ciacho_78
24.02.12, 12:45
mam duzo ksiazek nowych, takich do czytania dzieciom. Poczytaj mi mamo, wznowione, Elmera, Niusie, kilka o polskim abecadle z wierszykami i inne. Ksiazki sa nowe zazwyczaj nawet nie przegladane, wszystkie w twardych oprawach. To zazwyczaj hity wsrod dzieci w wieku 2-5 lat, kupowalam to co dziewczyny z mojego forum najbardziej polecaly czyli to co z ich relacji najbardziej lubily dzieci. Niestety czesto kupowalismy 2x to samo, bo zanim przyszla paczka do CA, to juz zamawialam nowe nanastepny raz i teraz otworzylam karton z ksiazkami tymi podowojnymi wlasnie... Jesli ktos bedzie zainteresowany, to napisze tytuly.
Moge je odsprzedac ale moge tez zamienic na cos.
Mam cala serie misia uszatka na dvd, nowe z ksiazeczkami, rozfoliowane wprawdzie, ale moje dizeci nie chcialy go ogladac i wybieraly kreta.
mam duzo filmow po polsku na dvd, oryginalnych w pudelkach.
Teraz mam polska tv, ale w CA nei nybo i kupowalismy im tych filmow od metra.
Jesli bedzieci e zainteresowane to moge wwymienic polskie filmy na MEGA MINDY, BUMBE... niestety, PIET pirat? chyba, takie krasnale co z PLOPSY sa, piosenki MEGA MINDY, K3, to jakich hardcore, ale chyba popularlne wsrod 4-6 latkow, bo moja corka z dziewczynkami wiecznie jest mega mindy, albo one spiewaja K3.
Moge wymienic sie tez na jakies proste ksiazeczki cyz cos dla dzieci do nauki holenderskiego.
Kupilm troche takich ze zwierzatkami ze sa podpisane, ale musze wpisywac do translatora zeby mi mowil jak mam to czytac cholera...
Jak bedziecie zainteresowane, napisze Wam co mam i bedziemy sie wymieniac.
Chcialm to zabrac do PL i sprzedac na Allegro, ale pomyslalam, ze WY potem musicie w druga strone tu przywozic a moze ktos chce po polsku dizecku poczytac cyz film pokazac? Dlatego zalozylam ten watek, nie chce tez jedynie pieniedzy, bo jesli macie w domu ksiazki czy filmy ktorych dzieci nie ogladaja juz to dla mnie to tez jest opcja, bo moje tego nie znaja.
W pl czesto sie tak z koleznakmai wymienialysmy i to zawsze super dzialalo, bo dzieci mialay nowe co jakis czas filmy czy zabawki a my nie musialysmy kasy wydawac.
Oczywiscie nie bylo kryzwych akcji, ze ktos bral nowa zabawke a dawal zuzyta - to oczywiste, nie chodzilo o wykorzystanie kogos tylko prawdziwa uczciwa zamiane, zeby miec cos innego a nie koniecznie wydawac pieniadze.
Spotykalysmy sie raz na jakis czas kazda przywozila co chiala wymienic i jazda.
Nawet ubranmiami si etak wymienialy, ale ja mam xs/34 wiec zwykle si enie lapalam... ew kosmetyki oddawalm, co mnei uczulaly np.
Proponuje to tutaj, chociaz Was nie zanm i po tym co mnie spotkalo, zastanawiam si ejak to zostanie odebrane, ale trudno. Co bedzie to bedzie.
Nie przelewa nam sie niestety, tak jak wiekszosci z nas a jak mam sprzedawac te rzeczy, to pomyslalm, ze najpierw spytam tutaj i chetnie wymienie na Wasze juz wyogladane czy wyrosniete filmy czy ksiazki.