Dodaj do ulubionych

Kupic Euro czy Forinty?

IP: *.57.jawnet.pl 03.08.07, 09:48
Witam
Wybieram sie na Slowacje a nastepnie na Wegry i chcialbym zapytac czy
korzystniej bedzie kupic w Polsce Euro a nastepnie sprzedac euro na wegrzech,
za forinty? Czy kupic juz walute kraju do ktorego jade u nas w polsce?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: Kupic Euro czy Forinty? 03.08.07, 10:10
      Na każdej wymianie tracisz.
      • Gość: gość portalu Re: Kupic Euro czy Forinty? IP: *.57.jawnet.pl 03.08.07, 10:39
        W takim razie forinty ktore mi zostana, lepiej sprzedac w polsce, czy kupic za
        nie zlotowki na wegrzech?
        • Gość: gość portalu Re: Kupic Euro czy Forinty? IP: *.57.jawnet.pl 03.08.07, 10:55
          ale czy napewno tracę? zakladajac np ze mam 10zl:
          w polsce euro 3.82 (cena z kantoru w rzeszowie ze strony onetu) a cena euro na
          wegrzech: 244.17forintow wiec za 10zl dostane 639forintow a kupujac forinty w
          polsce za stawke 0.165 bede mial 606 forintow. Sprawdzalem te same obliczenia
          dla roznych przykladow (na podstawie danych z jakis wycieczek gdie ktos podawal
          kursy walut z polski i z zagranicy)
    • Gość: gość portalu Re: Kupic Euro czy Forinty? IP: *.57.jawnet.pl 28.08.07, 00:51
      Witam ponownie
      Niestety nikt wiecej nie odpowiedzial na postawione przeze mnie pytania. Jednak
      Postanowilem osobiscie wrocic do tematu. Troche faktow:
      Kupowalem Euro za 3.80, Korona slowacka kosztowala 0.1175 a Forrint bodajze
      0.165. Na Węgrzech sprzedawalem Euro po 240 i 248,5 Ft. Kurs zlotowki na
      Węgrzech wynosil bodajze 64 Ft.

Zarowno sprzedajac Euro jak i Złotówki, tranzakcja okazywala sie korzystniejsza.

Podobnie na Słowacji, sprzedajac Euro w Banku (!) (Nie udalo mi sie znalezc
      kantoru), mialem przelicznik 32.57, ktory po przeliczeniu rowniez jest
      korzystniejszy, niż zakup koron w Polsce.

Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka