Dodaj do ulubionych

A moj Ex ma dzis Urodziny

04.06.07, 12:19
Milczymy od kilku lat w sprawach urodzin/imienin/swiat. A ja czuje moze
powinnam zlozyc mu zyczenia. Czy to bedzie znak ze chce cos odgrzewac? Nie
chce zeby tak to bylo odebrane. Milcze i nie czuje sie z tym dobrze. A Wy jak
sie zachowujecie?
Obserwuj wątek
    • mpiotr75 Re: A moj Ex ma dzis Urodziny 04.06.07, 12:27
      Ja zamierzam wręczyć żonie kwiaty w rocznicę ślubu,która przypada dwa tygodnie
      po pierwszej sprawie rozwodowej,choć to żona złożyła pozew i zapewnie
      pomyśli,że to złośliwość z mojej strony.Jest to dla mnie ważna rocznica ale
      niczego w ten sposób nie chcę ratować.Może pozostawie po sobie lepsze wrażenie.
    • lilyrush Re: A moj Ex ma dzis Urodziny 04.06.07, 12:51
      Złóż. Jako dowód na to, ze jest dla Ceiibe jzu tak zwyczajnym znajomym, ze
      automatycznie mu zyxzenia skąłdasz. Zresztą w koncu dla Ceibie to Twoje
      samopoczucie ejst ważniejsze, prawda?
    • joannab36 Re: A moj Ex ma dzis Urodziny 04.06.07, 13:00
      Ja zawsze składam życzenia: na imieniny, urodziny i Święta. Wydaje mi się, że
      to miłe i ostatecznie obcym ludziom często składamy takie życzenia, dlaczego
      nie komuś, kogo w końcu kiedyś się kochało...
    • marie.walewska Re: A moj Ex ma dzis Urodziny 04.06.07, 13:01
      On-line! Ja jeszcze przed rozprawa (pierwsza i jedyna IH), ale osobno (bo w rzeczywistej, ale nie
      formalnej separacji) od prawie 2 lat. Dzwonie lub pisze maila na urodziny/imieniny swieta. Takiego
      zwyklego bez wymuszonej serdecznosci, ale i bez nadmiernej "oficjalnosci". Poczatkowo to bylo trudne,
      raz nawet na Wielkanoc w zeszlym roku dzwonilam do mojej tesciowej, bo z M nie dalbym rady sie
      dogadac. Ale sie powoli uspokoilo. Jestesmy w stanie milo przez pare minut porozmawiac. Dzieki temu
      udalo sie dojsc do etapu rozwodu bez orzekania o winie, z podzielonym w zgodzie majatkiem itd.
      Udalo sie tez zalatwic kilka innych spraw bez szarpania. Nie wprowadzmy w zaklopotanie znajomych
      spotykajac sie przypadkiem itd. W moim poczuciu wzajemne grzecznosci, pozostajace w ramach
      zwyklej kultury/uprzejmosci, moga ulatwic zycie. Ale pewnie wszystko zalezy od indywidualnej
      sytuacji.
      • 374.4w Re: A moj Ex ma dzis Urodziny 04.06.07, 13:25
        On-line tak naprawdę nikt ci ni powie jak masz postapić, jeśli czujesz, że
        powinnaś to zrób, jaki (czego) to będzie znak trudno wyrokować gdyż nie ani
        znam ciebie, ani twojego eksa

Piotrze ja to bym zabiła gdyby mąż z którym własnie się rozwodzę dał mi kwiaty
        z okazji rocznicy slubu, chcesz jej w ten sposób powiedzieć, że nie zgadzasz
        się na rozwód? Pewnie już o tym wie

Wiesz Joanno, ja to obcym nie składam zyczeń z żadnej okazji, tym których znam
        i lubię bardzo chętnie
        • joannab36 Re: A moj Ex ma dzis Urodziny 04.06.07, 13:36
          Chodziło mi o obcych w sensie pokrewieństwa i powinowactwa: np. koleżanki i
          koledzy z pracy, różni znajomi, sąsiedzi.
    • aron95 Re: A moj Ex ma dzis Urodziny 04.06.07, 13:24
      Ja też składam życzenia .Choć
      01.06 - rocznica ślubu -nie składałem bo to za nami
      13.12 - data rozwodu - nad ta datą to sie zastanawiam czy złożyć
      24.12 - urodziny EX - składam bo i ze swiętami mozna połączyć
      • joannab36 Re: A moj Ex ma dzis Urodziny 04.06.07, 16:46
        Pierwszy facet, który pamięta jakiekolwiek daty. Istna rzadkość.
        • misbaskerwill Kobiety z natury są bardziej pamiętliwe... 04.06.07, 20:04
          joannab36 napisała:
          > Pierwszy facet, który pamięta jakiekolwiek daty. Istna rzadkość.

Choć moja ex zawsze miała ogromne kłopoty z pamiętaniem dat.
          Niestety, poza tym jest bardzo zawzięta i pamiętliwa.
    • lilyrush Re: A moj Ex ma dzis Urodziny 04.06.07, 14:22
      a moj cała czas maz ma urodziny za tydzien
      i życzeni mu oczywiscie złoze,a le prezentu nie bedize z prostej przyczyny-
      jestesmy oboje absolutnie bez kasy- urzadzenia drugieg mieszkania i cale te hece

• julka1800 Re: A moj Ex ma dzis Urodziny 04.06.07, 14:46
      Moj Ex jest moim Exem, co oznacza ze nie skladam mu zyczen, co innego dzieci,
      to nadal ich ojciec.

dla jasnosci odpowiem, ze on nie sklada mnie tez
      • sbelatka póki co... 04.06.07, 16:44
        bliższe jest mi stanowisko Julki niz innych..
        jak moge mowic do exa- wszystkiego najlepszego... skoro AKTUALNIE nie zycze mu
        wszystkiego najlepszego

nie życzę mu tez jakos nadmiernie źle... ale żeby zaraz bardzo dobrze...

nie wykluczam, za za jakis czas, gdy moje rany sie zablixa a ja będę szczęsliwa
        w moim NOWYM zyciu szczęście czy nieszczęscie exa będzie mi nad wyraz obojetne..

teraz mi nie jest
        bo jestm samotna porzucona
        bo ex przypomina sobie o dzieciach - pewnwie jak lalunia idzie czasem z
        kolezankami gdzies..to ma wolna chwilę

toteż ponieważ ze zasady jestm szczera to nie będe sie zmuszac do niczego

ale zakladam tez ze inni ex budzą w bylych różne reakcje i emocje

jesli ich lubicie i im dobrze życzycie - to ślijcie zyczenia...

ale ja taka zjadliwa ostanio cos jestem
        pewnie dlatego, że moj fajny byly mąz ma teraz nowa fajna babeczkę. he he
    • tricolour A jakie życzenia składać? 04.06.07, 17:13
      Takie durnowate w stylu: zdrowia i szczęścia? A może bardziej osobiste?

Gdybym chciał życzyć ex czegoś sensownego, to by sobie znalazła faceta, bo
      marnieje i durnieje - wtedy byłyby to życzenia od serca, ale treść przestaje być
      życzeniem i może być przyjęta negatywnie.

Lepiej nie składać.
      • turzyca Re: A jakie życzenia składać? 04.06.07, 20:04
        Jako pierwszy krok - sztampowe, zgola gotowa kartka z miejscem na podpis i tylko
        ten podpis. Potem przychodzi czas na osobiste dopiski pod wydrukowanymi
        zyczeniami, kartki pisane w pelni odrecznie, a nastepnie, czasem nigdy, normalne
        pelne zyczenia - gdy juz sie naprawde od tej osoby tak odeszlo, ze mozna jej
        serdecznie zyczyc wszystkiego najlepszego.

A co do tego co naprawde myslimy i co naprawde chcielibysmy zyczyc, to czesto
        najlepiej tego nie robic. Nie tylko wobec exow.
        • tricolour Kiedyś składałem telefonicznie... 04.06.07, 20:37
          ... na urodziny czy inne święta i imieniny.

Ale że o moich nie pamiętała, to przestałem życzyć...
    • crazyrabbit Re: A moj Ex ma dzis Urodziny 04.06.07, 17:46
      Jesteśmy na tym etapie , kiedy już możemy nawet porozmawiać kilka minut w miarę
      normalnie.
      na imieniny i urodziny - sms ze sztampowymi życzeniami i tyle.
    • der1974 Re: A moj Ex ma dzis Urodziny 04.06.07, 23:43
      Pierdolicie hipolicie! Jeśli ma się wspólne bahory, za sobą kilkanaście lat
      małżństwa, to i tak się pamięta taką datę. Ja nie twierdzę, że trzeba nie
      wiadomo jakie życzenia składać, ale wymazać z pamięci się nie da. Konwencja
      zobowiązuje do przesłania najbanalniejszego sms-a. Nic nie kosztuje.
      • julka1800 Re: A moj Ex ma dzis Urodziny 04.06.07, 23:50
        der1974 napisał:

> Pierdolicie hipolicie! Jeśli ma się wspólne bahory, za sobą kilkanaście lat
        > małżństwa, to i tak się pamięta taką datę. Ja nie twierdzę, że trzeba nie
        > wiadomo jakie życzenia składać, ale wymazać z pamięci się nie da. Konwencja
        > zobowiązuje do przesłania najbanalniejszego sms-a. Nic nie kosztuje.

O nie moj drogi Panie. Jesli ktos umila mi zycie po rozwodzie smsami w
        stylu "gówno mnie to obchodzi", gdy pytam sie "Co z wakacjami (dzieci)?" to
        wybacz..
        • libra22 Re: A moj Ex ma dzis Urodziny 05.06.07, 00:43
          Julka jest usprawiedliowionasmile
          Ja mogę zyczyć, szczerze już. Ale on o moich nie pamieta, wiec mi sie nie chce
          jemu. Ale małemu zawsze powiem i numer wykrece, zeby tacie mógł złożyc. A w
          swieta się widzimy, jak sobie małego przekazujemy, to czemu nie złożyc? Tylko,
          ze ja nie mam tak złych doswiadczen jak Julka czy niektórzy. Ostatnio nawet sie
          wspolnie śmialismy z wymysłów jego matki na mnie (z tego ze niby chcialam go
          usmiercic itp)
    • alexdelpierrro Re: A moj Ex ma dzis Urodziny 05.06.07, 01:49
      on-line4 napisała:

> Milczymy od kilku lat w sprawach urodzin/imienin/swiat. A ja czuje moze
      > powinnam zlozyc mu zyczenia. Czy to bedzie znak ze chce cos odgrzewac? Nie
      > chce zeby tak to bylo odebrane. Milcze i nie czuje sie z tym dobrze. A Wy jak
      > sie zachowujecie?

on-line4 do niedawna tez mialem tego typu problem...

Napisze ci co osobiście sądzę o Twoim pytaniu.

Jesli złozysz mu życzenia to na 100% ten jegomość pomyśli sobie że "AHA A
      JEDNAK MYŚLI O MNIE, PEWNIE PRZEMYSLAŁA WSZYSTKO I ZACZYNA ROBIC PODCHODY DO
      POWROTU"

krótko mówiąc facet odbierze to jak "próba odgrzewania" jakas iskierka mu się
      zaświeci itd. choć chciałabyś by yło inaczej- taka natura mężczyzny.

W drugą stronę działą zupełnie odwrotnie.
      Spytalem wielu kobiet jak zareaguje np moja była żona gdy wyślę Jej kwiaty z
      jakiejś okazji.....praktycznie jednym chórem odpowiedziały: w jej oczach
      wyjdziesz na lalusia który nie moze pogodzić się z tym co się stało który nadal
      próbuje łapac jakiś kontakt...

Powiem ci szczerze że odechciało mi sie słania życzeń, kwiatów itp itd

Twój ex, moja ex to już historia i skladanie zyczen oczywiscie w mojej ocenie
      nie ma najmniejszego sensu, też myślałem ze wypada itd ale nie, nie wypada.

pozdrawiam
      • libra22 Re: A moj Ex ma dzis Urodziny 05.06.07, 11:29
        Jest róznica pomiędzy słaniem kwiatów a składaniem zyczeń. Ja bym się nie
        obraziła ani na jedno, ani na drugie. A brak zyczeń ze strony byłego odbieram
        jako bierną agresję. Wie, że dla mnie moje urodziny są waznym świętem. Bylismy
        ze sobą 17 lat i nie wydarzyło się nic tak strasznego (bicie, alkohol, ciagłe
        zdrady), zeby teraz nie mógł mi składac zyczeń.
        • lilyrush Re: A moj Ex ma dzis Urodziny 05.06.07, 11:50
          Ja bym chyba zaniemowiła na tydzien jakby moj maz po rozwodzie przysłałą mi
          kwiaty. Skoro nigdy ich nie dawal w czasie trwania małzeństwa...
          • alexdelpierrro Re: A moj Ex ma dzis Urodziny 05.06.07, 15:15
            lilyrush napisała:

> Ja bym chyba zaniemowiła na tydzien jakby moj maz po rozwodzie przysłałą mi
            > kwiaty. Skoro nigdy ich nie dawal w czasie trwania małzeństwa...

nigdy nie dawał? to chytrus byl strasznysmile
        • alexdelpierrro Re: A moj Ex ma dzis Urodziny 05.06.07, 15:14
          libra22 napisała:

> Jest róznica pomiędzy słaniem kwiatów a składaniem zyczeń. Ja bym się nie
          > obraziła ani na jedno, ani na drugie. A brak zyczeń ze strony byłego odbieram
          > jako bierną agresję. Wie, że dla mnie moje urodziny są waznym świętem.
          Bylismy
          > ze sobą 17 lat i nie wydarzyło się nic tak strasznego (bicie, alkohol, ciagłe
          > zdrady), zeby teraz nie mógł mi składac zyczeń.

libro to oby wiecej takich kobiet jak Ty!!!!

pozdrawiamsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka