Dodaj do ulubionych

Dom Gościnny Nord

28.04.09, 23:09
Witam!
Chciałabym się czegoś więcej dowiedzieć o Domu Gościnnym Nord w
Dziwnowie, Wybrzeże Kościuszkowskie 5.
Ze zdjeć wynika, że mają dość fajne pokoje, plac zabaw i jedzonko
ale jak wiadomo zdjecia to nie wszystko bo atmosferę czynią ludzie.
Tak więc może znacie ten obiekt i możecie napisać jakąś opinię.
Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • fan_dziwnowa Re: Dom Gościnny Nord 29.04.09, 16:22
      Witam!
      Jeśli chodzi o ośrodek NORD to z mojej strony powiem, ze panuje tam bardzo rodzinna atmosfera,gospodarze bardzo sympatyczni.Ośrodek znajduje sie bardzo blisko rzeki Dziwny,jeziora jak i morza tak wiec super sprawa. Ośrodek jest właścicielem wszystkich statków pasażerskich tak więc polecam rejs po morzu lub do Kamienia Pomorskiego.W sezonie przebywa tu paru niemieckich turystów ale myślę ze to nie robi problemu;).Pokoje wyposażone standardowo,
      Co prawda ja byłem poza sezonem bo pod koniec września i zostałem bardzo miło ugoszczony,mogłem liczyć na cukier herbatę kubeczki i inne rzeczy.
      Serdecznie pozdrawiam i miłego pobytu w DZIWNOWIE;)
      • ania-bell Re: Dom Gościnny Nord 29.04.09, 19:58
        Dziękuję za informacje.
        Mam do wyboru albo ten Ośrodek albo Zastal i nie wiem gdzie byłoby
        lepiej dla rodzinki z 3 dzieci.
        Pozdrawiam. Ania
        • przedziwna1 Porównanie 29.04.09, 20:46
          Zastal jest nad samym morzem, a Nord - nad sama rzeka. Zastal lezy w badzo
          cichym miejscu, Nord - przy ruchliwej drodze. Zastal usytuowany jest na samym
          koncu Dziwnowa, Nord - blisko centrum. Zastal wlasnie jest swiezo remontowany,
          przynajmniej z zewnatrz, Nord - byl odnawiany kika lat temu. Zastal to spory
          kombinat, Nord mniejszy wiec jest wieksza szansa na indywidualne traktowanie (
          choc w pelni sezonu nie liczylabym na super-dopieszczenie...). Zastal ma
          olbrzymi ogrodzony teren zielony w postaci pieknego sosnowego lasu, Nord - duzo
          mniejszy, glownie przeznaczony na parking.

Ulatwilam wybor czy wrecz przeciwnie? :)
          • ania-bell Re: Porównanie 29.04.09, 22:10
            Bardzo dziękuję za to porównanie.
            Zdecydowanie lepiej wychodzi na korzyść Ośrodka Zastal (to, że jest
            to moloch wcale mi nie przeszkadza).
            Miałabym jeszcze jedno pytanie, ponieważ nie znam Dziwnowa, proszę
            mi napisać coś o zejściu na plażę od strony tego ośrodka, czy jest
            płaskie czy po schodach i jakie jest wejście do wody czy jest piasek
            czy też są kamyki?
            • beatazet Re: Porównanie 15.05.09, 21:52
              Jedziemy do Zastalu czwarty raz z rzędu w tym roku.

Zejście na plażę niestety pozostawia do życzenia.
              Od strony ośrodka jeden dość wysoki stopień co z dziećmi nie jest łatwe ( ale
              chyba jakoś wózkiem podjeżdżałam , bo na plażę z wózkiem też chodziliśmy ). Od
              strony plaży kilka drewnianych stopni.

Jak dla mnie to dośc fajny ośrodek. Remontuje się i nie wszystko jeszcze jest z
              obecnej epoki , ale wszelkie wygody są ok. W tym roku jedziemy już z dwójką
              dzieci więc bierzemy studio( dwa pokoje). Zobaczymy jak to wygląda.
              Najlepsze pokoje z balkonem, raz mieliśmy bez balkonu i trochę to utrudniało
              życie. Są też pokoje z wyjściem na trawę, ale nie mieliśmy nigdy takiego
              Jak wcześniej zamówisz możesz dostać nieodpłatnie ( przynajmniej tak było trzy i
              dwa lata temu) łóżeczko ze szczebelkami dla dziecka. W niektórych pokojach jest
              niewielka lodówka. Jak chcesz możesz zamówić , jak będą mieli to ci odpłatnie
              przyniosą.
              Posiłki można wykupować dzień wcześniej na następny dzień, całkiem niezłe.
              Jest to ośrodek na samym końcu ( lub początku raczej) Dziwnowa, spokój od
              wszelkich wrzeszcząco-piszczących atrakcji dla dzieci ( nie licząc kilku gier w
              części recepcji).
              Dużym plusem jak dla mnie jest też tzw. Wczasowe Przedszkole - pani opiekunka
              siedzi z dziećmi coś koło 2 h w świetlicy, przydatne zwłaszcza w niepogodę,
              oczywiście rodzice tez tam mogą być, ja siedziałam , bo moja mała wtedy była.
              Nic szczególnego, ale zawsze to jakaś odmiana dla dziecka i nie musi siedzieć w
              pokoju jak pada.
              Są też organizowane dla dzieci i dorosłych różne atrakcje, spotkania, bale ,
              dyskoteki, ogniska, turnieje, mecze itp.
              Duży teren z placem zabaw, hm, no stary metalowy, ale jest. Jakieś boiska.
              W sumie wszytko na miejscu, blisko do fajnej plaży. Dość czysta. I chyba nie tak
              tłoczna jak w centrum.

Do miasta kawałeczek jest. Jak się idzie z dzieckiem , zwłaszcza powrót
              wieczorem może być męczący dla zmęczonego dziecka.

• beatazet Re: Porównanie 15.05.09, 21:59
                Za szybko jednak mi się wysłało.
                Chciałam napisać ,że do centrum idzie się może z 10-15 minut, ale z dziećmi
                trochę dłużej. Naszą trzylatkę zawsze bolały nóżki jak wracaliśmy . Zwłaszcza na
                ostatniej długiej prostej , bo tam już tylko ośrodki są , nie ma atrakcji i nie
                ma na czym oka zawiesić.
                A ha jakieś 5 minut od ośrodka jest sklep spożywczy, bo tak poza tym to kilka
                sezonowych budek z czasopismami, jakimiś zabawkami , kremami itp.
                Po przeciwnej stronie ulicy jest park w którym też jest plac zabaw , ale taki
                raczej dla starszych dzieci.

A ha...w pokojach jest też jakiś leżak i parawan na plażę.

Teren ośrodka duży , zadrzewiony, ale stoją samochody wczasowiczów. Plus to i
                minus jednocześnie. Samochód możesz mieć pod oknem, ale jeśli chodzi o dzieci
                trzeba uważać.

Za to zejście z ośrodka na plażę . Przy masie tobołów wieki plus :)
                • ania-bell Re: Porównanie 16.05.09, 12:04
                  Dzieki, super że tyle napisałaś bo już myslałam, że nikt nie był w
                  tym Ośrodku. Z tego co czytam wynika iż jak wszędzie są plusy i
                  minusy. Zejście naplażę po paru schodkach mi nie przeszkadza bo mam
                  dzieci w wieku szkolnym, spacer do centrum też spokojnie. Na minus
                  widzę tutaj te samochody i niezbyt ciekawy plac zabaw ale piszesz,
                  że ciagle remontują wiec może w przyszłym roku będzie to wygladało
                  lepiej. Piszę w przyszłym roku bo chyba dopiero za rok tam się
                  wybiorę i stąd moja prośba, napisz jak już wrócicie jak było w
                  pokoju studio (czy duże, wygodne, jak wyposażone).
                  Bardzo dziękuję, życzę słonecznej pogody, miejsca na plaży i
                  wspaniałych udanych wakacji.
                  Serdecznie pozdrawiam. Ania
                  • ania-bell Re: do pani beatazet 14.10.09, 10:55
                    Mam pytanie jak było w tym roku w Ośrodku Zastal, czy podobał się
                    Pani pokój studio, czy jest wystarczająco duży dla 5 osób?
                    Dziękuję i pozdrawiam.
                    Ania
                    • beatazet Re: do pani beatazet 15.10.09, 22:28
                      Dla 5 raczej mało. My byliśmy w 4 z malutkim dzieckiem. Dwa pokoje i przedpokój
                      z dużą , ale baaaaaaaaaaardzo starą szafą. Łazienka zrobiona , ale bez
                      fajerwerków. Podłoga okropna. W większym pokoju (choć olbrzymi to nie był)
                      wersalka i tapczan, dwie szafki nocne i TV oraz maleńki stoliczek i dwie pufy
                      oraz maleńka lodówka. Mniejszy pokój wąziutki (pewnie 2 metrów szerokości nie
                      miał) tapczan i tv. My mieliśmy wstawione jeszcze łóżeczko i nie było się gdzie
                      ruszyć. No przepraszam , miejsce na wózek jeszcze było. W obu pokojach wyjście
                      na balkon.
                      Źle nie było,ale spodziewałam się więcej. Przypuszczam jeśli wcześniej się
                      szuka to za tą cenę można znaleźć coś o wyższym standardzie.
                      Plac zabaw i otoczenie niewiele się zmieniło. Wyremontowali budynek ze stołówką.
                      Posiłki naprawdę smaczne. Atrakcje kulturalne na ośrodku typu bale, wycieczki ,
                      turnieje, gry nadal są. Sauna, sala do ping ponga, siłownia, bilard, chyba
                      wypożyczalnia rowerów.
                      Zejście na plażę doprowadzało mnie do szewskiej pasji czasem ( ale ja z wózkiem
                      i półrocznym bobasem + czterolatka).
                      I tak było fajnie, pogodę mieliśmy boską :D
                      • ania-bell Re: do pani beatazet 16.10.09, 18:49
                        Bardzo dziękuję.
                        Wygląda na to, że faktycznie może być mało miejsca a u mnie trzech
                        dość ruchliwych chłopaków.
                        Dobrze, że zostało jeszcze dużo czasu do wakacji i można się na
                        spokojnie zastanowić.
                        Pozdrawiam. Ania
    • klaudiuspeter Re: Dom Gościnny Nord 18.08.13, 19:20
      Witam wszystkich,

miałem zaszczyt w dniu 02.08. 2013 odwiedzić Dom Gościnny Nord (Reserwacja zrobiona na dwa tygodnie przed przyjazdem), w głównym budynku było wszystko ok. ale do nich należącej filiali (długi barak) przeżyłem szok mego życia , Recepcja (drzwi przymknięte ) z daleka dobiega głos *kakiego huja otwieram drzwi* tak zaczyna się polemika Pani co sobie nie myślim ona tam za drzwiami mogła być NAGO tak przyjeła nas Pani nieeesympatyczna brr co za baba. Oczywiście zrezygnowaliśmy z tak wspaniałego HOTELU
    • kojot19761 NORD porażka 29.07.15, 12:49
      Witam serdecznie odradzam pobytu w tym niby domu wczasowym NORD to co napisane w ofercie to bzdura.Faktem jest że do morza jest 150 m ale reszta to bzdura.Mieszkałem w pokoju nr 4 w łazience kafelki na podłodze poodpadane z sufitu odstają kable stare okna w pokoju z którego widać balkon sąsiedniego pokoju ( z balkonu widać co się w pokoju dzieje niezbyt komfortowa sytuacja )stara szafa co pamięta lata PRLu i strasznie zgrzypi drzwi z zamkiem który się blokuje w pokoju również odstają z sufitu kable.Obsługa niezbyt pomocna wszystko zaniedbane i poniszczone.Brak gości w tym domu świadczy o jakości usług w sezonie mają dużo miejsc wolnych.Osobiście nie polecam Pozdrawiam
    • sylwitur Re: Dom Gościnny Nord 12.08.15, 09:21
      Zgadzam się z klaudiuspeter ! Obsługa w drugim budynku fatalna ! Czuliśmy się jak intruzi a nie jak goście

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka