Dodaj do ulubionych

SKOK Jaworzno = okradli mnie

IP: *.broker.com.pl 12.07.08, 17:04
Jestem zdumiony poczynaniami Prezesa SKOK Jaworzno. Ukradł 30zł każdemu z kilkunastu tysięcy członków z wkładu który wnieśli zapisując się do tego SKOKu na pokrycie gigantycznych strat z działalności firmy. Pomimo gigantycznych strat funduje sobie wyjazdy do USA a swoim pracownikom wczasy zagranicą. Ostrzegam wszystkich by nie korzystali z usług a w szczególności nie powierzali pieniędzy tej bankrutującej firmie.
Obserwuj wątek
    • Gość: saddeeg Re: SKOK Jaworzno = okradli mnie IP: *.chello.pl 16.07.08, 00:25
      skoki omijamy szerokim łukiem - dziękujemy za przypomnienie zagadnienia.

ale, ale - nie piszesz słówkiem czyś wziął kapitał i nogi za pas z tego skoku,
      czy tak tylko odradzasz samemu mając się jak pączek w maśle (jeśli nie liczyć 30zł)?
      • Gość: Esteban Re: SKOK Jaworzno = okradli mnie IP: *.broker.com.pl 16.07.08, 18:51
        Powoli uciekam ze SKOK Jaworzno. Na moje nieszczęście jestem uwiązany z tą firmą
        pożyczką więc jeszcze przez jakiś czas muszę wszystko cierpliwie znosić. Dziwi
        mnie jednak bezmyślność ludzi, którzy słysząc 7% na lokacie nie patrzą na nic
        więcej. Nie pytają o wyniki finansowe SKOKu, nie zważają na koszt zapisu - ok
        140 zł. No ale jak to mówią chytry dwa razy traci. Mam kolegę który pracuje w
        tej firmie - i cały czas mi powtarza, że to co się dzieje na górze - to sprawa
        dla prokuratora:
        niegospodarność, przerost na stanowiskach zarządczych, wyprowadzanie pieniędzy
        poprzez ustawiane przetargi, brak wykształcenia pośród członków zarządu i
        mobbing załogi.
        Sam byłem świadkiem jak podczas braku prądu późnym wieczorem w zimie kasjerka
        była zmuszana do obsługi członków przy latarce!!! - włos się jeży na głowie.
        • appfunds Re: SKOK Jaworzno = okradli mnie 16.07.08, 19:15
          Nie wiem co to za panikę siejesz, ale 30 zł to rzeczywiście góra kasy ...
          • Gość: Esteban Re: SKOK Jaworzno = okradli mnie IP: *.broker.com.pl 16.07.08, 20:22
            Nie chodzi o śmieszne 30 złotych ale o zasady. Nie dzieje się to pierwszy raz,
            ale drugi z rzędu. Nie wiem czy byłbyś zadowolony gdyby bank z twojego konta
            wziął sobie 30 zł by prezes mógł lecieć do Ameryki a pracownicy do Tunezji. Poza
            tym 30 zł x 40 tys członków daje bardzo pokaźną sumę, nieprawdaż? Uważam że w
            sytuacji milionowych strat firmy oszczędzać powinno się od siebie.
            • Gość: eddi Re: SKOK Jaworzno = okradli mnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.08, 11:27
              To prawda, że SKOK Jaworzno powinien być skontrolowany przez
              prokuraturę, bo pieniądze nieświadomych członków są po prostu
              wyprowadzane przez niewykształcony ale za to pazerny
              zarząd.Członkowie nie mają żadnego wpływu na to co się tam dzieje, a
              to przecież SPÓŁDZIELNIA!!!!!!
              • Gość: marcin Re: SKOK Jaworzno = okradli mnie IP: 195.20.110.* 25.07.08, 19:23
                czyli poza tym że wzięli Ci 30zł z konta (o czym uprzedzali) to
                żadnych pieniędzy Ci nie ukradli ? Widząc lokatę 7% ide i ją
                zakładam, a babeczka za biórkiem mówi mi opłacie członkowskiej zanim
                założę lokatę - albo to akceptuje albo nie, nic na siłe. Nie siej
                więc paniki. Sami nic nie zabierają.
                • Gość: skokowicz Re: SKOK Jaworzno = okradli mnie IP: *.broker.com.pl 26.07.08, 15:00
                  Niestety o tym, że zostały zabrane pieniądze na pokrycie długów nikt nie
                  informował członków. Ja też dowiedziałem się o tym przypadkowo. Nawet listu z
                  wyjaśnieniem nie wysłano. W gazetce skokowskiej są artykuły o tym jak świetnie i
                  dobrze działa firma - ani słowa o kłopotach finansowych.

Poza tym sytuacja powtarza się po raz drugi z rzędu - no ale zawsze można
                  machnąć ręką.

Ciemny naród wszystko kupi

• Gość: B. Re: SKOK Jaworzno = okradli mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 22:23
                    Esteban: Przeczytaj sobie najpierw statut SKOKu a potem i pomyśl dwa razy zanim kogoś posądzisz o kradzież pieniędzy. Zgodnie ze statutem SKOK miał prawo potrącić z wkładu i udziału wymagane kwoty na pokrycie straty. Nie ma obowiązku informowania o tym bo to nie jest zmiana żadnego regulaminu. To wszystko jest w statucie.
                    Kolejna sprawa to wysokość opłaty zapisu nie 140 zł tylko 101 zł i każda osoba zapisująca się do SKOKU wie o tym. Nikt tego nie ukrywa.
                    Jak nie masz dokładnych informacji o źródłach finansowaniu wycieczek zagranicznych to proponuję, abyś się nie wypowiadał na ten temat.
                    Eddi: Jak środki członków mogą być wyprowadzane przez Zarząd??? Jak ktoś zdeponował środki w SKOKu to ma na to dokumenty przecież i nie znikną mu te pieniądze bo Zarząd jest pazerny... :)
                    • Gość: CzłonekKasy Re: SKOK Jaworzno = okradli mnie IP: 195.94.195.* 02.08.08, 13:10
                      Tak jak w radiu Erewań, wszystko prawda, tylko nie Prezes Zarządu, a Zebranie Przedstawicieli, nie ukradli, a podjęli uchwałę o przekazaniu części udziałów na pokrycie strat z lat ubiegłych, które ciągnęły się za przejętym SKOK Jan Kanty. Swoją drogą, czy bankrutująca Kasa otwierałaby nowe odziały i remontowała stare?
                      • Gość: mr.x Re: SKOK Jaworzno = okradli mnie IP: *.broker.com.pl 02.08.08, 18:18
                        Remonty? Oczywiście, że tak - do niedawna wszystkie remonty wykonywała
                        zaprzyjaźniona firma z Jaworzna nazwy nie będę wymieniał - za ceny sporo większe
                        od rynkowych. Bez żadnych przetargów, bez konkursów. Oczywiście właściciel firmy
                        jest bardzo dobry znajomym największego ze SKOKu. Resztę można sobie samemu
                        dopowiedzieć - ale prościej przecież udawać że nic w tym złego.
            • Gość: tomekjot bzduraaaaa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.09.09, 15:29
              Gość portalu: Esteban napisał(a):

> Nie chodzi o śmieszne 30 złotych ale o zasady. Nie dzieje się to pierwszy raz,
              > ale drugi z rzędu. Nie wiem czy byłbyś zadowolony gdyby bank z twojego konta
              > wziął sobie 30 zł by prezes mógł lecieć do Ameryki a pracownicy do Tunezji. Poz
              > a
              > tym 30 zł x 40 tys członków daje bardzo pokaźną sumę, nieprawdaż? Uważam że w
              > sytuacji milionowych strat firmy oszczędzać powinno się od siebie.

to nie jest twoje konto, pobrano zgodnie z prawem wkład członków na pokrycie strat.

Jeżeli ktos nie wie na jakich zasadch funkcjomuja spółdzielnie./skoki to nie powinien do nich wstepować

• Gość: Kill Bill Re: SKOK Jaworzno = okradli mnie IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.08, 22:12
      Uuuuppppssss! No i po co Ci to było Esteban. Nie ładnie jest
      szkalować byłego pracodawcę. Jak już tak bardzo chciałeś zaszkodzić
      to trzeba się było lepiej postarać. Ja jestem już długo członkiem
      SKOK "Jaworzno" i wiem dobrze, że nigdy nie wykazywał żadnych strat,
      a pokrycie obecnych wynika z przejęcia innych SKOK-ów, które te
      straty wygenerowały. Wystrczyło uczestniczyć w Walnym Zebraniu
      Przedstawicieli (otwartym dla wszystkich) żeby się o tym przekonać.
      Słyszałeś kiedyś żeby firma przejmująca inną firmę robiła to bo ma
      kłopoty? Bo ja nigdy. Swoją drogą to nie wiem co z tobą nie tak?
      Mama Cię nie kochała czy Tata? Idź lepiej do swojej żony i pogadaj z
      nią jak mężczyzna z mężczyzną, a nie pisz głupot na forum. Sayonara
      • Gość: Głos rozsądku 3 Re: SKOK Jaworzno = okradli mnie IP: *.gprs.plus.pl 04.08.08, 22:36
        Mam też jedną prośbę. Aby to forum oddawało obraz rzeczywistości to
        proszę nie usuwać wpisów. Nikt tego nie robił gdy szkalowano dobre
        imię SKOK "Jaworzno". Fakty można łatwo sprawdzić. Wkurza mnie gdy
        oczernia się ucziwych ludzi.
    • Gość: Głos rozsądku 2 [...] IP: *.gprs.plus.pl 04.08.08, 22:21
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Gło rozsądku Re: SKOK Jaworzno = okradli mnie IP: *.gprs.plus.pl 04.08.08, 23:15
      Wiem Marcin , że to Ty piszesz lub Sebastian. Zeszkalowałeś firmę, w
      której pracowałeś. Mam nadzieję, że to odwołasz co napisałeś bo
      wiesz że to nieprawda, którą szerzysz nie wiem tylko dlaczego. Ja w
      Twoim przypadku nie będę powiadamiał prokuratury, WBK wystarczy
      • Gość: Esteban Re: SKOK Jaworzno = okradli mnie IP: *.broker.com.pl 04.08.08, 23:39
        Ze względu na dobro SKOK Jaworzno oraz jej członków - odwołuję wszystko co
        zostało przeze mnie napisane na niekorzyść firmy. Jednocześnie przepraszam
        wszystkie osoby które mogły poczuć się dotknięte oraz urażone moimi
        wypowiedziami. Celem moich wypowiedzi nigdy nie była chęć zaszkodzenia komukolwiek.

Przepraszam wszystkich zainteresowanych - Esteban
    • Gość: Esteban Re: SKOK Jaworzno = okradli mnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.08, 08:58
      hihihi
      • Gość: N.T. Re: SKOK Jaworzno = okradli mnie IP: *.tarnow.mm.pl 17.08.08, 12:46
        To nie jest powód do śmiechu! Działałeś z niskich pobudek. SKOK
        Jaworzno jest OK. Sam przez 5 lat byłem nieufny, ale się
        przekonałem, że wszystko jest OK.
        • Gość: rafał Re: SKOK Jaworzno = okradli mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 22:13
          czytam te wypowiedzi , i trudno cos wysnuc , zdeponowalem w SKOKu kilkadziesiat
          tysiecy , ciezko urobione. Tam byl lepszy % , nie wiem czy przelac do PKO, czy
          zostawic ? Jak zawsze kłótnia nic nie wnosi do sprawy .
          • Gość: Jozek z Lublina Re: SKOK Jaworzno = okradli mnie IP: *.chello.pl 26.03.09, 22:27
            ...a czy Ty wiesz o tym, czy Ci ktoś powiedział,że ta Spółdzielcza
            Kasa Oszzędnościowo Kedytowa nie jest bankiem tylko spółdzielnią,
            spółdzielnią nie podlegającą nadzorowi finansowemu, ani tym bardziej
            Bankowemu Funduszowi Gwarancyjnemu. Czy Ci to ktoś powiedział. A co
            będzie jak "kolesie' ze spółdzielni, którą założyli dojdą do
            wniosku, że czas się zwijać i ogłoszą upadłość. Pamiętasz,w
            przeszłości były już takie towarzystwa finansowe /Grobelny, Bogatin,
            Gąsiorowski/.Ich już "w tym biznesie" nie ma, ale i kasy ludzie nie
            otrzymali. Kto Ci zwróci Twoje uciułane grosięta, kto. Wprawdzie
            założyli towarzystwo ubezpieczeniowe, w którym to rzekomo się
            ubezpieczyli, ale w gruncie rzeczy to sami u siebie się
            ubezpieczyli. Twoja decyzja, Twoje pieniądze. Moja rada spieprzaj
            stamtąd jak najszybciej, oby nie było za późno. Popatrz co się
            dzieje na rynku finansowym. Spieprzaj stamtąd. Kilka dni temu
            Trybunał Konstytucyjny zabronił im udzielania porzyczek na okres
            dłuższy niż 3 lata. Mówi Ci to coś.
            • Gość: ela Re: SKOK Jaworzno = okradli mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 15:14
              ...na dłuższy niż 5 lat a nie 3. Wiadomości Pan nie słuchasz zbyt dokładnie. Towarzystwo ubezpieczeniowe o którym Pan wspomniał istnieje od około 15 lat, sprawuje nad nim władzę KNF tak samo jak nad innym firmami ubezpieczeniowymi... Najpierw Pan pisze, że SKOK-i to nie banki a potem je porównuje z towarzystwami finansowymi. Czy słyszał Pan o upadłości jakiegokolwiek SKOK-u? NIGDY się to nie zdażyło. Banki się ich boją, dlatego taka afera teraz.
              • Gość: Jolka Skoki a nadzór IP: *.chello.pl 29.03.09, 15:36
                Gość portalu: ela napisał(a):
                > sprawuje nad nim władzę KNF tak samo jak nad innym firmami ubezpieczeniowymi

Komisja Nadzoru Finansowego sprawuje nadzór nad
                Towarzystwem Ubezpieczeń na Życie SKOK S.A.
                TFI oraz TUW SKOK
                a NIE nad działalnością bankową Skoków
                • Gość: ela Re: Skoki a nadzór IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 15:51
                  tak, dokładnie o to mi chodziło - o towarzystwo ubezpieczeniowe SKOK-ów
              • Gość: poltrak Re: SKOK Jaworzno = okradli mnie IP: 193.239.61.* 08.06.09, 13:51
                zgadzam się z tą wypowiedzią.jestem członkiem skoku 15 lat i nigdy
                się nie zawiodłem a na bankach tak,mimo żetelności wobec tych banków
              • Gość: ba Re: SKOK Jaworzno = okradli mnie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.06.09, 15:35
                > nansowymi. Czy słyszał Pan o upadłości jakiegokolwiek SKOK-u? NIGDY się to nie
                > zdażyło. Banki się ich boją, dlatego taka afera teraz.

SKOKI, które nie radzą sobie finansowo nie upadają, bo krajówka nakazuje im sie
                łączyć z innymi kasami. Dlatego właśnie nikt nigdy nie słysząl o upadku kasy, co
                nie siadczy o braku problemów finansowych w SKOKach.
    • Gość: Le.O.N. Re: SKOK Jaworzno = okradli mnie IP: *.ip.netia.com.pl 14.04.09, 16:24
      Mi nie ukradl zadnych 30zl. Mi odpuscil.

Pzdr.Le.O.N.
      • Gość: GUMIS Re: SKOK Jaworzno = okradli mnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 15:46
        A Z MOJA KASA JEST WSZYSTKO OK.JESTEM CZLONKIEM 11 LAT.
        • billy.the.kid Re: SKOK Jaworzno = okradli mnie 08.06.09, 16:30
          faci pioszący ŻETELNOŚC raczej nie jest wiarugodny.
          • Gość: Popolskiemu :) Re: SKOK Jaworzno = okradli mnie IP: 94.246.187.* 07.09.09, 14:22
            Śliczna stylistyka wypowiedzi - szacun!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka