Dodaj do ulubionych

Przeceny...

07.01.06, 15:08
sie zaczely:-))) Hurrraaaa!!! Bylam z sasiadka w Prenatalu, widzialam super kurtke, tylko albo w rozmiarze, ktory mlody wlasnie nosi, albo 2-3 rozmiary za duza. 10 euro kosztowala! Z 35! No i traba nie kupilam. Obecna kurtke z tej samej ceny na 12 przeceniona kupilam pod koniec ubieglej zimy, po prostu razmiar wieksza i pasuje idealnie. Na poczatku byla ciut przyduza, ale akurat obejdzie caly sezon w jednej. Po powrocie do domu skonsultowalam sie z mezem i w przyszlym tygodniu jade na polowanie. Uznalismy, ze nawet jak kurtka dwa lata polezy, to nic jej nie bedzie, a za taka cene warto. Sasiadka nieprzekonana. Obawia sie, ze rozmiar nie spasuje:-) W sierpniu, gdy tylko pojawi sie nowa kolekcja, znowu kupi dwie po 60 euro kazda. I podobno nie maja pieniedzy:-))))))
Spodni raczej na zas nie kupuje, moze puzniej, jak mlody bedzie rozsl ciut wolniej, ale swetry czy koszulki, jak obecne dobrze leza i sa na przecenie, to kupuje hurtem niemal w 2 rozmiarach na zas. Jak na razie tylko dobrze na tym wyszlam:-) Czy wy tez tak robicie? Czy wolicie modne rzeczy? No, co innego jak dziecko chodzi do szkoly i jest bardziej swiadome tego, "co sie nosi", choc jak dla mnie tez nie wszystko musi miec identyczne do kolegow czy kolezanek, ale taki kilkulatek to ma w nosie, czy mama placi dyche czy stowe... Poprawcie mnie, jak sie myle:-)
Obserwuj wątek
    • beba3 Re: Przeceny... 07.01.06, 15:47
      Tygrys!
      Na podstawie wlasnych obserwcji: w przedszkolu dzieci az tak nie zwracaja uwage
      co nosza i wystarczy, ze pochwalisz co maja aktualnie na sobie i jest ok.
      Fajna kieszonka, aplikacja, kolor itp
      Dziewczyny czesto dopominaja sie o sukienki i to zazwyczaj kiedy pora roku nie
      sprzyja na takie "rozbieranki". Dla mnie czesto bylo za zimno na rajstopy i
      sukienke i szukalam takich kiecek abym mogla je zalozyc na spodnie. Cos
      lekkiego jak sukienka - fatuszek czy ciepla polarkowa, jak blezerek. Dograc to
      kolorystycznie i gotowe. Tobie zrszta ten problem odpada. Masz chlopaka!
      Szkola to juz troche inna bajka. Szczegolnie wiosna i latem. Moja cora zwracala
      mi uwage na fajne sukieneczki, bluzeczki tak a nie inaczej wyciete czy wiazne.
      Troche podpatrzylam i mimo, ze nie potrzebowala wiecej rzeczy kupilam jej cos
      podobnego i wiecej uwagi przykladalam do kombinowania z ciuszkami. Mowi o
      spodenkach, dostaje spodenki, mowi o dlugiej sukience... itd
      Co do kupowania na zapas. Uwazam, ze nie jest to zly pomysl. Jesli znajde fajne
      portki z dluga nogafka dla Jagody to nie kupie jej w rozmiarze ktory nosi
      obecnie a jeden wiekszy. Konec sezonu zbliza sie powoli a ona ma portek pod
      dostatkiem. Przynajmniej polowa nie bedzie dobra juz jesienia i wtedy czekaja
      mnie nowe zakupy. Mozna i teraz jesli model i cena beda zachecajace. Jestem za!
      Co do mody to nie ogladam sie na nia szczegolnie ale odnotowuje pewne fakty:
      rozowy kolor gora, alikacje na jansie itp.
      Powiadasz, ze przeceny juz ruszyly? Bardzo dobrze!
      Ja chyba sie bede wstrzymywac bo nie wiem czy bede potrzebowac cieple ubrania w
      przyszlym roku. Jeszcze to przemysle.
      • nesla Re: Przeceny... 07.01.06, 16:23
        Ja mniej wiecej polowe rzeczy kupuje na przecenach, w Prenatalu rzadko, bo mi
        sie nie podobaja tamtejsze ubranka, ale w H&M czesto i czasami w Hemie, kurtki
        dwie na zime mlodej kupilam w Zeemanie jedna i kozuszek w Trekplaisterze i
        wszystkim sie podoba chociaz kosztowal pare Euro, za to kombinezon cieply
        zimowy kupilam w H&M po normalnej cenie. Nie kupuje na przyszly rok, bo nie mam
        pojecia w jakim rozmiarze, ale jesli mo ktos podpowie to bym moze kupila.
        Milena nosi teraz 74 i ma 14 miesiecy to za rok jaki moze miec rozmiar? Bo ona
        mniejsza jest niz srednio i obawiam sie ze jak kupie teraz to nie bedzie
        pasowalo w przyszlym roku. Ale na mode nie bardzo zwracam uwage, szczegolnie ze
        tutejsza moda niespecjalnie mi sie podoba, kompletuje ubranka wg mojego gustu i
        wg tego co jest na polkach sklepowych, ale omijam szerokim lukiem drogie marki.
        • beba3 Re: Przeceny... 07.01.06, 17:17
          Ciezko doradzic bo naprawde mozna sie 'przejechac' na kupowaniu na wyrost.
          Ma juz powyzej roku wiec wzrost jest juz troszke spowolniony.
          Maz znowu gdzies wyczytal, ze dzieci rosna skokowo i istnieje mozliwosc, ze
          Jagoda urosnie 10 cm w ciagu wakacji! W takim przypadku ciuszki beda dla
          siostry ale Ty nie bedziesz gromadzila fatalaszkow dla nie istniejacego dziecka
          o nieokreslonej plci...
          U nas bylo tak: Jaga 60cm a Pysia 54 ale Pys byl ciezszy od siostry i ubranka
          rozchodzily sie bardziej na boki.
          Kurteczki na ogol kupowalam w co drugim lub co trzecim rozmiarze.
          62, 68, 74, 80, 86, 92, 98, 104, 110, 116
          Mialam lekki kombinezon dla Jagody (ur w pol kwietnia) na 62, cieplutki dla
          Pysi (koniec stycznia) na 74. Rekawki byly za duze na poczatku ale idealne na
          jesien, zime.
          Jagody pierwsza kurteczka byla na 86 a dla Pysi to byla kurteczka nr dwa.
          Poprzedniej zimy ja nosila a tej rozmiary: 98 i 104 takie trche przy duze ale
          idealne np na kulig ;-)
          Jagoda natomiast juz teraz ma kurtki od rozmiaru 98 w zwyz co jeden.
          Przeskoczylismy wiec rozmiary 68, 80, 92 jesli chodzi o kurtki zimowe.
          Nelsa!
          maszumysl analityczny to moze cos z tego zrozumiesz? ;-) Troche moze to
          pokretnie napislam?
          Ja bym chyba kupila dwa rozmiary wieksza kurtke ale zerknij moze na siatke
          centylowa swojego dziecka, masz ja na koncu ksiazeczki zdrowia z CB. To Cie
          moze naprowadzi na wlasciwsz trop?
          Zreszta dwoch czy trzech kurtek to bym nie ryzykowla ale jedna? Nawet jesli
          bedzie za duza na wczesna jesien moze sie okazac idealna na grudzie i dalej...
          • anitax Re: Przeceny... 07.01.06, 22:28
            Niedawno odkrylam w Barendrechcie swietny sklepik z ubrankami dla dzieci.
            Poniewaz maja juz nowa kolekcje, rzeczy z poprzedniej sa przecenione 50% a
            nawet 75%. Kupilam Lisie kilka slicznych bluzeczek.
            Zaluje, ze nie mam czasu 'polowac' dla siebie. Jeszcze w ubieglym roku w
            Brukseli znalazlam rewelacyjne spodnie Jeana Paula Gaultiera za calkiem
            przystepna cene (przecenione z 500 euro!), a w Kolonii super kurtke z MaxMary.
            Teraz sie pewnie ogranicze do Rotterdamu, moze pojade do Hagi ...
            • anitax Re: Przeceny... 07.01.06, 23:10
              Kupuje czasem Lisie za duze bluzeczki albo body, bo wykorzystam bez wzgledu na
              sezon. Nie wiem czy bym ryzykowala zakup kurtki. Chyba ze w razie czego mozesz
              ja komus podarowac/odsprzedac.
              Nesla, nie wiedzialam ze Trekpleister ma ubrania. Jakis czas temu kupilam w
              Kruidvat super body i spiworek. Chcialam dokupic drugi, ale juz nigdzie nie
              bylo.
              • nesla Re: Przeceny... 08.01.06, 17:12
                Nie ma normalnie ubran, sa tylko czasami in-outy
    • tijgertje Re: Przeceny... 28.01.06, 16:34
      Wczoraj zaliczylam w biegu C&A. Kupilam mlodemu 8 koszulek, bawelniane z dlugim rekawem, jednokolorowe. Pierwsze juz zaliczyly pranie w 60° i sa nadal takie same, nie powyciagaly sie. Dostepne w rozmiarach od 92 w gore, normalnie po 4,45 euro, teraz 2 za 7,95, czyli 3,98 za sztuke. Jak dla mnie dobry interes:-)
      • beba3 Re: Przeceny... 11.03.06, 23:29
        W H&M ale w tamtym tygodniu byly fajne promocje na jans. Kupujac bodajze
        spodnie za 30 euro dostawalo sie 5 euro upustu, za 50 - 10 euro znizki a za 100
        az 25 euro. Do oferty jeszcze wchodzily wybrane rzeczy ale maly asortyment (na
        dziale dziewczecym przynajmniej). Tylko portki, spodniczki jansowe nie byly
        objete promocja.
        No i nie wiem czy jeszcze aktualne...

A dzisiaj w Miss Etam byla obnizka na kazdy laszek jansowy: spodnie, kiecka,
        zakiet. 10 euro od sztuki! :-)
        • tijgertje Re: Przeceny... 12.03.06, 00:31
          Beba, nie zartuj! To ja jutro z targow hobbystycznych w Antwerpii prosto do Miss
          Etam musze zajechac:-) Ostatnie potrki przetarlam tak, ze sie nawet "po domu"
          nie nadaja. W przedostatnich guzik odpadl razem z materialem i mam dziure:-(
          No i sobie musze w spodniczce paradowac. A sprobujcie wejsc w takim stroju z
          dziecieciem na trampoline... :-)))
          • beba3 Re: Przeceny... 12.03.06, 00:40
            10 euroskow to calkiem ladnie. Ja przyszlam po jedna bluzke a wyszlam z dwoma
            parami spodni (tez bardzo sie przydadza!) i juz nie licze ile bluczek
            nakupilam! :-D
            Macie trampoline? Tez chcialam takie cudo zakupic ale maz mnie nastraszyl a
            moze dziewczyny na Forum? Ktos czytal czy widzial w TV jakas statystyke i
            bardzo duzo powaznych wypadkow sie jednak zdazalo.
            Moze z Toba i od malego jak sie Kasperek wycwiczy to bedzie dobrze.
            I tak sie milo ucieszylam bo spodnie sobie kupilam na 46 ale juz gory na 44.
            Fajnie.... :-)
            • tijgertje Re: Przeceny... 12.03.06, 01:11
              Trampoliny nie mamy, jezdze z mlodym do palacu zabaw i tam sa trampoliny, sztuk 8, poduszki powietrzne, Tytanik do wspinania i inne cuda wianki. W spodniczce nie baldzo... Jej, teraz to juz naprawde ide spac...
              • nesla Re: Przeceny... 12.03.06, 09:53
                uwielbiam skakac na trampolinie! ;-D
                • tijgertje Re: Przeceny... 14.03.06, 20:59
                  Nesla, ty wiesz, w ktorym kierunku trzeba jechac, nie?...
        • tijgertje Re: Przeceny... 14.03.06, 20:59
          Beba:-)))) Bylam dzisiaj w Miss Etam, kupilam porcieta z promocji, o ktorej piszesz, zaplacilam 29 euro:-) Cos zbyt piekne mi sie to wydawalo, spodnie za dyche... 10 euro rzeczywiscie bylo, ale znizki od ceny podstawowej:-) Kiedys sobie za cos niezle przeplacilam, bo wlasnie nie doczytalam dokladnie informacji o znizce, ale ze spodni jestem bardzo zadowolona:-)))
          • moni-bel Re: Przeceny... 14.03.06, 22:10
            A ja dzisiaj w H&M kupilam sobie bardzo ladne spodnie z lnu na lato,nie drogo-
            24euro i pare innych fajnych ciuszkow.Uwielbiam ten sklep, za kazdym razem
            znajde cos dla siebie.
            Monika
            • tere_tere Re: Przeceny... 15.03.06, 09:26
              moje dzieci to chodziac reklama H&M! a i ja dosc czesto cos dla siebie znajde.
              tyle, ze wyprzedaze to maja kiepskie. ale coz, i bez wyprzedazy ceny baaaaaardzo
              atrakcyjne.
              • lenkaaa H&M 15.03.06, 09:38
                Jesli wejdziecie na strone www.hm.com i klikniecie na "H&M Newsletter" i
                podacie swojego e-maila, kod pocztowy i miejscowosc, to wysla wam bon na 25%
                znizki na jeden wybrany ciuch.
                Pisze, bo moze was to zainteresuje : )

----------\\--//-----------
                --------(@ @)---------
                --o00o--(_)--o00o--
                • tijgertje Re: H&M 15.03.06, 09:58
                  Ja do H&M prwaie wcale nie chodze. Jakis taki mamy u nas jest. Zmiescic sie ciezko gdziekolwiek, dla mlodego czasem cos kupie, ale na chlopakow ubrania takie jakies szaro-bure. Na lato mialtroche wiecej od nich. Na stoisko damskie to nawet nie wchodze, bo rozmiary tylko do 42-44, jeszcze jakies takie male, wiec nic dla mnie. Ich ciuchy sa dla dziewczyn o szczuplych nogach i zgrabnych tylkach:-) Dla siebie udaje mi sie cos znalezc w Miss Etam, C&A, Hemie i Promiss.
                  • moni-bel Re: H&M 15.03.06, 12:23
                    tijgertje napisała:

> . Na stoisko damskie to naw
                    > et nie wchodze, bo rozmiary tylko do 42-44, jeszcze jakies takie male, wiec
                    nic
                    > dla mnie. Ich ciuchy sa dla dziewczyn o szczuplych nogach i zgrabnych
                    tylkach:
                    > -) Dla siebie udaje mi sie cos znalezc w Miss Etam, C&A, Hemie i Promiss.

Naprawde Tijgertje tak jest kiepsko w H&M w Holandi?
                    Ja doskonalym cialem tez nie grzesze ale spodnie ktore wczoraj kupilam to
                    rozmiar 46.Sprawdzalam ze wiekszosc ubran dochodzi do 46(i mowie tu o zwyklej
                    kolekcji, nie dla "puszystych").A moze to tylko w Belgii tak jest?
                    Ja dla chlopakow robie najczesciej zakupy w H&m, Zara, We, czasem w C&a ,Bo jak
                    mam wydac w butiku za same spodnie,ktore po kilku miesiacach bede za male,
                    okolo 60euro to robi mi sie slabo
                    Monika
                    • nesla Re: H&M 15.03.06, 12:46
                      Przeciez w H&M jest tez dzial z duzymi rozmiarami, moze to zalezy od filii,
                      moze nie wszedzie. Ja prawde mowiac tez nie przepadam za H&M ale uda mi sie
                      czasem cos kupic, wole i tak Promiss, uwazam ze sa lepsze jakosciowo, ale cena
                      tez wyzsza. W H&M namietnie kupuje ubranka dla corki i zwykle z przeceny, u nas
                      w H&M zawsze cos jest na przecenie, bez wzgledu na sezon.

-
                      pozdrawiam
                      nesla
                      • beba3 Re: H&M 15.03.06, 17:13
                        Kiedys tez trafilam fajne portki z lnu w H&M i mieszcze sie do tej pory. Nie
                        pamietam do jakiego rozmiaru sa tam ciuchy ale jesli nawet do 46 to kroj jest
                        nie odpowiedni. Ja sie nawet wpasuje w spodnie czy bluzke ale wygladam
                        fatalnie, opieta jak foka. W Miss Etam nawet jak ocs ma byc przylegle to sie
                        jakos inaczej uklada. W dziale dla grubasow maja troche bardziej logiczne kroje.
                        Tygrys!
                        Jakos niejasno napislalam. Teraz jak czytam to i wychodzi na to ze cena tylko
                        10 za sztuke a mialam napisac ze minus 10 euro od sztuki. Duza roznica i
                        niedopowiedzenie z mojej strony! Przepraszam! Ciesze sie jednak, ze nie
                        wybralas sie na marne. Ceny spodni byly do prawie 60 do 40 (bez 10 centow).
                        Minus 10 eurosow to calkiem fajnie bo na _wszystkie modele_ a nie te ktore
                        akurat kiepsko sie an moim tylku ukladaja. ;-)
                    • tijgertje Re: H&M 15.03.06, 20:25
                      W Bredzie jest bardzo duzy H&M, maja tam tez duze rozmiary, ale u nas jest jakas taka mala filia i zagracona strasznie. Do Bredy prawie wcale nie jezdze, jakos tam sterasznie dlugo schodzi mi wjechanie do centrum. Za to do Ikei przy wjezdzie do miasta chetnie - 15 minut:-)
                      • anitax Re: H&M 15.03.06, 20:34
                        W H&M kupuje ubranka dla Lisy, sama raz sie skusilam na spodnie ciazowe, ale
                        bardzo szybko pozalowalam zakupu. Ja w ogole nie lubie sieci, wole male butiki,
                        z sieci to tylko czasem jakies sportowe ciuchy w Esprit ...
                • lenkaaa H&M 05.04.06, 11:09
                  Znowu dostalam mejla od H&M z bonem na 20% znizki na kurtke dziecieca rozm. 86-
                  170. Bon jest wazny do 19 kwietnia.
                  Ja nie skorzystam, bo kurtki mam po rodzinie, zreszta Emilia nie ma jeszcze 86
                  cm, a ja nie lubie kupowac na zapas.
                  Jak ktos jest zainteresowany, to piszcie na priva - moge przeslac ten bon.

----------\\--//-----------
                  --------(@ @)---------
                  --o00o--(_)--o00o--
                  • agnesandtomek H&M - też mam bon do oddania 05.04.06, 12:15
                    Podobnie jak Lenkaaa dostałam bon, z którego nie skorzystam. Prześlę na priva
                    jeśli komus może się przydać.
                    • a.polonia Re: ja tez ;) 11.04.06, 15:54
                      mam bon do oddania, prosze o info na priva, tylko do jutra, bo jutro wyjezdzamy
    • agagaby Re: Przeceny... H&M 25% na wszystko 07.04.06, 14:44

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka