corneliss
30.05.11, 11:00
stary watek sie zerchiwizowal, i mam wiele pytan do Ciebie Nesla - jak sobie radzicie z zyciem bez glutenu? trudno sie przestawic? gdzie kupujesz chleb, sama pieczesz, czy trudno dostac make?
na majowych wakacjach bylismy w PL, tam z malym problemem wyladowalismy z Cypisem u pulmonologa, narosl w gardle zostala usunieta, a przy okazji testow na alergie mial wykonane badania z krwi i moczu, kompletne
choc nic nie informowali robiono tez testy w kierunku astmy, celiakii i innych - powychodzily takie rzeczy ze najpierw sie rozesmialam zamiast sie przerazic, wszystko na oddziale pulmonologicznym w Nowej Dębie (najlepszym w regionie podkarpackim, polecam)
i co i Cypis wg tych badan ma celiakie, oznaczona jako 'sb' - nie wiem co to znaczy, z lekarzem bedziemy sie widziec w lipcu w PL
ma tam zalecone lekarstwa i diete bezglutenowa
teraz mam zagwozdke czy tlumaczyc te papiery i isc do domowego i co dalej? dietetyk?
jak to ma wygladac? przeczytalam stary watek powchodzilam w linki (linka ktory podawalam do forum na gazecie - tego forum juz nie ma)
Nesla i inne dziewczyny ktorych dzieci zyja z celiakia poradzie i poropradzcie troche za reke - nie ukrywam jestem przerazona
mlody jest chudy, ale myslalam ze to z tego ze jest bardzo ruchliwy, wysportowany; ale od jakiegos czasu skarzy sie ze nie ma smaku, apetytu, wielu rzeczy nie chce jesc ktore kiedys lubil
mowi ze bola go kosci - tu tez bardziej myslalam ze to z tego ze rosnie
helpunku!