mmonika33 27.08.09, 14:03 Czy w jakiś specjalny sposób trzeba dbać o przestrzeń międzypalcową? zawsze zaglądam czy wszystko ok(są czyściutkie).Czy należy jeszcze coś robić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tenshii Re: łapy 27.08.09, 14:26 Po prostu sprawdzaj czy nie jest tam mokro i czy nie śmierdzi jakoś strasznie... Poza tym warto sprawdzać jak wygląda skóra w tych miejsach ponieważ tam i na uszach w pierwszej kolejności pojawiają się objawy alergii Odpowiedz Link
mmonika33 Re: łapy 27.08.09, 14:33 Narazie jest super,czysciutkie,suche i o żadnym brzydkim zapachu nie ma mowy,ale co wieczór w trakcie pieszczot sprawdzamy(uszka też). Odpowiedz Link
ddb2 Re: łapy 27.08.09, 22:07 O lapy szczegolnie trzeba dbac zima, gdy na drogi i chodniki sypana jest sol. Dobrze jest wtedy po kazdym spacerze dokladnie je wycierac mokra szmatka lub nawet myc. Odpowiedz Link
martus2309 Re: łapy 22.09.09, 10:40 mam pytanko=) Mojemu Pakowi tak śmierdzą troche łapki, trudno mi okreslić czy jest to w miarę normalne... wydaje mi się, że wcześniej tak nie smierdziały) jak można sprawdzić czy jest uczolony na coś poza drobiem? dziękuję za pomoc Odpowiedz Link
tenshii Re: łapy 22.09.09, 11:39 Psy pocą się przez łapy, więc może po prostu śmierdzi Ci pot. Chociaż prawda, że często alergie dają o sobie znać w przestrzeniach międzypalcowych w pierwszej kolejności. Nie sprawdzisz tego inaczej jak przez eliminację pewnych produktów. Odstawiaj elementy jego diety co jakiś czas inny i sprawdzaj czy łapy nadal śmeirdzą. Odpowiedz Link