Dodaj do ulubionych

nostryfikacja

14.03.07, 08:46
moze niespecjalnie na temat, ale mam pytanie. Czy ktoras z was nostryfikowala
swoj dyplom uczelni polskiej w Holandii? Jaka jest procedura?
Obserwuj wątek
    • mad_die Re: nostryfikacja 14.03.07, 21:57
      Udajesz się do CWI i tam dowiadujesz się wszystkiego - przeważnie CWI się tym zajmuje, tzn wysyła Twoje papiery do odpowiedniego urzędu lub mówi Ci, gdzie masz ja wysłać.
      • nesla Re: nostryfikacja 14.03.07, 22:12
        Nie kazdy dyplom wymaga nostryfikacji, nie wiem jaki ty masz zawod, ale moje
        wyksztalcenie wyzsze ekonomiczne wystarczylo porownac do tutejszego poziomu
        edukacyjnego, tzw "diplomawaardering"

www.idw.nl/
        • kingadpl Re: nostryfikacja 15.03.07, 08:52
          mam tez wyzsze ekonomiczne wyksztalcenie. Jednak dzieki za odpowiedzi, zapytam
          tez w CWI!
          • anitax Re: nostryfikacja 15.03.07, 22:50
            Tak z ciekawosci zapytam, dlaczego chcesz nostryfikowac? Bo do pracy to chyba
            nie potrzebne. Mnie nigdy nikt nie pytal o nostryfikacje.

• anitax Re: nostryfikacja 15.03.07, 22:58
              Znalazlam na www.nuffic.nl

As of the first of January 2004 all diploma evaluations for individuals will be
              processed through the so-called IDW structure. Please check the IDW website:
              www.idw.nl.

Or contact the Information Centre for Credential Evaluation (IcDW):
              P.O. Box 7338
              2701 AH Zoetermeer
              tel: (079) 321 79 30
              fax: (079) 320 01 74
              e-mail: info@idw.nl

The centre can be reached on weekdays from 09.00 till 12.30.
            • kingadpl Re: nostryfikacja 16.03.07, 12:57
              chodzi rzeczywiscie o prace. Roznie reaguja pracodawcy na zagraniczny dyplom...
              • saraanna Re: nostryfikacja 16.03.07, 13:39
                Ja tez mam wyzsze ekonomiczne,ale faktycznie nikt nigdy nie pytal o
                dyplom.Dodam,ze wykonuje prace zgodna z wyksztalceniem.Pamietam pierwszy raz
                gdy na rozmowie pokazalam moj dyplom ,a pracodawca skwitowal -ale ladne zdjecie
                (fakt na zdjeciu jestem jeszcze mloda i ladna)i od tego czasu ,jak nikt nie
                poprosil to sie z dyplomem nie wyrywalam.Mysle,ze w Holandii bardziej liczy sie
                doswiadczenie i ewentualnie holenderskie szkoly lub kursy niz polski dyplom.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka