Dodaj do ulubionych

Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlaczego?

• malamelania Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 16.05.11, 22:14
      >Dlaczego młode dziewczyny wybierają duzo starszych mężczyzn, często żonatych? Bo mają deficyt ojcowskiego autorytetu? Bo lubią stare, brzuchate, sflaczałe ciała? Bo leca na pieniądze?

Bo są romantyczni. Nie mają jędrnego ciała, potencji, a często nawet pieniędzy. Nadrabiają to uwielbieniem, jakiego dziewczyna nie zazna w związku z rowieśnikiem. Partnerka ma szanse znaleźć się na piedestale i słuchać tekstów, które dotąd tylko czytała w kieszonkowej literaturze. smile))

• niceflower454 Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 16.05.11, 22:39
        Genialne! Tak wlasnie jest!
      • damodia Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 16.05.11, 22:49
        to dobre na romanse ale nie na związek.
        wystarcza góra na rok, dwa-w przypadku tych bardziej egzaltowanych dziewczyn.
        a jak w międzyczasie facet nie pokaże, że oprócz romantyzmu coś jeszcze ma 1.w głowie, 2.w portfelu, 3.w spodniach - to w końcu wypad z baru smile (rozstanie w romantycznej masochistycznej osnowie tragifarsy żeby coś jeszczewzniosłego poprzeżywać)
        dla dziewczyn kończy się to tym, że potem żaden rówieśnik który nie posiadł sztuki manipulacji kobietami przez komplementy nie jest wystarczająco dobry by się przy nim ustatkować.
    • mistrz.prostej Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 16.05.11, 22:57
      Jak wszędzie: są zwolennicy kwaśnych jabłek (gąski) i dojrzałego wina (30+).
      Najlepiej stosować dietę zmienną i urozmaiconą, co sam robię i wszystkim polecam smile
    • godeliva Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 17.05.11, 02:45
      Mezczyzni , ktorzy po piecdziesiatce odchodza od swoich zon rownolatek, do duzo mlodszych kobiet, a wlasciwie dziewczyn , na ogol maja im jeszcze cos do zaoferowania. To co calkiem mlode gaski rajcuje, jest oczywiscie strona materialna takiego pana i o tym panowie doskonale wiedza. Nieco starsze od nich , juz nie dziewczyny, a kobiety, na ogol chca miec dzieci i sytuacja finansowa pana, jeszcze te chec wzmaga. Jesli , jeszcze pan wyglada jakby czas zatrzymal sie dla niego w miejscu: sportowa sylwetka, energiczny , z ogromnym apetytem na zycie, to nad czym sie zastanawiac?. Zwlaszcza, ze na jego wielka milosc , wskazuje takze opuszczenie wieloletniej partnerki , co prawda z doroslymi na ogol juz, dziecmi, a nawet pozostawienie bylej zonie jakis dobr materialnych, /do, ktorych doszli wspolnie przez lata/ : znak , ze nie jest podly i nie przywiazuje wagi do takich marnosci , slowem posiada wiare w siebie i wspolna przyszlosc!. To co panow rajcuje: napisali juz sami, mlodosc!. Slusznie , ktos na forum zauwazyl, ze panowie sa szpakowaci, natomiast kobiety w tym samym wieku siwe!. Wlosy dlugie, zdrowe,blyszczace ,ktoraz z tych pan /od wlosow siwych/, gdyby tylko mogla, by sie na takie nie zamienila?. Nawet czesto , chetnie , sama by meza tez na nowy model wymienila. Wkrotce nastapi w Polsce prawdziwe rownouprawnienie, coraz wiecej kobiet staje sie niezaleznymi finansowo i jak na zachodzie Europy , tez beda kupowac sobie marzenia To byla pogadanka o biznesach zyciowych.Podsumowujac: oczywiscie sa wyjatki od reguly,istnieje prawdziwa milosc /az by sie chcialo powrocic do tematu , trwajaca czesto do czasu nadejscia siwych , czy tez szpakowatych wloso/, ale o tych juz tu napisano i dlugo by o nich pisac. Tez ciekawy temat!.
    • cartman71 to nie młode gąski wybierają 17.05.11, 08:18
      są wyrachowane ale zbyt głupie. Po za tym po co facetowi stara, zmarszczona marudząca baba? jak ktoś lubi bierze młodą to akurat nie wymaga zbyt dużego nakładu pracy a i ciałko młode jędrne, rozpalonewink
    • coppermind Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 17.05.11, 08:41
      tylko młodą gąskę można wychować na człowieka. Stara i sflaczała samica, której się
      ciągle wydaje, że coś wie i coś rozumie nadaje się już wyłącznie na kompost do kwiatków.

dlatego właśnie dojrzali mężczyźni wybierają młode gąski - bo one są na tyle plastyczne
      intelektualnie, że jest szansa zrobić z nich człowieki.

A stalowe emocjonalne dziewice, które z wiekiem stają się coraz bardziej bezsensowne i agresywne - cóż, znajdują w końcu to na co zasługują, czyli samotność.

jak to powiedział Maksiu: "zostaw, tego świata nie da się uratować".
      Dojrzali mężczyźni próbują ratować młode gąski przed bezsensem babilońskich
      ogłupienia babilońskimi wartościami - takimi jak: zazdrość, chciwość, pycha i głupota.
      • algidasmietankowa Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 17.05.11, 08:47
        coppermind napisał:

> tylko młodą gąskę można wychować na człowieka. Stara i sflaczała samica, której
        > się
        > ciągle wydaje, że coś wie i coś rozumie nadaje się już wyłącznie na kompost do
        > kwiatków.
        >
        > dlatego właśnie dojrzali mężczyźni wybierają młode gąski - bo one są na tyle pl
        > astyczne
        > intelektualnie, że jest szansa zrobić z nich człowieki.
        >
        > A stalowe emocjonalne dziewice, które z wiekiem stają się coraz bardziej bezsen
        > sowne i agresywne - cóż, znajdują w końcu to na co zasługują, czyli samotność.
        >
        > jak to powiedział Maksiu: "zostaw, tego świata nie da się uratować".
        > Dojrzali mężczyźni próbują ratować młode gąski przed bezsensem babilońskich
        > ogłupienia babilońskimi wartościami - takimi jak: zazdrość, chciwość, pycha i g
        > łupota.
        no a potem kolejna gąska i kolejna i kolejna bo przecież każda dorasta w końcu. No i nie każda jest "plastyczna"
        • szizumami Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 17.05.11, 09:28
          jeśli dla kogoś człowiek jest do urabiania
          to długo tej plasteliny w eku nie potrzyma

artysta plastyk sie znalazł!

ja tam sie nie martwie
          wokół różne sytuacje widze--troche zadowolonych nierównolatków..i nie--
          zawiedzionego starszego pana po młodym wyskoku[jednak młode też cwane-okazują sie]
          smutną młodą babke z rozweselonym starszym panem.....
          świetne małżeństwo gdzie on młodszy o 10 lat--ona po przejsciach,on kawaler
          ...moja kuzynka
          "musze sie ruchać z trupem!"...ale kochanka mieć nie może bo facet ma pare i rozwali pół miasta
          róznie jest..

na księzyc sie ze swoją pupa nie zamierzam wyprowadzać
          zamiast faceta można mieć też mnóstwo pasji

• puzzle33 Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 17.05.11, 12:23
        Zapytam raz jeszcze: dlaczego samice starzeją sie w tak brzydki sposób? Mając przy sobie gejzer energii uosobiony w manie, żadna nie powinna beznadziejnie flaczeć, przynajmniej nie psychicznie.
        • szizumami Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 17.05.11, 12:39
          mana czy prana never i mind ...przy tym
          sęk w tym że każdy chce być kochany
          i to takim jaki jest w kazdej chwili
          AKCEPTOWANYM
          żadającym patrzenia poza i wgłab

i widzenia tego co nie widac na wierzchu
          a czasem zakryte pod płaszczem złośliwości
          i pełne pragnienia miłości--
          tyle że nie wejśc i wyjśc miłości
          a tej pomimo wszystko

ja tam nie mam żalu --wierzę że nie żyjemy raz-he he
          teraz masz te organy
          nastepnym razem możesz mieć inne

warto być zawsze pełnym miłości takiej samej wobec jędrnego i wobec flaczka
          ja sie taką zasadą kieruję--kiedy ktoś lezy na moim stole do masażu
          każdy ma coś ładnego i mniej ładnego
          napietego i mniej napietego
          i kazdy potrzebuje--tego
          alloha
          • puzzle33 Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 17.05.11, 13:27
            Acha... To o kompleksy i ich komensację chodzi. Zgadza mi się tosmile
            • szizumami Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 17.05.11, 17:13
              zupełnie nie w ta manka
              ta interpretacja z kompleksami
          • puzzle33 Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 18.05.11, 10:08
            W interpretacji poezji to ja kiepska jestemsmile
        • noname2002 Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 18.05.11, 11:19
          Bo samice są od obowiązków a samce od tego co im zapewni duchową młodość?smile
          • krecia_3 Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 18.05.11, 11:37
            Duchowa młodość w starym ciele to iluza. Nawet medycyna naszych czasów jest holistyczna, zresztą holizm to nie jej odkrycie. Już starożytni...smile
      • 44bromba Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 20.05.11, 10:36
        tylko młodą gąskę można wychować na człowieka. Stara i sflaczała samica, której
        > się
        > ciągle wydaje, że coś wie i coś rozumie nadaje się już wyłącznie na kompost do
        > kwiatków.
        >
        > dlatego właśnie dojrzali mężczyźni wybierają młode gąski - bo one są na tyle pl
        > astyczne
        > intelektualnie, że jest szansa zrobić z nich człowieki.
        >
        > A stalowe emocjonalne dziewice, które z wiekiem stają się coraz bardziej bezsen
        > sowne i agresywne - cóż, znajdują w końcu to na co zasługują, czyli samotność.
        >
        > jak to powiedział Maksiu: "zostaw, tego świata nie da się uratować".
        > Dojrzali mężczyźni próbują ratować młode gąski przed bezsensem babilońskich
        > ogłupienia babilońskimi wartościami - takimi jak: zazdrość, chciwość, pycha i g
        > łupota.

Ustawienia Wyloguj
        44bromba

Ulubione fora
        Ulubione wątki

+ dodaj zdjęcia Twoje: Posty Zdjęcia

Forum Społeczeństwo

Rozwód..i co dalej?
        Bez Granic
        I Szpilki I
        Kącik Przyjaźni
        Narodowość Słowiańska

Club "Chivasek"
        Dzikie Wino
        B.U.F.E.T.
        Forum nadwrażliwych
        Forum dla brzydkich ludzi

więcej » Załóż forum
        reklama

Trwa tydzień fotografii
        Noc Muzeów na zdjęciach
        Słynny bar znów otwarty

REKLAMY GOOGLE

Nowe Mieszkanie Kraków
        Obniżyliśmy cenę o 87 tysięcy zł Duże mieszkanie, Duża obniżka
        budujemyzadowolenie.pl/Narutowicza
        Umów się na randkę
        Znajdź na eDarling.pl ciekawych singli. Gratis Dating online!
        www.eDarling.pl/Randki
        Praca w Lublinie
        Praca Od Zaraz w Lublinie. Oferty w Każdej Branży. Sprawdź!
        Tablica.pl/lublin/

Poryczałam się ze śmiechu. Panowie!!!! Jaki wy macie poziom intelektualny!!! Nawet poprawnie skonstruowanego zdania nie piszecie, jak jeden mąż, po kolei. I to ma być to doświadczenie, mądrość itp w średnim wieku? Zanim napiszesz, to pomyśl, czy nie kompromitujesz się swoją wypowiedzią i brakiem logicznego myślenia.
        • szizumami Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 20.05.11, 11:11
          ---hrabioska mamusia tez na kompost przerobiona?!

oj biedulka gdybyż ona wiedziała co pod sercem nosiła i co wychowała
          pewnie byłaby wcześniej przystapiła do żenskich szowinistek

• mahavira Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 17.05.11, 10:26
      ależ jakie znaczenie ma wiek???
      byłam w związkach i ze sporo młodszymi mężczyznami i sporo starszymi, wszystko ma plusy i minusy.
      poza tym...z wiekiem jest jak z dziewictwem, to tylko stan umysłusmile)))
      • anshe30 Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 17.05.11, 12:01

NAjpierw wytlumaczcie mi co to naczy "mloda gąska"- bo nie wiem czy sie zaliczam- mam 30 lat i co to oznacza "doswiadczony męzczyzna? , bo mi podobają się conajmiej 10 lat starsi Panowie.

Czyli jak będe miałą Pana np. 43 lat, ja 30? to jest bleeeesmile

To jest chyba uklad idealnysmile
        • ap_u Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 17.05.11, 17:47
          Sądząc po wpisach, kobiety 30+ zaliczają się już do kategorii mocno dojrzałych tj. zniszczonych, sflaczałych, zaniedbanych, nieatrakcyjnych itp.
          • dorry Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 18.05.11, 09:58
            Ba! Nawet takie w wieku 28 lat też.
          • anshe30 Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 18.05.11, 10:07
            Sądząc po wpisach, kobiety 30+ zaliczają się już do kategorii mocno dojrzałych
            > tj. zniszczonych, sflaczałych, zaniedbanych, nieatrakcyjnych itp.

EE tam mnie tam jeszcze nic nie flaczeje. A dlaczego zaniedbanych? Współczuje doświadczeń.

• anshe30 Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 18.05.11, 10:09
              EE tam mnie tam jeszcze nic nie flaczeje, więc ciagle nie wiem do jakiej grupy sie zaliczam. A dlaczego zaniedbanych? Współczuje doświadczeń.
              • blackglass Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 18.05.11, 13:11
                Miło było poczytać, tyle się dowiedziałam o sobie...a ta "Stara i sflaczała samica" to od jakiego wieku ? wink
                I czy jest okres przejściowy- młódka a potem już sflaczała samica?
                Czegoś mi pośrodku brakuje suspicious
              • ap_u Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 18.05.11, 17:32
                anshe, włącz czujnik ironii smile
                • blackglass Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 19.05.11, 11:55
                  W innym wątku uzyskałam odpowiedzwink

noname2002 napisała:
                  > Może być młodszy nawet i rok. Pamiętacie ?Kobieta po 25roku życia jest już sfla
                  > czała, pomarszczona i sfrustrowana, a jej rówieśnik jest coraz atrakcyjniejszy
                  > i młodszy(duchem)smile

• szizumami Re: Errorze, nożyczki? 20.05.11, 11:23
      o
      pan po czasie sie pojawił
      co przykładem jest tego
      --szukaj partnera dla serca
      a nie dla oka swojego

i pozdrowienia dla niego

pozdro
      • rybak Re: Errorze, nożyczki? 20.05.11, 11:27
        Eeeeee?
        Że jak?

Że tak zapytam ynteligentnie bardziej, z głębi duszysmile

tyż pozdro
        • szizumami Re: Errorze, nożyczki? 20.05.11, 11:31
          a nic tak
          pamietam historyje
          rybaczku
          i pamietam tez twoje zrównoważone dowcipne i madre wypowiedzi
          ---

• rybak Re: Errorze, nożyczki? 20.05.11, 11:35
            Ooo, to dawno było. Tera żem zgłupiał, a i dowcip gdzieś se poszedłsmile
            Latka lecą... Oczka (w sieci) też.
            Pozdro x2
            • szizumami Re: Errorze, nożyczki? 20.05.11, 11:38
              do diaska
              ludzmi jesteśmy tylko

• rybak Re: Errorze, nożyczki? 20.05.11, 12:03
                No dobra...

Rozlicza urzędnik delegację:
                250 zł hotel. 100 złotych dwa obiady i dwa śniadania, 150 zł pociąg, 300 zł - jesteśmy tylko ludżmi...

smile
    • kategemi Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 20.05.11, 20:47
      Z mojego życia odpowiedź dlaczego poleciał na młodszą:
      - wgapiona w niego jak sroka w gnat
      -zgadza się z każdym jego zdaniem
      -do łóżka co godzinę, proszę bardzo
      -prawi mu ciągle komplementy , jaki to jest cudowny , przystojny, mądry
      -robi to wszystko, co jej każe, zero decyzyjności
      ale też
      - nie gotuje bo nie ma czasu biedactwo, chodzą do knajp na obiady
      -zawsze chciała zobaczyć Rzym , to jedziemy kochanie
      -wiesz będę u ciebie mieszkac, bo nie mam gdzie się podziać, właśnie mi wypowiedzieli mieszkanie
      -eeeee tam resztę sobie dopiszcie jak chcecie smile
      Niech im ziemia lekką będzie !!!!!!!!
      Hawk!!!!
      -
    • jarkoni Rybaku drogi.. 20.05.11, 23:07
      Podobnym tokiem myslenia idziemy.. Zobacz mój post w wątku "Młodszy partner- dlaczego warto"
      No cholera, tam też było o pierd... i pokazaniu byle czego w 30 sekund smile
    • nangaparbat3 miłość 21.05.11, 09:20
      Rzuciłam tylko okiem na ten wątek, bo zaraz jadę do Poznania i czasu nie ma wink
      Ale chciałam coś napisać: spotkałam wczoraj parę, ona o 10 lat starsza od niego. Są zakochani - to po prostu widać, jak się z nimi jest, czuje sie to coś w powietrzu. Już dawno nie zdarzyło mi sie spotkać pary, co do której tak bardzo byłabym przekonana, że to co ich łączy jest prawdziwe i dobre. więcej powiem: będąc z nimi odzyskałam wiarę, że miłość po prostu jeszcze się zdarza.
      I prawdziwej miłości, wyzbytej pragnienia imponowania otoczeniu partnerką/partnerem, a skupionej na wzajemnym poznawaniu się, szacunku, czułości i - o zgrozo, napiszę to: ODDANIU - wszystkim gorąco życzę.
      • zabelina Re: miłość 21.05.11, 09:50
        big_grin
        • zabelina Re: miłość 21.05.11, 09:52
          Nie, nie śmieję się, tylko bardzo szeroko uśmiecham, bo też znam taką paręsmile
          • nangaparbat3 Re: miłość 21.05.11, 10:34
            .... niech zgadnę?
            • zabelina Re: miłość 21.05.11, 12:36
              Zgadłaśbig_grin
    • partyzant74 Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 24.05.11, 18:49
      Dopiero z wiekiem uczymy sie doceniać, zalety dojżałości. Młodsze kobiety moga się czuć bezpieczne w ramionach starszego meżczyzny. On nie chce z nią szybko sie spełnić. Szukają radości życia. A co taki młody mezczyzna może dać, kobiecie na początku życia. Jedynie obietnice, "nie będzie lekko". Same wyrzeczenia i trudy. Jeżeli szuka noej partnerki to stay zwiazek sie rozpadł, ma doświadczenie, nie powinnień głupi skrzywdzić panny. Nie na sprawności w alkowie kończy sie życie. Między brzegiem pucharu jest proza życia. Zreszta wszystko jest wzgledne, moze dojżałe kobiety są zbyd rozgoryczone i wymagające.
      • 44bromba Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 27.05.11, 10:19
        Dlaczego o rozgoryczonych i wymagających dojrzałych kobietach piszą dojrzali faceci? A gdzie byli, jak byli młodzi, jak nie było lekko i pod górkę? Otóż budowali swoją dojrzałość, pozycję finansową i doświadczenie przy boku i wsparciu równolatki, która z wiekiem się stała też dojrzałą osobą. A nie można iść razem przez resztę życia, mając świadomość, ze i miłość się zmienia, i namietność, ale wcale nie musi być gorzej. To my sami o tym decydujemy.
        Pomyślałeś, dlaczego twoja dojrzała kobieta jest rozgoryczona? Potrafisz zafundować jej takie życie i takie atrakcje jak młodej dziewczynie? No raczej nie, bo zwyczajnie ci szkoda na nią pieniędzy. Zacznij być atrakcyjny dla własnej żony i zobaczysz, czy będzie zgorzkniała.
        • partyzant74 Re: Doświadczony mężczyzna i młoda gąska - dlacze 27.05.11, 17:31
          Odpowiem tak juz nie jestem rozgoryczony tylko świadomy, dramatu który pisze życie.
          Ogromne rzesze ludzi rozwodzą się bo łatwiej im napisać wnoisek rozwodowy. Niż szczeże rozmawiac ze soba. Wiem co mówie bo jestem w tej sytuacji. I to ona wolała młodszego, jestem sam. Zazdroszcze wszystkim Dojrzałym Panią braku skrupułów przy ocenianiu innych. Może jest tak że dzisj kobiety, wola brać to co jest tu i teraz. Są wyemancypowane, żądaja równouprawnienie, szaczunku, uczuć. Ale nadal maja być adorowane i stawiane na piedestał.
          Czyli zjeść ciastko i je mmieć. Nie wszystko wyglanda tak jak chcemy. "Kto jet bez winy niech pierwszy rzuci we mnie kamieńiem".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka