Dodaj do ulubionych

DnB Nord i rekordowa podwyżka prowizji - z 3 do...

IP: *.chello.pl 26.07.09, 11:32
Klienci powinni spie...lać z tego banku - a nie dać się wydymać.
Obserwuj wątek
    • pitland.pl DnB Nord i rekordowa podwyżka prowizji - z 3 do... 26.07.09, 13:47
      szokująca kwota - nie chce mi się wierzyć, że w tej kwocie nie ma jakiś
      dodatkowych usług typu tanie przelewy za granicę
      • washington84 Re: DnB Nord i rekordowa podwyżka prowizji - z 3 26.07.09, 15:56
        Tanie przelewy to robi sam bank wyprowadzajac twoje pieniadze do innych krajow.
        I wcale sie nie musi pytac nikogo o zgode. Zaloz sobie konto w polskim banku jak
        taki znajdziesz.
        • Gość: salvaje Re: DnB Nord i rekordowa podwyżka prowizji - z 3 IP: *.chello.pl 27.07.09, 08:37
          washington84 napisała:

> Tanie przelewy to robi sam bank wyprowadzajac twoje pieniadze do innych krajow.
          > I wcale sie nie musi pytac nikogo o zgode. Zaloz sobie konto w polskim banku ja
          > k
          > taki znajdziesz.

BOŚ?
    • Gość: swan ale o co chodzi? Przeciez mają prawo ustalić sobie IP: 89.174.254.* 26.07.09, 13:56
      wysokość taką jaka im odpowiada, tak? Jak będą mieli ochotę to mogą
      zarządać i tysiąc złotych za tydzień i nic wam do tego bo przeciez
      nie ma obowiązku korzystania z usług tego banku, tak?
      • Gość: ^ Re: ale o co chodzi? Przeciez mają prawo ustalić IP: *.aster.pl 26.07.09, 14:12
        > Jak będą mieli ochotę to mogą zarządać i tysiąc złotych za tydzień

Mogą nawet ZAŻĄDAĆ.
        • kored czegoś tu nie rozumiem... 26.07.09, 14:24
          Kto korzysta z usług tego banku z takim poziomem opłat? Opłata za prowadzenie rachunku bieżącego wzrosła z 30 do 50 zł? Co oni takiego oferują że opłaty są tak wysokie? A opłata 100 zł za dostęp do konta przez internet to jakiś absurd. Jeśli jakiś przedsiębiorca daje się tak dymać bankowi to czarno widze jego przyszłość w biznesie...
      • Gość: chciwe pejsy chodzi o to, że trzeba o takich przypadkach IP: 80.48.2.* 26.07.09, 15:47
        mówić po to aby odstraszyć potencjalnych klientów i nadszarpnąć pejsatą "reputację"

oczywiście, ze im wolno ;) ludziom też o tym wiedzieć wolno aby mogli podejmować
        korzystne dla siebie decyzję. przecież to biznes a takie podejście działa w
        obydwie strony.
        • swan_ganz Re: chodzi o to, że trzeba o takich przypadkach 26.07.09, 22:51
          podejrzewasz, że gdyby gazeta im nie napisała to by się ludziska
          sami nie pokapowali, że ich zbyt krótko strzygą? :-)
          Może i masz rację; świat jest pełen baranów...
    • Gość: Paweł Otóż to IP: 80.48.71.* 26.07.09, 15:13
      Właściciel małej firmy powinien odpowiedzieć na taką propozycję banku konkretną kontrpropozycją np "pocałujcie mnie w dupę", następnie poszukać sobie lepszego banku.
      Oczywiście takie rozwiązanie jest kłopotliwe, bo trzeba poinformować klientów o zmianie konta, jakiś jeszcze czas je utrzymać, itp. itd. ale i tak warto...
    • Gość: aaa To nic. Można dalej psy na PKO BP wieszać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.09, 15:18
      Przecież to bank dla emerytów i nieoperatywnych.
      • kosmiczny_swir W Niemczech banki sa niemieckie 27.07.09, 11:10
        W Niemczech banki sa niemieckie, w Skandynawii sa skandynawskie, tylko u nas
        wiekoszosc bankow ma kapital zagraniczny. Dunczycy kupuja to co dunskie, Niemcy
        kupuja to co niemiemieckie. Tylko naiwni Polacy dali sobie wmowic ze ekonomiczny
        patriotyzm to zlo. Skoro bogatsze od nas narody uprawiaja ekonomiczny patriotym,
        to znaczy, ze dzieki niemu doszy do tego bogactwa.
    • Gość: daaar A wyśmiewają się z PKO BP, że to najgorszy bank.. IP: 195.22.119.* 26.07.09, 15:28
      jak widać inni lecą w bambuko dużo lepiej :)
    • Gość: yanek DnB Nord i rekordowa podwyżka prowizji - z 3 do... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 15:43
      To skandal. Najgorsze jest to, że za rezygnację z konta trzeba zapłacić 200
      zł, czyli jak ktoś ma konto podstawowe i pomocnicze to razem 400 zł. Najgorsze
      jest to, że oni na tym ruchu jeszcze dużo zarobią, to jest karygodne...
      To są złodzieje, bo w innych bankach opłata za korzystanie nie kosztuje nic
      albo kilka złotych.
      • Gość: xcvxv Opłata za rezygnację z konta niezgodna z prawem IP: *.chello.pl 27.07.09, 09:04
    • alex-alexander DnB Nord i rekordowa podwyżka prowizji - z 3 do... 26.07.09, 15:50
      Zmienic bank
    • Gość: Ebenezer S. Banki oferuja darmowy obsluge przez internet bo... IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.09, 16:00
      to sie oplaca - nietrzeba utrzymywac drogich placowek/palacow. Nie mowie ze musi
      to robic za darmo ale 100zl za miesiac - to jest juz przegiecie...
    • Gość: mojVOX Zmienić bank i już. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 16:08
      Taka podwyzka do idiotycznego poziomu świadczy tylko o jednym, ten bank chce
      sie pozbyć klientów biznesowych. Trzeba wiec mu to ułatwić. Jest tyle
      ciekawych ofert na rynku, że nie ma potrzeby zadawać sie z aroganckimi i
      pazernymi oszołomami.
      • Gość: polska firma w pb Bardzo dobra podwyżka, powinna być wyższa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 16:45
        Czego polski klient tam szuka? Jesteś z Polski konto firmowe
        otwierasz w polskim banku. Wystarczy prześledzić gdzie firma
        niemiecka, framcuska, amerykańska , israelska, itd ma swoje konto.
        Opisany incydent być może nauczy głupców patriotyzmu :)
        • Gość: pc486 Re: Bardzo dobra podwyżka, powinna być wyższa! IP: *.chello.pl 26.07.09, 17:43
          w Polsce masz 1 bank polski, ale wybor...
    • Gość: Michał A wystarczy zrezygować z ich usług IP: *.chello.pl 26.07.09, 17:33
      i po sprawie.
      Przecież są inne banki, które chętnie przyjmą klientów.
    • Gość: Emeryt DnB Nord i rekordowa podwyżka prowizji - z 3 do... IP: *.sta.asta-net.com.pl 26.07.09, 17:37
      Olejcie ten bank. Jak zajrzy mu w oczy widmo bankructwa, będzie błagał
      klientów o pozostanie.
    • Gość: Arek DnB Nord i rekordowa podwyżka prowizji - z 3 do... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 17:41
      Zmiana opłaty z 3 na 100 zł powinna dać do myślenia nie tylko właścicielom
      kont firmowych. Jeśli kierownictwo szaleje, to trzeba się szybko pakować mając
      nawet konto osobiste.
    • Gość: 4g63 DnB Nord i rekordowa podwyżka prowizji - z 3 do... IP: *.chello.pl 26.07.09, 17:54
      a co to za bank? 300 placówek? pierwsze słyszę, a jak ktoś lubi jak go dymają, to h im w dpe
    • Gość: kuba.wroc DnB Nord i rekordowa podwyżka prowizji - z 3 do... IP: *.wroclaw.mm.pl 26.07.09, 17:55
      :)

Rzadko pisuje na forach, ale czasem aż nie mogę wytrzymać, czytając
      dziennikarskie "wypociny" na tematy ogólnie związane z ekonomią.

System "Bankmaster" to bardzo stary i bardzo kosztowny system (off-
      line) dostępu do rachunku. Udostępnianie tego systemu dla firm mija
      się celem bo jest on bardzo mało funkcjonalny i BARDZO kosztowny dla
      banku w utrzymaniu.

Identyczne akcje zrobiło wiele banków z tzw. Multicash i pochodne.

Sprawa dotyczy FIRM (dlaczego jest to sprytnie schowane w artykule,
      żeby ludzi się nie połapali..?)

Dla FIRM (zwłaszcza większych) 100 PLN za system internetowy do
      cennikowy standard (ING, PKO, FORTIS, RAIFEEiSEN) - oczywiście banki
      te mają specjalne pakiety, które pozwalają obniżyć te koszty (lub
      zawsze można sobie taką cenę wynegocjować)...

Każdy kto ma pojęcie o bankowości widzi, że w tym newsie NIE MA NIC
      SENSACYJNEGO - tym niemniej Gazeta (do której mam coraz mniejsze
      poważanie). Musi każdy taki temat nadąć jak balon - aż wskoczy na 1
      stronę, jako news dnia...

Rozumiem, że jest sezon ogórkowy - ale naprawdę odechciewa się czytać
      takie wiadomości. Kiedyś były dla przeciętnych ludzi bardzo fajnym
      obiektywnym źródłem wiadomości, obecnie coraz więcej artykułów spada
      po równi pochyłem wprost do poziomu FAKT...

PS. Jestem bankowcem, ale pracuje dla konkurencji D'n'B :) żeby nie
      było. Ale mimo, że na codzień z nimi konkuruje, to żal czytać takie
      "wypociny" dziennikarskie i nie interwniować.

Pozdr.

• jan-w Re: DnB Nord i rekordowa podwyżka prowizji - z 3 26.07.09, 19:48
        Gość portalu: kuba.wroc napisał(a):

> Sprawa dotyczy FIRM (dlaczego jest to sprytnie schowane w artykule,
        > żeby ludzi się nie połapali..?)
        >

Sprytnie schowane?
        Nagłówek komentowanego artykułu wytłuszczonym drukiem:

"Bank DnB Nord wprowadził podwyżki opłat dla części swoich klientów
        firmowych
        . Za dostęp do serwisu internetowego zamiast 3 zł mają teraz
        płacić... 100 zł miesięcznie. - Wykupcie pakiet, to zaoszczędzicie - odpowiada bank"

Bardzo sprytnie ukryte ;-)
      • Gość: Klaus Re: DnB Nord i rekordowa podwyżka prowizji - z 3 IP: *.wroclaw.mm.pl 26.07.09, 20:23
        Przepraszam - czy w równie krwiopijczej konkurencji?
        A inne pytanie - czy ludzie z tego pożal się boże banku potrafią
        cokolwiek komukolwiek wyjaśnić? Z własnego doświadczenia wiem że
        nie. Mylą im sie te pakiety, myli im się ten "system dostępu" - tak
        przy okazji jaki on jest off-line? i tyle.
        Efekt - już znikają ich oddziały...
      • Gość: salvaje Re: DnB Nord i rekordowa podwyżka prowizji - z 3 IP: *.chello.pl 27.07.09, 08:54
        Gość portalu: kuba.wroc napisał(a):

> :)
        >
        > Rzadko pisuje na forach, ale czasem aż nie mogę wytrzymać, czytając
        > dziennikarskie "wypociny" na tematy ogólnie związane z ekonomią.
        ...
        > PS. Jestem bankowcem, ale pracuje dla konkurencji D'n'B :) żeby nie
        > było. Ale mimo, że na codzień z nimi konkuruje, to żal czytać takie
        > "wypociny" dziennikarskie i nie interwniować.

Pracownik banku i nie rozumie co czyta. Kogo oni tam zatrudniają? I pomyśleć, że
        w ogłoszeniach wymieniają tylko tych po studiach.
        Weź się nie ośmieszaj.
        • Gość: kuba.wro Re: DnB Nord i rekordowa podwyżka prowizji - z 3 IP: 193.108.194.* 27.07.09, 09:18
          Ok. Może mój post nie był do końca jasny :) pisany na szybko.

To co moim zdaniem w sprawie jest najważniejsze, to fakt, że
          wiadomość ta naprawdę nie zasługuję na umieszczenie na głownej
          stronie.

2. Wracając do meritum sprawy - tak może bank chce się pozbyć
          określonych klientów. Bo jeśli co miesiąc dokłada do klienta po
          kilkaset złotych to po co ma z nimi kontynuować współpracę?

Przecież to normalny biznes

3. Nie napisano nic jakie opłaty są za nowoczesny system w banku
          D'n'B Nord ? Też 100 PLN czy może mniej ?

4. Z doświadczenia wiem też, że firmy które robią obroty z bankiem,
          naprawdę bardzo rzadko płacą stawki z tabeli opłat i prowizji
          (zwłaszcza te większe) - to jasne, że bank może zejść z prowizją
          nawet do zera jeśli zarabia na czymś innym. Ale z 2 strony goły
          rachunek bez obrotów to żaden biznes...

5. Każdy bank od czasu do czasu robi tzw. czyzczenie portfela - to
          znaczy pozbywa się klientów trwale nierentownych (min. przez takie
          zagrania) nie ma w tym naprawdę nic dziwnego, to samo robi każda
          normalna firma.

Pozdr.

• Gość: Klaus I na pożegnanie też kara? Od 200 - 500 zł! IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.07.09, 09:48
            Pokaż inny bank, który chce się pozbyć klienta i równocześnie na tym
            zarobić?
    • Gość: Anatol DnB Nord i rekordowa podwyżka prowizji - z 3 do... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 18:53
      To jest cena zaporowa, chodzi o to, żeby zmienić bank na inny. No i ludzie tak
      zrobią, zwłaszcza małe firmy.
    • jaybee1 DnB Nord i rekordowa podwyżka prowizji - z 3 do... 26.07.09, 19:47
      CITI Handlowy podwyzszyl oplate z 0 do 200 zl miesiecznie (!).
      Dotyczy to klientow biznesowych i obowiazuje od lipca br.
      To nie bajka - mozecie sprawdzic na ich stronie internetowej.
      www.online.citibank.pl/cb/files/Tabela_Oplat_i_Prowizji_dla_Malych_i_Srednich_Przedsiebiorstw.pdf

Korzystanie z bankowosci elektronicznej (CitiDirect)- 200
      zl/miesiecznie !
      • jan-w Re: DnB Nord i rekordowa podwyżka prowizji - z 3 26.07.09, 19:58
        Każda firma (podobnie jak osoba) powinna dobierać sobie bank odpowiedni do
        swoich potrzeb. Nikt chyba nie ma wątpliwości że Citi Handlowy nie jest bankiem
        dla mikro-firm. Dla dużej, 200 zł/mies to nie jest wygórowana opłata.
        Mała może sobie założyć darmowe konto w mbanku.
        • Gość: Klaus Re: DnB Nord i rekordowa podwyżka prowizji - z 3 IP: *.wroclaw.mm.pl 26.07.09, 20:26
          Chopie - co znaczy dla Ciebie mała firma a co duża. Ja rozumiem że
          KGHM to duża...
          Ale spółka z o.o. z 300 tys. - 500 tys. obrotu? A są takie. I co
          założą konto w mbanku? oj chyba nie...
          • jan-w Re: DnB Nord i rekordowa podwyżka prowizji - z 3 26.07.09, 20:28
            Dla posiadających obroty 500000 zł/mies, 200 zł to by był bardzo mały koszt
            współpracy z bankiem. Takie mamy czasy, że banki podnoszą opłaty z wiadomych
            względów. Wszystkie po kolei, tylko nie wszystkie naraz i używając różnych
            strategii znieczulania klientów.
            • Gość: Klaus I żadają po 200 zł na zakończenie "współpracy"? IP: *.wroclaw.mm.pl 26.07.09, 20:36
              Miałem na myśli roczne - nie wiem skąd wziąleś te "miesięczne".
              A znajdź inny bank, który żąda kasy za zamknięcie rachunku.
              Poprzednio 50 zł teraz złotych 200.
              • jan-w Re: I żadają po 200 zł na zakończenie "współpracy 26.07.09, 21:23
                500 tysięcy rocznie to nie są żadne obroty dla klienta Citi. To nie ten sektor. Jak pisałem, każdy powinien wybierać bank odpowiedni dla siebie. Między CitiBankiem, a mBankiem jest wiele pośrednich.
                • Gość: Klaus Re: I żadają po 200 zł na zakończenie "współpracy IP: *.wroclaw.mm.pl 26.07.09, 21:36
                  I ja się powtórzę - czy którykolwiek bank ma opłatę za zamknięcie
                  rachunku?
                  Odsyłam do taryf opłat tego "cudbanku".
                  Jak chcesz zamknąć konto wvcześniej może zapłacić nawet 500 złotych.
                • Gość: gg Re: I żadają po 200 zł na zakończenie "współpracy IP: *.chello.pl 26.07.09, 21:40
                  Co to znaczy sektor? Albo tzw półka?
                  Bank jest bankiem. Też firmą i czy to jest City czy inny bank, nie
                  to decyduje, że się wybiera tą firmę. A przecież ogłoszono problemy
                  City. Strach tam mieć konto
                  • maff1 Re: I żadają po 200 zł na zakończenie "współpracy 26.07.09, 23:09
                    pracowałem w kilku firmach z obrotami rocznymi 100 - 170 mln zł.
                    (teraz mam własną)
                    Prowadziłem działy finansowe - i nie piszcie mi bredni ze 200 zł dla
                    dużej firmy nie ma znaczenia.
                    To tylko kwestia zaangazowania w to co sie robi.
                    Jeśli służby finansowesą słabe - to nikt na to nie zwraca uwagi.
                    (pomijam filie koncernów zagranicznych - te zzwyczaj mają
                    przez "mamusię" wskazany bank w którym ma być rachunek bankowy)
                    Szukanie oszczędności w kosztach finansowych to podstawa.!
                    Czyli szukamy tańszych banków, negocjujemy stawki (tak, tak!)
                    negocjujemy prowizje, w tym od wpłat gotówkowych, oprocentowanie ON,
                    TN...i innych lokat (u mnie nawet zabezpieczenia pieniężne kredytów
                    nie leżakowały na rocznych depozytach - one wciąż pracowały na
                    lepszych depozytach ON, lub były ulokowane w bonach lub obligacjach -
                    nawiasem mówiąc bank steworzył dla mojej firmy nową procedurę).
                    A jeśli firma importowa lub eksportowa - warto zainwestować w łącze
                    Reutersa(nawet to najtańsze), bo to jest źródło informacji o
                    aktualnej sytuacji na rynku walut - i negocjujemy kursy...

wg mnie wielkość firmy nie ma znaczenia - z jednej strony
                    oszczędności - a z drugiej maksymalizacja zysku z dostępnych
                    instrumentów finansowych, to podstawa zarządzania finansami w firmie.
                    Czyli - jesli któś godzi sie na tak idiotyczne stawki za prowadzenie
                    konta - to wg mnie marnie zarządza majątkiem firmy. A jesli tak, to
                    taka firma w moich oczch miłaby nędzną opinię.
                    • jan-w Re: I żadają po 200 zł na zakończenie "współpracy 26.07.09, 23:48
                      Nit nie pisał że 200 zł to suma nieistotna. Pisaliśmy że 200 zł to byłoby bardzo
                      niewiele za obsługę bankową dużej firmy. Gdybyś rzeczywiście kiedykolwiek
                      pracował w firmie o jakiej piszesz, wiedziałbyś o tym doskonale. Znałbyś także
                      różnicę między operacjami bankowymi małej a dużej firmy, a także o tym jaki ma
                      to wpływ na koszty.
                  • jan-w Re: I żadają po 200 zł na zakończenie "współpracy 26.07.09, 23:42
                    Gość portalu: gg napisał(a):

> Co to znaczy sektor? Albo tzw półka?
                    > Bank jest bankiem. Też firmą

No właśnie. Dlaczego jedne firmy kupują Najdroższe limuzyny, inne samochody średniej klasy, inne seicento?A jeszcze inne ciężarówki albo traktory. Trzeba dobrać odpowiedni bank do potrzeb firmy. Dlaczego jedne serwisują w autoryzowanych serwisach, inne w gorszych, a jeszcze inne u pana Kazia? Jeżeli ktoś takich rzeczy nie rozumie niech się lepiej nie bierze za interesy. Podobnie jak nie należy kupować ciężarówki do rozwożenia pizzy.
                    • maff1 Re: I żadają po 200 zł na zakończenie "współpracy 27.07.09, 00:22
                      nie spierajmy sie o slowa - napisałeŚ ze suma 200 zł to dla duzej
                      firmy kwota niewygórowana. Czyli do zaakceptowania bez sprzeciwu -
                      czy tak?
                      Ale zauważ ze każdy element kosztów finansowych jest istotny. I nie
                      należy go lekceważyć.
                      I warto szukać oszczędności na rynku.
                      Bo powiedz- po co płacić 100 lub 200 zł miesięcznie, skoro za ten
                      sam poziom obsługi mozna zapłaćić 20zł?

dam przykład - moja była firma ma ogólnopolską sieć sprzedaży, bank
                      w którym mieliśmy racunek pobierał 0,5% prowizji od kwoty wpłacanej
                      na rachunek. Ponieważ 2 spotkania ws obniżenia tej prowizji były
                      bezowocne, (na trzecie nie chciało mi sie iść - szkoda było czasu) -
                      poszukałem bank który zgodził sie na 0,2% tej prowizji, a sieć jego
                      odziałów pokrywała sie z siecią naszych oddziałów.
                      Rachunek w tamtym banku został zamknięty.
                      Czyli:
                      1. stracił dużego klienta
                      2. stracił obroty od tego klienta
                      3. stracił wszystkie prowizje
                      3. stracił hipotetyczną szansę udzielenia ktredytu, prowadzenia kart
                      kredytówych, i prowizjeod innych produktów finansowych.

wnioski są oczywiste.
                      • jan-w Re: I żadają po 200 zł na zakończenie "współpracy 27.07.09, 00:49
                        Nie to nie to samo. Nie spotkałem dużej ani nawet średniej firmy która płaciła
                        by tylko 200 zł miesięcznie bankowi. Oczywiście że koszty naleźy negocjować i
                        redukować, ale w takim wypadku z pewnością nie da się ich zmniejszyć poniżej 200 zł.
                        • Gość: filip Re: I żadają po 200 zł na zakończenie "współpracy IP: *.subscribers.sferia.net 27.07.09, 01:17
                          200 PLN to kosztuje większy przelew międzynarodowy. Wszystko jest kwestią skali...
    • Gość: xxx DnB Nord i rekordowa podwyżka prowizji - z 3 do... IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.09, 22:51
      300 placówek - oddziałów jakieś 50 a reszta to agencje bankowe
      Monetia.
    • Gość: bozon DnB Nord i rekordowa podwyżka prowizji - z 3 do... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 07:56
      a jeszcze taniej będzie po prostu zmienić bank ;)
    • Gość: doCENT Cukrobank => BISE => DnB Nord IP: *.punkt.pl 27.07.09, 08:25
      Przez kilka lat miałem firmowe konto w Cukrobanku (kto ich jeszcze pamięta?) -
      tanie, wygodne, bez kolejek jak choćby w PKO BP. Potem przejął ich BISE -
      prowizje wzrosły kilkakrotnie, więc im od razu wypowiedziałem.

Widzę, że te sztuczki praktykuje teraz kolejny następca, DnB Nord, więc
      wszystkim radzę to samo: podziękować i poszukać innego banku!
      • e_zabki.pl DnB Nord - czyli hook product - jak złapać klienta 29.07.09, 13:14
        I to niestety PRAWDA. Skusiłem się na ofertę hipoteczna tego banku.
        Trwało - lub trwa to już ponad 3 miesiące. Zrobiła się z tego cała historia o tym jak Bank DnB Nord - a właściwie jego pracownicy - nie potrafią przeanalizować dokumentów jakie sami sobie zażądali. Nie wierzycie ...zobaczcie listę na blogu:

www.hook-product-dnbnord.blogspot.com
        miłej lektury ...

PS... przed takimi działaniami i zachowaniami ze strony Banków trzeba przestrzegać ludzi którym wydaje się że tylko oferta i procenty są najważniejsze

Pozdrawiam
        • Gość: titi Re: DnB Nord - czyli hook product - jak złapać kl IP: *.ptim.net.pl 08.08.09, 23:14
          Na tym blogu jest napisane, że bank skierował sprawę na drogę sądową,
          bo w blogu są nierzetelne informacje. Banki zwykle nie kierują tego
          typu pierdół do sądu, jeżeli jest w nich choć ziarno prawdy. Tutaj to
          wygląda, że uwziął się Heniek na bank i z motyką na słońce się
          wypuścił hehe:)
      • Gość: Jaworzanin Re: Cukrobank => BISE => DnB Nord IP: *.centertel.pl 05.11.09, 21:01
        Cukrobank - ale to była świetna instytucja. wspominam bardzo miło:-)
    • Gość: gaga DnB Nord i rekordowa podwyżka prowizji - z 3 do... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 10:37
      Kto wydal taka decyzje powinien wisiec. Powiescie go jak w Iranie.
      Moze beda spier...dalac z naszego kraju, zlodzieje.
    • Gość: KNF DnB Nord i rekordowa podwyżka prowizji - z 3 do... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 11:44
      Gdzie jest KNF i UOKiK, przecież to jawne oszustwo i działanie na szkodę klienta
      • Gość: Piterek DnB Nord IP: *.koscierzyna.vectranet.pl 28.07.09, 14:27
        Masakra z tymi podwyżkami w bankach.
        Ja DNB nord nie ciekawie wspominam jesli chodzi o walke o
        kredyt
        mieszkaniowy
        .
        MOje "przygody" z tym bankiem tez nieciekawe, tez sie na nim przejechalem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka