Dodaj do ulubionych

bucik w AH

25.11.05, 10:40
Czy ktoras z was zostawiala bucik dziecka w AH i wie o co w tym chodzi ?
Obserwuj wątek
    • nesla Re: bucik w AH 25.11.05, 10:50
      nie robie na razie, za mala Milena jeszcze, ale chyba sie zostawia bucik i
      odbiera z jakimis prezentami, na pewno ci ktos inny napisze lepiej niz ja
      • go.ga Re: bucik w AH 25.11.05, 17:14
        Milenka jest za mala, czytalam, ze np. wAH to dla dzieci miedzy 2 a 7 rokiem
        zycia. Wiec z moim butem nr 39 chyba nie mam po co sie tam pchac :-(
        • zuzka71 Re: bucik w AH 25.11.05, 17:18
          za duzo by sie tam zmiescilo..;)))
    • tijgertje Re: bucik w AH 25.11.05, 13:36
      Ja jeszcze nie zostawilam, ale mam zamiar. Oddajesz bucika w obsludze klijentow, dostajesz numer i z tym numerem zglaszasz sie potem po odbior. U nas jest to 3-go grudnia. W jednym na ladzie lezaly informacje, ze wtedy miedzy 14-15.00 mikolaj bedzie buty z prezentami wreczal osobiscie. W ubieglym roku byly chyba jakies slodycze. ale nie jestem pewna. But raczej nmie zginie, a prezent albo zachowamy na zas, albo zjemy, jak kurczatko okaze sie za male. Wychodze z zloazenia, ze jak cos daja za darmo, to trzeba brac:-)
      • beba3 Re: bucik w AH 25.11.05, 14:03
        To beda raczej pierniczki i drobne slodycze. Juz rok temu widzialm te akcje ale
        zawsze mialam daleko do AH. Teraz otworzyli nam blizej sklep i tez zaniesiemy
        po buciku.
        Najfajniejsze jest jednak spotkanie z Mikolajem czy z Piotrusiami.
        Moje dzieci w sobote na rynku dostaly pierniczki i uscisnely reke Piotrusiowi.
        Bylo ich kilku i zrobili na dziciakach wrazenie!

Rok temu w Ikei dzici mogly zabrac szablon z narysowanym butem, pokolorowac go,
        wyciac i skleic. Oddac do sklepu. Odbieralo sie go w ciagu tygodnia z
        pieniczkami i z paluszkowa pacynka. Moze i bylo spotkanie z Mikolajem ale my
        przeoczylismy. Teraz tez cos jest. Bylismy wczoraj w Ikea ale bardzo sie
        spieszylismy i nic nie wiemy.
        Ktos sie orientuje?
        • bibi1 Re: bucik w AH 25.11.05, 16:24
          u nas sa takie bucikowe akcje w kilku sklepach.
          Na pewno jest w Bertusie(sklep z butami),
          buty zanosi sie od jutra a za tydzien w sobote ma tam byc Mikolaj.
          Ale tez nigdy nie bralam w tym udzialu,
          bo Mikolaj zawsze do szkoly przychodzi.
          A wtym roku to i Kubus w swoim przedszkolu bedzie mial.
          Tam dostaja prezenty,ktore sami wczesniej wybrali.
        • saviera Re: bucik w AH 25.11.05, 16:32
          Monia Twoj Junior jeszcze zbyt maly na buciki w AH ;)))
          A "bucik" to nic innego jak snoepzak , czyli peppernoten i troche slodyczy :)))
          Coprawda nigdy w AH nie zostawialismy butow..... w naszej miejscowosci mamy
          AH , C1000 i dwa sklepy EDAH , a ja jeszcze nie zwariowalam jak coniektore
          Holenderki i but pozwalam zostawiac tylko w jednym sklepie , a ze najblizej
          mamy do EDAH , wiec zostawiamy w EDAH....tam tez jest najciekawiej , bo co
          roku , dziecko musi tego buta samo zrobic ....tz. dostaje plansze w ubieglym
          roku musialo dziecko buta pomalowac , wyciac i skleic , w tym roku jest komin z
          Zwarte Pitem , trzeba bylo to pomalowac , wyciac i skleic i zaniesc do
          sklepu....3 grudnia ( w sobote ) idziemy po odbior , bedzie Sinterklaas i
          Zwarte Pity ....dzieciaki maja radoche , chociaz wiekszosc ze snoepzaka laduje
          w smietniku , moje dzieci maja polskie podniebienia , wiekszosc hloenderskich
          slodyczy im nie smakuje ;)))
          • tijgertje Re: bucik w AH 25.11.05, 19:02
            Sasiadka byla na kawie. Dowiedzialam sie, ze i u nas w Plusie dzieciaki moga pomalowac, skleic i powiesic w sklepie buta, a potem cos dostana.
            Z tego co wiem, nie ma ani w AH, ani w Plusie oznaczonej dolnej granicy wieku. W AH jest powiedziane, ze dla wszystkich dzieci ponizej 8 lat, tak wiec, Monia, jak lubisz peppernoten, to zanos buta!
    • tijgertje Re: bucik w AH 02.12.05, 14:46
      Zanieslismy dzisiaj bucik do sklepu. Zobaczymy, co Mikolaj przyniesie:-) W szpitalu rano kurczatko moglo sobie wybrac prezent z wora, ktory niby Mikolaj dla dzieci zostawil. Mlody calkiem wlazl do wora, na co mu recepcjonistka pozwolila. Po otwarciu okazalo sie, ze wybor padl na kredki olowkowe, sztuk 12 w ekologicznej, nielakierowanej oprawie drewnianej. Uwazam, ze calkiem niezle, jeden chlopak wybral cos w rodzaju maskotki, co sie na palec zaklada. Wychodzac pytal mame, co ma z tym zrobic:-) Chlopak mial jakies 7-8 lat.
      • beba3 Re: bucik w AH 03.12.05, 22:32
        Bylismy w piatek zaniesc buty. Wybor jakos padl na kalosze... ;-D bo takie
        fajne, rozowe. Jedne w serduszka a drugie z Prosiaczkiem. Wydaje mi sie, ze
        jednak dzieci sobie przeliczyly, ze do kaloszy wiecej wejdzie..;-D
        Dzisiaj mozna bylo odebrac buta i prezencik od Czrnych Piotrusi a o 16:30
        przyszedl Mikolaj.
        Moje dziewczyny nagle sie zaczely czepiac mojej lapki i nie chcialy zawierac
        blizeszego kntaktu z Mikolajem czy Piotrusiami ale jakos tak sie zakrecilismy
        ze zamiast 2 prezencikow dostalismy 5! :-) Ku uciesze rodzicow ktorzy tez mieli
        ochote na slodkie...
        Male paczuszki nie byly upychane jednak do butow tylko dane osobno. Byly to
        slodycze: od ciasteczek w lukrze i czekoladzie z posypka, dropy owocowe po
        dlugiego Jasia. Wszystko maciupenkie ale smaczne a radosci wiele!
        Zrobilismy sobie tez zdjecie z Mikolajem.
        Niektore dzieci przynosly tez rysunki dla Mikolaja. My o tym juz nie
        pomyslelismy, w koncu zabral juz tyle z parapetu..;-D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka