Dodaj do ulubionych

Macie drogie taksówki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 15:59
Na starcie 4,50
W szczecinie od 3 zlotych do 4zl.
Bardzo drogo tutaj jest
Obserwuj wątek
    • Gość: ff Re: Macie drogie taksówki IP: 217.97.193.* 19.02.09, 16:00
      za to daleko nie pojedziesz , bo i gdzie, to mieli by jeść te złotówy za takie
      stawki?
    • Gość: dxfcgvhbjnk Re: Macie drogie taksówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 16:06
      Bez przesady , w Szczecinie za 10 zl to zjedziesz cale miasto, a tu
      zlodziejstwo jak cholera
      • Gość: ff Re: Macie drogie taksówki IP: 217.97.193.* 19.02.09, 16:42
        chyba przed wojną buhahaa
    • Gość: mm Re: Macie drogie taksówki IP: *.globalconnect.pl 19.02.09, 16:47
      Jak bierzesz takówke z postoju przy promie to ja sie nie dziwie.To
      tak tak jak byś brał spod dworca głównego w Szczecine. Na telefon
      taniej, ale i nie to co kiedyś po 5 zł, za prawie każdy kurs po
      Uznamie.
      • Gość: nbmmnmn do mm .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 16:55
        wlasnie ze nie.
        Radio 4,5 zl
        Odra to samo...
        Przesada
    • Gość: nanie Re: Macie drogie taksówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.14, 12:56
      drogo jest 6 zl
      w Szczecinie 3 zlote
      Tu na taksowke trzeba czekac 10-15m bo to kura METROPOLIA
      W SZczecinie 3 minuty.
      • esek7 Re: Macie drogie taksówki 23.01.14, 15:23
        Szczecin ma naprawde niedrogie taryfy,czesto korzystam,noca tez,u nas jest drozyzna
        • Gość: fgerg Re: Macie drogie taksówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.14, 16:26
          zrobic bunt nie jezdzic to szyblo obniżą ceny.Ja w lecie w ogóle nie jezdzę. Tylko jak sytuacja na mnie wymusza i to trzeba zamawiac pól godziny wczesniej a i tak przyjezdza pózniej .
          Najlepiej jakby powistala konkurencja milsza lepsza i tansza.
    • Gość: mieszkanka Re: Macie drogie taksówki IP: *.globalconnect.pl 27.01.14, 11:54
      zgadza się. U nas są bardzo drogie taksówki a w szczecinie dużo dużo tańsze
      • Gość: eks-złotówa :) taksówki są u nas OK IP: *.uznam.net.pl 27.01.14, 15:25
        Drogo mówicie? Rozumiem że rozmowa o taksówkach z tzw korporacji? Reszta to już rządzii się swoimi prawami. Myślę, że biorąc pod uwagę powierzchnię miasta dodatkowo ograniczoną promami, popyt, to stawka jest w tej chwili uczciwa i dla kierowcy i dla klienta. Jeździłem piętnaście lat i uczciwie mogę powiedzieć, że na życie było ale nigdy nic nie odłożyłem. Są tacy co dają radę ale myślę, że żyją poniżej pewnego minimum. Na dzień dzisiejszy taksówkarz w korporacji wykręci miesięcznie ok 5-6tys zł obrotu na kasie. Z tego zapłaci Zakład Utylizacji Szmalu ok 1000zł, ok. 700zł składka za dyżury, min. ok 1000zł za wachę i nie odliczając nic innego zostanie mu z obrotu kasowego ok 2500-3000zł zł Podatku nie liczę bo tego nie płaci odliczając za ww. ZUS DO tego doliczmy z 1000zł za kursy z niemcami, i "inne" Pamiętajcie, że aby takie były wyniki trzeba "jeździć" prawie 12 godzin dziennie bez urlopów itp. Oczywiście są tzw. trafiejki, sezon(króciutki) i czasem jakaś smutna "trasa", no ale to nie zawsze, no i pamiętajmy, o utrzymaniu auta. Podsumowując naprawdę taksówkarze dziś was nie kroją drodzy klienci! Nieliczni którzy potrafią skasować za krótki kurs(nie zrzeszeni) robią to w majestacie prawa, bo zalegalizować można sobie na kasotaksometrze(fiskalnym) dowolną stawkę za kilometr, choćby i 500zł za kilometr, nie ma ograniczeń w naszym mieście. Dla urzędu skarbowego i urzędu wag i miar jest istotne tylko aby to było zalegalizowane i cześć. Powiecie, no dobra a skąd te w miarę dobre auta itd. ano z innych najczęściej tematów , rodziny, żony, emerytur(MON,MSWIA),innych działalności, a w bardzo malutkiej części w bólach naciułane. Reasumując można powiedzieć, że nie ma co narzekać na naszych taksówkarzy i ich stawki. Prędzej pomyślcie aby czasem zostawić tą choćby złotówkę napiwku dla sympatycznego kierowcy. ps. mimo mizeroty finansowej to miło wspominam tę pracę, kontakt z ludźmi - bezcenny, zawsze można wyjść do pracy jak żona/partnerka marudzi :)
        • Gość: fvbgrew Re: taksówki są u nas OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.14, 09:57
          to nie jest ciezka praca.
          3 tys na realia Polskie to i tak za duzo na taka prace.
          Ale jak patrze za jakie grosze ludzie wynajmują to za glowe sie lapię
          35 zl od osoby !z tego oplac media to masz chyba 2 zlote na dzien...
          ale samarytanow tiu duzo
          • Gość: taxi jeszcze Re: taksówki są u nas OK IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.14, 18:02
            nie jest ciężka praca ? wsiądź sobie za kółko i DZIEŃ W DZIEŃ pojeździj przez miesiąc po 12 godzin plus piątek noc i sobota noc zobaczymy czy zmienisz zdanie. Nie masz bladego pojęcia najwyraźniej o jakiejkolwiek pracy to się nie wypowiadaj. Co ty myślisz , że taksówkarze śpią jak jeżdżą z klientami ? Wieziesz kogoś i za niego odpowiadasz więc jeździsz na pełnej koncentracji. 3 tysiące to za dużo ? a pomyślałeś o tym że samochód potem trzeba wymienić bo na taksówce wszystko szybciej się zużywa ? Jeśli taksówkarz chce zarobić to jeździ non stop bez dnia wolnego ? masz pojęcie co to znaczy nie mieć dnia wolnego i urlopu - tu nikt nie płaci za urlop nie jeździsz nie zarabiasz ...albo klienci zachowujący się jak palanci - kursy po 5 złotych a czasami za 2,99 którzy wsiadają i dumni z siebie oznajmiają ze śmiechem bo im się iść nie chciało ? TO JEST DNO TOTALNE KTÓRE NIE MA DO NIKOGO SZACUNKU pewnie dlatego tak postepują ... ja to robię i większość nie dlatego , że to się opłaca ale w tym momencie nie ma nic lepszego .... jest grupka , która zarabia ale to są kursy na lotniska itp. tylko takie kursy idą na lewo chociażby , ze korporacje obstawione są rodzinami - mama na bazie - mąż lub synuś na taxi i tyle więc życzę ci trochę więcej szacunku do ludzi i ich pracy bo taksówkarz to nie bandyta który chce cie obrabować tylko człowiek który za ciężką pracę chce godziwie zarobić a nie wozić palantów za 5 złotych... wsiądź za kółko a szybko wymiękniesz bo na takiego mi wyglądasz
            • Gość: na nie Re: taksówki są u nas OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.14, 10:46
              to niejest ciezka praca , moze w Warszawie ale nie tu ...
              tu ulic nie ma.
              • Gość: taxi jeszcze Re: taksówki są u nas OK IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.14, 12:02
                taxi w Świnoujściu nie wiem , pisałem akurat o Szczecinie gdzie dwóch właścicieli korporacji doprowadziło do tego , że taksówkarz w Szczecinie po skończonym kursie ma mniej niż ten , który dopiero rusza w innym mieście... Mam do ciebie pytanie to nie jest ciężka praca bo :1. Byłeś taksówkarzem. 2. Nie masz bladego pojęcia i tak ci się wydaje ?
                • Gość: dEEMOON Re: taksówki są u nas OK IP: *.uznam.net.pl 26.05.14, 23:42
                  A ja po 8 -latach przerwy znów będę złotówą! I powiem wam że mimo bardzo średnio smutnych zarobków, jest coś co nie da się wycenić: niezależność i kontakt z ludźmi. Kiedyś wydawało mi się, że ta praca mnie ogranicza i postanowiłem robić coś innego. Jednak pieniądze to nie wszystko. Dla kogoś kto nigdy nie miał szefa i był przyzwyczajony do wolności, inna praca to udręka. I powiem wam, że mam w du..pie 1,5k euro w DE na miesiąc. Wolę 2k zł na czysto jako Taxi farer. Pozdrawiam normalnych taksówkarzy. ps. Ale ZUS-owi i tak nie będę płacił
                  • Gość: stas Re: taksówki są u nas OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.14, 23:21
                    Nie jest miło ,i trzeba się nakręcić,ale lubię tą pracę,jeżdżę od 1981r z przerwami.Zarobki 1500-2500 na czysto, czasem więcej.Zarobki 4,5,6 tys. to urojenia .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka