02.01.07, 10:25
Chialabym sie uprzejmie dowiedziec, czy ktoras z Was stosowala metody zawarte
w ksiazce 'Rust, regelmaat en inbakeren' Rii Blom? Victor ma problemy z
zasypianiem, zwlaszcza w ciagu dnia, w zwiazku z czym ciagle byl zmeczony i
rozdrazniony, wiec nasze CB zaproponowalo nam zastosowanie technik opisanych
w tej ksiazce. Inbakeren stosujemy prawie od dnia urodzin, ale dopiero od
trzech dni konsekwentnie rust en regelmaat. Zastanawia mnie, czy ktoras z Was
ma z tym doswiadczenie?
Obserwuj wątek
    • nesla Re: Ria Blom 02.01.07, 21:22
      WIesz co anja, ja nie znam tej autorki a ni jej metody, ale taki system dla
      niemowlakow: jedzenie, zabawa, spanie - jest powszechnie znany. Ja korzystalam z
      ksiazki "Jezyk niemowlat" i moge polecic.
      • maxijo Re: Ria Blom 02.01.07, 23:05
        rust en regelmaat to zadna wydumana zasada, chyba kazda z nas usilowala
        wprowadzac jakas regularnosc; u nas wieczorny rytual (kapanie, karmienie przy
        spokojnej muzyce zawsze w tym samym miejscu) chyba udal sie, bo maly na noc
        zasypial zazwyczaj bez problemow. W ciagu dnia "latwe plany" okazaly sie
        trudne, albo syn spal za krotko albo za dlugo, albo zle sie czul, albo nie mogl
        wyciszyc. Do tej pory mam problem z opanowaniem jego schematow:))
        Inbakeren polecilo mi rowniez CB, potem odkladanie zawiniatka do lozka i
        czekanie az sie samo uspokoi i zasnie. Po tygodniu maly mial cieszyc sie na
        sama mysl o zawijaniu, zasypiac sam, itp, jednym slowem same ochy i achy. A
        prawda byla taka ze coraz gorzej znosil zawijanie, byl przerazony, bo skojarzyl
        zawijanie z pozostawianiem go w lozeczku, po kilku tygodniach potrafil
        wyswobodzic sie. Inbakeren pomoglo, gdy zapadal juz w sen, nie wymachiwal wtedy
        raczkami i w zwiazku z tym spal dluzej i mocnej.
        Nie znam ksiazki R. Blom, sama po jakims czasie zorientujesz sie czy twoj maly
        polubil jej metode czy nie:), trudno cos radzic bo kazde dziecko ma wlasny
        charakter i reaguje inaczej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka