Dodaj do ulubionych

Cetelem Bank to złodzieje!!!!!

• asior8686 Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! 04.09.09, 15:07
      witam wszystkich! no to teraz mnie nastraszyliscie,wzielam w
      sierpniu odkurzacz na raty w tym banku,dopiero przyszly mi blankiety
      do zaplaty jak narazie nie otrzymalam zadnej karty (i mam nadzieje
      ze juz nie otrzymam:)) jednak nie zastrzeglam przy umowie ze jej nie
      chce wogole mnie o to nie pytano mam nadzieje ze poprostu uda mi sie
      splacic te szesc rat bez zadnych problemow.aha i o co chodzi z tym
      kredytem odnawialnym?
      • malaj31 Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! 19.09.09, 16:08
        witam wszystkich
        jestem procownikiem obslugi klienta jednego z bankow i powiem Wam jak to
        wyglada z drugiej strony
        klienci, to w duzej mierze ciemne masy, duza czesc nie umie zachowac kultury
        rozmowy , przeklinaja , dra ryje, nie daja dojsc do slowa konsultantowi i przede
        wszystkim nie sluchaja co sie do nich mowi.zazwyczaj dzwonia tylko po to zeby
        sie o cos wyklocic.kl sa na prawde rozni, jedni bardzo mili sympatyczni,
        dziekuja nam za wspolprace, tacy potrafia czytac umowy i sie z niej wywiazuja, a
        w razie jakis niejasnosci dzwonia do dok i uwaznie sluchaja wyjasniej
        konsultanta.takich kl jest ok 70-80 procent, reszta do niewyksztalcone bydlo.
        popelni taki kl jakis blad i dzwoni sie wyklucac np. w umowie jest informacja o
        dacie splaty raty, przy czym jest zaznaczone ze za date splaty uwaza sie date
        ksiegowania na umowie a nie date na steplu pocztowym. zalozmy ze kl ma rate do
        10 kazdego miesiaca i wplaca 10, wiadomo ze ksiegowanie trwa kilka dni
        roboczych, wiec bank moze zaksiegowac te wplate np. 12 czy 13,w takim przypadku
        nic sie nie dzieje i zadne odsetki sie nie naliczaja, ale jesli od daty wplaty
        minie wiecej niz 5 dni a kwota nie jest jeszcze zaksiegowana, to automatycznie
        wychodzi pismo do kl przypomnajace o niezaplaonej racie , tzw monit,za ktory w
        kazdym baku jest pobierana oplata( sama taki dostalam na kwote ponad 20 zl z
        pkobp,ale wiem ze nie zaplacilam raty , wiec nie wywiazalam sie z umowy , a co
        za tym idzie musze poniesc tego konsekwencje)do kl jest wysylane pismo, on je
        dostaje ale w miedzy czasie wplacil rate wiec stwierdza ze go juz pismo nie
        obowiazuje, i nie wplaca kosztow monitu, a po kilku miesiacach dowiaduje sie ze
        kredyt nie spalcony i robi afere konsultantowi, skad taka kwota,bo on rate
        zaplacil a bank to zlodzieje i chca wyludzic od niego dodatkowe pieniadze. gdyby
        ten kl wplacal raty terminowo, czyli kilka dni przed zapadnieciem platnosci tak
        zeby na tego 10 rata byla na koncie kredytu( TAK JAK JEST INFO W UMOWIE!!!)to by
        problemu nie bylo. po drugie karta kredytowa, czyli kredyt odnawialny!!! banki
        czesto oferuja kredyty na zakup towaru polaczony z umowa o karte kredytowa, w
        TYTULE UMOWY WIDNIEJE TAKA INFO WYTLUSZCZONYM DRUKIEM!!!kl ktory podpisal taka
        umowe dostaje karte po kilku miesiacach i drze ryja ze bezprawnie ja dostal ze
        on nie chcial karty i takie tam. dostal ja bo podpisal umowe, skoro wyrazil
        zgode na karte swoim podpisem , to ja nie rozumiem czemu sie dziwi. ONI- KLIENCI
        NIE CZYTAJA UMOW,RADZE POJSC NA KURS CZYTANIA ZE ZROZUMENIEM!!!a jezeli chodzi o
        konsultantow, to oni zawsze sie przedstawiaja na poczatku rozmowy,jezeli kl nie
        zrozumie badz nie doslyszy nazwiska konsultanta moze poprosic o powtorzenie, to
        jest obowiazek konsultanta aby sie przedstawic, rozmowy sa nagrywane i
        odsluchiwane przez kierownkow, wiec nie ma mozliwosci aby sie nie przedstawic.
        jeszcze jedno jezeli sie nie mozecie dodzwonc do dok to oznacza to ze linie sa
        zajete, i nalezy sie uzbroic w cierpliwosc, my, konsultanci nie pijemy sobie
        kawki i nie plotkujemy, srednio odbieramy ok 150-200 tel dziennie, w tym kazdy
        po ok 2-5 min(zalezy od skomplikowania sprawy), i jak nam sie trafi kilku takich
        tepakow, co to czytac nie umieja,( albo im sie nie chce)to mamy humor zepsuty
        przez reszte dnia,bo sredno milo jest uslyszec na koniec takiej rozmowy"pierd..
        sie ku.." zamiast "do widzenia". apeluje wiec do wszystkich klientow nie tylko
        cetelemu, ale tez innych bankow:CZYTAJCIE UMOWY , JESLI CZEGOS NIE ROZUMIECIE
        DZWONCIE NA INFOLINIE I DOPYTUJCIE, BADZCIE MILI DLA KONSULTANTOW , BO TO TEZ
        LUDZIE, SA TAM PO TO ZEBY WAM POMOC, A NIE ROBIC NA ZLOSC(JEZELI WY JESTESCIE
        UPRZEJMI KONSULTANT ROWNIEZ, JESLI DRZECIE RYJA ZAMIAST POWIEDZIEC"DZIEN DOBRY"
        JEMU TEZ PODSKAKUJE CISNIENIE)A I JESZCZE JEDNO KONSULTANT TO NE MAGIK I NIE
        ZAWSZE WSZYSTKO WAM ZALATWI W 2 MIN, ROZWIAZANIA NIEKTORYCH SPRAW WYMAGAJA
        DLUZSZEJ PROCEDURY.mam nadzieje ze chociaz jedna osoba, po tym co tu napisalam,
        zastanowi sie zamim zacznie wypsywac tu kolejne bzdety, ktore swiadcza o jej
        niedouczeniu i niedoczytaniu.
        pozdrawiam
        • Gość: Adam Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.enterpol.pl 11.10.09, 19:22
          Obecnie nie pracuję na infolinii, ale do niedawna pracowałem. Mogę się zgodzić w
          większości z twoją opinią - bo w większości klienci nie czytają umowy
          kredytowej. Fakt - są infolinie, gdzie klient zwyczajnie się wkurza, bo trafia
          na osoby niekompetentne, ale nawet jeśli - to może być kulturalny.

Ja też jestem klientem Cetelem - spłacam raty terminowo i nie mam najmniejszych
          problemów. Z ofertą karty do mnie dzwoniono, ale jej nie aktywowałem, bo mam
          kartę kredytową w innym banku.
          • Gość: zawiedziona Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 09:34
            Bank Cetelem to rzeczewiście grupa niekulturalnych ludzi nie wiem z kąd ich wybrali .Moim zdaniem nie nadają się nawet do pasienia krów bo by ich pobodły.To są unikaty z innej planety.Chyba że za obrażanie ludzi mają premię/Kierownik albo jest zajęty albo nie ma do niego telefonu albo waszmość nie chce z nikim rozmawiać.Myślę że ten kierownik wogóle nie istnieje.
    • iwon-a339 Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! 22.09.09, 12:44
      Witam.
      Wczoraj zadzwoniła do mnie pani z działu windykacji z zapytaniem,
      kiedy ureguluje wpłatę zadłużenia 200 zł odpowiedziałam, że zaraz po
      wypłacie czyli 30.09.2009 na co ona odpowiedziała że nie ma takiej
      możliwości i ze albo ureguluję ja dzisiaj albo powiadomi mojego
      pracodawcę o moim zadłużeniu i codziennie będzie doliczała do mojego
      rachunku 20 zł plus opłaty za każdy telefon wykonany do mnie. Warto
      dodać, że nie dostałam z banku żadnego pisma ponaglającego spłatę.
      Dzisiaj zadzwoniłam ja do działu windykacji w celu wyjaśnienia
      odebrała pani, z którą rozmawiałam wczoraj. Na pytanie dlaczego, nie
      dostałam żadnego pisma z działu windykacji usłyszałam że pismo
      wyszło w piątek 18.09.2009r wiec zapytałam dlaczego dzwoniono do
      mnie zaraz w poniedziałek 21.09.2009r na co usłyszałam ze taka maja
      prace i że będą do mnie dzwonić codziennie na co odpowiedziałam ze
      nie będe odbierać telefonów bo zwyczajnie nie musze zwłaszcza jeśli
      ktoś dzwoni z numeru zastrzeżonego a dwa nie mam zamiaru płacić za
      każde takie połączenie. Jakież było moje zdziwienie kiedy usłyszałam
      że mogę sobie nie odbierać a ona i tak będzie sobie potrącała za
      wykręcenie numeru do mnie ( za każdy telefon potrącane jest 5 zł a
      za każde pismo 20 zł )Od tego momentu rozmowa stała się bardziej
      zaostrzona ponieważ zażądałam nazwiska jej przełożonego i jego
      numeru telefonu oraz poprosiłam o to żeby powtórnie się
      przedstawiła . I tu kolejny szok, usłyszałam ze nazwiska
      przełożonego mi nie poda i jego numeru telefonu tez nie bo go nie
      zna :))) i że ona mi swojego nazwiska nie powtórzy bo przedstawiła
      się na początku rozmowy :))))
      Więc sami powiedzcie czy człowiek nie ma prawa wyjść z siebie? !!!!!
      W końcu po ciężkich trudach uzyskałam same nazwiska tylko się
      zastanawiam czy aby prawdziwe.
      Mam zamiar złożyć skargę na ta osobę, podobno rozmowy telefoniczne
      są nagrywane i mam nadzieje że dostane odpowiedź i że zostaną
      wyciągnięte odpowiednie konsekwencje wobec tej osoby!!!
      Różne są sytuacje życiowe i czasami człowiek nie jest wstanie w
      terminie dokonać wpłaty ale to nie daje prawa nikomu w taki sposób
      traktować ludzi !!!!!!! Tym bardziej ,że płacąc z opóźnieniem
      świadomie spłacamy niemałe odsetki na czym bank tylko korzysta!!!!!
      To co robi windykacja w tym banku to czyste złodziejstwo i brak
      profesjonalizmu !!!!!!
      • iwon-a339 Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! 22.09.09, 17:01
        I dalsza część tej farsy.

Od godziny wydzwaniam do banku Cetelem z prośbą żeby ktoś mi podał numer telefonu do Szefa Windykacji bo chciałabym złozyć skarge na jednego z pracowników. Wszyscy umywają ręce kierując rozmowe do coraz to innych osób. Tak sobie dzwonie i dzwonie padaja kolejne numery i nawet jakieś nazwiska tylko nic z tych rozmów nie wynika. Nagle po godzinie postanowiła zadzwonić do mnie kolejna Pani z windykacji mówiąc że tamta Pani juz sie moją sprawą nie zajmuje i że teraz ona będzie ze mną rozmawiać:))Zbieg okoliczności? czy też może ktoś się wystraszył?? :))Oczywiście nowa Pani nie chciała słuchać o czym rozmawiałam z tamtą Panią i oczywiście nazwiska szefa też mi nie podała:)) Tyle tylko że juz nie było straszenia powiadomieniem pracodawcy o moim zadłużeniu a o obciążaniu mnie rozmowami telefonicznymi to już w ogóle mowy nie było. A na pytanie do kogo moge napisac skarge usłyszałam " niech pani pisze do kogo chce" :))

CETELEM BANK JESTEŚCIE PO PROSTU SUPER :)))
        • iwon-a339 Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! 22.09.09, 17:36
          Zapomniałam dopisać że poinformowano mnie że Szef działu windykacji nie jest od
          rozmów z petentami więc chyba i skarg na jego pracowników nie mozna pisać :))
        • Gość: aszp Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.09, 17:24
          mam bardzo podobną sytuację.Pani z cetelem banku dzwoni codziennie
          po kilka razy do mojej pracy i wciąż mnie straszy.tego już nie można
          wytrzymac!!!!mówi mi że jestem złodziejką że jak wydaję pieniądze z
          portfela na dzieci to za każdym razem mam myśle o tym że wydaję
          pieniądze cetelem banku itp...jak sobie z tym poradzic?
    • miroszef Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! 22.09.09, 13:16
      Ja chciałem zaznaczyć tylko jedną rzecz, ponieważ nie wiem czy mi się wydaje,
      ale odnoszę wrażenie, że sama nazwa i logo banku mówi co nieco o jakości usług.
      Cetelem bank - zielony człowieczek z gąbki. Z drugiej strony wiadomo, że jak
      "bank" w swojej ofercie posiada głównie kredyty, to trzeba uważać, bo chodzi
      tylko w większość ilość klientów, którzy będą płacić większe odsetki jak widać
      czasami nawet 2 razy...
    • katerina.only Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! 22.09.09, 21:00
      tak to prawda nigdy ale to nigdy nie chcę mieć z nimi nic
      wspólnego.to złodzieje zdzierają kase jak tylko mogą.nie ma
      mozliwosci spłat rat kredytu wcześniej,choć bardzo bym chciała to
      zrobić a tak wogóle aby co kolwiek się od nich dowiedzieć to też
      jest problem bo nikt nie odbiera telefonu,albo to ja mam pecha.
    • Gość: Becia Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: 195.85.249.* 23.09.09, 10:28
      Odradzam wam wszystkim kredyt w tym banku ja niestety kupiłam sobie
      mebelki na raty kredytowany przez ten Bank. Wszystko pieknie ładnie
      kredyt bez opłat 0 % . jasne okazuje sie ze to nie jest tak do końca
      Panie na infolinii nie potrafia wyjasnić podstawowych prostych
      rzeczy i zawsze kończa rozmowe ...prosze zadzwonic za tydzień... to
      jakas porazka . tak ten Bank Oszukuje ludzi.
    • Gość: irena Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.zsoe.gliwice.pl 01.10.09, 07:12
      Dołączam się do słów oburzenia pod adresem Cetelem. OSTRZEGAM WSZYSTKICH, ZDZIERCY STRASZNI. Poza tym uważam za wielką nieuczciwość wciskanie klientom korzystającym z zakupów na raty karty kredytowej za którą "szacowny" bank każe sobie płacić słone napiwki pod postacią "opłata za administrowanie limitem" i "transakcje bezgotówkowe" (w moim przypadku jest to 15,00 zł miesięcznie). W czasie rozmowy z konsultantem aktywującym kartę na wszystkie moje pytania były same superlatywy i korzyści płynące (tylko dla kogo?)z posiadania karty. Ani słowa o prowizjach i opłatach. Nie dość, że sam zakup na raty jest zwiększany o kwotę ubezpieczenia (10,00 zł miesięcznie pomnożone przez ilość rat),a tu nagle po aktywacji karty taki "ładny" kwiatek. Razem miesięczna rata NIEOPROCENTOWANEGO kredytu kosztuje mnie 25,00 zł. Nie rozpisuję się bo myślę, że tyle wystarczy aby omijać CETELEM wielkim łukiem.
      • Gość: masteX Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.multimo.pl 29.07.10, 11:45
        z tego co wiem, to skróconą tabelę opłat masz w Twojej umowie, i to na
        pierwszej stronie. nie bronie tego banku, ale na Boga, w tytule umowy masz, ze
        to umowa o limit. niestety dają te karty i ubezpieczenia (to akurat wina
        pracownika, który Ciebie obsługiwał, bo można zaznaczyć, ze tego ubezpieczenia
        się nie chce
        ), ale z ubezpieczenia można pisemnie zrezygnować (jest to
        napisane w 21 punkcie tabeli opłat i prowizji - czynność ta kosztuje aż 30
        pln
        ).
        ponadto niestety te opłaty za administrowanie kredytem itp. znacząco podnoszą
        koszt kredytu, jeżeli wzięliśmy na raty rzecz o małej wartości.
    • Gość: Okradziony Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: 149.226.255.* 14.10.09, 21:21
      To nie jest Bank, to instytucja finansowa, zatrudniająca
      nieudaczników, tzw szybkich-wściekłych, chcących szybko dorobić się
      mieszkanaka w warszawce, szybkiej i drogiej bryki, wyjazdu na Hawaje
      itp.. Bez sentymentu sprzeda taki, taka własną matkę aby tylko dojść
      do majątku. Poruszają się w swych działaniach w granicach prawa,
      nawet lekko je naciągając. Nie pożyczają własnego kapitału, lecz są
      przeważnie pośrednikami np. CitiBanku. Na dowód, spłacałem kredyt
      zaciągnięty w cetelem, na rachunek ..handlowego??? Bank nie ma
      swoich kont? Dlatego ta lichwa istnieje, bo ma przyzwolenie władzy,
      a ci mają często w nich udziały - przykład millenium - bank założony
      przez złodzieii z sld. Prawo i regulaminy tego(i podobnych jak GE,
      AiG, Lukas, Millenium) są tak skonstruowane, że pływają na
      pograniczu przestepstwa, zawsze z korzyścią dla tych złodzieji. Poza
      tym zatrudniają stada prawników, aby Ci umiejętnie omijali Prawo,
      szukając kruczków prawnych, aby zgodnie z prawem okradać naiwnych
      ludzi. Rozmowa z windykatorem cetelemu:.. -karta kredytowa
      skierowana jest dla ludzi zamożnych..to dlaczego nie informujecie o
      tym ludzi, gdy im je wsiskacie?..(cisza)..rozumiem, że moge pańską
      wypowiedź ujawnić? ..-Nie wyrażałem zgody na nagrywanie tej
      rozmowy..A ja musiałem?..-ta rozmowa nie jest nagrywana..Po tej
      informacji pan z windykacji nagle się rozłączył. Tak, Ci ludzie
      posuwają się do zastraszania klientów, grożą nie tylko wizytami
      groźnych Panów, ale wręcz odsprzedaż długu..mafii!! Mam obecnie
      problem z tym tzw bankiem. Wmawiają mi, mimo uzyskania potwierdzenia
      spłaty na piśmie(!) że nadal im wiszę niespłacony dług!! Straszą
      mnie windykatorami, komornikami etc! I nic nie pomoże(czytałem tu
      juz takie wysmęcanie się przydupasa tej instytucji, czytanie
      drobiazgowe umowy. Nawet jak ją zrozumiesz(pisana przez prawników i
      ci mogą ją rozszyfrować) to najwyżej możesz poprostu zrezygnować,
      niestety. Żadna umowa prawna nie może być sprzeczna z prawem
      Polskim! Niestety, może, bo właśnie po to są ci prawnicy, swego
      rodzaju folksdojcze, żeby ponaciagać tu i ówdzie. Kończąc, niestety,
      nie uchronimy nastepnych przed wpadką w sidła tego złodzieja.
      Najpierw, trzeba by ich wygonić z rządu, potem po podbnych
      pozamiatać. A to się długo nie uda.
      • Gość: obiektywny31 Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.aster.pl 18.10.09, 10:20
        Jeśli kredytu się nie spłaca to windykacja zajmuję się tym kredytem i może to
        być firma zewnętrzna z którą Cetelem współpracuje więc nie wiem czy jest sens
        tak bardzo oczerniać ten Bank. Na innych formach można przeczytać takie same
        sytuacje....gdzie najwięcej osób wypowiadających się negatywnie o danym Banku po
        prostu nie spłaca kredytu i ma pretensje za działania windykacyjne....

Co do Cetelem Banku to posiada on kapitał własny i nie pożycza od innych. Jest
        nawet taka informacja na stronie głównej tego Banku. Nie możliwe jest zatem że
        spłaca ktoś kredyt na konto City....proszę uważniej sprawdzić i nie wypisywać
        takich bredni.
    • Gość: dada Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 08:46
      To jest prawda. Bank Cetelem nie tylko okrada nas na ratach,ale też straszą że trzeba płacić za ich telefony.Chcę powiadomić że dzwoniący z banku to jeden pracownik podający się za kilku i dzwoni z swojego telefonu komórkowego
    • Gość: Jooo Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.net.pbthawe.eu 20.10.09, 15:42
      Nie radze tez korzystać z tego banku.Mianowicie wzialem sobie kiedys
      pewna rzecz na 4 raty za posrednictwem wlasnie tego banku.Oczywiscie
      wszystko 4 raty splacilem.Po jakichs 4 miesicach staralem sie o
      kredyt w innym banku co sie okazalo ze jestem w bigu.Oczywsicie
      wzialem sobie wyciag z bigu co sie okazalo ze wlasnie cetelem podal
      mnie do bigu za kwote 20 zl ktora nawet nie wiem z kad sie wziela a
      nawet nie raczyli mnie poinformowac ze posiadam jakas
      zaleglosc.Bralem w roznych bankach jakies rzeczy na raty i nic
      takiego nigdy nie mialo miejsca dlatego omijajcie ten bank z daleka!
      • Gość: Duch Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.09, 18:35
        Ty idioto!!!!!! oni Cię mogli podać do Bik-u Biura informacji kredytowej!!!!!!
    • Gość: negocjatorII Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: 193.59.255.* 23.10.09, 20:18
      JEŻELI KTOS ZNA ADRES FIRMY WINDYKACYJNEJ WSPÓŁPRACUJĄCEJ Z CETEM BANK TO
      PROSZE O TEN ADRES -CHĘNAUCZYC ICH SZACUNKU DO LUDZI MÓJ ADRES
      negocjatorII@interia.pl
      • Gość: dada Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.09, 10:39
        Cetelem nie ma numeru telefonu do działu windykacji.Bank złodzieji Cetelem to placówka banku BNP PARIBAS SA.
    • Gość: dada Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 10:25
      Uważajcie na tego co dzwoni bo podaje numer który cetelem wcale go niema.Cetelem to nie bank tylko mafia a główny szef to Krzysztof komosa
    • Gość: ziom Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.147.68.7.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.11.09, 11:00
      Popieram was.Sam się przekonałem że to złodzieje.Media powinny się
      zająć tym bankiem bo to co oni robią to skandal.
      • Gość: uczciwa Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.home.aster.pl 17.12.09, 21:46
        mam wrażenie że większość wylewających swoje żale to ludzie którzy nie płacą i
        zostali nieładnie potraktowani przez windykację a teraz się wyżywają.
        wiadomo że znajdą się tacy którzy uczciwie podeszli do spłaty pożyczki a mimo to
        spotkała ich jakaś przykrość ze strony banku, ale to raczej odsetek wszystkich.
        przede wszystkim czytać umowy!!!!! bankowi na rękę gdy ktoś jest prosty, nie
        rozumie podstawowych rzeczy, bo na tym można zarobić. tak jest w każdym banku,
        który ma za zadanie zarobić.
    • Gość: grzegorz Cetelem Bank nie szanuje klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.09, 16:21
      UWAŻAJCIE NA PRACOWNIKÓW CETELEM A ZWŁASZCZA Z WINDYKACJI .SŁOMA Z
      BUTÓW I BRAK KULTURY I OGŁADY W ROZMOWIE Z NIMI AŻ PORAŻA.
      JEDEN Z NICH STWIERDZA W ROZMOWIE Z MNĄ , ŻE SPŁACANIE ZADŁUŻENIA
      140 ZŁ W RATACH PO 10 , 15 ZŁ MIJA SIĘ Z CELEM - CYTUJĘ " PANIE WEŹ
      PAN SOBIE Z POWROTEM TE WPŁATY" A PÓŹNIEJ KAŻE DO DNIA ... WPŁACIĆ
      120 ZŁ I BĘDZIE ZAŁATWIONE .WPŁACIŁEM NIECAŁE 100 ZŁ / BRAK FUNDUSZY
      WYNIKAJĄCY Z BRAKU PRACY / DWA DNI CISZA A DZISIAJ DZWONI DO MNIE
      JESZCZE BARDZIEJ ROZGARNIĘTA OD W/W LUDKA I MÓWI , ŻE WPŁATA PO 100
      ZŁ NIE MA SENSU I JAK WYŻEJ - CYTUJĘ " TO NIECH LEPIEJ PAN NIE
      WPŁACA - BO TO ŚMIESZNA KWOTA" CAŁE MOJE ZADŁUŻENIE OPIEWA NA 900 ZŁ
      A MIMO WYSŁANYCH DWÓCH LISTÓW Z PROŚBĄ O ROZŁOŻENIE ZADŁUŻENIA NA
      DŁUŻSZY OKRES OTRZYMAŁEM ODMOWĘ - BO JAK STWIERDZIŁ LUDEK Z BANKU -
      BANK NIE MA OBOWIĄZKU POMAGAĆ "DŁUŻNIKOWI" .ŚMIESZNE JEST TO JAK
      INNE OKREŚLENIE CZŁOWIEKA Z KLIENTA BANKU NA DŁUŻNIKA BANKU STAWIA
      GO W INNYM ŚWIETLE - PRACOWNIKOM BANKU WYDAJE SIĘ , ŻE MOGĄ POZWOLIĆ
      SOBIE NA WIĘCEJ. SERDECZNIE OSTRZEGAM - CETELEM BANK MA CHYBA
      NAJWYŻSZE MOŻLIWE OPROCENTOWANIE W POLSCE , ZRESZTĄ NIE TYLKO TEN
      BANK. MIMO ZAKAZU BANKI ŚMIAŁO PRZEKRACZAJĄ LIMIT 21 % W SKALI ROKU.
      NAJLEPSZYM WYJŚCIEM JEST OMIJANIE BANKÓW ZWŁASZCZA JAK JESTEŚCIE W
      DOBREJ KONDYCJI FINANSOWEJ - SĄ LOKATY ZAGRANICZNE , GIEŁDA - NIE
      POŻYCZAJCIE KASY W "POLSKICH" BANKACH.
      • Gość: grzegorz Re: Cetelem Bank nie szanuje klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.09, 16:23
        Jeszcze jedno - ludzie z Banku dzwoniąc nie mają zwyczaju się
        przedstawiać : taki brak kultury wynosi się z domu a jeśli w pracy
        tego nie wymagają to również świadczy o jakości Banku !!!!!!!!!!
        • Gość: grzegorz Re: Cetelem Bank nie szanuje klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.09, 16:34
          Rozmowa telefoniczna z ludkami z działu windykacji czy jak ich tam
          zwał nadaje się to felietonów i reportaży w stylu SUPER
          PRACOWNIKA "EUROBANKU" , który całym swoim jestestwem
          pokazał "klasę" swojej osoby i "banku" , który przecież reprezentuje.
          ŻYCZĘ WSZYSTKIM PRACOWNIKOM W/W DZIAŁÓW ABY KIEDYŚ Z PRZYCZYN
          LOSOWYCH JAK U MNIE ZNALEŹLI SIĘ W TAKIEJ SYTUACJI BO WIEM , ŻE
          TYLKO TAKA LEKCJA ICH JEST W STANIE CZEGOŚ NAUCZYĆ. BRAK KULTURY ,
          OGRANICZONE SŁOWNICTWO, STRASZENIE I WYNIOSŁOŚĆ UTWIERDZA MNIE W
          PRZEKONANIU , ŻE LUDZIE CI SĄ WYNAJDYWANI GDZIEŚ ZE SZKÓŁ CZY DOMÓW
          O ZEROWYM PROFILU WYCHOWANIA. FIRMĘ TWORZĄ LUDZIE I NA TĄ OPINIĘ
          PRACUJĄ JEJ PRACOWNICY W TYM BANKU NATOMIAST JEST ODWROTNIE - TU
          CHAMSTWO , OBRAŻANIE STOJI NA PORZĄDKU DZIENNYM CO DOBITNIE ŚWIADCZY
          O NISKIEJ JAKOŚĆI USŁUG I ZŁODZIEJSKIM OPROCENTOWANIU.
          Powodzenia życzę takim Bankom jak ten a zwłaszcza jego pracowitym
          mrówkom , które myślą że ktoś je pochwali za obcesowe słownictwo.
          Mrówki wracajcie do szkół - 2 klasy lub 3 podstawówki to za mało aby
          móc dla Banku odzyskiwać pieniądze.Wystarczyło by trochę kultury i
          temat zadłużenia byłby załatwiony.No ale jeśli taka mrówka myśli ,
          że straszeniem załatwi więcej to powodzenia - nici z premii za
          ściągalność a mała pensyjka nie starczy na długo mrówce na życie -
          POLECAM WTEDY KREDYT W CETELEM - I za kilka miesięcy "rzeczowe i
          kulturalne rozmowy" z następnymi mrówkami z tego pseudo Banku !
          • Gość: ggggg Re: Cetelem Bank nie szanuje klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.09, 16:43
            Gdzie są te wszystkie instytucje , które miały kontrolować działania
            Banków wobec swoich klientów. Wszędzie cały czas jest głośno w
            mediach "Masz problemy pisz listy do Banku , próbuj się dogadać ,
            Bankom też zależy" to niestety nie prawda w przypadku takich Banków
            jak"cetelem, sygma, citi, getin - Ja i moja rodzina doświadczyliśmy
            takich rozmów , dezinformacji w tych bankach, braku kultury ,
            obcesowości - w tych Bankach nie liczysz się jeśli stajesz się
            dłużnikiem - cytat z rozmowy z gościem z citi " pani nie jest
            klientką banku tylko dłużniczką" to zdanie miało wyjaśnić ton
            rozmowy tego ludka z moją znajomą. SUPER - To przykład banku /citi w
            USA / który nie powinień być pompowany dolarami przez rząd -
            wystarczyło klientom banku oddać ich wkłady a pracowników banku i
            kadrą zwolnić na bruk bo nie bez powodu ich "praca" miała swój
            przyczynek do światowego kryzysu.
    • Gość: SUPER OSZUKANY Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.12.09, 06:19
      to niestety prawda ten bank robi wszystko zeby zaszkodzic klientowi
      a potem zgodnie z prawem i zawarta umowa okradac go z
      kasy.skorzystalismy z ich karty kredytowej splacalismy uczciwie
      przez rok ale raz nasi inwestorzy spuznili sie z przelewem
      zadzwonilismy przed terminem wplaty zapytalismy czy mozemy sie
      spuznic z wplata o osiem dni i czy beda zwiazane z tym jakies
      konsekwencje oprocz procentu za spuznienie, oczywiscie w banku
      powiedziano nam ze niema problemu zaznacza to w komputerze i niema
      sie czym martwic minelo osiem dni wplacilismy kase jak nalezy a tu
      nagle tego samego dnia dzwonia z windykacji i w miedzy czasie
      wysylaja dwa monity za 50 zl na nasz koszt oczywiscie malo tego
      natychmiast zablokowali karte ale to nas akurat nie martwi oraz
      skrucili okres kredytowania z trzech miesiecy do jednego, oczywiscie
      wszystko zgodnie z regulaminem skracajac nam okres kredytowania
      doprowadzili do tego ze niebylo nas stac na miesieczne wplaty bo
      byla to bardzo duza suma ,a my zgodzilismy sie na tan kredyt tylko
      dlatego ze byl splacany co trzy miesiace prubowalismy zalatwic to
      polubownie na podstawie &10 pkt15 regulaminu bank jak chce moze
      przywrucic spowrotem okres kredytowania w dowolnym terminie,
      poinformowalsmy o tym bank wysylalismy pisma faxy dzwonilismy i co
      okazalo sie ze ten bank czeka tylko na to zeby doprowadzic klienta
      do tego by moc klienta zwindykowac z jak najwiekszej ilosci kasy na
      szczescie nagralismy rozmowe z bankiem gdyz w naszej malej firmie
      znajduje sie system nagrywania rozmow telefonicznych w ktorej bank
      informuje nas ze nie zmieni nam w przypadku tak krutkiego spoznienia
      warunkow umowy ani okresu kredytowania mamy teraz chociaz podstawe
      do wszczecia postepowania sadowego gdyz bank udzielajac nam tej
      informacji wprowadzil nas w blad i doprowadzl w ten sposob do
      zwiekszenia naszego zadluzenia oraz innych nastepstw zaistnialej
      sytuacji nasz mecenas znalazl na to odpowiedni paragraf ktorego nie
      podwaza ich specjalisci od oszukiwania ludzi sprawe kierujemy do
      sadu jednoczsnie wystepujemy o bardzo duze odszkodowanie chetnych
      chcacych wspolnie powalczyc z ta nieuczciwa instytucja zapraszamy
      jest nas bardzo wielu zaprosilismy juz przedstawicieli z radia
      telewizji sa zaineresowani.Podsumowujac nie wierzcie w zadne
      informacje podawane przez cetelem bank co innego mowia co innego
      robia i nagrywajcie rozmowy to tez sa dowody.
      POZDRAWIAM WSZYSTKICH POSZKODOWANYCH.chetnym podamy telefon
      kontaktowy.
      • Gość: OSZUKANA Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: 83.2.170.* 02.01.10, 19:51
        Życzę powodzenia w walece z tymi złodziajmi. Należy wygodnić ich z naszego kraju. NIech wynoszą się stąd jak najszybciej. Jestem też oszukana, i też będę walczyła. Dlaczego nie weźmie się za nich NIK, dlaczego żadna z instryucji kontrolujących nie reaguje na to co robi ten ZŁODZIEJ.
      • Gość: meg-ann Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 22:55
        Witam,
        też mam problem z tym bankiem ... czy mozna prosić o telefon
        kontaktowy?
        mój mail: meg-ann@gazeta.pl
        pozdrawiam
        • Gość: meg-ann Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 22:57
          P.S. Moja prośba jest do autora SUPER OSZUKANY.
    • Gość: Aga1111 Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 17:59
      zdecydowanie również odradzam!! Ten "bank" to oszust wykorzystujący konsumentów
      i naszą niewiedzę!! Ewidentnie działa na szkodę klienta!!
      Jak najdalej od tego niby banku!!
      • Gość: los kredytos Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.home.aster.pl 17.12.09, 21:40
        wystarczy czytać umowy i płacić terminowo. Gorzej gdy ktoś przestaje spłacać.
        ale to wiadomo że w każdym banku tak jest. zaden bank nie jest instytucja
        charytatywną i oczywiste jest ze kredytow udziela żeby zarobić. czego się wiec
        ludzie spodziewacie.
        • Gość: Jarek Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.chello.pl 18.12.09, 09:42
          A wcale że nie wystarczy czytać umowę. Po przeczytaniu umowy nie zdecydowaliśmy
          się na zakup na raty z użyciem banku Cetelem. To ewidentnie "naciągacze" -
          wystarczy przeczytać umowę, by zobaczyć jak chcą zgnoić klienta od samego początku.
          Wciskają, naciągają itp.
          Istnieją bardziej normalne banki. Wolę już choćby Lukas, nawet nie lubiany
          przeze mnie Getin ma lepsze warunki niż Cetelem.

Doszło to do tego stopnia, że jak sklep nie jest mi w stanie zaoferować rat w
          innym banku, to nie korzystam z usług tego sklepu.
          Np. ABRA Meble - ma tylko Cetlem, ale nie tylko Abra ma te meble co są u nich
          wystawione. ABRA mebli nie robi i jak poszukać dobrze, to meble tych samych
          producentów można znaleźć w innych sklepach.

RADA DLA KUPUJĄCYCH: omijajcie sklepy z umową z Cetelem - to samo można kupić w
          innych sklepach.
          • Gość: cetel to złodziej Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: 83.2.170.* 02.01.10, 20:05
            Zgadzam się omijajcie celetem z daleka, jak nikt u nich nie będzie brał kredytu to może w końcu wrócą do siebie
        • Gość: żabojady Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: 83.2.170.* 02.01.10, 19:47
          Zgadzam się z Tobą,że żaden bank nie jest isntytucją charytatywną, ale ja taką instytucją też nie jestem, i nie tylko spłaciłam kredyt w terminie , ale przede wszystkim przed rocznym terminem, a ten ZŁODZIEJ, żeruje na mojej cholernej uczciwości i mimo mojej informacji o spłacie wcześniejszej kredytu, nadal przysyła mi te idiotyczne wyciągi, za które ja muszę płacić i dodatkowo ponosić koszty, a oni mi mówią, ze sprawa trafiła do resliacji spraw trudnych (hee hee, trudna jest chybal dlatego , że wcześniej spłaciłam ) i termin oczekiwania na roztrzygnięcie to 60 dni, ciekawe jakie przepisy regulują to 60 dniowe roztrzygnięcie sprawy. Czy któryś z polskich urzędników to już sprawdził ????????????. A Ty nie bądź los kredytos, bo jeszcze okaże sie , że zostaniesz instytucją charytatywną dla ZŁODZIEJA
          • Gość: ja Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.aster.pl 10.01.10, 10:47
            60 dni to termin z ich regulaminu. Regulamin jest do ściągnięcia na ich stronie.
    • Gość: dada Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.09, 11:08
      UWAGA NA CETELEM !!!!!!!! Podwładni NAPIERAŁY iKOMOSY wydzwaniają nawet do osób obcych naruszając naszą prywatność i podająnumer telefonu 022 517 67 72 który jest fałszywy!!!!!! 022 517 67 72 FAŁSZYWY NUMER CETELEMU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: zbulwersowana Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: 83.2.170.* 02.01.10, 19:23
      Potwierdzam z całą odpowiedzialnośćią , że Bank CETELEM TO ZŁODZIEJ i powinien jak najszybciej zniknąć z polskiego rynku, niech wracją tam skąd przyszli i oszukują. Dlaczego, żadna instytucja administracji państwowej nie zajmie się tym złodziejskim bankiem.Czyżby nasza administracja publiczna była z nimi powiązana.
      Dlaczego Polscy urzędnicy administracji państwowej pozwalają na to żeby obywatele byli okradani , polscy obywatele. Ten bank z chciwości , to już chyba pada, że nie tylko nie chce oddać nie swoich pieniędzy, tojeszcze żeruje na cudzych. Ja mam podobną sytuację do Twojej. Spłaciłam w całości kredyt i wyłałam pismo o nieprzysyłanie mi żadnych wyciagów bankowych, powodujących dodatkowe opłaty. Niestety, jak kulą w ścianę. Już nie tylko jedno pismo, ale trzy, i te roboty tam pracujące, jeszcze zwracają mi uwagę , że reprezentują niski poziom kultury, bo rozmmawiam z nimi podniesionymgłsem , dlatego, że chcę aby oddali mi moje pieniądze. Ludzie, kto tam pracuje. Chyba , z tego kryzysu wszystkich pozwalniali, i ja na rozwiązanie mojej sprawy muszę czekać aż 60 dni , bo oni mają taki termin. Ciekawe jakie przepisy określają taki termin załatwienia sprawy z konsumentem. Ty chciałaś rozmawiać z kierownikiem i nie uzyskałaś połączeni, a mnie poinformowano , że kierownik z klientem nie rozmawia. Tam pracują nie ludzie, ale gobliny.
      Tylko , że ja swojej sprawy, tak nie zostawię, choćbym miała poruszyć wszystkie najwyższe szczeble, to nie dam takim złodziejom spokoju.

Okradana
    • Gość: elo Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.e-wro.net.pl 06.01.10, 01:05
      Niestety wiekszość kłopotów osób wypowiadających się na tym forum wynika z ich własnej ignorancji. Do wszystkich ,,zbulwersowanych" ,,oszukanych" ,,katoliczka" i innych osob o durnych nickach. Ludzie CZYTAJCIE UMOWY!!! kupowalem sprzet w sklepie internetowym. Podpisujac z nimi umowę nie zgodzilem się na kuriera ktory mial mi dostarczyc umowe bo chcialem sie dokladnie zapoznac z trescia umowy. Musze przyznac, ze trzeba sie wnikliwie wczytywac bo jak to we WSZYSTKICH BANKACH wszelkie dodatkowe ubezpieczenia i zgody marketingowe sa napisane malym maczkiem (malutkie kwadraciki ktore trzeba zaznaczyc zeby zrezygnowac z tych ubezpieczen i innych wynalazkow). Jednak mozna to zrobic. Po drugie slawna juz kwestia limitu karty kredytowej, który wciskaja wraz z kredytem ratalnym. Wraz z podpisana umową przeslalem im od razu oswiadczenie o odstapieniu z limitu karty. W oswiadczeniu zaznaczylem ze w przypadku uruchomienia kredytu rezygnuje z limitu proszę o nie uruchamianie kiedykolwiek i nie przesylanie karty.. I co się stało? 3-4 tygodnie pozniej otrzymuje umowę podpisana przez pracownika banku oraz odrebna korespondencja potwierdzenie ze moje odstapienie zostalo przyjete i limit nie BEDZIE URUCHOMIONY. Wiec jednak mozna tylko niestety trzeba sie zabezpieczac i uwazac. Jakby co to potwierdzenie pisemne przeslane przez nich mam. Po to mamy mozgi zeby od czasu do czasu ich uzywac Pozdrawiam P.S wiem, ze za chwile pojda w moim kierunku bluzgi, że na pewno jestem pracownikiem Cetelem itp. Informuję, że nie jestem ich pracownikiem i nigdy nie zamierzam natomiast mierzi mnie glupota ludzka zwalana na wszystkich wokolo. Zastanowcie sie czy wiekszosc kłopotów nie wynika z waszej własnej głupoty.
      • Gość: ela Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: 83.2.170.* 08.01.10, 20:27
        NIe uważam ,żeby był madrzrjszy NICK "elo", nie wydaje mi się aby tematem na tmy forum był nick tylko złodziejski bank celetem wywodzący sie rodzem z za naszej zachodniej granicy. To nie jest durne , ale prawdziwe. I to , że spłacony przezemnie kredyt przed terminem, oraz zgodnie z umową złożone przezemnie wypowiedzenie tejże umowy cholernemu złodziejowi , który skubie takich małych robaczków i uważa ich za idiotów , podobnie jak Ty, zgodnie z wszelkimi procedurami odesłana przeze mnie karta limitowa nie została ukatywniona, ale to nie upoważnia nikogo do krytyki, chyba że jest pracownikiem banku i musi być wyrobiony limit w stosunku do postów krytycznych, żeby im się w końcu do dupy nie dobrali. Skoro jesteś tak zadowolona/ny bo nie wiem czy to nick płci męskiej czy żeńskiej a może "obojniaczej" , to proponuję zwiazać się z tym tak "uczciwym" bankiem .
        • Gość: Przed płci męskiej Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.e-wro.net.pl 12.01.10, 23:54
          I nie mowilem...oczywiscie bluzg ze pewnie jestem pracownikiem.. co do nicku ,,elo" to była to kpina z nicków, które wymieniałem.... daruje sobie w tej sprawie komentarz...dlaczego niby nie upowaznia według ciebie do krytyki??? To znaczy, że jak ktos po nich pojezdza i wyzywa od zlodzieji to ma prawo do krytyki natomiast jesli ja krytykuje ludzi ktorzy podpisuja wszystko bez zastanowienia to według ciebie ,,(..) ale to nie upoważnia nikogo do krytyki,". Zastanow sie zanim cos napiszesz... Jeżeli chodzi o twoja sprawę, to skoro ,,spłacony przezemnie kredyt przed terminem, oraz zgodnie z umową złożone przeze mnie wypowiedzenie tejże umowy cholernemu złodziejowi...." czyli uwazasz, że cię oszukali to zamiast biadolic na tym forum składasz pozew do arbitrażu bankowego lub zawiadomienie do KNF-u i jeśli okaże się, że rzeczywiscie to ty miałeś rację, to gwarantuje ci ze w ekspresowym tempie zwrocą ci co nieslusznie zostalo potracone bo KAZDY BANK BOI SIE JAK OGNIA KNF-u i nawet jeżeli klient nie ma racji to rozpatruja często pozytywnie reklamacje zeby miec spokój z KNF-em. Nie jestem zwolennikiem tego banku natomiast wiem, że ludzie przeginają często z bluzgami i sami są sobie winni Pzdr
        • Gość: czytać umowy!!!1 Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.warszawa.mm.pl 14.02.10, 17:36
          a moim zdaniem to nie bank jest głupi tylko ludzie co biorą kredyty
          po 1 nie czytają umów gdzie jest wyraźnie napisane żeby spłacić wcześniej kredyt
          trzeba pisemnie poinformować bank oraz dodoatkowo najlepiej zadznic do obsługi
          klineta i spytać o kwotę przed czasem następnie jak już sie wplaci odczeka kilka
          dni na zaksięgiowanie poprosić o pisemne powtierdzenie splaty kredytu wtedy ma
          się pewność ważne jest to szczególnie przy kredytach z ubezp lub oprocentowanych
          a i przy darmowch też są haczyki ale po to kredyty dają ludziom którzy mają
          pełnie praw a nie z zakładów zamkniętych i gdyby czytano umowy nie było by problemu
          sama spłaciłam u nich już 4 kredyty i jakoś nie było problemu
          CZYTAĆ UMOWY A NIE POTEM PŁAKAĆ Z WŁASNEJ GŁUPOTY
          • Gość: pracownik Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.warszawa.mm.pl 09.02.11, 19:33
            jak czytam te wypowiedzi to aż krew się gotuję pracuje w tym banku dosyć długo i nie czuję się ani głupia ani gorsza czemu to zawsze dłużnicy mają najwięcej do powiedzenia. jak się przychodziło po pieniądze albo jak się brało kolejny telefon czy laptopa na raty bo bez tego żyć się nie da to spoko bank był super. ale po co czytać umowę???po co? po co wiedzieć co to jest data księgowania?? po co? nie wiem a potem dzwonią takie święte krowy na infolinie z żądaniami itd albo mają tyle rat i kredytów że jak się do nich dzwoni to trzeb tysiąc rzeczy powiedzieć zanim skapną się na co brali albo płacz ze pętla kredytowa że mają 700zł a rat na 2500 tysiąca i wcześniej nie wiedzieli że trzeba im na leki na światło że dzieci mają
            sami sobie winni debile a potem tylko pracownikom się dostaję za takie oszołomy
            nie pozdrawiam
      • Gość: cetelemikx Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.multimo.pl 04.02.10, 20:08
        jak takis cwany, to napisz nam w ktorych paragrafach i punktach masz takie cos,
        ze mogles zrezygnowac z tego, czy z tego, to zobacze na umowach, ktore
        podpsiuja klienci w moim sklepie, bo cos mi tu nie gra... czekam ;) i dzieki!
    • Gość: Ślązak Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.sta.asta-net.com.pl 06.01.10, 18:52
      Witam!
      Brałem kredyt w Cetelem Bank i dostałem kartę kredytową.Chciałem ją
      użyć przy kolejnych zakupach sprzętu RTV.Po przeczytaniu postów o
      problemach z tą kartą kredytową,postanowiłem ją
      zwrócić.Skontaktowałem się z Bankiem i kazali kartę pociąć i
      odesłać,tak też zrobiłem.Spłaciłem zaległe raty odesłałem im kartę i
      nasza współpraca zakończyła się pozytywnie.Na dowód otrzymałem 2
      razy pismo iż z niczym im nie zalegam oraz pismo iż otrzymali
      kartę.Nie było więc tak strasznie jak ludzie pisali.Może się
      poprawili?Ja jestem zadowolony z ich obsługi.Życzę innym aby również
      mieli tak miły i łatwy kontakt.
      • Gość: milka Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: 83.2.170.* 08.01.10, 20:17
        miałeś szczeście, może to nie było w czasach kryzysu, ja do dzisiaj nie mogę sie znimi uporać. Cały czas przedłużają sprawę . Okropny bank
      • Gość: dasza Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 12.01.10, 10:16
        Kupilam pralke na redyt - splacilam ja w ciagu 6 m-cy ratami w roznej wysokosci. po splacie w terminie 30 dni przyszlo pismo ze kredyt jest splacony. wzielam kredyn na 12 m-c splacilam w terminie po ok 30 dniach przyszlo pismo ze kredyt jest rozliczony. teraz splacam jeszcze jeden i wszystko idzie gladko i w terminach. Wydaje mi sie ze o kazdym zamknietym juz kredycie powinno sie w ciagu miesiaca otrzymac pisemna taka informacje od banku. Jezeli takiej informacji sie nie dostanie wtedy lepiej interweniowac niz czekac X czasu na to co moze sie wydazyc. Zdaje sobie sprawe ze nie wszyscy o tym wiedza ze bank taka informacje wysyla.
    • Gość: wezysko Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.54.51.80.easy-com.pl 12.01.10, 14:32
      Witam
      Zawarłem z Bankiem Cetelem w dniu 18.08.2008r. umowę o kredyt na zakup pralki na kwotę łączną 1348 zł, 90gr.
      W umowe określono dzień spłaty kredytu na 20 dzień miesiaca od 20.09.2008r.
      Skorzystałem z dobrodziejstw & 2 pkt 5 który mówi, ze "Kredytobiorca nie poniesie kosztów wskazanych w 1pkt A jeżeli w terminie płatności 6 (20.02.2009r.)Wymaganej Raty dokona spłaty kwoty równej cenie detalicznej towaru nabytego z użyciem Kredytu pomniejszonej o kwotę udziału własnego.
      &2 pkt 6 "Spłata o ktorej mowa w pkt 5 nie zwalnia jednak kredytobiorcy z obowiązku dokonywania miesięcznych spłat w terminie i kwotach nie mniejszych niz kwoty wymaganych rat z zastrzeżeniem , ze suma dokonanych rat pozwoli na całkowite rozliczenie kredytu na warunkach wskazanych w pkt 5"
      Spłacałem ten kredyt w 3 transzach:
      350 zł 10.10.2008r.
      700 zł 30.01.2009r.
      298,95zł 13.02.2009r. - czyli zmiesciłem sie w ciągu pół roku
      I teraz meritum sprawy:
      Wczoraj (11.01.2010r.!) rok z kawałekiem otrzymałem telefon z Cetelem Banku, że jestem im winien około 120 zł odsetek i ok. 600 zł kapitału - ponieważ pierwszą ratę wpłaciłem po 20.09.2008r. czym złamałem regulamin i generalnie popełniłem straszliwe przestepstwo ponieważ w dniu 20.09.2008r. nie było na koncie banku minimalnej kwoty 90,80 zł i z tego powodu- to co wpłaciłem w całości to oni pobierali sobie jako odsetki. I na dzień dzisiejszy jestem im winien coś około 800 zł. Zaznaczę, że do tej pory nie miałem, żadnego sygnału, ponaglenia, czy czegokolwiek ze strony Banku.
      I w związku z tym moje pytania:
      czy mam zapłacic bez gadania, bo prawo jest po stronie banku, żadać rozpisania i szczegółowego uzasadnienia - czy też twardo spierać sie z bankiem??
      Czy bank może unieważnić umowę jednostronnie bez powiadamiania mnie o tym??, Czy moze bez jakiegokolwiek sygnału po roku czasu rościć sobie prawo do dodatkowej zapłaty - no i generalne pytanie , kto ma rację?? Wiem, ze skrewiłem ze spłatą - już wiem!! pierszej cholernej raty z dnia 20.09.2008r. - wpłaciłem 10.10.2008r. , ale, czy to ma az taki wpływ??Prosze o szybka odpowiedz - bo niestety odetki rosną
      • Gość: rozek Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.chello.pl 17.01.10, 11:33
        Bank ma racje a te opłaty to zwykłe odsetki od kredytu plus opłaty
        za opóźnienia w spłacie rat(jak nie dotrzymałes warunków
        promocyjnych zaprzestałes spłacac kredyt w pewym momencie bo
        wpłaciłeś mniej niż powinienes w daym czasie i zapadały kolejne raty
        liczone bez promocji)bank nie ma obowiązku powiadamiać cię o tym, że
        nie skorzystałem z promocji (0 % odsetek).Na dzień dzisiejszy jesteś
        poprostu dłużnikiem , który nie zapłacił kilku rat i nie zamknął
        kredytu.
        • szycha75 Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! 17.01.10, 18:59
          Moment moment...

Przecież & 13 umowy mówi:
          "Bank ma prawo wypowiedzieć Umowę w całości lub części jeżeli Kredytobiorca:
          a) nie spłaci rat lub limitu przez co najmniej dwa okresy płatności - wypowiedzenie Bank poprzeza pisemnym wezwaniem do zapłaty zaległości w terminie 7 dni
          b) nie dotrzymuje innych warunków Umowy -
        • Gość: gdzie rozum!!!!!!! Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 22:50
          popieram powyższą wypowiedź, zastanawia mnie tez fakt dlaczego na forach
          podobnych jak to-na temat banków wypowiadają się głównie ludzie, którzy nie
          płaca terminowo swoich zobowiązań....hm....na kogoś winę trzeba przecież
          zrucić...my nie jesteśmy winni tego że nie płacimy w terminie!!! ależ skąd,
          winny jest bank, bo jakże inaczej!!! zanim się rączki wyciągnie po cudze
          proponuje troszkę poczytać, np. umowę! bo żeby wziąć to każdy jest szybciutki, a
          potem "ojej przecież nikt nie czyta umowy" - i to jest Wasz błąd. pozdrawiam
          cieplutko ;)
      • Gość: ...... Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.warszawa.mm.pl 14.02.10, 17:42
        oczywiście że Pan z nimi nie wygra a to dlatego że jest napiosane w umowie ze
        termin płatności to 20 kazdego miesiaca a nastepnie w kolejnych regulaminach ze
        20 oznacza ze maja byc zaksiegowane pieniadze z 1 raty zatem Pan jako 1 zerwał
        warunki umowy a kwoty które były wplacane rozliczane były miesięcznie aż
        zabrakło środków i stad te kwoty jesli nawet pojdzie pan do rzecznika praw
        konsumenta nic panu to nie da bo bank chroniony jest umowa i na tym sprawa sie
        zakonczy a ciagle dług bedzie rósł no i telefony windykatrorów oraz monity
        płatne ok 20 zł
    • Gość: hademac Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.grudziadz.mm.pl 19.01.10, 22:25
      Wzięłam kredyt-1700zł w połowie 2008 spłaciłam z nadpłatą ponad 100 zł
      /wyrównywałam kwotę raty w górę/w marcu 2008,przysyłano mi co 1 miesiąc pisno,że
      mam nadpłatę aż tu dziś dowiaduję się ,że jestem zalegam z ratami !!! a po
      telefonie do banku ,ze man zadłużenie od pażdz ub roku prawie 1000zł.Nie
      potrafią wyjaśnić co i jak a na odpowiedz na napisane pismo kazą czekać 3
      tydodnie ale w tym czasie rośnie zdaniem pani z banku -moje zadłużenie wobec
      banku.JAK KREDYT TO TYLKO CETELEM BĘDZIESZ SPŁACAŁ nie wiadomo za co do konca
      swojego życia!!!
    • Gość: hademac Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.grudziadz.mm.pl 19.01.10, 22:27
      Wzięłam kredyt-1700zł w połowie 2008 -spłaciłam z nadpłatą ponad 100 zł
      /wyrównywałam kwotę raty w górę/od marcu 2009,przysyłano mi co 1 miesiąc
      pismo,że mam nadpłatę aż tu dziś dowiaduję się ,że zalegam z ratami !!! a po
      telefonie do banku ,ze man zadłużenie od pażdz ub roku prawie 1000zł.Nie
      potrafią wyjaśnić co i jak a na odpowiedz na napisane pismo każą czekać 3
      tydodnie ale w tym czasie rośnie zdaniem pani z banku -moje zadłużenie wobec
      banku.JAK KREDYT TO TYLKO CETELEM BĘDZIESZ SPŁACAŁ nie wiadomo za co do konca
      swojego życia!!!
      • Gość: Tirramisu Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.10, 07:10
        Zgadzam się i mam podobna sytuacje:
        W 19 grudnia dzwoniłem do nich żeby dowiedzieć się ile mam do spłacenia kredytu
        (chciałem spłacic w całości resztę).
        Dowiedziałem sie, tego samego dnia spłaciłem w całości przelewem.
        11. stycznia dostałem zwrot !!!! (przekazem pocztowym) cześci wpłaconych
        pieniędzy z adnotacją nadpłata(!!!).
        12. stycznia dostałem pismo z banku że ZALEGAM ze spłatą kolejnej raty !!!! I
        żądaniem wpłaty natychmiastowej.

To jest dopiero oszustwo !

Odradzam jakiekolwiek kontakty z takim "bankiem".
    • Gość: jonek Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.wol.vectranet.pl 04.02.10, 19:19
      jak morzna z nimi walczyc
    • Gość: Piotr Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 13:37
      Ja też wpadłem w sidła tej złodziejskiej szajki.Wziąłem telewizor na
      raty niby że bez oprocentowania tylko ubezpieczenie 240zł jak się
      okazało owe ubezpieczenie wzrosło do 800zł.Myślę że kierownictwem
      banku Cetelem powinna jaknajszybciej zająć się prokuratura.
      • Gość: masterblaster Cetelem Bank to złodzieje!!!!! na pewno??? IP: *.multimo.pl 07.02.10, 21:06
        bardzo mnie ciekawi, jak SAMO wzroslo to ubezpieczenie? to raty w umowie nie
        miales wyliczonej? podaj mi taki czarodziejski punkt, gdzie umowe podpisywales?
        sam sie tam przejade. pisze z pomorza, ale nawet do zakopca brykne intercity,
        zeby to zobaczyc. aha: banku cetelem juz nie ma. teraz to Sygma Banque. ;)
        wyjasnij, co masz wumowie.
      • jestemeco Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! 11.02.10, 12:26
        Gość portalu: Piotr napisał(a):

> Ja też wpadłem w sidła tej złodziejskiej szajki.Wziąłem telewizor na
        > raty niby że bez oprocentowania

takich informują wszystkich.
        Nie tylko przedstawiciel banku, ale również pracownicy sklepu,
        w którym robimy zakupy.
        Wiem, wiem, że powiecie "należy czytać umowę",
        Tak, za niewiedzę trzeba płacić, tzw. frycowe.
        Ja temu bankowi już dziękuję.
    • Gość: pimpus222 Re: Cetelem Bank to złodzieje!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 11:02
      mam tez problem z tym bankiem 2 lata temu kupilam lodowke na raty
      ktore splacalam wlasnie do cetelem splacalam raty w terminie a nawat
      czasem po dwie zeby wczesniej miec to z glowy i co sie okazalo po
      roku ich zdaniem mialam niesplacone jeszcze ponad 200 zl. i dotego
      doliczyli mi kare za nieplacenie w terminie dzwonilam tam mnostwo
      razy bez skotku faksowalam oplacane rachunki ale albo faxy nie
      dochodzily albo byly nieczytelna a odsetki rosly po jakims czasie
      dali spokoj bo stwierdzili ze jednak wszystko jest ok. jednak po roku
      znow przyszlo pismo w ktorym do splaty mialam kolejne 120zl za monity
      czyli jak oni twierdzili byly to informacje telefoniczne ktore mojm
      zdamiem byly zbedne (z ich strony do mnie) jedna kosztuje ok.25 zl
      splacilam to dla swietego spokoju ale po 2 miesiacach okazuje sie ze