lilyrush 01.06.07, 14:03 Czy jest szansa na to, ze załatwimy separacje bez prawnika? Skoro jest zgoda obu stron, bez orzekania o winie. Rodzelnosc majatkową mielismy od zawsze tylk odziecko małe Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aron95 Re: separacja bez prawnika 01.06.07, 14:08 Pewnie że tak . Prawnik byłby Wam jedynie potrzebny do wzięci pięniędzy i wątpię żeby cokolwiek innego zrobił. Odpowiedz Link
akacjax Re: separacja bez prawnika 01.06.07, 17:14 Ja tak załatwiłam. Tylko do sądu zabierz świadka w sprawie dziecka. Jedna sprawa i już. Odpowiedz Link
lilyrush Re: separacja bez prawnika 01.06.07, 22:18 akacjax napisała: > Ja tak załatwiłam. Tylko do sądu zabierz świadka w sprawie dziecka. Jedna spraw > a i już. Ale jakiego swiadka? O czym on miałby świadczyc? Odpowiedz Link
akacjax Re: separacja bez prawnika 01.06.07, 23:39 To kwestia dziecka-świadczy, że może być z osobą, która wystepuje o opiekę. Odpowiedz Link
lilyrush Re: separacja bez prawnika 03.06.07, 21:37 chyba za głupia na to jestem...co ma świadczyc? skoro maz sie zgadza,z eja sie opikuje dzieckiem... a mozesz podac uzasadnienie separacji takiej z obopólna zgoda? bo jak narazie to zaczynam myslec,ze nie da sie tego zrobic bez jakiegos szukania winnego. co mam wpisac w uzasadnieniu, jesli nie chcemy wpisac niczego złego? Odpowiedz Link
tricolour Napisz prawdę... 03.06.07, 21:40 ... przecież sa jakies konkretne powody separacji. Chcesz by ktoś podał Ci przykład? Bicie, picie, zaniedbywanie itp... pełno tego tutaj. Odpowiedz Link
dzdzd Re: Napisz prawdę... 03.06.07, 21:55 myślę, że warto pomyśleć o tym jakie są prawdziwe powody separacji, i tym uzasadnić swoja decyzję; warunkiem chyba tak jak przy rozwodzie jest rozpad związku rozdzielność od stołu i łoża; a świadek ma zapewnić sąd, ze rodzic z którym zostaną dzieci dobrze opiekuje się nimi. Nie trzeba w sądzie analizować związku i mówić za dużo ale nie należy kłamać. Jesli idziecie do sądu bez adwokata to przeczytajcie w kodeksie o rozwodzie, zebyście wiedzieli co jest powodem wystarczającym do orzeczenia rozwodu czy separacji. Odpowiedz Link
lilyrush Re: Napisz prawdę... 04.06.07, 10:57 Tri..daj spokój- ani nie pije, ani nie bije Co oznacza zaniedbywanie? Niestety nie znalazam nic takeigo, coby tym jakims tam praniem brudów nie było, a nie o to mi chodiz Odpowiedz Link
z_mazur Re: Napisz prawdę... 04.06.07, 11:09 Ale jakieś przyczyny waszego rozejścia się są. Jeśli to nie jest "picie i bicie" to przecież można to opisać w taki sposób, żeby nie było to "pranie brudów". Może po prostu różnice charakteru, które doprowadziły do oddalenia się małżonków od siebie tak dalekie, że małżonkowie nie widzą już możliwości pgodzenia tych odmiennych wizji i koncepcji życia. )) Odpowiedz Link
lilyrush Re: Napisz prawdę... 04.06.07, 11:26 O widizsz!!!! Wielki jesteś To juz coś acz an forum prawniczym łądnie mi napisali, ze sama róznica chartketów nei wystarczy. No ale bedize od czego zaczac Dziękuje Odpowiedz Link
z_mazur Re: Napisz prawdę... 04.06.07, 11:39 Hmmm, sama różnica charakterów nie wystarczy??? To dlaczego w statystykach jest drugim co do częstotliwości powodem rozpadu małżeństwa po zdradzie? Możesz dodać, że te różnice charakteru i odmienne oczekiwania od życia i siebie nawzajem prowadziły do częstych konfliktów, co powodowało, że wspólne pożycie sało się niemożliwe. Odpowiedz Link
lilyrush Re: Napisz prawdę... 04.06.07, 11:58 no będę na tej podstawie rzeźbić w ostatecznosic moge przyniesc zaswiadczenie od prychiatry o leczeniu, ale wolaąłbym tego nie robic Odpowiedz Link
z_mazur Re: Napisz prawdę... 04.06.07, 12:18 Dodam tylko, że to co napisałem w powyższych postach, ubrane w kilka ładnych zdań w zupełności wystarczyło w pozwie. Najistotniejsze i tak są zeznania już na samej sprawie. Odpowiedz Link
majkel01 Re: Napisz prawdę... 04.06.07, 17:51 racja, nie ma sie co rozpisywac. Pozew to tylko pismo wszczynajace postepowanie. Wszystko odbywa sie i tak na rozprawie., a Sad zadajac pytania podczas przesluchania potrafi znalezc to co potrzebne (rozpad wiezi fizycznej, gospodarczej i emocjonalnej). Odpowiedz Link
tricolour Różnica chcrakterów... kurna... 04.06.07, 17:56 ... a widział kto osoby o takich samych charakterach? Albo choć o podobnych charakterach dwie osoby różnej płci? Ale brednie... ale trzeba cuś napisać jak sie nie ma co... ) Odpowiedz Link
maza15 Re: separacja bez prawnika 03.06.07, 21:52 lilyrush napisała: > chyba za głupia na to jestem...co ma świadczyc? skoro maz sie zgadza,z eja sie > opikuje dzieckiem... Swiadek ma świadczyć na rzecz małoletnich dzieci,czyli ma odpowiedzieć na pytania jaką jestes matką,jak opiekujesz się dziećmi.Nie może to być maz,bo jest stroną w sprawie,ale może to być ktos z bliskiej rodziny. Odpowiedz Link