vincentyna Re: PVV 10.02.12, 13:07 Coz, muzulmanow sie boja, to sobie znalezli innego chlopca do bicia. Kryzys jest, ludzie traca prace, zmniejszaja toeslagi, podwyzszaja podatki, kogos trzeba za to winic, prawda? Ta partia ma oferte dla motlochu. Odpowiedz Link
sarahdonnel Re: PVV 10.02.12, 19:44 Wchodzimy na ten 'zglaszacz', zaznaczamy wszedzie 'nee', w uwagach wpisujemy 'hinder van PVV'. To akcja holenderska. Mam nadzieje, ze skoncza jak Giertych, LPR i MW. Dobrze, ze ambasada zareagowala, powinni to bardziej naglosnic w Brukseli. I Moszkowicza wynajac do wytoczenia procesu PVV. -- Odpowiedz Link
nesla Re: PVV 16.02.12, 13:47 Myslalam, ze uda mi sie ominac temat, bo takie partie i takie prowokacje najlepiej traktowac ignorem, ale zaczyna sie robic naprawde niesmaczna sytuacja i coraz wiekszy rozglos w mediach, codziennie slysze cos na temat Polakow w wiadomosciach a naszym najwiekszym ambasadorem stal sie... raper Mr.Polska... Odpowiedz Link
corneliss Re: PVV 16.02.12, 15:42 sama stalam sie ofiara tej nagonki; przeszkadza jednemu ze z kolezanka - inna Polka mowimy miedzy soba po polsku w szkole. (taka drobna wymiana uprzejmosci ot i wsio). Forma zwrocenia uwagi - odwrocony plecami i przez ramie - ziebi mnie taka uwaga. I nie jest to pan w garniturze, ale klasyczny red neck we flyersie - czego sie spodziewac. Powiedzialam ze bardzo chetnie porozmawiam ale przy stole twarza w twarz w obecnosci swiadkow (czyli wychowawczyni lub/i dyrektora) smutkiem mnie napawa moja emigracja :( Odpowiedz Link
go.ga Re: PVV 16.02.12, 18:28 >>coraz wiekszy rozglos w mediach, Czyli cel zostal osiagniety :( Odpowiedz Link
mamantkaa Re: PVV 17.02.12, 09:22 Mojego m. w pracy Holendrzy ciągle przepraszają za tą stronę i za działania tej partii, dopytując się, czy aby na pewno nie ucierpiał z ich powodu. Odpowiedz Link
quistista Re: PVV 17.02.12, 10:30 Oczywiscie nie jest to mile, ale tak sie zastanawiam co by bylo gdyby do Polski przyjechalo nagle tylu np. Rosjan co do Holandii Polakow. Obawiam sie, ze polskie spoleczenstwo tolerancyjnoscia nie grzeszy. Odpowiedz Link
agnieszkaela Re: PVV 17.02.12, 10:57 Dla mnie to zadne pocieszenie, ze Polacy traktowaliby Rosjan zle... Wrecz przeciwnie, doskonale zdaje sobie sprawe z jakim lekcewazeniem caly czas sie w Polsce mowi o "Ruskich" czy Ukraincach (chocby niedawna spontaniczna wypowiedz Weglarczyka w TVN o Ukrainkach jako robotach domowych) i tym bardziej fatalnie sie czuje w Holandii jako "Pool". Odpowiedz Link
quistista Re: PVV 17.02.12, 12:16 Rosjanie byli przykladem, mysle, ze jakby jakakolweik nacja zaczela masowo naplywac do Polski wyszlaby na powierzchnie polska "goscinnosc". Czy to byliby "angole", czy "marokancy". Oczywiscie nie jest milo, ale ja chyba sie z tym pogodzilam, ze Polacy nie sa chyba nigdzie mile widziani:( Odpowiedz Link
tijgertje Re: PVV 17.02.12, 22:30 Ech, nawet nie chce mi sie zadnych wiadomosci i programow "gadanych" ogladac. Z jednej strony przykro, Wilders mnie wkurza, bo wrzuca wszystkich o jednego wora, z drugiej strony mieszkam w rejonie, gdzie jest bardzo duzo pracownikow sezonowych, glownie z Polski i wcale sie Holendrom nie dziwie, ze PVV przyklaskuja. sama nieraz nawet nie daje po sobie poznac, ze rozumiem po polsku z 2 powodow: jest mi za niektorych rodakow wstyd, czasem po prostu sie boje, ze mi ktorys zyczliwy potnie opony (zeby tylko...) . Niestety kazdy medal ma 2 strony. Holendrzy nas nie lubia, Polacy czesto nie lubia Holendrow(i tu juz zupelnie nie rozumiem, dlaczego do Wiatrakowa tacy przyjezdzaja?). Teraz jak trafilam na info o wypadku ksiecia Friso i zaczelam czytac komentarze, to szczerze mowiac w ogole juz mnie nic nie zdziwi. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114881,11171346,Lawina_pogrzebala_holenderska_rodzine_krolewska.html?lokale=rzeszow Odpowiedz Link
nesla obejrzyjcie ! 18.02.12, 16:18 Wczoraj w DWDD swietna parodia, padlam ze smiechu ogladajac tych ktorzy skladaja zazalenia na Polakow na stronei Wildersa, wreszcie ktos w smieszny sposob odparl atak i inteligentnie odwrocil cala problematyke, naprawde humor mi sie poprawil po obejrzeniu, polecam Wam !! :D Odpowiedz Link
majadeblij Re: obejrzyjcie ! 18.02.12, 19:00 a mnie wlasnie spotkala bardzo mila niespodzanka... odprowadzalam corke do przedszkola i pani przedszolanka mnie zaczepila---donislam na ciebie--ja pierwszym momencie nie wiedzalam o co jej chodzi, okazalo sie ze napisala list do Wildersa o Mnie, jakim to ja milym i dobrym czlowiekiem jestem i jak zintegrowana i zeby sie od polakow odczepil! musze powiedzec, ze mi sie milo zrobilo Odpowiedz Link
saraanna Re: obejrzyjcie ! 16.03.12, 17:13 wiadomosci.onet.pl/kraj/ruch-palikota-zorganizuje-demonstracje-przed-parla,1,5060697,wiadomosc.html Odpowiedz Link
wrzaszczyk Re: obejrzyjcie ! 16.03.12, 21:20 Niestety takich politykow jak Willders nie brakuje i w Polsce.Moze nie mowia tego, co mysla az tak dobitnie,ale niestety sa.Mieszkam w w miejscowosci w ktorej mieszka sporo polskich rodzin i nie slyszalam,zeby byli w jakis drastyczny sposob pietnowani z tego powodu,ze sa Polakami.Polacy jak,to Polacy nie wszystkich trzeba mierzyc jedna miarka. Odpowiedz Link