Gość: Buba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.09, 23:54 W jakim banku po założeniu konta dostane kartę VISA ELECTRON? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koziorozka Re: VISA Electron. 13.02.09, 00:29 w prawie każdym - to bardzo popularna karta debetowa do wypłaty z bankomatu i robienia zakupów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qwerty Re: VISA Electron. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.09, 18:09 A czy każda karta ma na odwrocie te tajemnicze trzy cyferki potrzebne do zamawiania biletów lotniczych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: VISA Electron. IP: *.chello.pl 16.02.09, 20:25 niektóre debetowe VE mają zablokowane transakcje internetowe (zdalne) Tu poczytaj grupy-dyskusyjne.money.pl/pl;biznes;banki,watek,613246.html Odpowiedz Link Zgłoś
kriss21 Re: VISA Electron. 05.04.09, 11:09 Karta studencka euro>26 W Lukas Bank ma możliwość płacenia w necie. Zwykła VE takiej możliwości nie posiada. W Lukasie także karty kredytowe Visa Classic, Visa Silver, Furora oraz Visa Gold :) Jesli masz juz karte Visa to kolejną dobrze jest dobrać w sieci MasterCard. Visa ostatnio ma kłopoty z transakcjami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyba wypukle debetowki, daty, cvv2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 09:35 Chyba wiem na czym polega roznica. Mam Maestro z UK (jest wypukle) ma date waznosci od - do i oczywiscie moge nim placic wszedzie online, offline, na terminalu recznym. Mam VE z mBanku (plaska :-( ) tylko do platnosci przez terminal elektroniczny ale ma tylko date waznosci do!!! Mam VE z BZ WBK w zasadzie identaczna jak ta mBanku ale ma tez (jak maestro) date waznosci OD!!! I da sie nia placic w necie (na terminalu recznym oczywiscie nie bo jest plaska). Jak dobrze pamietam to przy transakcjach karta w sieci data waznosci karty OD jest zasze wymagana i karty ktore jej nie maja odpadaja od razu. 3 cyferki z tylu ma kazda karta platnicza - nazywa sie to kod CVV2 (www.bankier.pl/slownik/karty/cvc2_cvv2.html) jest czesto (nie zawsze) wykorzustywany przy platnosciach online. Jednak jego posiadanie nie oznacza, ze karta do takich platnosci sie nadaje. Dlaczego polskie banki nie daja wypuklych kart debetowych??? Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozka Re: wypukle debetowki, daty, cvv2 09.04.09, 09:57 Gość portalu: chyba napisał(a): > VE z mBanku (plaska :-( ) tylko do płatnosci przez terminal elektroniczny Tu się mylisz. Zwykłą płaską debetówką mBanku (z delfinem) można płacić w sieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyba Re: wypukle debetowki, daty, cvv2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.09, 10:19 to milo:-) oczywiscie obsluga mBanku o tym nie wie bo jak pytalem przez telefon to powiedzieli, ze sie nie da:-( Odpowiedz Link Zgłoś
kilovolt Re: wypukle debetowki, daty, cvv2 09.04.09, 21:56 Przy transakcjach internetowych wymagana jest data końca ważności karty i taką zawsze wpisuję ilekroć dokonuję takiej transakcji, zresztą karta którą się posługuję nie ma daty od kiedy jest ważna. Odpowiedz Link Zgłoś