ab510 03.05.07, 07:35 Interesuje mnie rachunek ROR o wysokim oprocentowaniu i z możliwością obsługi przez internet. Jak dotąd najkorzystniejszy wydaje mi się Sezam Max w BPH (oprocentowanie 3,7%, opłaty mc-12,95zł).Może ktoś jeszcze coś podpowie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dj.hager Re: najlepsze konto?-waszym zdaniem 03.05.07, 13:17 nie wiem czy ci sie to tak opłaca. 13 zł za miesiąc to dużo nie lepiej załozyc sobi ekonto w internetowym banku w którym nie placi sie nic za prowadzenie konta? na to samo wyjdzie zaoszczędzisz miesiecznie 13 zł to tak jak bys zarobił:) to oprocentowanie w koncie BPH jest roczne wiec podziel je sobie na 12 i wtedy wyjdzie ci ile miesiecznie byś zarobił Odpowiedz Link Zgłoś
bogaty_ojciec mBank, inteligo 08.09.07, 19:13 to pierwsze bezplatne, obydwa zarzadzane przez internet, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agatsu Re: mBank, inteligo - bezplatne.. 21.11.07, 10:38 Moze i bezplatne, ale ile kosztuje, jak cos nie idzie zgodnie z planem. Od pol roku uzbieralo mi sie poltora miesieczne opoznienie wynikajace z kolejnych niewykonanych w czasie zlozonych przeze mnie dyspozycji (mBank) Prowadze dzialanosc gospodarcza, i skutki nakladajacych sie opoznien kosztuja mnie juz kolo 1000 zl. Co z tego, ze zareklamowalam opoznienia, i kazde z nich zostalo uznane przez bank, jesli nikt mi nie zwrocil strat? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: mBank, inteligo - bezplatne.. 22.11.07, 11:10 agatsu napisała: > Moze i bezplatne, ale ile kosztuje, jak cos nie idzie zgodnie z planem. Od pol > roku uzbieralo mi sie poltora miesieczne opoznienie wynikajace z kolejnych > niewykonanych w czasie zlozonych przeze mnie dyspozycji (mBank) Mozesz cos blizej? Robilas przelew z opozniona dat arealizacji i mBank go ni ewykonywal mimo posiadania srodkow na koncie? Odpowiedz Link Zgłoś
agatsu Re: mBank, inteligo - bezplatne.. 10.12.07, 22:34 Nie, nie chodzi o przelewy. Chodzi o: dyspozycje przesłania 2 kopii umowy (miała być w trzy dni, po pięciu roboczych dostałam jedną, kolejna doszła po kolejnym tygodniu) dyspozycję zmiany danych dt konta: miało być tego samego dnia, którego dotrze, zmienili po ponad tygodniu od wysłania poleconego priorytetu, dyspozycję zamknięcia konta: miesiąc spóźnienia w sumie jeszcze z kilkoma innymi spóźnieniami wyszło ponad półtora miesiąca spóźnienia ( i wpisanie na listę dłużników, tu dodatkowy udział ekswspólnika, ale gdyby bank zamknął konto w czasie, nie byłoby problemu.) efekt jest taki, że chwilowo straciłam zdolność kredytową, chociaż nie byłam nic winna, a konta w mbanku mam od wielu lat ( w tym firmowe). nawet z odpowiedziami na reklamacje nie zawsze się mieszczą w umownych 30 dniach - co z tego, że je pozytywnie rozpatrują, jak zajmuje to lata świetlne? Odpowiedz Link Zgłoś
bwportal.pl Re: najlepsze konto?-waszym zdaniem 21.06.07, 21:19 To już taniej chyba wychodzi Polbank (nie chce mi się w tej chwili sprawdzać). Zobacz też mBank z ich eMax plusem (3,8%), Toyota Bank, GetInBank (ostatnio uruchomili obsługę internetową)... Odpowiedz Link Zgłoś
asandrzej Re: najlepsze konto?-waszym zdaniem 14.09.07, 17:29 polecam lukasbank e-konto pro. 3% dodatkowo można otworzyć subkonto z wyższym procentem. konto darmowe dla tych co mają na nim powyżej 5000zł. obsuga przez internet i telefon za darmo :) Odpowiedz Link Zgłoś
ida_sierpniowa0 Re: najlepsze konto?-waszym zdaniem 21.10.07, 02:22 Polecam wysokooprocentowane konto w Toyota Bank: oprocentowanie rachunku 2,5%, dodatkowo mozna otrzymac miesięczną premię za prowadzenie u nich rachunku w wysokości 5 zł miesięcznie, a po doliczeniu do naliczonych miesięcznie odsetek tej premii to wychodzi 4,03% efektywnego oprocentowania. Po za tym darmowe przelewy, 0 zł za prowadzenie rachunku itd. Odpowiedz Link Zgłoś
mitrana Re: najlepsze konto?-waszym zdaniem 22.10.07, 17:53 Wow, to toyota ma teraz bank? Nie wiedziałam, to chyba jakaś nowa sprawa. A oferują jakieś dodatkowe usługi, czy tylko kredyt na samochód? Chętnie bym się czegoś więcej dowiedziała, bo jeśli chodzi o samochody to mam o toyota jak najlepsze zdanie i ciekawię się, czy przekłada się to także na ich bank. Odpowiedz Link Zgłoś
danderfluff Re: najlepsze konto?-waszym zdaniem 26.10.07, 11:55 jak dla mnie tylko konkto24.pl w bz wbk. załatwiłam je w kilka chwil dosłownie, sprawuje się świetnie, praktycznie żadnych opłat i ułatwienia w płaceniu przelewami na allegro, to główne zalety. Odpowiedz Link Zgłoś
cisowskibartek Re: najlepsze konto?-waszym zdaniem 29.10.07, 00:33 No i powiem Ci, że ja mam konto w Toyota Bank i zwrotu "prawie nic nie płacę" już nie używam, bo nie płacę za nic! Konto darmowe, przelewy darmowe... W końcu doczekaliśmy się takiego rynku bankowego, że banki walczą o pieniądze klientów na wszlekie możliwe sposoby, byle by ów klient zechciał łaskawie i dobrotliwie wybrać ich bank. To mi się podoba. W Toyota bank nareszcie to czuję. Parafrazując znaną reklamę mogę śmiało powiedzieć - tak powinno być w każdym banku"... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: najlepsze konto?-waszym zdaniem 29.10.07, 08:25 cisowskibartek napisał: > No i powiem Ci, że ja mam konto w Toyota Bank i zwrotu "prawie nic > nie płacę" już nie używam, bo nie płacę za nic! Konto darmowe, > przelewy darmowe... W końcu doczekaliśmy się takiego rynku > bankowego, że banki walczą o pieniądze klientów na wszlekie możliwe > sposoby, byle by ów klient zechciał łaskawie i dobrotliwie wybrać > ich bank. To mi się podoba. W Toyota bank nareszcie to czuję. > Parafrazując znaną reklamę mogę śmiało powiedzieć - tak powinno być > w każdym banku"... Jak tam wplacac gotowke, bo nie moge nic znalezc na ten temat? Maja jakies wplatomaty, czy jakis bank przyjmuje pieniadze w ich imieniu? Czy musze zalozyc dodatkowe konto w innym banku, zeby z niego robic do nich przelewy wplaconej wczesniej gotowki? I ktore bankomaty maja darmowe? Wyplacam gotowke z bankomatow tak z 5-6 razy w miesiacu. Odpowiedz Link Zgłoś
oluss.1 Re: najlepsze konto?-waszym zdaniem 30.10.07, 19:58 Jeżeli macie wątpliwości co do wyboru, to najlepszym sposobem jest bezpośrednie zapytanie pracownika banku, ale nie w sposób służbowy lecz szczery i obiektywny. Na szczęscie już taki ciekawy wątek istnieje na Profeo.pl gdzie na forum "bankowość" wypowiadają się zarówno pracownicy jak i klienci banków, a to jest przecież podstawa uzyskania rzeteknych i co najważniejsze sprawdzonych informacji. Szczerze polecam to chyba największa "burza mózgów" :] Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: najlepsze konto?-waszym zdaniem 04.11.07, 17:13 ida_sierpniowa0 napisała: > Polecam wysokooprocentowane konto w Toyota Bank: oprocentowanie > rachunku 2,5%, dodatkowo mozna otrzymac miesięczną premię za > prowadzenie u nich rachunku w wysokości 5 zł miesięcznie, a po > doliczeniu do naliczonych miesięcznie odsetek tej premii to > wychodzi 4,03% efektywnego oprocentowania Ciekawe wyliczenie. 2,5% stanu konta +60 zł(rocznie) = 4,03% Prawidłowe tylko przy średniorocznym stanie konta ok 4000 zł. To jakaś magicznie zdefiniowana suma? Czy taka nie do końca uczciwa reklama? Odpowiedz Link Zgłoś
enporas Re: najlepsze konto?-waszym zdaniem 31.12.07, 10:13 Zajrzyj na pieniadz.com.pl. Tam masz do wyboru kilka opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrobi najlepsze konto mBank emax plus... 11.01.08, 15:19 najlepsze konto - mBank emax plus 4,50% najlepsze rozwiązanie oszczędnościowe - finroyal 12% Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: najlepsze konto mBank emax plus... 14.01.08, 23:32 Ja mogę ci obiecać 20%. Ocenisz mnie lepiej niż finroyal? Gdyby to była prawda że gwarantują 12%, po co by ludzie kupowali obligacje? Jak mogą ci zagwarantować zysk 12% rocznie? Będą dopłacać w razie problemów? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Spam finroyala - wawrobi 14.01.08, 23:36 Zapomniałem, że wawrobi, to kolejny nick spamera, utworzony tylko w celu reklamowania na forach, podejrzanej działalności finroyal ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
fcwojtul Re: najlepsze konto?-waszym zdaniem 24.01.08, 14:04 Ja jestem posiadaczem Sezam'u Max i jestem bardzo zadowolony. Jednak przez jakis czas chodzilo mi po glowie mBank, a najnowszy pomysl to Toyota. Naprawde niezle to wyglada. Z reszta sam zobacz emoney.org.pl Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: najlepsze konto?-waszym zdaniem 24.01.08, 14:31 fcwojtul napisał: > Ja jestem posiadaczem Sezam'u Max i jestem bardzo zadowolony. Jednak przez jakis czas chodzilo mi po glowie mBank, a najnowszy pomysl to Toyota. Naprawde niezle to wyglada. Z reszta sam zobacz emoney.org.pl Jesli komus sa potrzebne darmowe bankomaty, to Nordea uruchomila ciekawe konto - 1500 zl wplywu miesiecznego darmowe konto - zawsze darmowe bankomaty niezaleznie od ilosci wyplat. Ale przelewy drogie - 60 gr. konto bezplatne przy podanych wplywach. Odpowiedz Link Zgłoś