Dodaj do ulubionych

Bergen op Zoom

14.05.13, 12:17
czesc dziewczyny
mam pytanie - co mozna robic ciekawego z dziecmi 7 i 3,5 w Bergen op Zoom w sobote? mam zamiar byc w najblizszą od rana, (maz pracuje w okolicy). macie jakies tipy, znacie miasto, da rade wypozyczyc gdzies dwa rowery np.?
Ide oczywiscie na googla, ale osobiscie sprawdzone tipy mile widziane :)
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: Bergen op Zoom 14.05.13, 13:20
      O, to niedaleko ode mnie bedziesz:) w BoZ Kasper chodzi do szkoly. Fajne muzeum blisko centrum maja, ale raczej dla starszaka, choc i malemu sie moze spodobac:
      www.markiezenhof.nl/
      Na strychu maja muzeum kiermaszow, w ostatniej sali przydaja sie drobne monety, w samym muzeum dla dzieci jest kilka wersji dla poszukiwaczy skarbow.
      Samo miasteczko bardzo fajne, ladne, zabytowe centrum. Zalezy, czy bedziesz mobilna, czy maz cie wysadzi i masz sobie radzic sama? Do Antwerpii niedaleko, bardzo fajne zoo, przy samej stacji kolejowej. W samym BoZ nie kojarze za wiele dla dzieci, czasem maja jakies imprezy na rynku czy w teatrze przy rynku. Musze sprawdzic, co z naszymi planami na weekend, ale moze bysmy sie razem gdzies wybraly? Na razie nic nie obiecuje, ale zobacze, co sie da zrobic. Atrakcji dla dzieci za wiele w samym BoZ moze nie ma, ale okolica piekna, zarowno na spacery jak i rowerem, choc tu zalezy duzo od pogody. Wrzuc w google fietsverhuur w BoZ, widze, ze pare miejsc jest, ale sama juz musisz rzucic okiem co ci bedzie najbardziej odpowiadac, nie wiem, czy w niektorych miejscach nie trzeba rezerwowac wczesniej.
      • corneliss Re: Bergen op Zoom 14.05.13, 20:27
        dzieki Ania :) na ciebie zawsze mozna liczyc :) wchodzi w gre wariant drugi, dlatego pytalam o rowery, no mam do wtboru szwedanie sie w Wouw, a tam chyba nie ma nic ciekawego (choc moze sie myle) kompletnie nie znam tych okolic, bylismy pare razy na wrzosowiskach w Kalmthout i w lesie w Kortenhoeff). Bardziej mnie interesuje miasto, i to czy Binnenschelde mozna przejechac wkolo na rowerze (i czy mi 7. latek da rade)
        • tonieja22 Re: Bergen op Zoom 26.06.13, 21:42
          Pewnie już za późno ale ja mieszkam w Bergen op Zoom, ale dawno tutaj nie zaglądałam i przegapiłam wątek :D Na przyszłość służę poradą ;)
          • corneliss Re: Bergen op Zoom 26.06.13, 23:49
            Nic nie szkodzi ze pozno, poprosze o fajne tipy na dzien z dziecmi w BoZ :) Chetnie zwiedze bo jeszcze nie bylismy :)
            • tonieja22 Re: Bergen op Zoom 12.07.13, 23:39
              Wybacz że tak późno, nie zaglądałam tutaj ostatnio, na tą porę roku to polecam wybrać się nad zatokę. autobusem 25 (Bergse Plaat) jest taka mini plaża, fajny basen przede wszystkim bardzo ładna okolica, można się poopalać. Samo centrum też na prawdę ładne, można pospacerować. Szczerze mówiąc wiecej atrakcji w BoZ, a których jeszcze tijgertje nie wymieniła to ja nie znam. Ale fakt do Belgii blisko i jakbyś miała możliwość Antwerpię zaliczyć to Zoo przede wszystkim ;) Daj znać czy byłaś już w BoZ i jak Ci się podobało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka