Dodaj do ulubionych

Wyjeżdżam

18.07.07, 09:38
Macie jakiś pomysł gdzie wyjechać z chorej Polski? Jestem młodym, wykształconym człowiekiem, całkiem dobrze zarabiam. Mam doświadczenie zawodowe. Potrafię myśleć i jak widzę ile oddaję w podatkach, vat-ach, akcyzach itp. Dodatkowo jeszcze OFE chcą mi i mojej rodzinie odebrać. Zatem ogłaszam konkurs na państwo gdzie jest stabilne prawo, przyjazne podatki i gdzie się nie okrada obywatela. Znacie takie państwa? Piszcie jakie są tam warunki, czy można dostać chociaż częściowe obywatelstwo itp.
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: Wyjeżdżam 18.07.07, 10:44
      Raje podatkowe. Aby otrzymania obywatelstwo, wystarczy że przywieziesz kilkaset
      tysięcy dolarów. Muszę cię zmartwić. W innych krajach, też jest akcyza, vat i
      podatek dochodowy, często wyższe niż w Polsce.
      • pytajnik24 Re: Wyjeżdżam 18.07.07, 11:59
        Wiem, że w innych krajach też jest akcyza, podatki itp. Ciekawi mnie czy jest jakieś porównanie krajów UE pod względem podatków i innych obciążeń dla zwykłego obywatela (takich jak płatna nauka, ubezpieczenie zdrowotne itp.)?
        W wielu krajach też zarabia się lepiej. Zdaję sobie sprawę, że utrzymanie tam może więcej kosztować, ale zwykle i tak lepiej się wychodzi niż w Polsce.
        Chodzi też o emeryturę. Obawiam się, że zanim przejdę na emeryturę władza (ta lub kolejna) dobiorą się także do OFE. I tutaj ciekawi mnie czy wiecie gdzie żyje się po prostu dobrze i nie trzeba się martwić o decyzje podejmowane przez władze?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka