Dodaj do ulubionych

Villa Chełmiec

18.03.07, 23:40
Witam,
Macie może jakieś pewne informacje na temat Domu Wczasowego Chełmiec-chodzi mi
o
ogólną ocenę tego ośrodka.
Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
Ewelina
Obserwuj wątek
    • carmelaxxx Re: Villa Chełmiec 19.03.07, 19:48
      a czy ja wiem czy to villa? raczej dom wczasowy. moja rodzina z walbrzycha
      kiedys tam miala pobyt i bardzo sobie chwalili ale od tego czasu duzo sie moglo
      zmienic. ale bliziutko plazy, czesto kolo niego przechopdze i zawsze czysto na
      zewnatrz maja, o opinie najlepiej zapytac innych turystow bo miejscowi w
      osrodkach wczasowych nie nocuja :)
      • Gość: Ewelina Re: Villa Chełmiec IP: *.widzew.net 19.03.07, 21:41
        Pewnie że najlepiej turystów ale nie wiem jak do takich turystów trafić.
        Jedyny pomysł na jaki wpadłam to wejść właśnie na forum regionalne.
        W każdym razie dziękuję za odpowiedz:))
        Pozdrawiam,
        Turystka z Łodzi
        • carmelaxxx Re: Villa Chełmiec 20.03.07, 19:43
          pytaj na forym walbrzych bo chelmiec byl kiedys osrodkiem kopalni walbrzyskiej ,
          nie wiem kto teraz nim zarzadza ale na pewno tam bedzie najwiecej opinii, bo
          mieszkali w nim glownie walbrzyszanie.
          • Gość: wiem Re: Villa Chełmiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 10:02
            poszukaj na forum morze...to jet forum dla turystow..
    • Gość: Ana Re: Villa Chełmiec IP: *.aster.pl 23.02.08, 20:53
      Czesc, czy spedzilas wakacje w tym osrodku (villi chelmiec), ja
      planuje sie tam wybrac i tez interesuje mnie jak tam jest
    • Gość: Lutek Re: Villa Chełmiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.08, 11:48
      Ja byłem tam w 2000 roku i było ok. Od tego czasu dokonali wielu remontów i
      inwestycji i dom wczasowy wygląda o wiele lepiej. Z tego co pamietam mieli dobra
      kuchnię i to sie potwierdza bo w zeszłym roku kilkakrotnie zamawiałem tam
      śniadania i obiady i było bardzo smacznie. Dom wczasowy prowadzony jest przez
      małżeństwo. Ogólnie dom wczasowy na poziomie, czysto schludnie. Jedyna rzecz,
      która jest wadą tego domu wczasowego to brak balkonów - nie pamiętam czy woigóle
      ich nie ma czy jest ich mało.

Pozdrawiam
      • Gość: turysta Re: Villa Chełmiec IP: 89.174.23.* 12.07.08, 12:04
        wlascicielka villi chelmiec jest bardzo nieuprzejma i opryskliwa,ma sie wrazenie
        ,ze jestesmy w czasach glebokiego komunizmu,gdzie klient ma placic i
        milczec.Brak mi slow aby skomentowac ta osobowosc ,krotko mowiac ja i moi
        znajomi juz ZAWSZE bedziemy ville chelmiec omijali wielkim lukiem.Mysle ,ze ta
        pani powinna pojsc na nauke kultury obslugi klienta np. do domu wczasowego
        ,,irys,,gdzie obsluga jest znakomita.
        • Gość: Anka a turysta byl z poznania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 17:51
          bo tev pyry najgorsze sa
          • Gość: turysta Re: a turysta byl z poznania? IP: 89.174.23.* 13.07.08, 16:52
            mam wrazenie,ze ,,gosc Anka,,jest spokrewniony z wlascicielka ,,villi
            Chelmiec,,W takim razie zycze powodzenia ,,fanom villi chelmiec.
            • Gość: hehe Re: a turysta byl z poznania? IP: 217.97.193.* 13.07.08, 20:10
              Uff ja jestem fanem Tokio Hotel wiec to mnie nie dotyczy.
    • Gość: Władysław Re: Villa Chełmiec IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.08, 19:09
      Villa Chełmiec
      - położenie, ceny, standard pokoi dobry - porównywalny z innymi
      obietami w Świnoujściu,
      - posiłki - może być, chociaż bardzo monotonne, najtańsze produkty
      - sprzątanie - wbrew zapewnieniom brak !
      - obsługa - bardzo niemiła wręcz gburowata,
      Podsumowując : w tej samej cenie można znaleźć inny lepszy obiekt.
      • Gość: turystka Re: Villa Chełmiec IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.07.09, 11:42
        hmmm... zdania są, jak zwykle podzielone. zapewne wynika to z faktu, że nie
        każdemu da się dogodzić. byłam tam w tamtym roku (2008) i mogę powiedzieć, że
        jest bardzo miło. nic dodać , nic ująć. pokoje są sprzątane regularnie , kuchnia
        bardzo dobra , bardzo mili ludzie - panuje tam wręcz rodzinna atmosfera, tak
        dobra, że nie chce się wyjeżdżać. :) faktem jest wspomniana wcześniej monotonia
        w kuchni , ale to też zależy od tego kto co lubi.
        zdecydowanie polecam, głównie ze względu na bardzo sympatycznych ludzi i dobre
        warunki kwaterunkowe.
        pozdrawiam.
    • Gość: stary Re: Villa Chełmiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.10, 22:14
      zdecydowanie odradzam, to nie willa tylko altanka a szefowa nazywać
      się powinna porażka, co chwila jakaś awaria, łóżka metalowe jak z
      demobilu, w pokojach brud,altanka i jeszcze raz altanka
      • Gość: ewka Re: Villa Chełmiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.10, 21:57
        jAKA ALTANKA?
        Dom spoko, ale kultury brak,
        to prawda, teraz po remoncie.
        • Gość: Turystka Aga Re: Villa Chełmiec IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.10, 22:18
          Byliśmy tam w lipcu z mężem ponad tydzień i jesteśmy bardzo
          zadowoleni. Hotel był wiosną tego roku remontowany, jest winda,
          czyściutko. Jedzenie szwedzki stół, obiady jak domowe. zdecydowanie
          polecam.
      • Gość: obsrewator Re: Villa Chełmiec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 15:34
        Powiem tylko tyle jeżeli to jest altanka to TY do swojego nicka powinieneś dopisać sobie stary i
        głupi.
    • Gość: Bożena Re: Villa Chełmiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.11, 10:04
      Byłam w tamtym roku bardzo fajny ośrodek.jedzenie pyszne i blisko morze
      Pozdrawiam
      • Gość: nina Re: Villa Chełmiec IP: *.bloki.kalety.net 14.02.11, 22:00
        Byłam tam w zeszłym roku przed dwa tygodnie, pokoje bardzo ładne , jedzenie dobre , ale mało. A co do szefowej to ... poemat by mozna napisac.
        Po 12 godzinach jazdy musielismy jezdzic po miescie szukajac bankomatu, bo nie chciała nam dac kluczy do pokoju zanim nie zapłacimy całosci.... dodatkowo kazala natychmiast szukac dokumenty potwierdzajacego, ze dziecko nie skonczyło 3 lat bo...juz nie raz chciano ją okłamac, czyli co sugerowala mi na dzien dobry , ze jestem kłamcą ???
        Za nami przyjechało starsze malzentwo, ktore tlumaczylo, ze czeka na swoje dzieci dorosle juz, które ten wyjazd im fundowało, kluczy do pokoju nie dostali... siedzieli na korytarzy pół dnia czekajac na dzieci, ktore zapłacą. Jednym słowem masakra... czlowiem zamiast odpoczywac to od samych drzwi jest traktowany jak oszust i złodziej , a szkoda, bo pokoje naprawde fajne i lokalizacja tez
        • Gość: kopernik Re: Villa Chełmiec IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.11, 20:47
          Hotel nastawiony na niemieckich turystów. Wszelkie informacje wywieszone na tablicach ogłoszeń itp. są w języku niemieckim. Po polsku jest jedynie informacja, że za jedzenie wyniesione ze stołówki (szwedzki stół) są pobierane opłaty w recepcji.
          Hotel jest położony bardzo blisko plaży. Jest czysto, ale sprzątanie w pokojach odbywa się wybiórczo (jednego dnia odkurzanie, drugiego np. wycieranie kurzy itp.). Jedzenie dobre, ale monotonne i raczej nieduże porcje. Wiele do życzenia pozostawia czystość naczyń i obrusów. Obsługa mało sympatyczna (choć nie chcę generalizować, jedna pani sprzątaczka bardzo miła).
          Pokoje są nieduże, wyposażenie standardowe. Kiepskie drzwi - słychać wszyściutko z korytarza.
          Stosunek jakości usług do ceny wypada kiepsko. Daje się odczuć, że właściciele nastawieni są tylko i wyłącznie na zysk. Generalnie oceniam na 3+, więcej tu nie przyjadę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka