Dodaj do ulubionych

Książki po polsku dla dzieci

24.02.12, 12:45
mam duzo ksiazek nowych, takich do czytania dzieciom. Poczytaj mi mamo, wznowione, Elmera, Niusie, kilka o polskim abecadle z wierszykami i inne. Ksiazki sa nowe zazwyczaj nawet nie przegladane, wszystkie w twardych oprawach. To zazwyczaj hity wsrod dzieci w wieku 2-5 lat, kupowalam to co dziewczyny z mojego forum najbardziej polecaly czyli to co z ich relacji najbardziej lubily dzieci. Niestety czesto kupowalismy 2x to samo, bo zanim przyszla paczka do CA, to juz zamawialam nowe nanastepny raz i teraz otworzylam karton z ksiazkami tymi podowojnymi wlasnie... Jesli ktos bedzie zainteresowany, to napisze tytuly.
Moge je odsprzedac ale moge tez zamienic na cos.
Mam cala serie misia uszatka na dvd, nowe z ksiazeczkami, rozfoliowane wprawdzie, ale moje dizeci nie chcialy go ogladac i wybieraly kreta.
mam duzo filmow po polsku na dvd, oryginalnych w pudelkach.
Teraz mam polska tv, ale w CA nei nybo i kupowalismy im tych filmow od metra.
Jesli bedzieci e zainteresowane to moge wwymienic polskie filmy na MEGA MINDY, BUMBE... niestety, PIET pirat? chyba, takie krasnale co z PLOPSY sa, piosenki MEGA MINDY, K3, to jakich hardcore, ale chyba popularlne wsrod 4-6 latkow, bo moja corka z dziewczynkami wiecznie jest mega mindy, albo one spiewaja K3.
Moge wymienic sie tez na jakies proste ksiazeczki cyz cos dla dzieci do nauki holenderskiego.
Kupilm troche takich ze zwierzatkami ze sa podpisane, ale musze wpisywac do translatora zeby mi mowil jak mam to czytac cholera...
Jak bedziecie zainteresowane, napisze Wam co mam i bedziemy sie wymieniac.
Chcialm to zabrac do PL i sprzedac na Allegro, ale pomyslalam, ze WY potem musicie w druga strone tu przywozic a moze ktos chce po polsku dizecku poczytac cyz film pokazac? Dlatego zalozylam ten watek, nie chce tez jedynie pieniedzy, bo jesli macie w domu ksiazki czy filmy ktorych dzieci nie ogladaja juz to dla mnie to tez jest opcja, bo moje tego nie znaja.
W pl czesto sie tak z koleznakmai wymienialysmy i to zawsze super dzialalo, bo dzieci mialay nowe co jakis czas filmy czy zabawki a my nie musialysmy kasy wydawac.
Oczywiscie nie bylo kryzwych akcji, ze ktos bral nowa zabawke a dawal zuzyta - to oczywiste, nie chodzilo o wykorzystanie kogos tylko prawdziwa uczciwa zamiane, zeby miec cos innego a nie koniecznie wydawac pieniadze.
Spotykalysmy sie raz na jakis czas kazda przywozila co chiala wymienic i jazda.
Nawet ubranmiami si etak wymienialy, ale ja mam xs/34 wiec zwykle si enie lapalam... ew kosmetyki oddawalm, co mnei uczulaly np.

Proponuje to tutaj, chociaz Was nie zanm i po tym co mnie spotkalo, zastanawiam si ejak to zostanie odebrane, ale trudno. Co bedzie to bedzie.
Nie przelewa nam sie niestety, tak jak wiekszosci z nas a jak mam sprzedawac te rzeczy, to pomyslalm, ze najpierw spytam tutaj i chetnie wymienie na Wasze juz wyogladane czy wyrosniete filmy czy ksiazki.

Obserwuj wątek
    • nesla Re: Książki po polsku dla dzieci 24.02.12, 13:19
      Jest juz watek na temat wymiany - sprzedazy ksiazek, zabawek, ubranek, wiec mozesz sie tak wpisac cala liste ze swoja oferta. To pierwszy watek podpiety na gorze na tym forum.
    • nesla Re: Książki po polsku dla dzieci 24.02.12, 13:24
      Wlasnie widze ze SAMA ten watek zalozylas , to co tu jest grane..?? po co zakladasz osobny znowu??
      • ciacho_78 Re: Książki po polsku dla dzieci 24.02.12, 13:37
        myslalm, ze tamten watek dotyczy tylko ubran, zreszta tam jakies niepotrzebne okolo ubraniowe dyskusje sie rozwinely...
        to chyba nic zlego zakladnie nowego watku? nie denerwuj sie zatem, o nic tu nie chodzi to tylko forum, sluzy do rozmow, wymiany pogladow i zeby to czynic nalezy czasem zalozyc w tym celu watek. To subiektywne odczucie kazdego z nas czy sa potrzbne kolejne watki cyz nalezy stane powiekszac juz istniejace?
        Ja uwazam, ze nadmiernie rozbudowane, zasmiecone watki trudno sie czyta i wole wiecej a krotsze, bo bardziej przejrzyste.
      • kociara_28 Re: Książki po polsku dla dzieci 24.02.12, 15:38
        Nesla, jak pragnę zdrowia, wyluzuj.
        • corneliss Re: Książki po polsku dla dzieci 24.02.12, 15:42
          szukam drugiej czesci zbioru 'poczytaj mi mamo' poprosze o tytuly na maila gazetowego.
          • mona812 Re: Książki po polsku dla dzieci 24.02.12, 20:19
            Ciacho twoj mail jest zablokowany ?Wyslij na mojego co masz i za ile ,ja mam sporo tubylczych moze cos wymyslimy .
            • ciacho_78 Re: Książki po polsku dla dzieci 24.02.12, 20:27
              nie wiem o co chodzi, nie mozna wysylac na priv gazetowy...
              Napisze jutro liste ksiazek.
              Niestety mam tylko pierwsza czesc poczytaj mi mamo, to juz moge napisac.
              • femke81 Re: Książki po polsku dla dzieci 24.02.12, 21:21
                Hej!
                Ja bylabym zainteresowana filmami i ksiazkami, bo zaczynamy dopiero kolekcje.
                Niestety nie mam sie za bardzo czym wymienic, bo najstarszy syn ma dopiero 3 latka.
                Moze najlepiej bedzie jesli zrobisz liste?bo tak to ciezko wszystko ogarnac...
                Wyslij mi maila z lista kiedy bedziesz miec chwilke czasu.
                Na pewno sie mamy starszych dzieci odezwa, ktore wiedza co jest na topie w danej kategorii wiekowej;-)
                Pozdrawiam!
    • andevi Re: Książki po polsku dla dzieci 26.02.12, 13:21
      A nie myślałaś, by zarejestrować w końcu swoją działalność? Jeśli ktoś tak chory i niekumaty jak ja domyśla się, że masz outlet, to ci z belastingu tym bardziej.
      Bez złośliwości bynajmniej, ostrzegam tylko.
      • ciacho_78 Andevi, mialam nic nie pisac do Ciebie 26.02.12, 18:25
        ale coz...
        prosilam Cie juz w innym miejscu, zebys nie pisala juz nic do mnie presonalnie, bo po tym jak bezinteresownie i do rak wlasnych dostarczylam Ci kupe prawie nowych ubran, pieluch i zabawek dla dzieci, Ty zamiast okazac odrobine godnosci, bo nie mowie juz o wdziecznosci, ktorej nie oczekiwalam atakujesz mnie publicznie, piszac, ze co sobie wyobrazam wydluzajac czas dostawy i obrazasz mnie publicznie za to tylko ze zaoferowalam Ci cos bezinteresownie i z dobrego serca??????

Nie wiem jak Ty wspolzyjesz z innymi ludzmi to nie moja sprawa, ale opanuj sie chociaz tutaj.

Pieniadze to nie wszystko i chociaz sama musze ograniczac nasze wydatki, uwazam, ze czasem warto podzielic sie z kims kto tego naprawde potrzebuje.
        Tylko mam dziwne przeczucie, ze chcacych pomoc Tobie bedzie coraz mniej.
        Uwierz mi, gdybym przewidziala co mnie za to spotka...
        Moglabym sprzedac na martplatzu te rzeczy, ktore dostalas i znajac sknerstwo holendrow kupiliby, bo taniej niz w sklepie i przynajmniej mialabym pieniadze a nie jakas zlosliwa, zazdrosna i koszmarnie roszczeniowa babe czyhajaca na mnie na forum.

Jestem przekonana, ze gdybym Ci zaproponowala, ze oddam Ci kilkakascie ksiazek dla dzieciakow do czytania, chetnie bys je pryzjela i nie wymyslalabys idiotyzmow o outlecie...

Zamiast sprzedac, czy oddac takim wlasnie milym rodaczkom, wolalam oddac zabawki do szkoly, bo tam korzystaja z tego nie tylko moje dzieci ale i kilkadziesiat innch.

Jeszcze wyjasnie, dlaczego pisze o rzeczach w idealnym stanie. Wstyd by mi bylo komus proponowac cos zuzytego czy nadajacego sie do smieci, tylko dlatego, ze za darmo.
        Zreszta wiesz o tym najlepiej, bo wiesz w jakim stanie bylo to co dostalas.
        Dziele sie z innymi tylko tym, co sama chcialbym dostac. Jak mam watpliwosci to poprostu odkladam do kontenera.

Przykro mi jest kiedy czytam takie rzeczy, ale coz Ty sama wystawiasz o sobie swiadectwo.

Pamietaj, ze wszystko co robimy do nas wraca, ja w to wierze i pomimo tego, ze na mojej drodze zdarzaja sie takie osobniki jak Ty i potwierdzaja tylko teze, ze od POLAKOW za granica jak najdalej i jesli ci nie zaszkodzi - to juz ci pomogl, nadal bede zagladac na to forum z nadzieja, ze jednak znajda sie i normalne dziewczyny, bez kompleksow, zyczliwe i pomocne.

• ciacho_78 tytuły ksiazek: 26.02.12, 18:59
          napisze dzis tylko ksiazki, bo u mnie znow jest maraton chorobowy w domu i sym na 3 juz zap ucha od grudnia, wiec nie moge sie zajmowac spisywaniem filmow, bo jest ich sporo.

1. czytam z mama i tata, minutka z bajka
          merlin.pl/Minutka-z-bajka-czytam-z-mama-i-tata_Michal-Daniel-Mordarski/browse/product/1,494987.html
          2. Joanna krzyżanek Ksiazka kucharska dla dzieci. Cecylka knedelek, Mam wszystkie 3 czesci.
          merlin.pl/Cecylka-Knedelek-Tom-1-Ksiazka-kucharska-dla-dzieci_Joanna-Krzyzanek/browse/product/1,700404.html
          3. mallika Chopra 100 pytan mojego dziecka
          merlin.pl/100-pytan-mojego-dziecka_Mallika-Chopra/browse/product/1,610133.html
          4. basia badowska. abecadlo ja mam w twardej oprawie
          merlin.pl/Abecadlo_Basia-Badowska/browse/product/1,529335.html
          5. janosch mam 3 ksiazki: ja ciebie wylecze powiedzial mis, dzien dobry swinko, na pocieche cos pysznego.
          merlin.pl/Na-pocieche-cos-pysznego-Gotuj-z-misiem-i-tygryskiem_Janosch/browse/product/1,662517.html
          6. nusia i bracia łosie, pija lindenbaum
          merlin.pl/Nusia-i-bracia-losie_Pija-Lindenbaum/browse/product/1,980383.html
          7.astrid lindgren emil ze smalandii ta jedyna ma miekka oprawe
          merlin.pl/Emil-ze-Smalandii_Astrid-Lindgren-Astrid-Lindgren-Irena-Szuch-Wyszomirska/browse/product/1,969931.html
          8. malgorzata strzalkowska ABC ucze sie, mam 3 tomy, litere A, B, C
          www.youtube.com/watch?v=XgdNqHPmhXo
          9. poczytaj mi mamo tom I
          merlin.pl/Poczytaj-mi-mamo-Ksiega-pierwsza_Opracowanie-zbiorowe/browse/product/1,819073.html
          10. elmer i zaginony mis, david mckee
          merlin.pl/David-McKee/browse/search/1.html?offer=O&sort=rank&person=David%20McKee
          11. astrid lindgren ja nie chce isc spac
          merlin.pl/Ja-nie-chce-isc-spac_Astrid-Lindgren/browse/product/1,865627.html
          12.agnieszka fraczek berek literek
          merlin.pl/Berek-literek-czyli-psoty-od-A-do-Z_Agnieszka-Fraczek/browse/product/1,508586.html
          13 ta sama utorka wiersze na dobranoc
          www.empik.com/wiersze-na-dobranoc-fraczek-agnieszka-widzowska-pasiak-agata-kozlowska-urszula,2857904,ksiazka-p
          14. wiersze dla dzieci elzbieta sadowska
          ksiegarniainternetowa.pila.pl/Wiersze-dla-dzieci-39998
          15. 100 zabaw dla dzieci dwuletnich wyd siedmiorog
          merlin.pl/100-zabaw-dla-dzieci-2-letnich_Catherine-Vialles/browse/product/1,584262.html
          16. trzy siazeczki z kolekcji "dziecko" z audiobookiem- bajka na plycie: slowik, zlota rybka i spiaca krolewna
          www.audiobook.pl/go/_info/?id=1391
          wszystkie ksiazki sa w idealnym stanie, poszukalam linkow do nich, zebyscie mogly zobacyzc jak wygladaja i co jest w srodku.

Jesli macie jakies propozycje piszcie!

• julanna75 Re: tytuły ksiazek: 26.02.12, 22:51
            Hej ciacho - ja to bym bardzo chciala 'pocytaj mi mamo' i 'berek literek', z tym ze nie mam nic na wymiane. Ale zaplace. Sprobowalabym w przyszly weekend do ciebie podjechac - jak auto dostane choc na chwilke :)
        • andevi Re: Andevi, mialam nic nie pisac do Ciebie 26.02.12, 22:53
          ciacho_78 napisała:

po tym jak bezinteresownie i do rak wlasnych dostarczylam Ci kupe prawie no
          > wych ubran, pieluch i zabawek dla dzieci, Ty zamiast okazac odrobine godnosci,
          > bo nie mowie juz o wdziecznosci, ktorej nie oczekiwalam atakujesz mnie publiczn
          > ie, piszac, ze co sobie wyobrazam wydluzajac czas dostawy i obrazasz mnie publ
          > icznie za to tylko ze zaoferowalam Ci cos bezinteresownie i z dobrego serca????
          > ??

Dla mnie A znaczy po prostu A, czarne znaczy czarne, a białe białe. Jeśli kobieta umawia się ze mną, że mi w najblizszy weekend przywiezie 50 sztuk ubranek dziecięcych w rozmiarze 80, to rozumiem to jako "w najbliższy weekend 50 sztuk rozm.80". W praktyce jednak okazuje się, że "najbliższy weekend" oznacza bliżej nieokreslony termin za trzy miesiące, a "50 sztuk rozm.80" 5 bluzeczek na krzyż, kurtkę i buciki, dwie piżamki , dwie pary rajtek, cztery pary skarpetek plus pół paczki pull-up'ów w rozmiarze 92.Aaa, był jeszcze wielgachny misiek i dwa znikopisy. Nie góra, a dwie reklamówki, dla ścisłości.
          Nie rozumiem tego.W międzyczasie kobieta przez kilka tygodni zamilkła, a potem nagle zaproponowała te same ciuszki komuś innemu na forum. No to akurat jestem w stanie zrozumieć,bo skoro zamierzała ciuszki sprzedać, to nie oddać za darmo. I nagle -gdy piszę posty w innym wątku i na inny zupełnie temat - otrzymuję ni z gruszki ni z pietruszki komentarze, że jestem arogancka, z postawą roszczeniową, niewychowana, niekulturalna,że ktoś mi dobrze robi, a dostaje za to ode mnie po dupie i wogóle powinnam się zamknąć. No ni w ząb nie kumam! A skoro nie kumam, to jestem BAAAAARDZO WIDOCZNIE CHORA (no bo autyzm to choroba, za którą się chowam, by uniknać odpowiedzialności za swoje niecne czyny).
          I to nie ja atakuję, a mnie zaatakowała niejaka Marta, potem Kociara, a na koniec sama Ciacho.
          A na pomysł, że Ciacho tu outlet próbuje uskutecznić, też nie ja wpadłam. Przypadkiem obracam sie wśród ekonomistów. Kto by nie czytał wątków Ciacho, czy Polak, czy Holender, mówi jedno: hadelaartje, która chce uniknąć konieczności płacenia podatków.

• agnieszkaela Re: Andevi, mialam nic nie pisac do Ciebie 26.02.12, 23:09
            Przyp
            > adkiem obracam sie wśród ekonomistów. Kto by nie czytał wątków Ciacho, czy Pol
            > ak, czy Holender, mówi jedno: hadelaartje, która chce uniknąć konieczności płac
            > enia podatków.

Andevi, a Ty czytujesz znajomym Holendrom watki Ciacho?

• ciacho_78 Andevi, ja nie bede upubliczniac zdjec rzeczy 27.02.12, 11:35
              ktore dostalas, bo jak pamietasz najpierw je do ciebie wyslalam, zebys potwierdzila chcec odbioru. Nie chodzi o ilosc a o fakt Twojego zachowania, bo sorry, ale dostajesz od ludzi cos za darmo i nawet zeby to byla jedna sztuka, to nalezy podziekowac i jesli ci sie podoba uzywac, jak nie oddac innym albo wyrzucic. jak masz zastrzezenia, to nie pros, jak wiekszosc ludzi i zyj z tego co zarobicie z mezem, kupuj sama w sklepie to na co Cie stac i nie pros innych, nie bedziesz miala wtedy problemu z nieterminowymi dostawami, czy zla jakoscia, za mala iloscia czy czym tam jeszcze.

Uczciwie tu zyje, moj maz pracuje, placimy bardzo wysokie podatki, sami tak jak wiekszosc ludzi musimy sie troszczyc o mieszkanie, oplaty i pieniadze na zycie.
              Jestesmy w pelni wydolni spolecznie czy to w NL czy PL czy CA. Znieniamy miejsca zamieszkania, bo chcemy zobaczyc jak sie zyje w roznych miejscach na swiecie, ale sami ponosimy koszty i konsekwencje tych decyzji. Nie pobieramy zadnych zasilkow i pomagamy bezinteresownie innym w miare wlasnych mozliwosci.

Ty sama wiesz, jaka pomoc od tego panstwa dostajesz i wlasnie przez takie osoby jak Ty, tutejsi nacjonalisci tak opluwaja i wysmiewaja Polakow. Wkkaz sie odrobina zadumy nad soba i swaoim zyciem i ogarnij na biezaco, zapewnij przyszlosc tym dzieciom, ktore juz masz. Planuj powiekszanie rodziny z wieksza ostroznascia, i rozsadkiem, jesli juz teraz wam ciezko.

My chociaz myslimy o dzieciach,to na tym sie konczy, bo wiem jaki to koszt emocjonalny i finansowy. W tej chwili nasze finanse nie pozwalaja na taki krok i wlasnie odpowiedzialnosc kaze nam zrewidowac plany dotyczace powieksznaia rodziny. Ty jak widac nie bierzesz tej kwestii pod uwage, bo przeciez "Ci sie nalezy" czy to od dobrych ludzi czy od panstwa, zawsze ktos cos da. Nie bede tej postawy komentowac, ale ilekroc tu poprosisz na tym forum, badz pewna, ze ja sie odezwe i napisze co mnie za pomoc tobie spotkalo.

Uwazasz, ze powinnam zaplacic podatek? za co? za to, ze zadaje pytania na forum? Cos kupilas ode mnie , ze wiesz ze sprzedaje cokolwiek? Znasz kogos kto cos kupil ode mnie?

Naprawde, jestem zdumiona tym Twoja bezczelnoscia i arogancja.
              Jestes naprawde wyjatkowo i koszmarnie roszczeniowa a poziom intelektu tez pozostawia wiele do zyczenia,co wnosze po Twoich wpisach.
              Masz jakies zwidy, ze ktos Cie atakuje, bo o mnie tez napisalas, ze to niby padlas ofiara mojego ataku. Teraz pierwszy raz pisze ci dobitnie co mysle, wczesniej unikalam konfrontacji z uwagi wlasnei na twoj poziom. Nie chce cie obrazac, ale sama o to prosisz...
              Gdyby nie twoje chamstwo, zachlannosc, bezczelnosc i zazdrosc napewno dziewczyny z forum jakos by sie skrzyknely i pomogly Ci jeszcze nie raz, a tak... nie zdziwie sie jesli za ktoryms razem zostaniesz zbanowana, bo nic tu nie wnosisz oproc zametu i chorej atmosfery.
              Zasmiecasz forum idiotycznymi fantazjami prowokujac normalnych i zrownowazonych ludzi jak ja do wyrzucania z siebie tego co wlasnie zrobilam. I po co?

Pomysl powiaznie nad jakas terapia, albo poprostu odejdz os komputera, bo wyraznie to temat, ktory Cie przerasta.
              Zajmij sie swoim zdrowiem, nie wypisuj bzdur na forach, nie trac na to czasu i nie snuj teorii spiskowych, bo dzieci, ktore masz pod opieka powinny miec zdrowa i zrownowazona matke a Ty na kazdym kroku, ktory tu stawiasz udowadniasz, ze nie wyglada to najlepiej.

Nie odzywaj sie do mnie nigdy wiecej, bo nie mam zyczenia miec z Toba nic do czynienia.

Wszystkiech innych z tego forum ostrzegam, zastanowcie sie kilka razy zanim wykonacie takio manewr jak ja.
              • andevi Re: Andevi, ja nie bede upubliczniac zdjec rzeczy 28.02.12, 16:57
                Ciacho, najwyraźniej jesteś obrażona tym, że Ci nie zapłaciłam za owe ciuszki. Podaj więc cenę, targować się nie będę, oraz numer konta (na pocztę gazetową), zrobię przelew i skończmy wreszcie z tym wzajemnym oskarżaniem się.
                A tu podziękowałam Ci od razu po otrzymaniu ciuszków, a tak Ty mi odpowiedziałaś.

forum.gazeta.pl/forum/w,24320,126996257,128692073,Re_Andevi_no_qrde_cos_trzeba_wykombinowac.html
                forum.gazeta.pl/forum/w,24320,126996257,133173952,Re_Dziewczyny_co_robic_z_ubaniami_zabawkami_it.html
                Nie komentuję, ale kto tu kogo publicznie błotem obrzuca? Za to, że śmiałam się upomnieć o to, co mi obiecałaś, i wściekłam się, gdy zrozumiałam, że mnie zwodzisz po prostu? No sorry, nie domysliłam sie, ze mam Ci zapłacić, powinnaś mi to powiedzieć kawę na ławę. Jeśli to Cię zadowoli, to przepraszam Cię za to. I naprawdę chcę Ci za te ciuszki zapłacić. Zresztą, proponowałam Ci to już na początku naszej korespondencji.
                Finansowo dobrze nam się powodzi, mąż pracuje, ja mogę sobie pozwolić na bycie z dziećmi w domu. Nie pracuję zawodowo z własnego wyboru. Tak, jestem autystą, wysoko funkcjonującym, IQ ponad normę, trzy fakultety, wolny zawód. Nigdy się nie zwracałam o pomoc na tym forum, czy psychologiczną, czy finansową - i takiej też nie oczekuję. Wolę mieć przyjaciół w realu niż wirtualnie:) Czego i Tobie życzę.

my-autiki.blogspot.com/
                emigracja-holandia.blogspot.com
                • ciacho_78 nie bede odpowiadac, zeby nie lac wody 28.02.12, 17:35
                  na ten mlyn. brak mi slow.
            • andevi Re: Andevi, mialam nic nie pisac do Ciebie 28.02.12, 16:17
              Nie, znajomi Polacy i Holendrzy, którzy wiedzą, że od lat siedzę na tym forum i mam tu dobre imię, i że ktoś mnie tu atakuje z darma racji, pytają mnie, kto to taki. No i komentują do mnie, by się nie przejmować, tylko zgłosić sprawę do Belastingu. Czego nie zrobię,bo podstrywaniem sie brzydzę, ale nie gwarantuję, że ktoś inny nie przekabluje. Dlatego uczciwie ostrzegam Ciacho jako forumową koleżankę. I tyle.
              • ciacho_78 prosilam, zebys do mnie nie pisala, 28.02.12, 16:52
                zglaszaj, ja nie mam nic do ukrycia i dzieki podatkom, ktore placa tacy jak ja, tacy jak ty maja to co maja. Uwazaj raczej czeby ciebie ktos nei podkablowal, za zarobkowanie na sprzedazy wlasnorecznie wytwarzanych wloczkowych i innych rzeczy bo ztym sie jawinei oglaszalas jak mi sie zdaje?
                Mam twoje oferty ztego forum, to co napisalas, ze sprzedajesz za posrednictwem niedzieli.nl i twoj aders, to wystarczy?

Osobiscie uwazam, ze pierwszy lepszy social worker zainteresowalby sie szybciej Twoim przypadkiem, bo labilnosc jaka tu prezentujesz jest na tyle widoczna, ze mam wrazenie, ze nalezy szukac pomocy, mowie powaznie. Masz dzieci i jesli sa pod twoja opieka, pomysl o tym, zanim ktos to zrobi za ciebie madralo otoczona tyloma zyczliwymi, roznych narodowosci osobami.
    • mamabeauty Re: Książki po polsku dla dzieci 27.02.12, 10:16
      Mam takie ksiazeczki:
      Het grote kijkboek (ksiazka z podpisanymi rysunkami,twarda)
      Mijn eerste ABC-boek (rysunki z podpisami)
      Al mijn lieve dieren (zdjecia zwierzat z podpisami,twarda)
      Ksiazki sa uzywane,ale w dobrym stanie.Zamienie sie za Ja nie che isc spac i Emila ze Smalndii A.Lindgren.Albo odkupie od Ciebie.Moge podeslac zdjecia ksiazek.
      • ciacho_78 odnosnie ksiazek: 27.02.12, 11:45
        patrzcie, co ktora z Was juz zamowila i wybierajcie z tego co zostalo.

Ja w miare mozliwosci napisze jakie mam filmy, ale tak mnie wqrwila ta Andevi, ze juz nie sie odechciewa, naprawde...

Moge to oddac do biblioteki tutejszej i zrobie to z tymi co juz mam wyczytane i widac po nich, ze byly czytane. Moze jakas polska mama sie tu znajdzie i sie pryzdadza.

Tu spytalam i zaproponowalam te nowe, bo przynajmniej jest pewnosc, ze ktos korzysta, a w tej bibliotece to nawet nei wiem cyz neijestem jedyna polka zapisana.

Szlag mnei trafia, slowo daje, bo jak czlowiek jest normalny, chce jakos narmalnie zyc, to zawsze sie trafi jakas ofiara losu, co wiecznei ma problem i probuje innych do swojego poziomu fruztsracji sprowadzic...

Moge tu nie pisac, ale od czego jets to forum? W koncu wszystkie tu mieszkamy, wiec trzymajmy sie chociaz wirtualnie w kupie, podzielmy tym co juz wiemy, ja si eduzo od Was dowieduje i dziekuje za to, przynajmniej mam pewnosc, ze dobrze zrozumialam bo informacje dajecie mi w jezyku, w ktorym sie dobrze czuje :)

Moze wogole powinnysmy sie spotkac w ktorys weekend gdizes w jakims parku gdzi ekazda bedzie maila podobna odleglosc, przywieziemy co kazda ma i chce sie wymienimy.
        To zdrowe i chociaz sie spotkamy.

Wiem, ze mozna wszystko ma marktplatz wystawic, ale tak tylko pytam, moze bedziecie mialy ochote, chociaz po tym co tu faken cyztam, to nigdy ne wiadomo na kogo sie trafi...

Ja potem podziele te ksiazki zgodnie z Wasyzmi preferencjami i umowimy sie jak to dalej rozwiazemy.

pozdrawiam

• mamabeauty Re: odnosnie ksiazek: 27.02.12, 13:12
          Moglybysmy sie wymienic droga pocztowa,jesli by Ci to odpowiadalo oczywiscie.
          • ciacho_78 wracam z zaswiatow i ponawiam pytanie 10.04.12, 21:30
            moge podac Ci moj adres na priv i poprosze o Twoj, w tym tyg wysle ksiazki, ktore wymienilas.
        • tijgertje Re: odnosnie ksiazek: 27.02.12, 15:31
          ciacho, jak sie chcesz ksiazek za darmo pozbyc, to do tubylczej biblioteki nie warto. Zagadaj z agnieszkaela, maja polska biblioteke przy stowarzyszeniu Osstoja i zwlaszcza z polskich ksiazek dla mlodszych dzieci bardzo sie uciesza (przetestowalam osobiscie;) )
    • mona812 do Ciacho 27.02.12, 18:34
      Ja raczej wole filmy wiec poczekam jak bedziesz miala czas i napiszesz jakie ,sama tez w wolnej chwili skrobne co mam .
      • ciacho_78 dzieki :) 27.02.12, 18:39
        dziewczyny, ze jestescie "normalne", bo juz mailam chwile zwatpienia - serio :)
        bylam dzis u lekarza i okazalo sie, ze moje dziecko ma angine ropna. Pani dr nazwala to bakteryjnym zap gardla, ale zadzwonilam do pediatry naszego w PL i kazal mi zajrzec do gardla i rzeczywiscie to co tam znalazlam wyglada dramtycznie.
        Dziwne, bo jeszcze last week mial zap uszu.
        tak czy inaczej wiem dlaczego od 3 tyg ma 40 stopni goraczki.
        Dzis zaczne go leczyc i obiecuje, ze jutro wpisze chociaz kilka filmow.

• mona812 Re: u nas odpukac zadnych chorob odkad ... 27.02.12, 20:51
          ...wszyscy pijemy soki wyciskane w domu ,naprawde szok cala zima i zero wizyt u lekarza czego i wszystkim tutaj zycze :)
          Ja chetnie wymienie na polskie filmy
          Mini masterminds abc , 123 oraz shapes and colours
          bi-mi.com/products/baby/mozart-for-babies-mini-mastermind-abc/172/0
          An ant's life
          www.bol.com/nl/p/dvd/ant-s-life/1002004005589660/index.html?Referrer=ADVNLPP7bfa4302218ca2bddb8566121ea60000613
          A pig's tale
          www.cosmox.be/film/spider-s-web-a-pig-s-dvd-8717662554452?utm_source=beslist_be&utm_medium=cpc&utm_content=8717662554452&utm_campaign=Fi
          de kerstman en de drie beren
          cd-dvd.marktplaats.nl/dvd-s-kinderen-en-jeugd/534830152-de-kerstman-en-de-drie-beren.html?return=eJwtztuOwiAQBuB3Mal3LZR6Ck1j9E2wjBY5lDB01%2Bz
          sesamstraat seizoenen
          www.bol.com/nl/p/dvd/sesamstraat-seizoenen/1002004000102465/index.htmlbumba
          webshop.studio100.be/Bumba-DVD-deel-2-Bumbalu/nl/product/4433/
          tractor tom
          www.bol.com/nl/p/dvd/tractor-tom-de-nieuwe-vogelverschrikker/1002004000121849/index.html
          the little cars 4,5 i 6
          www.christiancinema.com/catalog/product_info.php?products_id=2769
          tyle na teraz bo musze uciekac na pewno jeszcze masa Dora
          • ciacho_78 filmy: 28.02.12, 10:58
            1) Pomocnik sw mikolaja, w kartoniku wydana przez dziecko i radio zet
            2) Noddy vcd 3 sztw tym noddy i swiety mikolaj w kartoniku
            3) Reksio vcd 2 szt w kartoniku
            4) Mali odkrywcy dziecko i radio zet 5szt litte people
            5) Lulus dvd
            6) Truskawkowe ciastko a) wesołych swiat dvd i b) truskawkowe ciastko poznajmy się vcd
            7) Strazak sam a) zaginiony pierścionek dvd, b) 1 vcd, c) koncert orkiestry strażackiej dvd
            8) Poko i przyjaciele:a) poko i bibi bawia się w dom dvd, b) poko i bibi bawia się razem dvd
            9) Listonosz pat vcd, b) listonosz pat i epidemia w miasteczku dvd c) magiczne swieta dvd
            10) Reksio vcd,
            11) Bolek i lolek vcd,
            12) Weterynarz fred zadio zet 2 szt
            13) Max i ruby vcd
            14) Swinka pepa i a) swieta vcd, b)swinka pepa i gwiazdy dvd, c) siwnka pepa i samochod kempingowy vcd
            15) Karuzela bajek: a) krolik bugs vcd, b) kaczor daffy
            16) Pszczolka maja dziecko 3 szt
            17) Franklin spi w namiocie vcd, a) wspaniale przygody vcd, c) robi dowcipy dvd,
            18) Clifford szczenięce lata 3 szt, a) czas na przerwę dvd,
            19) Clifford duzy najlepszy przyjaciel
            20) Krecik vcd 5 plyt
            21) Kulka i julka dziecko vcd
            22) Teletubisie i swieta dvd, a) jeszcze jeszcze dvd, b) snieg dvd, c) przedszkolne rymowanki dvd, d) co za bałagan dvd, e) na miejscs gotowi start nagrana dvd, f)poznsajmy się nagdrana dvd 8 plyt
            23) Mdagaskar dvd
            24) Horton słyszy ktosia dvd,
            25) rybki z ferajny dvd
            26) Sposób na rekina dvd z ksiazeczka nowa zafoliowana

na razie tyle
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka