Dodaj do ulubionych

Prezent dla 9-latki

14.11.05, 11:07
Mam dwie siostrzenice, jedna chodzi do drugiej, a druga do trzeciej klasy
podstawówki, co takim dziewczynkom można kupić, by była zadowolone za
niewygórowaną cenę?
Obserwuj wątek
    • anula36 Re: Prezent dla 9-latki 14.11.05, 12:19
      moja znajoma malolata w 2 i 3 klasie zachwycala sie przygodami MIkolajka Sempe
      i Goscinnego.
    • pysiontq Re: Prezent dla 9-latki 01.12.05, 13:43
      Może coś do szkoły.. jakiś kolorowy piórnik z ulubionym motywem, kolorowe długopisy, ulubioną maskotkę (Furby jest w modzie, chociaż nie, miało być za niewygórowaną kwotę)..
      Albo jakiś długopis z pieczątkami czy z jakąś główką misia czy innego pluszaka, pluszowy notesik..?! :)
      Albo może.. jakąś grę planszową (jeśli to siostrzyczki to nie będą się razem przy niej nudzić).
      Albo.. jakieś zgadywanki z internetu czy malowanki. Wystarczyłoby wydrukować, zrobić dziurki na obrzeżach, wpisać dedykację na pierwszej stronie i dorobić okładkę.
      Albo skarpetki, które robią "Muuuu" czy kapcie mega puchate.

A jeśli chcesz zrobić prezent sama to może.. jakieś stołeczki malutkie malowane, wesołe obrazki na ścianę, maskotki czy poduszki uszyte z jakiegoś przyjemnego materiału z wyszytym napisem, jakaś biżuteria może..? :)
      A może jakiś zestaw do samodzielnego wykonania? O! To jest myśl.. ;) Takie COŚ w stylu "zrób to sam". Jest duży wybór takich manualniaków - od haftowanek poprzez farbki witrażowe z rysunkami aż po zestawy koralików do biżuterii dziecięcej.

Może tyle wystarczy? ;)
      • fumo7 Re: Prezent dla 9-latki 06.12.05, 08:15
        A co można kupić za ok 30-40 zł?
    • dorota751 Re: Prezent dla 9-latki 05.12.05, 14:20
      Mojego męża siostrzenica (w tym roku przyjmowała komunię) zażyczyła sobie od
      Mikołaja Lalkę typu Bobas (taka interaktywna). W sklepie ok. 130 złotych - od
      nas napewno takiej nie dostanie) oraz jeansy. Ja osobiście myślę o jakichś
      kolczykach.
      Dorota
    • aha123 Re: Prezent dla 9-latki 05.12.05, 20:36
      .....moją dziewięciolatkę baaaardzo "kręci" wszystko, co łączy się z
      serią "WITCH" (czarodziejki). Dzieci w tym wieku mają bzika na ich punkcie... i
      to nie tylko dziewczynki. Na rynku jest ogromny wybór: notesy, piórniki,
      długopisy, książki, kalendarze, karty(dzieci wymieniają się nimi), naklejki,
      plecaki, torby, lalki, wydawnictwa(prasa)... A wszystko to od.... 2, 3 złotych
      do..... "x" złotych...
      Na pewno będzie to strzał w 10!!!
    • iwonkka Re: Prezent dla 9-latki 06.12.05, 08:57
      Moze dziewczynki kubia czytac? Polecam ksiazki "Dzieci z Bullerbyn", "Pippi
      ponczoszanka", "Madika z Czerwowego Wzgorza" i inne Astrid Lindgren - po ok. 20
      zl. kazda. Naprawde super, moje corki w tym samym wieku sa zachwycone!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka