Dodaj do ulubionych

Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - edyc...

IP: *.srv.volvo.com 27.11.08, 14:07
Bank Pocztowy - najlepszy miejsce dla miłośników spędzania wolnego
czasu na poczcie. Tylko tu znajdziesz kolejki, na widok których łza
zakręci Ci się w oku, sprawne panie urzędniczki i wyjątkowo
nowoczesne pieczątki. I najszybsze przelewy na rynku - wysyłane
priorytem.
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - ed IP: *.tpnet.pl 27.11.08, 17:05
      dla scislosci teraz w mBanku jest konto oszczednosciowe 6% , a nie 5,75% i
      lokata 8,08% (urodzinowa):
      www.mbank.pl/indywidualny/lokaty/stale/mLOKATA/index.html
    • Gość: Mariusz Mankiewicz Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - edyc.. IP: 78.8.95.* 27.11.08, 19:42
      Jakieś dziwne wagi musiał przyjąć ten, który robił ten dziwny
      ranking, bo głupoty mu powychodziły! Jeden z najgorszych - Bank
      Pocztowy wyszedł mu jako najlepszy. A żeby wykazać jakie to bzdury
      można sobie porównać konta w Banku Pocztowym z 1 miejsca- Pocztowe
      Konto Plus niczym sie nie różni w tabelce od 5 miejsca -Pocztowego
      Konta Standard, tylko jest droższe o 5 zł/miesięc! Jakieś dziwadła
      wychodzą!!! Poza tym te konta są oprocentowane 0% czyli wcale a np.
      Alior Bank ma oprocentowanie faktyczne 5,6% co jest najlepszym
      wynikiem bijącym na głowę konkurencję i podstawowym wyznacznikiem
      jakości konta!
      • Gość: Arturro Re: Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - ed IP: *.realestate.net.pl 27.11.08, 21:53
        Żeby się tylko nie zachłysnąć tym Aliorem W Getin Banku konto oszczędnościowe od 1gr jest oprocentowane 7% w skali roku Jedyną wadą jest brak karty płatnieczej, ale jest na to rada Zakładam konto ROR-GB24 i mam dostęp do 2800 bankomatów Fajnie
        • Gość: 12 Re: Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - ed IP: 145.8.104.* 28.11.08, 16:12
          ale w aliorze masz kapitalizację odsetek codziennie - łatwiej uniknąć belki.
          • Gość: m7 otwarcie konta w mBanku to min. 7dni roboczych IP: *.chello.pl 29.11.08, 15:17
            wszystko pięknie, ale weź coś załatw w tych "internetowych" bankach :P
            w ogole to pojęcie jest śmieszne bo bankowość internetową oferują wszystkie
            banki i to na wyższym poziomie niż te co nawet placówki nie mają. Dodam że za
            kazdy kontat/zapytanie w tym banku płacisz łącząć się telefonicznie ;)
            • Gość: dsa Re: otwarcie konta w mBanku to min. 7dni roboczyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.08, 21:30
              Alior to zwykły marmurkowy bank - nie wirtualny.
              • Gość: radeks Mbank najlepszy?? Haha dobry zart,lub tekst sponso IP: *.chello.pl 28.12.08, 17:19
                sponsorowany :)
                Czekam na karte klredytowa juz 2 miesiace !!!!! A moje przychody na
                konto w mbanku to 13 tys zl miesiecznie. Tak sie traktuje powaznego
                klienta? Byc moze ten bank jest najlepszy wsrod bankow dla
                dzieciakow, ale nie mozna go zestawiac wsrod powaznych bankow.
                • jan-w Re: Mbank najlepszy?? Haha dobry zart,lub tekst s 28.12.08, 17:30
                  2 miliony wybrały mbank. Dlaczego ty masz z nim takie problemy? Pomyśl. Ja
                  korzystam z mbanku, ponieważ wszystko mam w nim za darmo, a jego system dostępu
                  przez internet jest znakomity. Nie chcą ci dac karty kredytowej? Zrób rachunek
                  sumienia. Innych zasypują ofertami.
                  • Gość: radeks Re: Mbank najlepszy?? Haha dobry zart,lub tekst s IP: *.chello.pl 28.12.08, 19:04
                    zasypuja ofertami? tylko zasypuja. Mnie tez zasypali, gorzej z
                    realizacja. Moj rachunek sumienia z tym bankiem jest idealny, tzn ja
                    jestem idealnym klientem !!! Comiesieczne wplywy powyzej 13tys zl,
                    200 tys na lokacie, 9 lat bytnosci w mbanku. Co w zamian? bezplatne
                    konto haha smiechu warte. Mi jest potrzebne konto w funkcjonalnym
                    banku, a argument ze bank jest swietny bo bezplatne konto jest dobre
                    dla studentow z wplywami 500zl/mies.
                    2 mln zadowolonych klientow? Wejdz sobie dzieciaku na forum mbanku
                    to zobaczysz tych niezadowolonych.
                    • jan-w Re: Mbank najlepszy?? Haha dobry zart,lub tekst s 28.12.08, 20:09
                      Fantazjujesz. Gdybyś umieszczał 200 tysięcy na lokacie w mbanku, zapewne nie
                      byłbyś w stanie zgromadzić 200 tysięcy ;-)
                      Pisząc takie rzeczy dowodzisz że nigdy na oczy nie widziałeś nawet 20
                      tysięcy.Mbank nie do tego służy. Z pewnością jesteś zawiedzionym który nie
                      dostał karty z powodu nadmiernego zadłużenia, albo z zazdrosnej o lidera tego
                      sektora konkurencji.
                    • jan-w Re: Mbank najlepszy?? Haha dobry zart,lub tekst s 28.12.08, 20:12
                      Taki beznadziejny bank, a ty się go trzymasz 9 lat, trzymasz na lokacie 200
                      tysięcy złotych i wpłacasz co miesiąc 13 tysięcy złotych? Mimo że do dzisiaj ci
                      nie dali karty kredytowej?
                      Czytaj na przyszłość swoje posty PRZED ich wysłaniem, bo się kompletnie
                      ośmieszasz ;-)
                  • rycho1848 Re: Mbank najlepszy?? Haha dobry zart,lub tekst s 11.01.09, 16:18
                    jan-w napisał:

> 2 miliony wybrały mbank. Dlaczego ty masz z nim takie problemy? Pomyśl. Ja
                    > korzystam z mbanku, ponieważ wszystko mam w nim za darmo, a jego system dostępu
                    > przez internet jest znakomity. Nie chcą ci dac karty kredytowej? Zrób rachunek
                    > sumienia. Innych zasypują ofertami.
                    Ja też jestem jego klientem , zgadza się - wszystko u nich za darmo , konto ROR również jest 0 oprocentowane gdy inne banki dają 2-7 %
                • Gość: Karol Re: Mbank najlepszy?? Haha dobry zart,lub tekst s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.09, 00:13
                  No to masz chyba problem z sobą.Mam od dawna konto w mBanku i 3 innych bankach i
                  muszę stwierdzić że naprawdę jest najlepszy.Zwłaszcza jeżeli chodzi o
                  księgowanie.Dla mnie najgorszy bank to dalej PKOBP.Przelewy z tego banku nie
                  wiedzieć dlaczego idą najdłużej a księgowanie przelewów przychodzacych
                  najgorsze.Ciekawe kiedy to się zmieni.
                • rycho1848 Re: Mbank najlepszy?? Haha dobry zart,lub tekst s 11.01.09, 16:08
                  Ja mam lepszy wynik w czekaniu na podpisanie umowy ( przyznany limit - rozpatrzenie wniosku 50%) na kartę kredytową bo 2,5 miesiąca a w Aliorze dostałem w ciągu niecałych 2 tygodni i zwracają mi 1% zakupów , mBank olewa klientów .
        • Gość: Mariusz M Re: Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - ed IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.11.08, 19:01
          Konto oszczędnościowe to nie ROR. No i 2300 bankomatów to nie jest
          rewelacja! Alior ma wszystkie w kraju i za granicą!
          • jan-w Re: Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - ed 28.11.08, 19:03
            Alior ma wszystkie w kraju i za granicą!
            ZA 5 zł lub 9 zł od transakcji ;-)
          • jan-w Re: Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - ed 28.11.08, 19:10
            Gość portalu: Mariusz M napisał(a):
            > Konto oszczędnościowe to nie ROR
            Zgadza się! Lepiej mieć darmowe konto bieżące i wysoko oprocentowane
            oszczędnościowe. Pieniądze można między nimi przesuwać.
            Alior daje tylko konto z bardzo wysokimi opłatami, do dzisiaj nie działającym
            systemem i średnim oprocentowaniem. A włoski właściciel nie pomoże bo sam
            bankrutuje.
      • Gość: Mirek Re: Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - ed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.08, 23:31
        Ten Alior jeszcze na dobre się nie rozkręcił, a już słychać, że włoskiemu
        właścicielowi zagraża bankructwo więc wcale bym się nim nie zachwycał. Ja bank
        zmieniam co kilka miesięcy bo mam kumpla w Finamo, który dzwoni do mnie jak
        tylko dostaje cynk, że w obecnym banku coś ma się zmienić na gorsze lub inny
        oferuje lepsze warunki, być może kiedyś w ten sposób trafię i do aliora ale
        teraz bym nie zaryzykował.
        • Gość: Jane Re: Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - ed IP: *.customer.telia.com 28.11.08, 15:10
          Mirek, nie szalej z 1000 zl na koncie zmieniasz banki????
      • tkamins Re: Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - ed 28.11.08, 15:49
        Te 5,6% w Aliorze to podziel przez dwa. Oprocentowaniu podlega tylko połowa
        środków na koncie, nie całość. Realne oprocentowanie wychodzi na około 2,3%, co
        nie jest żadną rewelacją, a wręcz przeciwnie.
        • tkamins Co do Aliora 28.11.08, 15:51
          Jedna uwaga mi się przypomniała. Który bank płaci ludziom za założenie konta?
          Płaci 100 zł? Żaden? Nie, Alior płaci. O tym nie napisali w artykuliku a dla
          mnie to nowość, z której skwapliwie skorzystałem. Będzie na 5 biletów do kina.
          • Gość: roy Płaci na RORze Eurobank i to 7,07% IP: *.elpos.net 28.11.08, 20:15
            To znacznie więcej niż w Aliorze. Nawet do 1.000 zł to jest 5 zł miesięcznie już
            po odliczeniu Belki, a od 5.000 zł to już 25 zł miesięcznie. Trzeba zwracać
            uwagę co jest ważne na koncie. Chyba lepiej mieć więcej pieniędzy niż możliwość
            kupienia funduszy przez ROR (jak w mbanku, który oferuje 0% na rachunku)
          • Gość: Fraqnek Re: Co do Aliora IP: *.lanet.net.pl 28.11.08, 21:38
            Za stówę to mi się nie opłaca fatygować do tego banku. Bank który mnie "kupił"
            zwracał mi przez pierwsze 3 miesiące moje wydatki stałe na mieszkanie, prąd
            telefon... I od tamtej pory prowadzi dla mnie konto za darmo + platynowa karta
            kredytowa za darmo. Czy Alior Bank na to stać?
        • Gość: Mariusz M Re: Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - ed IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.11.08, 18:57
          No właśnie nie! 11 na 2 +0,1 czyli realnie 5,6% czyli dużo :)
          • jan-w Re: Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - ed 28.11.08, 19:02
            11 na 2 to jest 5,5% nie 5,6. Bajeczki o unikaniu podatku są o tyle bez sensu że
            dotyczą tylko małych sum na koncie dla których procenty są nieistotne.
            Oprocentowanie działa tylko przez noc (wtedy pieniądze są niedostępne dla
            właściciela) więc każdego dnia może ulec zmniejszeniu do dowolnie niskiej
            wielkości. Teraz jest promocja. Co będzie kiedy minie? Przeczytaj tabelę opłat
            alior.
            • Gość: Mariusz M Re: Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - ed IP: 78.8.223.* 29.11.08, 10:31
              11 na 2 to jest 5,5% z kapitalizacja dzienną a nie miesięczną! Plus
              oprocentowanie normalne 0,1%.
              Oprocentowanie rzeczywiste, licząc jak w innych bankach (kapital.
              miesi.) wychodzi 5,7%.
              A promocje to sie skończą w innych bankach juz po nowym roku, bo nie
              będą musiały się wykazać w raportach za 2008.
              • jan-w Alior - wkrótce koniec promocji 29.11.08, 11:04
                A w ALIOR promocje się pewnie skończą kiedy tylko uruchomi system dostępu przez
                internet na wzór renomowanego mbanku ;-)
                Do tego czasu za przelewy trzeba płacić od 5 zł w górę ;-)
      • jan-w Re: Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - ed 28.11.08, 17:45
        Gość portalu: Mariusz Mankiewicz napisał(a):
        > Alior Bank ma oprocentowanie faktyczne 5,6% co jest najlepszym
        > wynikiem bijącym na głowę konkurencję i podstawowym wyznacznikiem
        > jakości konta!
        Nie. Oprocentowanie konta rozrachunkowego jest bez znaczenia. Do oszczędzania i
        zarabiania na procentach służą konta oszczędnościowe lub lokaty i inne tp. W
        koncie rozrachunkowym ważny jest łatwy dostęp. Jeśli chodzi o "wspaniałą" ;-)
        ofertę Aliora to polecam wątek:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=383&w=86907780
        • Gość: Mariusz M Re: Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - ed IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.11.08, 18:49
          Lepiej trzymać pieniądze na ROR niz na lokacie czy koncie
          oszczędnościowym ze względu na płynność naszych pieniędzy. A takiego
          oprocentowania (5,6 %) ROR-u nikt nie daje! Dają jakieś nędzne
          ułamki procenta. No i dostęp do wszystkich bankomatów na świecie za
          3 zł/ miesiąc. Według mnie super!
          • jan-w Re: Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - ed 28.11.08, 18:59
            Lepiej dzielić pieniadze i nadwyżki trzymać na koncie oszczędnościowym lub lokacie na 10 i więcej procent, a pieniądze na bieżące wydatki na koncie rozrachunkowym. Oczywiście nie dotyczy to tych którzy nie mają nadwyżek, ale dla nich różnice w oprocentowaniu w sytuacji kiedy średniomiesięczna suma na koncie wynosi kilkaset złotych jest bez znaczenia. Jak drakońskie są opłaty w alior banku możesz się przekonac w linkowanym wątku. Np konto zakupowe (z cash back) - wypłaty 5 zł w kraju z innych bankomatów niż euronet. Za granicą - 9 zł za każdym razem. Wysokie koszty przelewów i operacji. Poczytaj sobie tabelę opłat alior banku. Zresztą jak sądzę znasz ją doskonale? ;-)
            • Gość: Mariusz M Re: Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - ed IP: 78.8.223.* 29.11.08, 10:47
              Nie znam za dobrze bo nie jestem pracownikiem banku! Ale myślę, że
              ty pracujesz w jakimś banku. Wypłaty są za darmo ze wszystkich
              bankomatów, a konto zakupowe to specyficzny produkt. Włoski
              właściciel, którego właścicielem jest Polak mieszkający we Francji
              ma się lepij niż nasza gospodarka. A konta mam w trzech różnych
              bankach. Ostatnio w Aliorze! :)
              • jan-w ALIOR - drakońsko drogi i niesprawny system. 29.11.08, 11:02

> Nie znam za dobrze bo nie jestem pracownikiem banku!
                Myślę że jednak jesteś. Może nie banku, ale firmy wynajętej do reklamy aliora. Reklamujesz go tu podając fałszywe informacje. Czasem tak zapalczywie że przyznajesz się niechcący do swojej płci. Jesteś kobietą która występuje jako Mariusz M. ;-)
                W tym poście przyznałaś się do swojej prawdziwej płci: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=383&w=87783250&wv.x=2&a=87863683

> Ale myślę, że ty pracujesz w jakimś banku.
                Źle myślisz.

> Wypłaty są za darmo ze wszystkich
                > bankomatów, a konto zakupowe to specyficzny produkt.
                Ciekawe ;-) Wszędzie reklamujecie konto w ALIOR jako jedyne z cashbackiem. A ono ma takie drakońskie opłaty.

> Włoski
                > właściciel, którego właścicielem jest Polak mieszkający we Francji
                > ma się lepij niż nasza gospodarka.
                Napewno? Polecam lekturę:
                "Włoska gazeta 'II Messaggero' napisała jednak, że Carlo Tassara zostanie
                zmuszony do sprzedania dużych pakietów akcji włoskich spółek (ma m.in. 5,9 proc.
                akcji banku Intesa Sanpaolo, 2 proc. Generali), żeby spłacić swoje długi. Według
                gazety Tassara ma oddać bankom ok. 5,5 mld euro. Wczoraj spółka wydała
                komunikat, w którym podała, że rozmawia z włoskimi bankami na temat
                refinansowania swojego długu w zagranicznych bankach. ", pisze dziennik.
                http:/prnews.pl/przeglad-prasy/alior-bank-wystartowal-jego-wlasciciel-ma-klopot-35146.html
                ****************************************************************
                Bank ALIOR ma drakońskie opłaty za każdą czynność. Nawet przelew kosztuje od 5 zł w górę do kilkudziesięciu. Darmowe są tylko przelewy internetowe krajowe. Ale jako bank internetowy nie umywa się do mbanku:
                1. W mbanku karta debetowa jest za darmo. W Alior - 36 zł (!)
                2. Mbank ma bardzo sprawny system internetowy. Alior jak przyznał wasz szef - ciągle usiłuje go uruchomić ;-)
                ********************************************************************
                • Gość: Mariusz M Re: ALIOR - drakońsko drogi i niesprawny system. IP: 78.8.223.* 29.11.08, 11:48
                  Jestem factem. A ty piszesz tylko to co jest tobie wygodne w sposób
                  całkowicie nieobiektywny. Pracuję w oświacie.
                  • jan-w Re: ALIOR - drakońsko drogi i niesprawny system. 29.11.08, 17:24

> Jestem factem. A ty piszesz tylko to co jest tobie wygodne w sposób
                    > całkowicie nieobiektywny. Pracuję w oświacie.
                    W tym poście przyznałaś się że jesteś kobietą:
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=383&w=87783250&wv.x=2&a=87863683

Pisze nieobiektywnie? Wszystko co piszę o twoim chlebodawcy Alior jest
                    zaczerpnięte z jego tabeli opłat i prowizji dostępnej na stronach alior bank.
                    Oczywiście z wyjątkiem informacji o katastrofalnym zadłużeniu właściciela. To że
                    jest zadłużony na 6 miliardów euro każdy z łatwością może znaleźć w google.
                    • malymiswawa Re: ALIOR - drakońsko drogi i niesprawny system. 29.11.08, 17:54
                      sorry jan-w nie do konca Cie rozumiem

Alior ani nie jest drozszy od innych bankow, ani tez tanszy... chociaz moze i
                      jest troche tanszy od kilku bankow ktore oferuja konta za 10-20 zl miesiecznie
                      ;-) ale nie wiem kto z tych kont korzysta :P osobiscie tego nie rozumiem.

Ma pewne swoje zalety [bezplatne bankomaty na calym swiecie] i wady [zakladam,
                      ze wynikajace glownie z tego, ze dopiero zaczyna]

System informatyczny wyglada calkiem oki i tez nie mozna obiektywnie stwierdzic,
                      ze jest w czyms gorszy od innych systemow bankowych... problemy maja wszyscy np.
                      znane sa wpadki polbanku, millenium, pekao sa itpo itd.

Co do wlasciciela - IMO to zupelnie normalne, ze ludzie w swiecie biznesu maja
                      dlugi, kto ich tam nie ma? kiedys nikt na to nie zwracal uwagi teraz kryzys
                      napedzil troche zainetresowanie ale w swietle komunikatow o problemach ING
                      Unicredito AIB AIG Commertzbanku moze sie wydawac, ze jedynie wlasciciel PKO BP
                      nie ma problemow finansowych - ale z drugiej strony nasze panstwo tez jest
                      choletnie zadluzone :)

Reasumujac: jest sobie poprostu kolejny bank, ktory ma swoje plusy i minusy jak
                      kazdy inny na rynku tylko w tym wypadku trudno jeszcze cos ocenic bo bank dziala
                      kilka tygodni a widze, ze masz straszna duza aktywnosc w temach dotyczacych tego
                      banku, bardzo agresywna i negatywna aktywnosc

za wczesnie jeszcze na "wydymanego" klienta - to jednak zaczyna nasuwac
                      watpliwosci czy aby na 100% jestes obiektywny i szczery czy np. nie jestes z
                      konkurencji?
                      • jan-w Re: ALIOR - drakońsko drogi i niesprawny system. 29.11.08, 18:16
                        Jeżeli nie rozumiesz to oczywiście nic na to nie poradzę.
                        Powtórzę w skrócie:
                        Alior bank jako bank nieinternetowy jest drakońsko drogi. Np przelewy zaczynają
                        się od 5 zł za sztukę do kilkudziesięciu.
                        Alior bank jako bank internetowy (pomijając to że ma niesprawny system) jest
                        równiez droższy od innych. Jeżeli w mbanku mam także bezpłatne bankomaty na
                        całym świecie i niemal wszystkie w Polsce a także bezpłatną kartę debetową i
                        dobry sprawdzony system, po co mam płacić 36 zł za taką samą kartę i być
                        królikiem doświadczalnym dla systemu kiedy go już kiedyś uruchomią?
                        Polecam przeczytanie tabeli opłat i prowizji dostępnej na stronie internetowej
                        alior, albo sąsiedniego wątku na tym forum poświęconego w całości temu bankowi.
                        Każdy kto to przeczyta będzie dużo lepiej zorientowany w faktach o alior.
                        Co do zadłużenia, nie porównujmy takich instytucji jak ING lub AIG z firmą
                        pewnego Włocha dla której zadłużenie 6 miliardów euro może być przyczyną bankructwa.
                        =====================================================================
                        Fora internetowe są regularnie zalewane reklamami i kryptoreklamami banków i
                        podobnych instytucji. Dzięki umiejętności korzystania z internetu można łatwo
                        znaleźć prawdziwe warunki prowadzenia konta i udowodnić kłamstwo spamerom. Warto
                        aby o tym pamiętali...
                        • malymiswawa Re: ALIOR - drakońsko drogi i niesprawny system. 29.11.08, 18:43
                          No wlasnie nie rozumiem i widze, ze Ty tez nie.

porownujesz do mBanku - oki jest drozszy :)

ale porownujac do innych bankow trudno nazwac go drakonsko drogim jesli mamy
                          konto+karta+bezlpatne wszystkie bankomaty za 3 zl [a przelewy internetowe
                          gratis] wiekszosc bankow ma jednak platne konta a sa i takie co licza za
                          przelewy internetowe po 30 groszy :) widze oplaty i prowizje Aliora i 4 innych
                          bankow z ktorych korzystam i nie widze zadnej zanczacej roznicy w wysokosci oplat

---
                          Piszesz o jakims wlochu [pomijam fakt, ze bylo nie bylo to polak mieszkajacy we
                          Francji - to kolejny przyklad Twojego skrajnego nieobiektywizmu, co Cie tak w
                          facecie boli, ze go ciagle wlochem nazywasz?], ktory moze upasc.

Patrz Fortis zostal znacjonalizowany i podzielony, AIG prkatycznie upadl, inne
                          banki padly, padaja albo korzystaja z ogromnej pomocy rzadow. Czesc z tych
                          zachodnich bankow ma banki w Polsce i co z tego? W czym konkretnie tu jest
                          inaczej? :)

Dodatkowoskad masz wiadomosci, informacje i dowody na to, ze akurat 6 miliadrow
                          kredytow, ktore ten facet posiada moze prowadzic do uadku skoro refinansowanie,
                          o ktorym pisala ostatnio rzepa wynosi jedynie 1,5? Dodatkowo nie mamy zielonego
                          pojecia jak sie to ma do jego reszty majatku :)

Dodatkowo co za roznica jakie problemy ma wlasciciel? Najwyzej sie zmienia.
                          Banki czesto zmieniaja wlascicieli, czasami ludzie tej zmiany nawet nie
                          zauwazaja a czasami jest ona tragiczna [patrz BPH].

---

Piszesz, ze fora zalewane sa reklamami itp. i znajomosc internetu pozwala
                          udowodnic klamstwo spamerom. Masz swieta racje. To jest piekne w internecie.

Ale jak to sie ma do tego, ze Ty klamiesz i spamujesz to forum bardzo
                          agresywnymi i negatywnymi wypowiedziami na temat tego banku?

W ogolna krucjate przeciw bankom nie wierze - jakos nie widze zebys jechal np.
                          PEKAO ktore jest bankiem drozszym [bylem kiedys ich klientem to wiem doskonale],
                          nalezacym do wlochow [to widac Ci przeszkadza:P] i jego wlasciciel ma problemy
                          finansowe a dodatkowo PEKAO zostalo ukarane niedawno przez KNF za wyplacenie
                          dywidendy wlochom - wyzszej niz zyski...
                          • jan-w Re: ALIOR - drakońsko drogi i niesprawny system. 29.11.08, 19:19
                            Przestudiuj łaskawie ten wątek i sąsiedni, a poznasz odpowiedzi na wszystkie
                            swoje pytania. Trudno żebym dla każdego nicka od nowa zamieszczał te same linki
                            i cytaty.
                            Jeżeli alior jest droższy co sam przyznajesz, a także gorszy nikt rozsądny go
                            nie wybierze. Jeśli chcesz przepłacać i być królikiem doświadczalnym - załóż tam
                            konto ;-)
                            • malymiswawa Re: ALIOR - drakońsko drogi i niesprawny system. 29.11.08, 19:35
                              jest drozszy od mBanku ale mBank [ktorego tez jestem klientem] ma dla mnie
                              powazna wade - brak oddzialow... no i moze te nieszczesne wplatomaty ;-)

natomiast jest tanszy np. od PKO czy Pekao, z ktorymi tez juz mialem doczynienia

mam zamiar zalozyc u nich konto - nie zeby byc krolikiem doswiadczalnym ale zeby
                              samemu poeksperymentowac bo maja kilka ciekawostej jak KK z ktorej przelewy sa
                              traktowane jak transakcja bezgotowkowa

tak wiec faktycznie - w poronaniu z mBankiem jest drozszy, w porownaniu z innymi
                              bankami juz jest roznie [od tych, z ktorych korzystam jest tanszy, z wyjatkiem
                              Polbanku ale Polbank ma tragiczna bankowosc internetowa].

zakladajac, ze ktos nie jest klientem MBanku - warto sprobowac

co do odpowiedzi na moje pytania - coz nie bardzo widze na nie odpowiedzi... nie
                              widze np. odpowiedzi np. na to dlaczego atakujesz wlasciciela Aliora twierdzac,
                              ze zbankrutuje i ze jest wlochem.. doskonale wiem, ze wlochem nie jest bo jest
                              polakiem, mieszkajacym we francji - z tego klamstwa sie nie tlumaczysz a wydaje
                              mi sie ono jakies strasznie dziecinne bo co to ma za znaczenie? jednak taki
                              bojownik o prawde jak y nie powinien popelniac takich dzieciecych klamstw

podobnie co do jego sytuacji finansowej - poczytalem teksty na ten temat i
                              generalnie z niszego nie wynika, zeby mial bankrutowac, jest troche
                              dziennikarskich spekulacji ale nie oszukujmy sie - dziennikarze jada teraz na
                              sensacji i gdyby im teraz wierzyc to kazdy bank w Polsce w tym tygodniu spotkalo
                              by 7 plag egipskich

nie widze tez odpowiedzi w czym jego sytuacja jest diametralnie gorsza od
                              sytuacji wlascicieli innych polskich bankow - z czego czesc otarla sie juz o
                              bankructwo i zostala uratowana wylacznie przez pomoc panstwa/nacjonalizacje
                              [patrz AIG czy Fortis]

nie widze tez odpowiedzi czemu akurat ten bank tak mocno atakujesz nazywajac
                              drakonsko drogim skoro obiektywnie rzecz biorac tylko mBank na kazdym polu jest
                              tanszy... bo juz inne banki nie odbiegaja w niczym od aliora, a znaczna z nich
                              czesc jest poprostu drozsza. Kaza sobie placic za prowadzenie konta [od 2-3
                              zlotych do 20 zlotych, Alior bierze 3] czy za przelewy internetowe [np PKO czy
                              Pekao biora po 1zl]

nie widze odpowiedzi na moje pytania poza jedna - fanatycznie lubisz mBank [co
                              jest do zrozumienia bo to calkiem fajny bank zwlaszcza dla kogos kto lubi
                              nowinki a nie ma potrzeby bywac w oddziale] albo sam jestes z konkurencji i
                              podgryzasz nowego w branzy

tak czy tak stary trudno uznac Cie za obiektywnego wiec nie wiem o co tak
                              agresywnie walczysz

czy nie lepiej spokojnie punktowac banki, wskazywac ich plusy i minusy? :) no
                              chyba, ze Ciebie wcale nie interesuje konkretna wiedza i walka z marketingowymi
                              sciemami tylko dorabiasz po godzinach robiac czarny PR Aliorowi

w tym temacie nie tylko zwolennicy Aliora sie odezwali jednak ty poswieciles 11
                              postow [czyli 1/4 postow w tym temacie] jedynie na atakowanie aliora, czesto
                              bezpodstawne [testy o wlascicielu czy o tym, ze jest drakonsko drogi - to co
                              powiedziec o PKO bioracym 16 zl za konto i 1 zl za przelew w internecie?:P].

wiecej luzu i dystansu to moze faktycznie do czegos dojdziemy w takich dyskusjach
                              • jan-w Re: ALIOR - drakońsko drogi i niesprawny system. 29.11.08, 20:39
                                W pyskówce nie zamierzam uczestniczyć. Użyj wyszukiwarki forum lub Google.
        • Gość: roy Czy to grzech jak na ROR jest wysokie oprocentowan IP: *.elpos.net 28.11.08, 20:24
          ...towanie. Nawet jak na rachunku nie trzyma się wszystkich oszczędności (no
          chyba że nie ma się oszczędności) to parę tysięcy warto mieć płynnych środków,
          które w każdej chwili i bez ograniczeń jak np. na koncie oszczędnościowym gdzie
          zazwyczaj bez opłat to tylko można dokonać jedną wpłatę w miesiącu. 5 tys. zł.
          na rachunku w Eurobanku daje 25 zł na czysto miesięcznie (oprocentowanie
          rachunku to 7,07%). Wolę taką kwotę mieć miesięcznie niż jej nie mieć.
      • Gość: roy Najlepsze oprocentowanie RORu to jest w Eurobanku IP: *.elpos.net 28.11.08, 20:08
        7,07 % Eurobanku (i to bez haczyków) to chyba więcej niż 5,5% w Alior
      • Gość: Alior Bank Re: Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - ed IP: *.t-mont.net.pl 15.12.08, 19:29
        Zakładając, że Alior Bank nie upadnie tak nisko jak we włoszech to
        może będzie to najlepszym wynikiem. Narazie bank ten pojawił się w
        polsce po to żeby pozyskać środki ponieważ we włoszech bank ten
        upada :) Promocjami mogą nas zachęcać ... miejcie jednak nadzieje że
        nie upadmną w Polsce tak jak to miało miejsce we włoszech :)
      • rycho1848 Re: Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - ed 11.01.09, 15:42
        Dokładniej Alior Bank ma oprocentowanie roczne konta z lokatą nocną
        5,71 % ponieważ codziennie następuje kapitalizacja odsetek ale do 16
        tyś. PLN bo powyżej tej sumy trzeba płacić podatek Belki.
    • Gość: r.d Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - edyc... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.08, 14:07
      ten ranking to paranoja,jest robiony bez głowy,bank pocztowy
      najwyższe opłaty , jezeli robi sie ranking to ranking wszystkich
      bankow ,a nie tych do płacą za reklamę gazecie , gdzie w rankingu
      najtansze i najlepsze polskie podkreslam polskie banki spóldzielcze.
    • Gość: BartekP Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - edyc.. IP: *.microsoft.com 28.11.08, 14:20
      mBank na pewno jest tani i w miarę nowoczesny, jednak poza tym to
      samo DNO. Raz nie ma opłat za przelewy, potem są, następnie znowu
      nie ma. Bank dzowni do ciebie z informacja ze moze ci zaoferowac
      jakas karte, zgadzasz sie po czym rozpoczyna sie procedura
      przyznawania na koncu ktorej okazuje sie ze nie mozesz dostac tej
      karty chociaz na twoje konto wplawa odpowiednia suma miesięcznie
      jednak za szybko te pieniądze wypływają. Szkoda że nie mogli tego
      wcześniej sprawdzić. Poza tym niekompetencja i spychologia
      pracowników infolinii - jedyne co potrafią to przełączać interesanta
      do swoich kolegów.
      • Gość: antek Re: Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - ed IP: *.acn.waw.pl 28.11.08, 15:57
        to na pewno o mBanku?
        jakbym czytal o swoich przezyciach z Citi...
      • Gość: Mariusz M Re: Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - ed IP: 78.8.223.* 29.11.08, 10:39
        Ja też uważam, że mBank to dno!
        Wciskali mi kiedyś kartę kredytową, przez telefon. Zgodziłam się.
        Karta nigdy do mnie nie doszła o czym informowałem mBank
        kilkakrotnie - telefony, pisma.
        A oni co robili - przez pół roku przysyłali mi wezwania do zapłaty
        za opłaty za kartę której nigdy nie miałem i grozili, dzwonili.
        mBank dla mnie to dno!
    • Gość: Dodo Ranking jest kłamliwy... Najlepszy ROR ma Eurobank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.08, 14:27
      Eurobank ma konto ROR online oprocentowane na 7,07% nie na 6%, konto
      to ma też funkcje konta tradycyjnego: bo kasę mozna za darmo wpąłcać
      i wypłacać z każdej placówce Eurobanku /placówki są otwarte w
      soboty!!, a częśc usytuowana w centrach handlowych też w niedzielę!)
      Eurobank nie potrzebuje konta oszczędnościowego bo na jego
      koncie "online" jest wyższe oprocentowanie niż na większości
      tzw. "kont oszczędnościowych". Prowizja za pobranie gotówki w obcych
      bankomatach to 1 zł.
      Mam u nich konto od kwietnia -wyniosłem się z kredyt banku: gdzie
      konto kosztowało 6 zł na miesiąć+ 2 zł za kartę, + 3 zł
      za "ubezpieczenie karty" oprocentowanie wynosiło 0,1% a przelew
      internetowy 0,99 zł.
      • Gość: germit Zgadzam sie co do niedoszacowania Eurobanku IP: *.elpos.net 28.11.08, 19:07
        Parodia. Eurobank nie dostał punktów za brak konta oszczędnościowego obok RORu
        podczas gdy u nich na RORze jest większe oprocentowanie (7.07%)niż w na
        najlepszym koncie oszczędnościowym, a poza tym nie ma (jak na każdym RORze)
        jakichkolwiek ograniczeń co do wpłacania i wypłacania pieniędzy jak na kontach
        oszczędnościowych. Poza tym wypłata z każdego poza Eurobankowym bankomatu to
        tylko złotówka. Inne banki mają może więcej bankomatów ale z innych płacisz 4-5
        zł. Przy takich odsetkach nawet opłata za kartę 95 gr miesięcznie nie wydaje się
        wygórowane. Na odsetkach od kwoty 10.000 zł zarabiam na czysto ok. 50 zł, a
        wielu nic albo prawie nic. ROR w Eurobanku jest przede wszystkim tani, ba nawet
        zarabiasz bo są pokaźne odsetki, i taki powinien być a nie oferować jakieś
        fundusze i ubezpieczenia.

• Gość: klient Re: Zgadzam sie co do niedoszacowania Eurobanku IP: *.ists.pl 22.12.08, 14:29
          Eurobank ma przede wszystkim żenujące bankomaty, nie obsługujące
          żadnych innych kart niż wydanych przez ten pożal się boże bank.
    • Gość: majkiel Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - edyc.. IP: *.inetaccess.pl 28.11.08, 15:01
      przy analizie konta internetowego Alior bank-u nie wzięto pod uwagę
      ważnej opłaty tj. opłata za komunikat SMS. Bank pobiera ją za kazdym
      razem w 2 sytuacjach: jako potwierdzenie zdarzenia na rachunku oraz
      od autoryzacji zleceń. Taki mały szczegół a wiele zmienia zwłaszcza
      pozycję w rankingu.
    • nroht Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - edyc.. 28.11.08, 15:11
      HAHAHA Bank Pocztowy... ostatnio widziałem właśnie na poczcie jak to działa.
      Przyszła pani do okienka i chciała wypłacić pieniądze. Pani z okienka
      powiedziała jej, że jej przykro, ale ona pieniędzy w kasie nie ma bo jest
      wcześnie rano i jeszcze nie nazbierali...

to tyle w temacie.
      • Gość: sid Re: Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - ed IP: *.xdsl.centertel.pl 28.11.08, 19:14
        Zapewne mieszkasz na wsi...he,he,he...
    • Gość: gosc Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - edyc.. IP: *.171.107.202.static.crowley.pl 28.11.08, 15:57
      a gdzie Inteligo?
    • Gość: POlak Polbank ma konto dla mało wymagających IP: *.chello.pl 28.11.08, 17:00
      PRAWIE CO WEEKEND GRZEBIĄ NA STR. INTERNETOWEJ, CO UNIEMOŻLIWIA
      AKTYWNE KORZYSTANIE Z KONT W TYM CZASIE. PLACÓWEK JEST NIEMAŁO I TO
      JEST PLUS. MINUSEM JEST NATOMIAST POZIOM OBSŁUGI W WIĘKSZOŚCI Z
      NICH - PRACOWNICY CO CHILĘ SIĘ MYLĄ, MAJĄ MAŁĄ WIEDZĘ MERYTORYCZNĄ,
      A PRZEDE WSZYSTKIM SĄ nieUPRZEJMI.
      • Gość: eeeee Re: Polbank ma konto dla mało wymagających IP: *.ramtel.pl 17.12.08, 09:46

swieta racja - koszmarnie nieuprzejma obsluga banku (przynajmniej w
        krakowie) nie majaca pojecia o ofercie banku w ktorym pracuje; co
        wiecej, pieniadze z konta w tajemniczy sposob znikaja i nie da sie
        ich wyplacac karta debetowa, bo ten wypluwa komunikat o braku
        srodkow na koncie - konieczna czesta osobista interwencja w banku!

trzymam jednak kase w Polbanku bo maja najatrakcyniejsza oferte na
        rynku tylko, ze sie bardzo pilnuje i co jakis czas sprawdzam czy
        operacje na koncie ksiegowane sa prawidlowo; mysle, ze to niewiele
        wysilku za najkorzysteniejsze oprocentowanie i oferte na rynku; poza
        tym mnostwo bankomatow i placowek (Krakow);

• Gość: daniel Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - edyc.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 20:19
      heeeh.. jakis dziwny ranking.. dane niprawdziwe lub niedokladne (Nordea Spectrum
      ma wszystkie bankomaty za darmo np, a tam podana jakas smieszna liczba jest)..
    • Gość: obserwator Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - edyc... IP: 212.191.172.* 28.11.08, 21:47
      Skandal! Najwiekszy Bank w Polsce PEKAO SA jednym z najgorszych!!!! dziwie się
      ludziom, ze maja tam jeszcze konta.
    • Gość: bizon Inny Ranking - Opinie o kontach IP: 87.244.87.* 29.11.08, 00:03
      Tutaj mozna znalezc nieco inny ranking
      www.bozo.pl/Finanse/Konta-osobiste/
    • bjkor Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - edyc... 05.12.08, 18:08
      a ile razy ten sam temat ?? czy gazeta nie ma już o czym pisać ?
    • Gość: obserwator Toyota po raz drugi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.08, 20:39
      Toyota Bank po raz drugi na czele. Bez niespodzianek. Bardzo dobra strona internetowa. Przyzwoite oprocentowanie, bezpłatne przelewy a za transakcje karta zwracają 1%. Naprawdę są dobrzy.
    • Gość: gg Ubezpieczenie w mbanku - Odradzam IP: 82.160.117.* 24.12.08, 23:28
      Pośredniczą w zawieraniu umów - tak fakt, sprawnie im to wychodzi.ale potem już nie da się dokladnie NIC załatwić przez infolinię. dzwonisz i pani zirytowanym głosem mówi ci że nic nie wie i trzeba dzwonić do BRE Ubezpieczeń i tam załatwiać wszystko z kolesiami. Pani może co najwyżej podać telefon (żadna infolinia) i maila. Chyba po to ubezpieczam się za pośrednictwem mbanku aby w tymże mbanku wszystko załatwić jak coś potem wyskoczy. a tu nic. byle dormawć klienta a potem go zostawić i niech dzwoni sobie sam po pracownikach BRE Ubezpieczeń.
    • Gość: bm To raczej ranking najwiekszych naciagaczy. IP: 81.171.165.* 26.12.08, 18:05
      Przestrzegam przez wszelkimi klonami BRE banku - bezwzgledne s....
      • Gość: Zofia Re: To raczej ranking najwiekszych naciagaczy. IP: *.centertel.pl 31.12.08, 00:57
        LUKAS Bank zszedl calkowicie na psy. Nie dosc ,ze obnizyl /niemal
        do zera / oprocentowanie Ror-u, to jeszcze od listopada wprowadzil
        nowa , comiesieczna oplate za karte bankomatowa. Z jednej strony
        usiluje wciskac /niemal na sile/nowa karte kredytowa/furora/,a z
        drugiej zmusza do operacji platniczych karta bankomatowa. Nie
        wyrobisz normy m-cznej 300 zl karta bankomatowa,to musisz poniesc
        dodatkowa oplate co m-c.Zmienialam adres zameldowania i dowod
        osobisty,zglosilam sie do banku proszac o zmiane w absolutnie
        wszystkich mozliwych miejscach moich danych.Raz zmieniali w
        czerwcu, drugi raz jeszcze w sierpniu ,a w koncu nowa/kolejna/
        karte bankomatowa i pin wyslali na stary adres/w innym
        miescie/.Natychmiast musialam wszystko uniewazniac/lacznie z
        jeszcze wazna stara karta. Pozostalam bez karty na okres 3
        tygodni,obciazono mnie kosztami "rzekomego zagubienia karty" i to
        wszysto na tydzien przed wyjazdem na urlop. O WSZYSTKO CIAGLE
        TRZEBA SIE z NIMI UZERAC-OMIJAJCIE TEN BANK Z DALEKA.
    • ni-e Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - edyc... 03.01.09, 11:08
      ale macie bzdury w BPH w sezam max od 1 dnia "nowego banku" czyli po podziale jest oprocentowanie 4,5 % gazeto powiedz sobie dość sponsoringowi
      • Gość: bielszczanin Re: Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - ed IP: 78.8.105.* 03.01.09, 13:26
        odnośnie Eurobanku, to oprocentowanie jest 7% tylko do końca stycznia. Później wszystkim zrobią 6%
    • podstawa.j TOYOTA BANK - czy wszyskich kientów lekceważy? 12.01.09, 19:52
      Może i prowadzi w rankingach - ale na reklamaję wypłaty z bankomatu
      czeka sie ponad 2 miesiące - czy to normalny bank?
    • Gość: Misiek Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - edyc... IP: *.bph.pl 14.01.09, 12:54
      I co z tego, że w Pocztowym widać przepływ managerów z mBanku?
      Najpierw trzeba się pozbyć tych nieudolnych managerów którzy nie
      doprowadzili do sukcesu Banku siedząc tam kupę lat na stołkach.
    • fourmi Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - edyc... 15.01.09, 11:31
      W Alior niestety nie dzialaja wszystkie bankomaty. Takze te za granica. szkoda...

gdyby ktos chcial zalozyc konto w mbank, podaje numer polecajacy:
      0214981372
      "Wpisz 10 ostatnich cyfr rachunku osoby polecającej
      Polecaj mBank i wygraj Alfę Romeo. Więcej na www.polecamBank.pl"
    • Gość: Jacek Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - edyc... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.09, 09:24
      mBank bimba sobie z klientów. W krakowie jeden z 4 sic!! wpłatomatów na ul. Karmelickiej jest notorycznie nieczynny a i pozostałe 3 na drugim końcu miasta stale się psują. NIE DA SIE WPŁACIĆ pieniędzy nie jadąc 15 kilometrów i szukając czynnego. Ten bank chyba nie chce pieniędzy. To paranoja.
    • Gość: konto mBank jest dziadowski IP: *.uznam.net.pl 16.01.09, 20:37
      Miałem w nim konto i zlikwidowałem, ten interfejs graficzny jakiś taki
      prymitywny strasznie i często mają przerwy techniczne, że nawet karty nie są
      obsługiwane. Przeszedłem do ING i bez porówniania dużo lepsze usługi i
      znacznie więcej opcji konta.
      Multibank też jest ok ale bardzo mnie dziwi, że mBank na pierwszym miejscu.
    • Gość: yaapa Polbank w czolowce internetowych ??? IP: 195.47.201.* 19.01.09, 12:04
      Nie mam pojecia czy tworzac to zestawienie kierowano sie czyms
      wiecej niz cyferkami tj. ilosc bankomatow, wartosci prowizji i
      oprocentowania itd.... ale wydaje mi sie ze nie.
      Nie uwzgledniono tak waznych kryteriow jak obsluga i niezawodnosci
      konta. Gdyby tak bylo Polbank bylby daleko w tyle.
      Od jakiegos czasu mam tam konto i jeszcze z zadnym internetowym nie
      mialem tyle klopotow i zadne nie zzarlo mi tyle nerwow. Wszystko za
      sprawa przelewow ktorych wykonanie gdy pracuje sie do godziny
      wieczornej graniczy z cudem. Jak sie pozniej dowiedzialem na
      infolini, mozna wykonywac przelewy tylko do 21 i te wykonane
      wczesniej nie sa realizowane..bo maja tak fantastyczny system.
      Ponioslem z tego tytulu nie raz straty jak karne odsetki za przelwe
      po terminie. Wiec oprocentowanie konta jest wysokie i koszt jego
      prowadzenia nieznaczny. To akurat ok... ale system informatyczny-
      internetowy czy jak go tam zwal to wielka lipa.
      pozdrawiam
      • Gość: były klient Re: Polbank w czolowce internetowych ??? IP: 89.108.218.* 10.03.09, 17:56
        Prawda... ich system bankowosci internetowej byłby bardziej
        bezpieczny gdyby w ogóle nie istniał. Po miesiącu szarpania się z
        niewydolnoscia ich pseudobankowości nerwy mi pusciły i zdecydowałem
        się wybrać wszystkie pieniądze. Poszedłem to odziału i mówię do
        pryszcza z biurkiem ze chce zrobic przelew a on kieruje mnie do kasy
        za szklanym parawanikiem. Zajęta .... facet zakłada lokatę. Czekam
        20 minut... jedno biurko zakłada konto bankowe starszej pani,
        pozostałe dwa biurka pielęgnują swoje pryszcze. Dwóch następnych
        pojawia się w korytarzu i regularnie znika. Czemu kasa? myślę,
        przeciez przelew jest transakcją bezgotówkową. A pryszcze nadal
        tkwią za swoimi biurkami.
        1.w dniu kiedy zakładałem konto system w oddziale banku nie działał
        2. bankowość internetowa rzadko działa
        3. przez ostatni weekend prowadzono zmiany w systemie ( innna
        grafika i layout)... juz drugi dzień system nie działa.
        Ten bank istnieje na naszym rynku już 3 rok, strach pomysleć co sie
        tam rzeczywiście dzieje ....
        skusiłem się na ich 7% (teraz 6%) na koncie oszczednościowym.
        NIE WARTO !!!
    • Gość: kflik Ranking najlepszych kont osobistych 2008 - edyc... IP: *.softpro2.pl 21.01.09, 23:02
      żeby to miało sens trzeba by porównywać każde konto w każdym banku a nie tylko
      jedno wybrane(nie koniecznie najlepsze, i jeszcze pytanie dla kogo najlepsze)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka