Dodaj do ulubionych

nie chce jeść...

17.04.06, 01:02
kochani mój labek od kilku dni nie chce jeść swojej karmy (Royala juniora).
Chory nie jest bo inne rzeczy to by wsuwał bez opamiętania, a karma jakoś mu
nie idzie z miski. Myślicie, że psu moze się znudzić karma? on je Royala od
samego początku. Jak myślicie co zrobić??
Obserwuj wątek
    • paenka Re: nie chce jeść... 17.04.06, 12:54
      mo tez miewa takie dni ze mu sie nie chce, a probowalas mu troszke polac czyms?
      ja polewam lyzka oleju i szamie bez problemu. A jak nie chce jesc to go weż
      troszke na przetrzymanie, bedzie glodny to zje a jak nie to jego strata.
      • szytom4 Re: nie chce jeść... 17.04.06, 14:32
        Nasz też je Royala. Fakt paenka ma rację jak nie chce to nie musi. Zje jak
        zgłodnieje. Być może dajesz mu jeszcze coś smaczniejszego oprócz karmy i teraz
        ma focha...smile My za radą treserki dajemy karmę rozmiękczoną wodą (sucha karma
        pęcznieje w żołądku psa i zwiększa objętość i rozpycha jelita...) a zwłaszcza
        że Labrador często nie gryzie karmy tylko połyka. A oprócz tego dajemy psu co
        jakiś czas 2 3 łyżki jogurtu naturalnego aby odbudować florę bakteryjną. Od
        pewnego czasu nie ma problemu z karmą. Wciąga w minutę 150g.smile Czasami
        rozwadniamy psu (dla urozmaicenia) jakimś wywarem który pozostaje z gotowania
        warzyw. Albo końcówkę sosu (ale bez ostrych przypraw).
    • notomario Re: nie chce jeść... 18.04.06, 12:16
      jak to ktoś kiedyś dawno mi powiedział: "JESZCZE ŻADEN PIES NIE UMARŁ Z GŁODU NAD MISKĄ PEŁNĄ ŻARCIA".Jak go weźmiesz na przetrzymanie to zje ci chleb z wodątongue_out smile
      • ddoorriiss Re: nie chce jeść... 18.04.06, 13:34
        dzieki smile - nie martwie się, że umrze z głodu, bo to mu nie grozi (w najgorszym
        razie znajdzie cos w zaśmieconych parkach). Nie chcę go poprostu na siłe
        przymuszac do tej karmy. Co do namaczania, to jest ciekawy wątek, bo mój gupol
        namoczonej karmy nie ruszy heh..
        • szytom4 Re: nie chce jeść... 18.04.06, 14:56
          to zalej jak napisałem sosikiem albo końcówką rosołu... wciągnie aż miło
          • paenka Re: nie chce jeść... 18.04.06, 17:32
            tylko wlasnie najlepiej zeby nie bylo to przyprawione a wszczegolnosci solone
    • v.i.k.k.a zmien:) 21.04.06, 13:21
      Mój tez marudził, dostał inna i jest spokój...na jakis czas pewniesmile
      • paenka Re: zmien:) 21.04.06, 13:37
        A jak ci sie karmy skoncza?
        • v.i.k.k.a Re: zmien:) 23.04.06, 00:04
          To ja przegłodzewink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka