Dodaj do ulubionych

Dobry adwokat rozwodowy w Poznaniu- poradzcie!

07.08.06, 23:57
Prosze o rade osoby z Poznania.
Obserwuj wątek
    • andreano Re: Dobry adwokat rozwodowy w Poznaniu- poradzcie 09.08.06, 00:56
      uuuuuuuuuuuuppppp!
      Blagam - pomóżcie!!!
      • jesiennapani Re: Dobry adwokat rozwodowy w Poznaniu- poradzcie 09.08.06, 15:49
        Korzystałam z pomocy dwóch adwokatów, z żadnego z nich nie jestem zadowolona.
        gdy występowałam sama, sprawa ujrzała finisz.
        Jeśli masz mocne argumenty, rozwód powinien przebiegać bez problemów.
        Sprawa przepisów prawnych. Warto kupić kodeks cywilny z komentarzem więcej się
        z niego dowiesz niż od adwokata. Warto popytać o kwestie formalne w
        sekretariacie sądu.
        Sąd rowniez ma wzgląd na strone ktora wystepuje bez adwokata. Mozna prosić o
        powtórzenie pytania, o wyjasnienie. Korzystać mozna poza salą sadowa z opinii
        radcy lub adwokata, wtedy placi się za konkretna odpowiedź i warto wziąc
        pokwitowanie. Można się udac po odpowiedź w tym samym czasie, dniu do np. dwóch
        adwokatów, czego przy udzieleniu pełnomocnictwa konkretnemu mecenasowi nie
        wypada robić.
        • majkel01 Re: Dobry adwokat rozwodowy w Poznaniu- poradzcie 09.08.06, 16:03
          > Sprawa przepisów prawnych. Warto kupić kodeks cywilny z komentarzem więcej się
          > z niego dowiesz niż od adwokata. Warto popytać o kwestie formalne w
          > sekretariacie sądu.

osobiscie radzilbym jednak kodeks rodzinny i ewentualnie kodeks postepowania
          cywilnego smile)

Ale masz racje. Sprawa rozwodowa jest na tyle prosta sprawa ze spokojnie mozna
          sie obyc bez adwokata i wziac go dopiero wtedy kiedy zrobi to druga strona
          (adwokaci znaja rozne sztuczki i kruczki prawne nieznane zwyklemu
          smiertelnikowi). Znam przypadki ze ludzie bez adwokatow wygrywali sprawy gdzie
          po drugiej stronie wystepowal adwokat.
          Wszystko co potrzebne do rozwodu mozna znalezc w necie i sobie spokonie
          poradzic, nawet z udowodnieniem winy itd. Bledne jest przekonanie ze adwokat
          wiecej wywalczy. W dodatku adwokaci kosztuja i maja tendencje do przedluzania
          sprawy (zwlaszcza jesli dolicza sobie dodatkowa kwote za stawiennictwo na kazdej
          rozprawie). Skladaja czesto bzdurne wnioski tylko po to by uwiarygodnic przed
          strona ze wysokosc ich wynagrodzenia jest zasadna.
          • jesiennapani Re: Dobry adwokat rozwodowy w Poznaniu- poradzcie 10.08.06, 10:19
            Zgadzam się kodeks rodzinny i opiekuńczy z komentarzem.

Jeżeli są dzieci sa niepelnoletnie warto pojśc do Komitetu Ochrony Praw Dziecka
            i przedyskutowac wazne kwestie będące konsekwencja rozwodu dla dzieci
            W jaki sposob pomóc dzieciom przezywającym w tym czasie ogromny stres, sprawa
            ograniczenia lub nie władzy rodzicielskiej, z kim pozostają dzieci, spotkania z
            dziećmi itd.
            KOPD prosi na rozmowe, jezeli jest taka wola druga stronę i dziecko (dzieci)
            istnieje mozliwośc mediacji i ustalenia waznych spraw dla dzieci w obecności
            psychologa i pedagoga z KOPD

W sprawie adwokata jeszcze, znam kilka osob korzystających z uslug adwokatów,
            ktorzy rowniez sa nieusatysfakcjonowani dzialaniami pelnomocnikow: np.
            nieobecnosc na sprawie , bo ma inna karna lub cywilna, spoźnianie się,
            stawianie wnioskow niezgodnych z ustaleniami z klientem itp.
            Adwokatowi trzeba przygotować wszystkie dokumenty i opis sytuacji i warianty
            rozwiązań, czyli przygotowac się do sprawy. Adwokat nie podsuwa gotowego
            rozwiązania, to klient musi wiedzieć czego chce i wyartykułować to. Równiez
            przed Sądem.
            W sekretariacie można poprosić o akta sprawy i w spokoju na miejscu przeczytac
            wszystko, jesli istnieje obawa, że w stresie coś się przeoczyło, niedosłyszało
            itp.
    • andreano Re: Dobry adwokat rozwodowy w Poznaniu- poradzcie 11.08.06, 15:17
      Kochani, moja sprawa jest nietypowa, ja potrzebuje tego adwokata chocby w celu
      zasiegniecia porad prawnych.
      Prosze o namiary! Popytajcie itp!
      • yashka Re: Dobry adwokat rozwodowy w Poznaniu- poradzcie 16.08.06, 13:49
        Hej,

namiary przesłałam Tobie na maila gazetowego. pozdrawiam
      • tricolour Użyj mózgu, leniu, zamiast klawiatury komputera... 16.08.06, 15:09
        ... i sam popytaj w najbliższej kancelarii prawnej... A jeśli prosisz o namiary
        na kancelarię, to proszę: www.google.pl
        • brzoza75 Re: Użyj mózgu, leniu, zamiast klawiatury kompute 16.08.06, 15:28
          ooooo i tutaj popieram Twoją decyzję Trismile
          • andreano Re: Użyj mózgu, leniu, zamiast klawiatury kompute 17.08.06, 00:13
            Nie wiem czy przeczytales moj post - to nie ma byc 'adwokat rozwodowy'
            tylko 'dobry adwokat rozwodowy'.
            • tricolour To oprócz mózgu użyj jeszcze portfela... 17.08.06, 12:22
              ... to wtedy masz szansę znaleźć gościa spełniającego Twoje (nam nieznane)
              kryteria...
              Za darmochę i tak dostałeś już wiele.

tongue_outP
    • andreano Re: Dobry adwokat rozwodowy w Poznaniu- poradzcie 18.08.06, 11:31
      Wydawalo mi sie, ze to forum powinno byc grupa wsparcia, a naskoczono na mnie z
      powodu.... zapytania o adwokata. Nie ukrywam, ze bylo mi przykro.
      A adwokat - jak lekarz - moze byc kompententny i uczciwy, albo wrecz odwrotnie.
      • tricolour To ja na Ciebie naskoczyłem... 18.08.06, 17:26
        ... ale i tak swoim postem nie wywołasz u mnie poczucia winy...

Naskoczyłem za to, że sam nie wiedząc gdzie szukać adwokata zamiast POPROSIĆ o
        pomoc, to używasz trybu rozkazującego POPYTAJCIE!

A to jest różnica.
        • jesiennapani do Tricolour... 22.08.06, 10:18
          To jest różnica, bardzo duża róznica.

Magiczne słowa otwierają drzwi i serca.
          • a.niech.to Re: do Tricolour... 22.08.06, 10:23
            jesiennapani napisała:

> Magiczne słowa otwierają drzwi i serca.
            Czasem ta magia, żeby odniosla skutek musi być wulgarna.
        • andreano Re: To ja na Ciebie naskoczyłem... 22.08.06, 12:16
          Rzeczywiscie, przekonales mnie, zarowno:
          " Prosze o rade osoby z Poznania."
          jak i:
          " Blagam - pomóżcie!!!"
          napisane sa w trybie rozkazujacym.
          • tricolour Kłamstwo polega też na mówieniu połowy... 22.08.06, 18:46
            ... i w ten sposób chce zyskiwać na wiarygodności. Pozostaje jednak kłamstwem.

I w tym konkretnym Twoim cytacie rzeczywiście prosisz, ale juz dalej rozkazujesz
            "Popytajcie" bo nikt nie pomógł Ci w sposób zadowalający. I o to mi chodziło, że
            dzieciak tupie nóżką jak otoczenie nie spełnia jego zachcianek.

Widzisz, bracie, Ty masz prawo prosić, a inni mają prawo odmówić, milczeć itp.
            • jesiennapani Re: Kłamstwo polega też na mówieniu połowy... 23.08.06, 12:52
              "Użyj mózgu" w poście do andreano tez jest w trybie rozkazującym

kazdy z nas ma prawo również do nieastertywnosci, choc niekoniecznie na
              nieasertywnośc nalezy odpowiadać tym samym.

• mar_matt Re: Dobry adwokat rozwodowy w Poznaniu- poradzcie 17.05.16, 00:11
      W rozwodzie najlepiej pomoże Ci mecenas Jaskuła! Poszukaj w internecie, mi załatwił rozwód z winą męża!
      Arkadiusz jAskuła www.adwokat-jaskula.pl
    • alicja1236 Re: Dobry adwokat rozwodowy w Poznaniu- poradzcie 15.02.17, 14:51
      Z tego co słyszałam Błażej Siwek to całkiem dobry [url=http://kancelariasiwek.com/rozwody-alimenty.html]prawnik od rozwodów w poznaniu[/url] - rozwiódł moją koleżankę i bardzo go chwaliła, ale szczegółów nie znam. Najlepiej jeśli sama się z nim skontaktujesz, ma kancelarię na Grunwaldzie w Poznaniu.
    • bogdaninho12 Re: Dobry adwokat rozwodowy w Poznaniu- poradzcie 09.02.23, 22:29
      Idż do Adwokat Marleny Słupińskiej-Strysik. To najlepszy adwokat od rozwodów. Walczyła o mnie jak lwica. Dzięki niej moja była nie zabrała mi dzieci. Będę wdzięczny Pani Adwokat do końca życia. Polecam - slupinska.eu/rozwody/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka