Dodaj do ulubionych

Jeszcze techniczno-prawne pytanie

27.06.07, 20:26
W skrocie, bo nie wymagam, zebyscie pamietali szczegoly moich perypetii. Moj m zlozyl pozew w
lutym. Za zgoda stron, bez orzekania o winie, dzieci nie mamy, majatek podzielony. W koncu teraz
na lipiec wyznaczono nam termin rozprawy. Odpowiedzialam na pozew, ze sie zgadzam
potwierdzam, etc. A moj m. akurat wyjezdza za granice sad Mial wyslac list polecony z wyjasnieniem.
Pytanie brzmi - co sie dzieje, gdy powod nie stawia sie na rozprawie?
Obserwuj wątek
    • majkel01 Re: Jeszcze techniczno-prawne pytanie 27.06.07, 21:00
      jesli nie zlozy wniosku o odroczenie rozprawy to sprawa zostanie zawieszona.
    • akacjax Re: Jeszcze techniczno-prawne pytanie 27.06.07, 21:08
      A on chce by sparwa się odbyła? Przecież nie musi na niej być, niech wyśle adwokata ze stosownym pełnomocnictwem.
      • marie.walewska Re: Jeszcze techniczno-prawne pytanie 27.06.07, 21:35
        Czy "sprawa odroczona" oznacza, ze ladujemy znow na "koncu kolejki"?

On twierdzi, ze chce. Ale nie az tak bardzo, zeby zaplacic adwokatowi. big_grin
        A poza tym to jest typ "nic o nas bez nas".

Po prostu interesuje mnie egocentrycznie, czy przesuna termin rozprawy "na za miesiac", czy bede
        czekac kolejne pol roku.

Zmeczona tym po prostu jestem. Mam wrazenie, ze w ciagu ostatnich lat CZEKANIE na rozmaite rzeczy
        objelo spory % mojego zycia. A ja wole trudne sprawy zalatwic i miec z glowy.
        No nic to. Sancta Patientia widocznie wymaga przetrenowania big_grin
        • chalsia Re: Jeszcze techniczno-prawne pytanie 28.06.07, 14:35
          skoro on się zgadza i wszystko ustalone, to powinien napisać pismo procesowe do
          sądu, że się zgadza na orzeczenie rozwodu zgodnie z pozwem pod jego nieobecność
          na rozprawie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka