24.11.11, 11:16
witajcie dziewczyny
kiedy zaczynacie przystrajac okna i swoje mieszkania na swieta bozegonarodzenia?
mnie korci juz teraz aby zaczac ale czy to nie bedzie za wczesnie?
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: swieta... 24.11.11, 13:27
      Ja jeszcze nawert o tym nie mysle. Jedyne, co zrobilam, to uszylam mlodemu kalendarz adwentowy, ale o dekoracjach i choince myslimy dopiero po Mikolaju. Troche za duzo tego dobrego by bylo i obawiam sie, ze by mi sie do swiat "przejadlo". 6-10 grudnia i tak uwazam za troche za wczesnie, ale chlopaki zrzedza, a pozniej to juz nawet ladnej choinki nie mozna kupic. Choinki (mlody dostaje swoja osobista)ubieramy zwykle w weekend po Mikolaju, dekoracje w domu roznie, raz wiecej, raz mniej, ale zwykle w ostatniej chwili ;)
    • agnieszkaela Re: swieta... 24.11.11, 13:38
      Narazie Sinterklaas kroluje, wiec o swietach pomyslimy po 5.12.
      • napolnoc Re: swieta... 26.11.11, 21:12
        haha, mnie maz wczoraj pytal :D

Jeden sasiad juz wywiesil lampki na plocie.

My zwyczajowo wieszalismy dekoracje 23 grudnia, ale wlasnie, klopoty z zakupem ladnej choinki (raz pociagiem z amsterdamu wiezlismy, hehe) oraz fakt, ze wlasciwie zaraz po Nowym Roku wiekszosc tubylcow zwija dekoracje, i potem tak dziwnie wygladamy, jedyny roswietlony dom na ulicy, jakbysmy kalendarz julianski mieli.

Mysle, ze w tym roku jednak wczesniej sie ustroimy, ale na pewno nie przed Mikolajem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka