andreano 07.08.06, 23:57 Prosze o rade osoby z Poznania. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andreano Re: Dobry adwokat rozwodowy w Poznaniu- poradzcie 09.08.06, 00:56 uuuuuuuuuuuuppppp! Blagam - pomóżcie!!! Odpowiedz Link
jesiennapani Re: Dobry adwokat rozwodowy w Poznaniu- poradzcie 09.08.06, 15:49 Korzystałam z pomocy dwóch adwokatów, z żadnego z nich nie jestem zadowolona. gdy występowałam sama, sprawa ujrzała finisz. Jeśli masz mocne argumenty, rozwód powinien przebiegać bez problemów. Sprawa przepisów prawnych. Warto kupić kodeks cywilny z komentarzem więcej się z niego dowiesz niż od adwokata. Warto popytać o kwestie formalne w sekretariacie sądu. Sąd rowniez ma wzgląd na strone ktora wystepuje bez adwokata. Mozna prosić o powtórzenie pytania, o wyjasnienie. Korzystać mozna poza salą sadowa z opinii radcy lub adwokata, wtedy placi się za konkretna odpowiedź i warto wziąc pokwitowanie. Można się udac po odpowiedź w tym samym czasie, dniu do np. dwóch adwokatów, czego przy udzieleniu pełnomocnictwa konkretnemu mecenasowi nie wypada robić. Odpowiedz Link
majkel01 Re: Dobry adwokat rozwodowy w Poznaniu- poradzcie 09.08.06, 16:03 > Sprawa przepisów prawnych. Warto kupić kodeks cywilny z komentarzem więcej się > z niego dowiesz niż od adwokata. Warto popytać o kwestie formalne w > sekretariacie sądu. osobiscie radzilbym jednak kodeks rodzinny i ewentualnie kodeks postepowania cywilnego ) Ale masz racje. Sprawa rozwodowa jest na tyle prosta sprawa ze spokojnie mozna sie obyc bez adwokata i wziac go dopiero wtedy kiedy zrobi to druga strona (adwokaci znaja rozne sztuczki i kruczki prawne nieznane zwyklemu smiertelnikowi). Znam przypadki ze ludzie bez adwokatow wygrywali sprawy gdzie po drugiej stronie wystepowal adwokat. Wszystko co potrzebne do rozwodu mozna znalezc w necie i sobie spokonie poradzic, nawet z udowodnieniem winy itd. Bledne jest przekonanie ze adwokat wiecej wywalczy. W dodatku adwokaci kosztuja i maja tendencje do przedluzania sprawy (zwlaszcza jesli dolicza sobie dodatkowa kwote za stawiennictwo na kazdej rozprawie). Skladaja czesto bzdurne wnioski tylko po to by uwiarygodnic przed strona ze wysokosc ich wynagrodzenia jest zasadna. Odpowiedz Link
jesiennapani Re: Dobry adwokat rozwodowy w Poznaniu- poradzcie 10.08.06, 10:19 Zgadzam się kodeks rodzinny i opiekuńczy z komentarzem. Jeżeli są dzieci sa niepelnoletnie warto pojśc do Komitetu Ochrony Praw Dziecka i przedyskutowac wazne kwestie będące konsekwencja rozwodu dla dzieci W jaki sposob pomóc dzieciom przezywającym w tym czasie ogromny stres, sprawa ograniczenia lub nie władzy rodzicielskiej, z kim pozostają dzieci, spotkania z dziećmi itd. KOPD prosi na rozmowe, jezeli jest taka wola druga stronę i dziecko (dzieci) istnieje mozliwośc mediacji i ustalenia waznych spraw dla dzieci w obecności psychologa i pedagoga z KOPD W sprawie adwokata jeszcze, znam kilka osob korzystających z uslug adwokatów, ktorzy rowniez sa nieusatysfakcjonowani dzialaniami pelnomocnikow: np. nieobecnosc na sprawie , bo ma inna karna lub cywilna, spoźnianie się, stawianie wnioskow niezgodnych z ustaleniami z klientem itp. Adwokatowi trzeba przygotować wszystkie dokumenty i opis sytuacji i warianty rozwiązań, czyli przygotowac się do sprawy. Adwokat nie podsuwa gotowego rozwiązania, to klient musi wiedzieć czego chce i wyartykułować to. Równiez przed Sądem. W sekretariacie można poprosić o akta sprawy i w spokoju na miejscu przeczytac wszystko, jesli istnieje obawa, że w stresie coś się przeoczyło, niedosłyszało itp. Odpowiedz Link
andreano Re: Dobry adwokat rozwodowy w Poznaniu- poradzcie 11.08.06, 15:17 Kochani, moja sprawa jest nietypowa, ja potrzebuje tego adwokata chocby w celu zasiegniecia porad prawnych. Prosze o namiary! Popytajcie itp! Odpowiedz Link
yashka Re: Dobry adwokat rozwodowy w Poznaniu- poradzcie 16.08.06, 13:49 Hej, namiary przesłałam Tobie na maila gazetowego. pozdrawiam Odpowiedz Link
tricolour Użyj mózgu, leniu, zamiast klawiatury komputera... 16.08.06, 15:09 ... i sam popytaj w najbliższej kancelarii prawnej... A jeśli prosisz o namiary na kancelarię, to proszę: www.google.pl Odpowiedz Link
brzoza75 Re: Użyj mózgu, leniu, zamiast klawiatury kompute 16.08.06, 15:28 ooooo i tutaj popieram Twoją decyzję Tri Odpowiedz Link
andreano Re: Użyj mózgu, leniu, zamiast klawiatury kompute 17.08.06, 00:13 Nie wiem czy przeczytales moj post - to nie ma byc 'adwokat rozwodowy' tylko 'dobry adwokat rozwodowy'. Odpowiedz Link
tricolour To oprócz mózgu użyj jeszcze portfela... 17.08.06, 12:22 ... to wtedy masz szansę znaleźć gościa spełniającego Twoje (nam nieznane) kryteria... Za darmochę i tak dostałeś już wiele. P Odpowiedz Link
andreano Re: Dobry adwokat rozwodowy w Poznaniu- poradzcie 18.08.06, 11:31 Wydawalo mi sie, ze to forum powinno byc grupa wsparcia, a naskoczono na mnie z powodu.... zapytania o adwokata. Nie ukrywam, ze bylo mi przykro. A adwokat - jak lekarz - moze byc kompententny i uczciwy, albo wrecz odwrotnie. Odpowiedz Link
tricolour To ja na Ciebie naskoczyłem... 18.08.06, 17:26 ... ale i tak swoim postem nie wywołasz u mnie poczucia winy... Naskoczyłem za to, że sam nie wiedząc gdzie szukać adwokata zamiast POPROSIĆ o pomoc, to używasz trybu rozkazującego POPYTAJCIE! A to jest różnica. Odpowiedz Link
jesiennapani do Tricolour... 22.08.06, 10:18 To jest różnica, bardzo duża róznica. Magiczne słowa otwierają drzwi i serca. Odpowiedz Link
a.niech.to Re: do Tricolour... 22.08.06, 10:23 jesiennapani napisała: > Magiczne słowa otwierają drzwi i serca. Czasem ta magia, żeby odniosla skutek musi być wulgarna. Odpowiedz Link
andreano Re: To ja na Ciebie naskoczyłem... 22.08.06, 12:16 Rzeczywiscie, przekonales mnie, zarowno: " Prosze o rade osoby z Poznania." jak i: " Blagam - pomóżcie!!!" napisane sa w trybie rozkazujacym. Odpowiedz Link
tricolour Kłamstwo polega też na mówieniu połowy... 22.08.06, 18:46 ... i w ten sposób chce zyskiwać na wiarygodności. Pozostaje jednak kłamstwem. I w tym konkretnym Twoim cytacie rzeczywiście prosisz, ale juz dalej rozkazujesz "Popytajcie" bo nikt nie pomógł Ci w sposób zadowalający. I o to mi chodziło, że dzieciak tupie nóżką jak otoczenie nie spełnia jego zachcianek. Widzisz, bracie, Ty masz prawo prosić, a inni mają prawo odmówić, milczeć itp. Odpowiedz Link
jesiennapani Re: Kłamstwo polega też na mówieniu połowy... 23.08.06, 12:52 "Użyj mózgu" w poście do andreano tez jest w trybie rozkazującym kazdy z nas ma prawo również do nieastertywnosci, choc niekoniecznie na nieasertywnośc nalezy odpowiadać tym samym. Odpowiedz Link
mar_matt Re: Dobry adwokat rozwodowy w Poznaniu- poradzcie 17.05.16, 00:11 W rozwodzie najlepiej pomoże Ci mecenas Jaskuła! Poszukaj w internecie, mi załatwił rozwód z winą męża! Arkadiusz jAskuła www.adwokat-jaskula.pl Odpowiedz Link
alicja1236 Re: Dobry adwokat rozwodowy w Poznaniu- poradzcie 15.02.17, 14:51 Z tego co słyszałam Błażej Siwek to całkiem dobry [url=http://kancelariasiwek.com/rozwody-alimenty.html]prawnik od rozwodów w poznaniu[/url] - rozwiódł moją koleżankę i bardzo go chwaliła, ale szczegółów nie znam. Najlepiej jeśli sama się z nim skontaktujesz, ma kancelarię na Grunwaldzie w Poznaniu. Odpowiedz Link
bogdaninho12 Re: Dobry adwokat rozwodowy w Poznaniu- poradzcie 09.02.23, 22:29 Idż do Adwokat Marleny Słupińskiej-Strysik. To najlepszy adwokat od rozwodów. Walczyła o mnie jak lwica. Dzięki niej moja była nie zabrała mi dzieci. Będę wdzięczny Pani Adwokat do końca życia. Polecam - slupinska.eu/rozwody/ Odpowiedz Link