kingadpl 22.03.07, 15:58 dlaczego moje posty sa usuwane? Przeciez nie lamie regulaminu. Przykro, bede biernym uczestnikiem forum, bo wiem ze moge sie sporo dowiedziec na nim. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beba3 Re: usuwane posty? 22.03.07, 17:05 A sa? Nie widze aby cos zniknelo... W ktorym watku? Napisz to przywroce. Moze to 'z gory' ale skoro nie lamiesz regolaminu... to nie powinno nic znikac. Nesla, wiesz cos o tym? Odpowiedz Link
kingadpl Re: usuwane posty? 22.03.07, 17:58 mniejsza z tym, po prostu nie moge znalezc niektorych komentarzy. Ale skoro nie beda usuwane, bede bardziej aktywna na forum :) Jeszcze mi brakuje jednak dzieci, zeby miec rzeczywiscie pelne pole do popisu :) Odpowiedz Link
nesla Re: usuwane posty? 22.03.07, 21:24 Nic nie wiem, kingapl ktory konkretnie post ci zniknal w ktorym watku? Ostatnio usunelam chyba post ze dwa tygodnie temu na zyczenie jego autorki bo podala z rozpedu swoj nr telefonu. Odpowiedz Link
kingadpl Re: usuwane posty? 23.03.07, 10:57 w porzadku.. Nie moglam znalezc moich odpowiedzi w watkach. Nie ma sprawy :)) Odpowiedz Link
nesla Re: usuwane posty? 23.03.07, 14:04 Kinga, jak juz twierdzisz ze ktores posty zniknely to powiedz ktore, albo przyznaj ze nic nie zniknelo (?) I ten watek tez nadaje sie wg mnie do usuniecia, nie dlatego ze zawiera nieregulaminowa tresc, ale dlatego ze niczego nie wnosi, tylko zasmieca. Bez urazy. Odpowiedz Link
go.ga Re: usuwane posty? 23.03.07, 14:20 kingadpl napisała: > w porzadku.. Nie moglam znalezc moich odpowiedzi w watkach. Nie ma sprawy :)) Kingadpl, moze umiescilas to na innym forum holenderskim? Jest ich kolo dziesieciu, mozna sie faktycznie pogubic ;-) Mozesz sprobowac poszukac swoich wypowiedzi wyszukiwarka, wpisz swoj nick w rubryke "autor": szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html Odpowiedz Link
mysza_33 Kingadpl, rozumiem Cię 27.03.07, 08:53 i mam nadzieję, że tego wątku jednak Nesla nie usuniesz? Raz już też mnie tak potraktowałaś i naprawdę nie jest to miłe... Kingadpl, równie nieprzyjemnie poczułam się na forum, gdy usunięto mój post :( Od razu odechciało mi się aktywności i przeszłam bardziej do czytania. Z jednej strony rozumiem, że założeniem tego forum jest to, by było informacyjne i dyskusyjne, a niekoniecznie sprzyjało przyjaźniom on line. Z drugiej strony, niestety ta zasada nie zwracania się bezpośredniego, choć zgodna z netykietą, bardzo je usztywnia. Takie jest moje odczucie... Do którego mam nadzieję, mam teraz prawo? Mysza Odpowiedz Link
tijgertje Re: Kingadpl, rozumiem Cię 27.03.07, 13:01 ???? O co chodzi???? Z jednej strony rozumiem, że założeniem tego forum jest to, by było informacyjn > e > i dyskusyjne, a niekoniecznie sprzyjało przyjaźniom on line. Z drugiej strony, > niestety ta zasada nie zwracania się bezpośredniego, choć zgodna z netykietą, > bardzo je usztywnia. Myslalam, ze bywam w miare na bierzaco w tym, co sie na forum pisze, ale pojecia nie mam co masz na mysli???? Odpowiedz Link
nesla Re: Kingadpl, rozumiem Cię 27.03.07, 13:14 Mysza, cos chyba nie do konca zrozumialas, bo ja zadnego postu Kingi NIE usunelam wiec nie rozumiem porownania. A jesli nie spodobalo ci sie ze usunelam kiedys jakis twoj watek (piszac ci o tym dlaczego to zrobilam) to trzeba bylo mi od razu o tym napisac, albo do Beby. Dla mnie watek typu "Zosia jak sie czujesz" nie nadaje sie na forum publiczne i tymi kryteriami sie kieruje, ewentualnie usuwam ewidentne spamy, na palcach jednej reki mozna policzyc watki usuniete na tym forum. Nie stwarzajmy sobie problemow, dziewczyny. Odpowiedz Link
mysza_33 Re: odnośnie zasad forum 27.03.07, 20:37 Nie stwarzam problemu, przedstawiłam moje zdanie na ten temat. Znam inne fora, gdzie panują bardziej luźne zasady. To forum ma takie, jakie wymieniłaś i do nich się dostosowałam. Ot, co. Do nikogo pretensji nie mam. Mysza Odpowiedz Link
beba3 Re: odnośnie zasad forum 29.03.07, 13:00 Zasady tego Forum nie sa ustalone przez nesle czy mnie. Same jakos tak 'wyszly w praniu'. Ciezko znalezc cos intresujacego jesli co ktorys watek bedzie brzmial: "Ktostam odbierz poczte". Jest watek w ktory mozna sie wpisywac. Zreszta poczte nalezy sprawdzac. Skoro ma sie nicka i adres zawsze istnieje mozliwosc ze ktos do Ciebie napisze. I tak dalej... Mozesz sie spytac jak ktos sie czuje. Czemu nie? Tylko niech to ma 'rece i nogi'. Ten ktosik odpowie Ci ze ok i co dalej? Taki watek malo ciekawy dla innych i marnuje czas otwierajacych go... Napisz na priva lub postaraj sie tak wplesc swoje pytanie w watek aby inni nie uwazali tego za spam. Na tym forum skladamy sobie zyczenia z okazji urdzin naszych i naszych milusinskich. Jest to mile ale nie kazdego interesuje kto kiedy ma urodziny. Sa Fora gdzie watki tego typu od razu zostalyby usuniete. Forum tworza uczestnicy a nie admin. Oczywiscie ma wplyw i zawsze mozna sobie z nim podyskutowac. A pisac prosze bardzo i to duzo! Czytanie to nie wszystko. Piszacy chca wiedzic kto czyta i co sobie mysli na dany temat. Pozdrawiam i prosze sobie nie brac za bardzo do serca to ze usunieto jedn watek. Mnie wywalono z Forum na zbity pysk i zyje. Oddycham i funkcjonuje. Nawet jestem szczesliwa! ;-P Pisac! ;-) Odpowiedz Link
nexus_of_a_crisis Re: odnośnie zasad forum 29.03.07, 14:58 beba3 napisała: > Mozesz sie spytac jak ktos sie czuje. Czemu nie? Tylko niech to ma 'rece i > nogi'. [...] postaraj sie tak wplesc swoje pytanie w watek aby inni nie > uwazali tego za spam. nie wiem w sumie o co chodzi z tym usuwaniem postow, ale to co wlasnie napisalas jest dla mnie bez sensu. 1) skad mam wiedziec co inni odbieraja za spam, a co nie? 2) jak chce sie dowiedziec ktora godzina, to pytam - po angielsku, bo po holendersku nie umiem - nawet jak ktos nie potrafi odpowiedziec w jezyku Shakespeara to pokazuje zegarek. na tym polega komunikacja. nie zastanawiam sie, jak mam wplesc pytanie o godzine w ogolna wypowiedz na temat tulipanow albo pogody. 3) to jest miecz obosieczny: teraz kazdy sie zacznie zastanawiac, skoro mozna cos "wplesc", to jak to zrobic, zeby moderator (-ka, bo tu ponoc jeden facet tylko :-) sie nie kapnela... > Forum tworza uczestnicy a nie admin. wlasnie mowiac, ze wypowiedz ma miec rece i nogi albo ze nalezy ja wplesc w cos innego narzucasz temu forum taki, a nie inny ksztalt. > Oczywiscie ma wplyw i zawsze mozna sobie z nim podyskutowac. i jam to nie chwalac sie wlasnie uczynil :-) nex Odpowiedz Link
nesla Re: odnośnie zasad forum 29.03.07, 15:07 To wlasniemialam na mysli piszac o stwarzaniu problemow.. w sumie czemu nie? na zasadzie: "nie masz problemu to sobie go wymysl" . Widze ze kolega tez lubi sobie pogadac o dupie maryni. Ja ide poszukac tych dwoch skasowanych watkow Myszy i je wyciagne do gory i od tej pory nie kasuje juz absolutnie NIC , chyba ze ktos sam poprosi :) Odpowiedz Link
nexus_of_a_crisis Re: odnośnie zasad forum 30.03.07, 11:31 zaraz, bo nie rozumiem kto stwarza problemy? ja teraz? czytam wątek "odnośnie zasad forum" bo jestem tu nowy i chętnie się dowiem co tu wolno a czego nie wolno. widzę, że jest w tym wątku napisane, że można z adminem dyskutować, więc wypowiadam swoje zdanie. i czekam na argumenty w dyskusji, a w odpowiedzi dostaję: "Widze ze kolega tez lubi sobie pogadac o dupie maryni"... swoją drogą to niezły jestem troll, skoro tylko 3 dni potrzebowałem, żeby kogoś zdenerwować ;-) nex Odpowiedz Link
tere_tere Re: odnośnie zasad forum 31.03.07, 10:27 > swoją drogą to niezły jestem troll, skoro tylko 3 dni potrzebowałem, żeby kogoś > zdenerwować ;-) i co, trollu, z tego jestes dumny? Odpowiedz Link
nexus_of_a_crisis Re: odnośnie zasad forum 02.04.07, 15:19 tere_tere napisała: > > swoją drogą to niezły jestem troll, skoro tylko 3 dni potrzebowałem, żeby > > kogoś zdenerwować ;-) > > i co, trollu, z tego jestes dumny? :-) a ty nie wiesz, że trolli nie należy karmić takimi postami? nex Odpowiedz Link
nesla Ktos jeszcze? 29.03.07, 15:10 Jesli jeszcze jest ktos komu nie spodobalo sie ze kiedys usunelam jakis jego watek to prosze walic smialo, nic w przyrodzie nie ginie, ludzie jedynie, pojde i wskrzesze :D Odpowiedz Link
tere_tere Re: Ktos jeszcze? 31.03.07, 08:12 Ja tu czegos nie rozumiem: Forum powstalo iles tam lat temu. Jest otwarte, kazdy kto chce - wchodzi, czyta i pisze. Przez lata zostaly ustalone pewne zasady - i to bynajmniej nie przez admina, tylko "w praniu" wyszlo co latwiej i wygodniej. To dziala, jest milo i fajnie. Nagle pojawiaja sie nowe osoby i im sie to nie podoba... Sorry, ale z grzecznosci to chyba wypadaloby sie dopasowac, a nie krytykowac i sie obrazac. Nesla, Beba - blagam - nie dajcie sobie "wejsc na glowe" i niech tu bedzie tak jak zawsze bylo... Odpowiedz Link
saraanna Re: Ktos jeszcze? 31.03.07, 10:18 Zgadzam sie z tere-tere.Do rozmow prywatnych sa gadu-gadu albo maile ,po to zeby nie zasmiecac forum niepotrzebnymi postami,inaczej forum bedzie nieczytelne.Obecna forma jest jasna i czytelna i nie ma powodu zeby to zmieniac. Nesla i Beba nic nie zmieniajcie ,a jezeli sie komus nie podoba forma w jakiej to forum istnieje przez pare lat,zawsze moze zalozyc swoje . Odpowiedz Link
lenkaaa Re: Ktos jeszcze? 31.03.07, 10:28 Popieram, tym bardziej, ze mamy "wątek korespondencyjny" podwieszony u góry forum i tam można sobie pisać korespondencję własną do woli :o) Odpowiedz Link
go.ga Re: Ktos jeszcze? 31.03.07, 11:17 tere_tere napisała: > Ja tu czegos nie rozumiem: > Forum powstalo iles tam lat temu. Jest otwarte, kazdy kto chce - wchodzi, czyta > i pisze. Przez lata zostaly ustalone pewne zasady - i to bynajmniej nie przez > admina, tylko "w praniu" wyszlo co latwiej i wygodniej. To dziala, jest milo i > fajnie. Nagle pojawiaja sie nowe osoby i im sie to nie podoba... Sorry, ale z > grzecznosci to chyba wypadaloby sie dopasowac, a nie krytykowac i sie obrazac. > > Nesla, Beba - blagam - nie dajcie sobie "wejsc na glowe" i niech tu bedzie tak > jak zawsze bylo... Jesli moge moje 3 grosze... Zasady mi odpowiadaja, bo tez chcialabym czytac co chwile postow w stylu "Kaska, masz @" czy "Aga, co u Ciebie". Ale nowe osoby, tych niepisanych zasad nie znaja. "Watek korespondencyjny", mimo iz jest przyczepiony na gorze, mozna przeoczyc. Mozna takiej osobie odpisac, jakie sa zasady ale nie kasowac watka od razu, dac tej osobie szanse chociaz na przeczytanie odpowiedzi. Naprawde nie stanie sie zadan tragedia, gdy taki watek kilka dni sobie "powisi". Jestem w stanie sobie wyobrazic, ze gdy nowa osoba zaklada watek, ktory od razu znika i nie zdazyla przeczytac wytlumaczenia, dlaczego zniknal, moze sie czuc lekko zdezorientowana. Odpowiedz Link
tere_tere Re: Ktos jeszcze? 31.03.07, 11:34 goga, ale ja rozumiem z wypowiedzi nesli, ze ona wlasnie wyjasnila, ze usuwa i dlaczego! Odpowiedz Link
go.ga Re: Ktos jeszcze? 31.03.07, 11:41 tere_tere napisała: > goga, ale ja rozumiem z wypowiedzi nesli, ze ona wlasnie wyjasnila, ze usuwa i > dlaczego! Wyjasnila, ale jej wyjasnienia zainteresowana osoba nie zdazyla przeczytac: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24320&w=50383766&a=59955874 Dobrze, ze juz sie wszystko wyjasnilo, bo nie warto, zeby takie drobiazgi urastaly do rangi problemu. Odpowiedz Link
tijgertje Re: Ktos jeszcze? 31.03.07, 11:41 Ja rowniez jestem zadowolona z zasad panujacych na forum. Jakos same z siebie w praniu wyszly i jest OK. Wattek korespondencyjny jest na gorze, ale jak znam zycie, to nawet wielki regulamin na gorze nic by nie dal, bo ZAWSZE pojawi sie ktos nowy, co od razu watki mnozy i nie czyta tego, co na gorze, poza tytulem. JEdyne, co mi przychodzi do glowy, to przy kasowaniu watku nie tylko napisac na maila, dlaczego, ale zamiescic w nim kopie calego watku, wtedy nikt, kto jakis czas na forum nie byl nie bedzie miec pretensji, ze czegos nie zdazyl doczytac. No, al dla swietego spokoj, zeby nikt sie nie mogl przyczepic, mozna na gorze dolozyc przy wszystkich kalendarzach dolozyc dodatkowo informacje o tym, ze prywatne wiadomosci sie przez watek korespondencyjny zalatwia. Odpowiedz Link
nesla Re: Ktos jeszcze? 31.03.07, 11:49 tijgertje napisała: > JEdyne, co mi przychodzi do glowy, to przy kasowaniu watku nie tylko napisac na > > maila, dlaczego, ale zamiescic w nim kopie calego watku, wtedy nikt, kto jakis > czas na forum nie byl nie bedzie miec pretensji, ze czegos nie zdazyl doczytac. Dokladnie tak robilam! ale nie kazdy czyta maile (najwidoczniej) albo nie wszystkie maile dochodza, czesto nie dochodza dostepy na bloga i rozne rzeczy sie dzieja, wiec zawsze BEDA problemy z powodu usunietych watkow na ile znam zycie, wiec wniosek jeden: nie usuwac. Koniec, bo juz nic lepszego nie wymysle. Odpowiedz Link
nesla Re: Ktos jeszcze? 31.03.07, 11:37 Jesli usuwany jest jakis watek to jego autor jest o tym informowany mailem, jesli nie sprawdza maili to moze faktycznie czuc sie zdezorientowany, im dluzej watek WISI tym wiecej odpowiedzi moze sie pod nim pojawic a ja swietym duchem nie jestem i nie wiem kiedy i ktore odpowiedzi zostaly przeczytane, a ktore nie. Dlatego zdecydowalam, ze nie usuwam juz zadnych watkow ani postow, chyba ze ktos sie zagapi i napisze cos co sam potem chce usunac (np nr telefonu). W sumie az tak duzo tych prywatnych watkow sie nie pojawilo i az tak nie smieca, mam nadzieje ze tak zostanie, niech kazdy sam decyduje o czym pisze na forum a o czym na kanale prywatnym. Odpowiedz Link
beba3 Re: Ktos jeszcze? 31.03.07, 12:21 Hej Nex! Witam serdecznie na forum! Czy ja dobrze przeczytalam ze Ty facet jestes? ;-P Podyskutowac ze mna czy Nesla mozesz zawsze. Z innym uczestnikami Forum rowniez. Po to wlasnie Forum jest... I o zasadach funkcjonowania i ogolnie o Holandii, zyciu w niej, dzieciakach itp Sa tu osoby bezdzietne, bywaja tez turysci chcacy odwiedzic Holandiie, osoby z Belgii. Nie ma to wiekszego znaczenia grunt aby zachowac pewne zasady. Ciezko mi sprecyzowac konkretnie. Chodzi i o netykiete, i o kulture osobista, o trzymanie sie _w_miare_ tematyki holenderskiej ale.... Jak wiesz lub moze nie wiesz, przenioslam sie 5 mc temu do Singapuru. Przed podjeciem decyzji sporo o swoich rozterkach pisalam na Forum a potem troche o zyciu w Sg. Generalnie to nie chce ludzi zameczac i zmuszac do odkrywania ze mna nowego panstwa, bo to Forum konkretnie, nie jest o tym ale pozwalam sobie pisac i o swoich uczuciach i problemach, bo czuje ze mam tu przyjaciol. To mnie usprawiedliwia. Jesli kogos interesuje dzialalnosc artystyczna Tygryska to rowniez chetnie czyta jej watki a nie odsyla ja na Fora tematyczne. Ona tam pisze i pokazuje swoje prace. Tu prosi o rade laikow i swoich dobrych znajomych, przyjaiol. I tak dalej. To nie jest Forum eksperckie ale chyba tez nie jest typowo pogaduszkowe. Cala mase zaptan o zdrowie i smaopoczucie znajdzisz na Forum. Pomysl na sformulowanie postu czy watku misi juz kazdy przemyslec. Nie polecam zadrecznia sie tym i nie spania po nocach. ;-P Jak ktos przeadzi to zawsze mozna mu zwrocic delikatnie uwage. I dziala to w dwie strony. :-P pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
nexus_of_a_crisis Re: Ktos jeszcze? 02.04.07, 15:14 [ciach - obszerne wyjaśnienia - podziękował] > Jak ktos przeadzi to zawsze mozna mu zwrocic delikatnie uwage. I dziala to w > dwie strony. :-P znaczy - już przesadziłem, czy to dopiero ostrzeżenie? ;-) nex ps. poczekaj, sprawdzę... tak, facet :-D Odpowiedz Link
beba3 Re: Ktos jeszcze? 03.04.07, 17:39 Nex! Ty jeszcze nie 'przeadziles' to sie nie obawiaj! Ostrzezenie? Nie, no co Ty? ;-) Ot, kilka zdan aby nie bylo, ze admin sie nie przejmuje i sobie olewa. ;-P PS Nie jest to tajemnica: skoro facet jestes to masz fory! ;-D Odpowiedz Link