Dodaj do ulubionych

Drugi Labek...

09.12.10, 18:58
Witam. Od wtorku mamy drugiego Labka w wieku ośmiu miesięcy-czekoladka. Nasza Luna ma 4 mies. Nuki był chowany na podwórku w domu jednorodzinnym. Jego poprzedni właściciele nie nauczyli psa kompletnie niczego. Z Luną dogaduje się super. Ciągnie na smyczy ale to rozumiem gdyż tam biegał luzem i nie musiał się niczemu podporządkowywać. Robił co chciał. Bardzo łapczywie je i pije. Ogólnie jest dość duży jak na swój wiek. Dziś po raz pierwszy spotkał się z Labem w wieku 6 mies,chciał się bawić ale odrazu dominuje. Podeszła Pani z kundelkiem który poleciał z zębami do Nukiego a Nuki odreagował natychmiast szczekaniem i gdyby nie był na smyczy nie wiem jak by się zakończyło,wyglądało dość grożnie. Jego reakcja była na poważnie grożna. Myślimy nad szkoleniem dla Nukiego. Lunie daje się dominować,nie reaguje na nią z agresją.
Obserwuj wątek
    • kasiulek997 Re: Drugi Labek... 13.12.10, 09:21
      Wczoraj nastapił przełom...poszliśmy z Nukim i Lunką na spacerek.. Nuki spotkał się z pieskami,jego radosc była nie opisanasmile bawił się,cieszył się strasznie. Jesteśmy bardzo zadowolenismile
      • aisza78 Re: Drugi Labek... 17.12.10, 21:41
        Ja też cały czas zastanawiam się nad drugim labradorem. Chciałabym kolejną suczkę,ale nie jestem pewna co będzie lepsze-kupić szczeniaka,czy psa trochę starszego. Amber ma już 1,5 roku i wydaje mi się,że przydałoby się jej towarzystwo.zastanawiam się nad adopcją jakiejś "czekolabki",ale to kwestia do przedyskutowania(zwłaszcza z mężem,bo on jest nastawiony na szczeniaka).Pożyjemy-zobaczymy. A Twój czekoladowy labiszon jest cudny. Jestem po prostu zakochana w kolorze czekoladowymsmile.Pozdrawiam
        • kasiulek997 Re: Drugi Labek... 18.12.10, 09:17
          Oj powiem ci że frajda jest u nas niesamowitasmile wariactwa w domu i na spacerach to nie oceniony widok..smile Nuki jako starszyzna bardzo Lunki pilnuje,jak tylko Luna zapiszczy nawet w zabawie to on odrazu ją liżesmile na spacerkach ganiają się,wywrotki w śniegusmile najlepiej śpią bo jedno obok drugiego,wtuleni w siebiesmile Nie zamieniła bym ich w życiusmile
          • goldlab Re: Drugi Labek... 15.01.11, 19:15
            Kasiulek997, a ile masz teraz labradorkow, trzy? Bo chyba piszesz o nich na adopcje.labradory. A tu sie nie pochwalilas smile Albo to inny kasiulek smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka