kingadpl 14.03.07, 08:46 moze niespecjalnie na temat, ale mam pytanie. Czy ktoras z was nostryfikowala swoj dyplom uczelni polskiej w Holandii? Jaka jest procedura? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mad_die Re: nostryfikacja 14.03.07, 21:57 Udajesz się do CWI i tam dowiadujesz się wszystkiego - przeważnie CWI się tym zajmuje, tzn wysyła Twoje papiery do odpowiedniego urzędu lub mówi Ci, gdzie masz ja wysłać. Odpowiedz Link
nesla Re: nostryfikacja 14.03.07, 22:12 Nie kazdy dyplom wymaga nostryfikacji, nie wiem jaki ty masz zawod, ale moje wyksztalcenie wyzsze ekonomiczne wystarczylo porownac do tutejszego poziomu edukacyjnego, tzw "diplomawaardering" www.idw.nl/ Odpowiedz Link
kingadpl Re: nostryfikacja 15.03.07, 08:52 mam tez wyzsze ekonomiczne wyksztalcenie. Jednak dzieki za odpowiedzi, zapytam tez w CWI! Odpowiedz Link
anitax Re: nostryfikacja 15.03.07, 22:50 Tak z ciekawosci zapytam, dlaczego chcesz nostryfikowac? Bo do pracy to chyba nie potrzebne. Mnie nigdy nikt nie pytal o nostryfikacje. Odpowiedz Link
anitax Re: nostryfikacja 15.03.07, 22:58 Znalazlam na www.nuffic.nl As of the first of January 2004 all diploma evaluations for individuals will be processed through the so-called IDW structure. Please check the IDW website: www.idw.nl. Or contact the Information Centre for Credential Evaluation (IcDW): P.O. Box 7338 2701 AH Zoetermeer tel: (079) 321 79 30 fax: (079) 320 01 74 e-mail: info@idw.nl The centre can be reached on weekdays from 09.00 till 12.30. Odpowiedz Link
kingadpl Re: nostryfikacja 16.03.07, 12:57 chodzi rzeczywiscie o prace. Roznie reaguja pracodawcy na zagraniczny dyplom... Odpowiedz Link
saraanna Re: nostryfikacja 16.03.07, 13:39 Ja tez mam wyzsze ekonomiczne,ale faktycznie nikt nigdy nie pytal o dyplom.Dodam,ze wykonuje prace zgodna z wyksztalceniem.Pamietam pierwszy raz gdy na rozmowie pokazalam moj dyplom ,a pracodawca skwitowal -ale ladne zdjecie (fakt na zdjeciu jestem jeszcze mloda i ladna)i od tego czasu ,jak nikt nie poprosil to sie z dyplomem nie wyrywalam.Mysle,ze w Holandii bardziej liczy sie doswiadczenie i ewentualnie holenderskie szkoly lub kursy niz polski dyplom. Odpowiedz Link