Dodaj do ulubionych

WYGRAŁAM!

20.12.13, 08:32
Ludzie! Ludziska! Wygrałam apelację! Z dniem wczorajszym jestem prawomocnym wyrokiem, od którego nie przysługuje środek odwoławczy, SZCZĘŚLIWIE ROZWIEDZIONA! Po 3 latach użerania się z panem-byłym-już-mężem, bez orzekania, z ograniczonymi mu prawami.... URAAAAAA! Cud miód na święta! I od razu chce się żyć! (Ale burę dostał od Sądu!)
Obserwuj wątek
    • yoma Re: WYGRAŁAM! 20.12.13, 09:12
      Cieszę się, że się cieszysz smile Wesołych świąt!
    • samiec_omega Re: WYGRAŁAM! 20.12.13, 09:19
      sitniczek napisała:

> Ludzie! Ludziska! Wygrałam apelację! Z dniem wczorajszym jestem prawomocnym wyr
      > okiem, od którego nie przysługuje środek odwoławczy, SZCZĘŚLIWIE ROZWIEDZIONA!

>z ograniczonym mu prawami.

> URAAAAAA! Cud miód na święta!

Moje gratulacje. To duża radocha i satysfakcja dokopać gnojowi. Szczególnie przed świętami.

Mały cytacik :

" Miłujcie waszych nieprzyjaciół i módlcie się za tych, którzy was prześladują; tak będziecie synami Ojca waszego, który jest w niebie; ponieważ On sprawia, że słońce Jego wschodzi nad złymi i nad dobrymi, i On zsyła deszcz na sprawiedliwych i niesprawiedliwych. Jeśli bowiem miłujecie tych, którzy was miłują, cóż za nagrodę mieć będziecie? Czyż i celnicy tego nie czynią? I jeśli pozdrawiacie tylko swych braci, cóż szczególnego czynicie? Czyż i poganie tego nie czynią? Bądźcie więc wy doskonali, jak doskonały jest Ojciec wasz niebieski” (Mt 5, 44-48)

Zawsze mnie bawił u was katolików, ten rozdżwięk między klepanymi paciorkami a tzw. życiem
      • sitniczek Re: WYGRAŁAM! 20.12.13, 09:44
        A kto Ci, człowieku, powiedział, że ja katoliczką jestem (buhahahahahaha)??? Dokopać... Nie pomyślałeś, że się może należało??? Za lata znęcania się nad rodzina? Poza tym, widocznie Sąd uznał, że trzeba mu dokopać. To nie ja, ja tylko złożyłam wniosek.... Decyzja do mnie nie należała.
        • egalea71 Re: WYGRAŁAM! 20.12.13, 09:51
          Sitniczek, napisałam do Ciebie maila na gazetowego, ale mi wrócił...
          Jak mogę się z Tobą skontaktować?
          • sitniczek Re: WYGRAŁAM! 20.12.13, 09:55
            Pisz devotha@wp.pl
            Reklamom dziękujemy smile
            • egalea71 Re: WYGRAŁAM! 20.12.13, 09:59
              Poszło smile
        • tricolour Sitniczek, to są święta Bożego Narodzenia... 20.12.13, 10:42
          ... i żadne inne. Więc wyśmiewasz katolicyzm, a nadajesz wyjątkową rangę świętu narodzenia Boga, także katolickiego, co logiczne nie jest.

Można zrozumieć Twoją radość z uwolnienia się z toksycznego związku.
          • sitniczek Re: Sitniczek, to są święta Bożego Narodzenia... 20.12.13, 10:53
            Hm, jak by to wyjaśnić... w boga nie wierzę, po prostu nie ma go, tak uważam. A święta te są dla mnie 2 dniami wolnymi od pracy, z zamkniętym basenem, pierdołami w tv, spotkaniami z rodzinką, pichceniem i jedzeniem... w skrócie... równie dobrze mogę sobie w tym czasie nogi depilować...
            tricolour napisał:

> ... i żadne inne. Więc wyśmiewasz katolicyzm, a nadajesz wyjątkową rangę
            > świętu narodzenia Boga, także katolickiego, co logiczne nie jest.
            >
            > Można zrozumieć Twoją radość z uwolnienia się z toksycznego związku.
            • tricolour Czyli chcesz mnie teraz przekonać... 20.12.13, 15:37
              ... że pisząc "Cud miód na święta!" miałaś na myśli dwa zwykłe dnia wolne od pracy. Czy napisałabyś "na święta" także w każdy inny piątek, przed wolną sobotą i niedzielą? No, jakoś w to nie wierzę.

Uważam, że Boże Narodzenie i dla Ciebie ma wymiar zupełnie inny niż wolna sobota i niedziela, które także doskonale nadają się do pierdół przed tv, pichcenia i jedzenia, ale jednak Boże Narodzenie to szczególne Święta i dla Ciebie, niewierzącej.

"w boga nie wierzę, po prostu nie ma go". No i OK. Po prostu nie doświadczasz jego istnienia - nie ma sprawy. Ale zauważ, że wiele osób nie doświadcza przyczyn oraz trudu trzyletniego użerania się podczas rozwodu, z czego wcale nie wynika, że tego nie ma.
              • sitniczek Re: Czyli chcesz mnie teraz przekonać... 20.12.13, 19:13
                Tak samo mogłabym napisać cud, miód na długi weekend majowy, na nowy rok, na urodziny, na wakacje... Naprawdę, dla mnie to nie ma znaczenia, że to akurat święta, utarło się powiedzonko i już, nie doszukuj tu drugiego dna. Nie doświadczam istnienia boga.... hm, wolę nie doświadczać, skoro w swej wspaniałomyślności pozwala na piekło na ziemi.. I nie mam tu na myśli mojej sytuacji. Ale tu już wchodzimy w tematy nie na to forum. Mimo wszystko, wesołych świąt! (Kiedyś o mało nie palnęłam tak w okolicach 1 listopada, wszyscy o świętach wszędzie mówili). Rozwód w tych okolicach też byłby okazją do świętowania i uciechy, wierz mi.
        • mm969696 Re: WYGRAŁAM! 23.12.13, 00:56
          eee tam, nie przejmuj sie takimi tekstami. czy jesteś katoliczka czy ateistką to nieważne. Masz satysfakcję z tego jak się sprawa potoczyła i masz do tego prawo. To ludzkie uczucie.
      • egalea71 Re: WYGRAŁAM! 20.12.13, 10:17
        Samiec omega, czyżbyś był takim zawiedzionym katolikiem, któremu jednak żona zwiała- ta ślubna, kościelna, jedyna legalna?

Poczytaj sobie tutaj coś na ten temat:
        mojedwieglowy.blogspot.com/p/archiwum.html
        Jak więc widzisz- nie jesteście już bezpieczni smile Nawet księża Was nie bronią smile
        • tricolour Właśnie księża bronią... 20.12.13, 10:46
          ... cały ten wpis jest o tym, że to księża zachęcali do ucieczki z toksycznego związku.
          • egalea71 Re: Właśnie księża bronią... 20.12.13, 20:27
            Chyba nie zrozumiałeś, co napisałam do Samca.
            • tricolour Myślę, że zrozumiałem... 20.12.13, 21:13
              ... i z kościołem jest tak, jak z feminizmem: albo się to lubi i rozumie albo nie lubi, nie rozumie i krytykuje.

Mówiąc inaczej: tępy facet uważa, że feministka musi być głupia i brzydka. Bo gdyby była piękna i mądra, to by się jego męski macho-świat zawalił.

Podobnie z Kościołem.
        • samiec_omega Re: WYGRAŁAM! 22.12.13, 15:53
          egalea71 napisała:

> Samiec omega, czyżbyś był takim zawiedzionym katolikiem, któremu jednak żona zw
          > iała- ta ślubna, kościelna, jedyna legalna?

Nie jestem katolikiem. Od dziecka jestem nie wierzący. U katolików śmieszy mnie ta niezwykle charakterystyczna dla tego wyznania powierzchowność i obłuda połączona z poczuciem wyższości nad innymi wyznaniami. Gdyby ta cała religia była coś warta, to to forum nie miałoby racji bytu.
          • blue_ania37 Re: WYGRAŁAM! 22.12.13, 17:17
            I gdyby to był "fejsbuk" lub inny portal tego typu to masz u mnie Omegasmile lubię tosmile
          • mm969696 Re: WYGRAŁAM! 23.12.13, 00:53
            nie wiesz o czym mówisz, albo jesteś złym obserwatorem. To właśnie katolicy muszą wciąż sie poniżać, słuchać obelg pod swoim adresem i wciąż słyszą"nadstawcie drugi policzek". A co do powierzchowności. Kiedy katolik chce w100% przestrzega zasad swojej religii, to słyszy ze jest zacofany, nei dostosowuje sie do dzisiejszego świata. My bardzo byśmy chcieli nie być powierzchowni, ale wy ateiści nam tego zabraniacie(przykład: katolik powie, ze chce zachować dziewictwo do ślubu, i jest wyśmiany, bo to chore). cały czas musimy się tłumaczyć i przepraszać że żyjemy.
            • altz Re: WYGRAŁAM! 23.12.13, 16:28
              mm969696 napisała:
              > przykład: katolik powie, ze chce zachować dziewictwo do śl
              > ubu, i jest wyśmiany, bo to chore). cały czas musimy się tłumaczyć i przeprasza
              > ć że żyjemy.

Czy jest wyśmiewany? Niekoniecznie, chociaż jest to traktowane jako dziwactwo, a dziwacy nie są dobrymi kandydatami do związku. Sam się zdziwiłem kiedyś, jak mi się przytrafiło rozdziewiczyć trzydziestolatkę. Potem się okazało, że jest pod silnym wpływem matki.
              Raczej taka dziewica będzie pomijana w wieku sprawach, ale przecież ludzie mają prawo wybierać. Mnie to nie przeszkadzało, sam bym nie zrezygnował, ale rozumiem chłopaków, którzy by nie chcieli takiego problemu.
      • mayenna Re: WYGRAŁAM! 20.12.13, 10:33
        Samiec, ty się tak nie ekscytuj bo ograniczenie praw rodzicielskich jest niejako z automatu.
      • altz Re: WYGRAŁAM! 20.12.13, 11:21
        samiec_omega napisał(a):
        > Moje gratulacje. To duża radocha i satysfakcja dokopać gnojowi. Szczególnie prz
        > ed świętami.
        >
        > Mały cytacik :
        >
        > " Miłujcie waszych nieprzyjaciół i módlcie się za tych, którzy was prześladują;

Inny cytacik (Waligórski):
        - Miłujcie nieprzyjacioły!
        Ale im wpierw dosuńcie ...

i link do całości (na czasiesmile)
        www.waligorski.art.pl/liryka.php?litera=t&nazwa=257
        • sitniczek Re: WYGRAŁAM! 20.12.13, 11:36
          Boskie! Ja miłuję swych nieprzyjaciół... od tyłu! (Czytajcie jak chceciewink
    • monika3411 Re: WYGRAŁAM! 20.12.13, 10:20
      Gratuluję smile Dobrze zrzucić ciężar z pleców smile Wszystkiego najlepszego na nowej drodze wink
    • wrednarzeka Re: WYGRAŁAM! 23.12.13, 13:08
      a burę to za co dostałaś?

Pewnie za stalowe nerwy, że wcześniej drania nie przegoniłaś.
      • sitniczek Re: WYGRAŁAM! 23.12.13, 13:49
        No, nie... Ja dostałam burę za to, że chciałam zminimalizować rolę ojca w życiu dziecka ograniczając mu władzę do możliwości dowiadywania się o czymśtam (no sorry, widocznie miałam powody, na każdym kroku problem stwarzał, żebym mogła dziecko przenieść z przedszkola 15 km od domu do 300 metrów o0d domu i mojej pracy, trzeba było sądu. Gdzie facet nie ma w kontaktach zahaczania nawet o przedszkole, nie on wozi, przywozi, płaci, nie interesuje się życiem przedszkolnym dziecka. Bez powodu tego nie pisałam.) On za to porządną zj....ę zaliczył, jak się sąd dowiedział się, że o jeden! przepadnięty weekend (wyjazd na wakacje za granicę) zrobił mi sprawę w sądzie, i nadal nie chce słyszeć o choćby zamianie weckendu, bo dzieciak na antybiotyku, lub UWAGA! dziecko ma urodziny w nie-jego-weekendową-niedzielę i może chciałby je z nim spędzić. Woli policją i sądem mnie straszyć... Cóż... Sąd sam stwierdził, że po takiej akcji nawet nie chce się współpracy.... Ale poszło dobrzewink
    • amsterdamska_mgla Re: WYGRAŁAM! 27.12.13, 02:40
      Wielkie, wielkie gratulacje! Cudny choinkowy prezent smile doczekałaś się, super!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka