Dodaj do ulubionych

pozew o rozwód pytania

12.09.11, 09:04
witam , składam pozew o rozwód bez orzekania o winie mam kilka pytań:
1.czy po złożeniu pozwu mogę sie wyprowadzić lub nie nocować w mieszkaniu ( ewe. roszczenia żony i orzekanie o mojej winie )
2. żona chyba nie chce mi dać rozwodu jaki termin jest potrzebny do uzyskania takiego rozwodu 6 czy 12 miesięcy nie życia ze sobą ( nie śpimy , nie jemy razem ( czy musi być 2 lodówka ?) , nie przebywamy ze soba )
z góry dziekuję za pomoc i odpowiedż.
Obserwuj wątek
    • tikitaki3 Re: pozew o rozwód pytania 12.09.11, 09:49
      jeśli o mnie chodzi to wyprowadziłam się w sierpniu pozew złożyłam we wrześniu rozwód otrzymałam w pół godziny w grudniu.Rozprawa odbyła się tylko w obecności mojej i eksa do akt dołączona była opinia kuratora który nas odwiedził ponieważ nie chciałam się bawić w powoływanie świadków itd a mamy razem dziecko. choć powody mojego odejścia dawały mi moralne prawo do rozwodu z orzekaniem o jego winie to chciałam to mieć szybko z głowy i udało się.Jak pijany płotu trzymaliśmy się wersji o pochopnej decyzji niezgodności charakterów i o tym ,że już kiedyś omal się nie rozstaliśmy jednak rok czasu nic między nami nie zmienił na lepsze wręcz przeciwnie.Sąd się nie czepiał dostałam alimenty takie jak uzgodniliśmy on widzenia wtedy kiedy chciał je mieć i nikt się nie czepiał tego kto od kogo się wyprowadził.
    • tikitaki3 Re: pozew o rozwód pytania 12.09.11, 09:51
      ach obawiam się,że jeśli żona będzie się upierała przy orzekaniu o winie to sąd będzie musiał przeprowadzić całą tą bezsensowną szopkę.nie wiem co ludziom daje satysfakcja ,że mają na papierze napisane "kto zawinił" ech... powodzenia życzę smile
      • ysssa Re: pozew o rozwód pytania 12.09.11, 13:05
        to nie satysfakcja , to niemożność wystąpienia o alimenty od małżonka winnego do małżonka niewinnego
        • tikitaki3 Re: pozew o rozwód pytania 12.09.11, 13:19
          ale mowa tylko o alimentach "na siebie" a nie na dziecko! niestety ja mam podejście,że jak ciężko by nie było dorosła jestem i nie będę ręki po kasę dla siebie wyciągała do eks.na dziecko ma dawać sama sobie nie zrobiłam ,ale na mnie niby czemu?
    • czesiopiekarz Re: pozew o rozwód pytania 12.09.11, 13:29
      dzięki za odpowiedzi , dziecko mam i będę płacił i utrzymywał na studiach i mieszkanie wynajmował dla niego , a exi ma przecież ręce i nogi to do pracy chyba się nadaje .
      • tikitaki3 Re: pozew o rozwód pytania 12.09.11, 13:34
        big_grin wredna ze mnie baba wiem big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka