Dodaj do ulubionych

Gdzie najkorzystniej ulokować?

25.08.08, 22:13
Kochani, nie mam czasu latać po bankach, może ktoś z Was się
orietnuje, w którym banku można zrobić najkorzystniejszą lokatę na
pół roku lub na rok. Mój ojciec chce ulokować 10 tys. zł.
Zależy nam na lokacie bankowej, nie chce nam się bawić w fundusze
inwestycyjne.
Obserwuj wątek
    • koziorozka lokaty 26.08.08, 10:05
      tu sobie porównaj
      www.comperia.pl/lokaty_bankowe/?p=1
      • bubcia75 Re: lokaty 26.08.08, 13:32
        Dziękuję :) Nie umiałam znaleźć takiej porównywarki.
    • wybierarka Re: Gdzie najkorzystniej ulokować? 23.11.14, 18:31
      Ze swojej strony polecam także porównywarkę i dynamiczny ranking lokat Wybierarka.pl :)

Piotr Janicki
      Redakcja serwisu
      Wybierarka.pl
    • jellyfish2011 Re: Gdzie najkorzystniej ulokować? 24.11.14, 09:42
      Najlepsze oprocentowanie ma teraz credit agricole. 4,1% oferta do konca listopada.
      • gazeta_mi_placi Re: Gdzie najkorzystniej ulokować? 26.11.14, 11:27
        No właśnie miałam pisać, mam możliwość wpłaty w pierwszych dniach grudnia, wtedy kończy mi się lokata.
        I jeszcze jedno pytanie, część banków ma atrakcyjne oprocentowanie, ale na okresy dłuższe: 2-3 letnie.
        Jak myślicie czy dać na taką lokatę z gwarantowanym na chwilę obecną i w porównaniu do krótszych lokat dość dobrym oprocentowaniem, czy lepiej na krótsze lokaty?
        Myślicie że w ciągu dwóch lat procenty oferowanych lokat zwiększą się na tyle by procenty z dłuższych lokat były mniej opłacalne?
        Pozdrawiam.
        • jolaniebieska Re: Gdzie najkorzystniej ulokować? 26.11.14, 17:13
          planowane i oczekiwane jest podnoszenie stóp procentowych, teraz lokować na dłużej niż 6 miesięcy moim zdaniem nie warto.

_ _
          kupię mieszkanie w Katowicach
          • bezpieczneoszczedzanie Re: Gdzie najkorzystniej ulokować? 26.11.14, 19:40
            Ciekawe skąd takie informacje, że oczekiwane są podwyżki stóp procentowych? Z sygnałów odbieranych z rynku da się raczej wyczuć oczekiwanie na jedną jeszcze obniżkę. Do podwyżek to jeszcze sporo brakuje...

No chyba, że będzie na rynku coś nieprzewidywalnego...
            • gazeta_mi_placi Re: Gdzie najkorzystniej ulokować? 27.11.14, 09:37
              To co mamy zrobić? Dać na krótką lokatę, licząc się z kolejnymi obniżkami czy zapakować środki na 1-2 lata? Co myślicie?
              • koziorozka Re: Gdzie najkorzystniej ulokować? 27.11.14, 18:49
                Jedni myślą tak, a inni wręcz przeciwnie. Wróżka też ci nie powie. Rzuć monetę.
                Połowę kasy na długo, połowę na krótko może być wyjściem optymalnym :)
    • intern-etowo Re: Gdzie najkorzystniej ulokować? 13.01.15, 09:48
      Najlepsza oferte ma BGZ Optima, darmowe konto oszczednsciowe oprocentowane (4% w skali roku dla nowych Klientów otwierających Konto Indywidualne BGŻOptima). Konto jest 100% darmowe i mozna zalozyc przez Internet.
      • wiseacres Re: Gdzie najkorzystniej ulokować? 13.01.15, 10:58
        intern-etowo napisał(a):

> Najlepsza oferte ma BGZ Optima,
        > darmowe konto oszczednsciowe oprocentowane (4% w skali roku dla nowych Klientó
        > w otwierających Konto Indywidualne BGŻOptima). Konto jest 100% darmowe i mozna
        > zalozyc przez Internet.

BGZ ma zdaje się duuuuże kłopoty. Ja mam w Meritum Bank. Tam są zawsze dobre oprocentowania. Kiedyś były w Getin Banku
        • jasio_kowalczykover Re: Gdzie najkorzystniej ulokować? 13.01.15, 19:25
          A jeszcze kiedyś w SKOK Wołomin :)

Jakie to niby kłopoty ma BGŻ ... oświeć!

• jasio_kowalczykover Skok Wołomin :) 13.01.15, 19:22
      Poważnie!

• doradca1988 Re: Gdzie najkorzystniej ulokować? 14.01.15, 11:31
      Na tak małe środki polecam lokatę w Meritum Banku 5% na 2 miesiące.
      Dodatkowo do tego otwiera się konto(jest one całkowicie bezpłatne) i ma się podgląd do swojej lokaty.
      • jasio_kowalczykover Re: Gdzie najkorzystniej ulokować? 14.01.15, 19:55
        Aż na 2 miechy? Hoho!

• wiseacres Re: Gdzie najkorzystniej ulokować? 15.01.15, 18:28
          Trzeba było kupić wczoraj Franki Szwajcarskie. A rano opitolić po piątalu. To jest lokata.
    • 9jagna Re: Gdzie najkorzystniej ulokować? 17.10.15, 11:21
      Dziś niestety marny procent na tych lokatach
    • bramka8 Re: Gdzie najkorzystniej ulokować? 19.10.15, 17:30
      Eurobank wraz z Comperią przygotował promocję typu "lokata z premią". Oprócz dobrze oprocentowanego depozytu (4% na 3 miesiące do 10 tys lub 3% do 50 tys) można otrzymać 50 zł premii. Oprócz tego jeśli na konto wpłynie przelew z tytułu wynagrodzenia - wówczas można przedłużyć lokatę na kolejne 3 miesiące na jeszcze lepszych warunkach (odpowiednio 5% lub 4%).

Pozdrawiam, jakdorobic.com
    • wlo-tor Re: Gdzie najkorzystniej ulokować? 23.10.15, 13:47
      witam, moze ja zaproponuje cos innego = pieniadze sa caly czas na koncie ich wlasciciela i zarabiaja MINIMUM 45 % w skali roku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka