefon sms. Naprawde polecam. No jedyny minus że pieniądze wpłacając na swoje
      konto przez poczte idą troszke długo. No ale nic nie jest doskonałe.
      Pozdrawiam serdecznie
    • Gość: X Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.icm.edu.pl / 216.41.21.* 20.08.02, 21:24
    • Gość: jasiek Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: 2.3.STABLE* / 193.59.186.* 23.08.02, 12:24
      Nie pojawil sie tutaj moj bank - Investbank
      Niestety nie moge na niego powiedziec nic zlego-nie korzystam z uslug
      internetowych ani telefonicznych(chociaz podobno mozna) a i w oddziale bylem 3
      razy :
      1.wypelnic formularz
      2.odebrac karte
      3.zalozyc lokate odnawialną

konto mam tam dopiero 10 miesiecy , moze pozniej bedzie cos do narzekania...

Aha-odszedlem z PKO SA.To byla dopiero tragedia...zalatwienie jakiejkolwiek
      pierdoly to 1h stania w kolejce,a zalatwiac trzeba bylo baaardzo czesto...
      Przeważylo to , ze oplaty za prowadzenie rachunku i karte przewyzszyly zysk z
      oprocentowania...
      • Gość: eryk Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.pkobp.pl 14.09.02, 11:12
        ja wybrałem następujące rozwiązanie:

mam dwa konta
        1. Lukas Bank - kosztuje mnie dokładnie 0 PLN - trzymam tam tylko kasę
        2. PKO BP SA - jak by nie patrzeć mają największą sieć bankomatów. Koszt
        prowadzenia rachunku + karta (student) - 1 PLN - czyli też całkiem sympatycznie
        :)

pozdrawiam eryk
        • Gość: mariusz Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: proxy / 195.205.44.* 16.10.02, 10:24
          jesli idzie o trzymanie kasy to na 1 Lukas
          kredyty to na 1 multibank
    • Gość: m Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: 195.136.95.* 17.10.02, 11:00
      miliarder napisał(a):

> 1. kredyt bank.
      > fachowa obsługa, nie ma kolejek, duzo bankomatów, szeroka oferta, tanio!
      > polecam.

coś mi się widzi, że jesteś pracownikiem marketingu w Kretyn Banku. wychwalasz
      go pod niebiosa, a inne zrąbałeś z góry na dół w dość prostacki sposób.
      ale chyba trochę przegiąłeś. do PKO SA można sie o wiele rzeczy przyczepic, ale
      nie o to, że ma mało oddziałów i bankomatów.
      • Gość: . Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 27.10.02, 08:01
        HA! To ma spory sens ;-)...
    • Gość: maciek Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.umcs.lublin.pl 20.10.02, 13:18
      uważam, ze najlepszy jest bphpbk daje połączenie zwykłego ror i konta
      internetowego (oprocentowanie lokaty 10-dniowej - 7%) i świetne karty kredytowe
      w obu systemach Visa i MC/EC (+ubezpieczenie).
      z internetowych najlepszy jest mbank - najtańszy jeśli nie ma się zbyt wielu
      wymagań.
    • Gość: jomart Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 26.10.02, 00:14
      Polecam Lukas Bank : szybko, sprawnie, tanio i bezpiecznie {token}.
    • Gość: konsument Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: 62.233.206.* 27.10.02, 13:42
      1. mBank - nic im nie zapłaciłem i tak powinno być w banku (cały ich zysk
      powinien pochopdzić z obrotu powierzonytmi im pieniędzmi) a zarobiłem u nich
      sporo na odsetkach, poza tym są elestycni (lokaty antybelkowe);
      2. Inteligo, nie tak dobrze jak w mBanku, za to bardzo dobra jakość obsługi,
      3. Lukas Bank - najlepszy marmurowo-internetowy - trochęgorszy w obu
      kategoriach od obu ww., ale lepszy niż inne marmury.
      A potem długo, długo, długo nic - cd. w poście nt. najgorszych.
    • jedrek Re: twój ranking banków DOBRYCH 07.11.02, 14:17
      BPHPBK.
      Osobiscie polecam oddzial na Mlynarskiej w Warszawie.
      Mam konto od 3 lat i same przyjemne doswiadczenia.
      Wczesniej - Pekao SA i CITI.
      Pozdrowienia

-----------------
      Jedrek

lubumba@yahoo.com
    • Gość: tomasz Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.02, 22:48
      miliarder napisał(a):

> 1. kredyt bank.
      > fachowa obsługa, nie ma kolejek, duzo bankomatów, szeroka oferta, tanio!
      > polecam.

przykro mi wlasnie zlikwidowalem konto tamże, panie obslugujace nie zrozumiały, iż ich praca jest dla klientów, nie zaś klenci dodatkiem do ładnego wystroju pomieszczeń bankowych (iście "jak w domu")
    • Gość: marek Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.12.02, 22:48
      Polecam ING. mam tam rachunek, który obsługuję via internet wyłacznie, W ramach
      kompletu usług otrzymałek: dodatkowe konto oszczednosciowe, opiekę medyczną,
      serwis telefoniczny i smsowy, dwie kartzelektrony visa i master, karte
      kredytowa, limitw ror, pożyczke odnawialną. Z kredytów nie korzystam.
      Płace 14 zł/mies: wiem za co i jestem zadowolony.
    • Gość: 1. ing bsk Re: twój ranking banków DOBRYCH IP: *.mpsz.pl / *.gdynia.mm.pl 09.01.03, 19:57
      nie doczytalam wszystkich opinii...ing bank slaski polecam - dla biednej klasy
      sredniej :) - w oddziale bylam 3 razy - zalozyc konto,odebrac karte,podpisac
      umowe o prowadzenie konta przez internet - przez ponad rok - zlego slowa nie
      moge o nich powiedziec
      internet - na 6-ke bym powiedzial, obsluga w halo-slaski - na 6-ke bym
      powiedziala - rewelacja i tyle - www.ing.pl
      pozdrawiam
      Ola
    • Gość: Pawcio twój ranking banków DOBRYCH IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.03, 22:40
      BZ WBK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka