ciasteczkowy123 28.08.10, 16:26 Mam pytanie. Moje dzieci bardzo chciałyby mieć labradora. W dni powszednie nie ma nikogo w domu przez 9,5 godziny. Czy zakup psa w ogóle ma sens? Czy labrador wytrzyma tyle sam w domu? Czy można mu jakoś osłodzić naszą nieobecność? Proszę o pomoc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tenshii Re: Labrador sam w domu 28.08.10, 16:47 Wytrzymać wytrzyma, nie umrze. Ale co podczas Waszej nieobecności zrobi tego nie wiadomo. Może zamienić Wam mieszkanie w pobojowisko. Poza tym moim zdaniem to nie życie dla retrievera jeśli ma być aż tak długo sam codziennie przez 5 dni w tygodniu. A już szczególnie dla szczeniaka wymagającego szkolenia, tworzenia więzi i stymulacji umysłowej. Na szczeniaka jestem jak najbardziej na NIE. Możecie pomyśleć o adopcji kilkuletniego spokojnego, ułożonego labradora. Odpowiedz Link
kaha1 Re: Labrador sam w domu 29.08.10, 09:55 uważam, że to nie ma sensu. Nie można wziąć sobie psa dlatego, że dzieci bardzo by chciały. To twój obowiązek i odpowiedzialność, a nie zabawka dla dzieci. Poza tym na tą rasę 10h samotności to za dużo moim zdaniem. Będzie nieszczęśliwy i smutny. A w tym nastroju labradory demolują. Odpowiedz Link