Dodaj do ulubionych

opinia studentów

25.04.13, 08:18
międzynarodowa organizacja studencka AIESEC przeprowadziła badania opinii studentów dotyczące pracodawców.
awansowaliśmy w rankingu na 6 miejsce.
fajnie.

najważniejszymi czynnikami wyboru studentów były:
wynagrodzenie
dobra atmosfera pracy
poziom satysfakcji
szacunek dla życia prywatnego

A SKĄD ONI CZERPALI WIEDZĘ NA TEN TEMAT ABY MIEĆ MOŻLIWOŚĆ WYROBIENIA SOBIE OPINII????

i niestety z ogromną przykrością muszę stwierdzić, że i na moim "poletku" szefostwo zaczyna wymyślać cuda.... ups... sorki.... wykazują się kreatywnością. zaczynam zastanawiać się nad wystosowaniem pisemka do PIP. sad
Obserwuj wątek
    • exworker Re: opinia studentów 25.04.13, 09:47
      Tak, to prawda. Wystarczy wziąć jakąś grupę nie związaną z pracą w banku i wysnuwać wnioski, jaki to super pracodawca.

Proponuje takie badanie - atrakcyjność pracy w kopalni miedzi wg zawodowych baseballistów.

Co za bzdura. Niech podadzą publicznie co sądzą o pracy w pko jego pracownicy.
    • s.mok_wawelski Re: opinia studentów 25.04.13, 15:16
      fig-a75 napisała:

> A SKĄD ONI CZERPALI WIEDZĘ NA TEN TEMAT ABY MIEĆ MOŻLIWOŚĆ WYROBIENIA SOBIE OPI
      > NII????
      >
      Z praktyk, rozmow ze starszymi koleżankami i kolegami, wymiany uwag na spotkaniach rodzinnych, z forów internetowych. Z tych samych co my gdy szukamy pracy w innych miejscach smile.
      Wszedzie dobrze gdzie nas nie ma smile
    • troublemaker_recovery Re: opinia studentów 25.04.13, 20:44
      fig-a75 napisała:

> A SKĄD ONI CZERPALI WIEDZĘ NA TEN TEMAT ABY MIEĆ MOŻLIWOŚĆ WYROBIENIA SOBIE OPI
      > NII????

Wujka google trzeba pytać wink

"I tak przy ocenie poszczególnych pracodawców to image i popularność firmy, jej aktywność na rynku oraz branża odpowiadająca zainteresowaniom, zwłaszcza ekonomicznym, to główne czynniki, które były brane pod uwagę. Spodziewana wysoka płaca w danej firmie to kolejny kluczowy element decydujący o ocenie atrakcyjności potencjalnych pracodawców."

"Główne źródła wiedzy o pracodawcach to dla studentów przede wszystkim Internet oraz rekomendacje znajomych pracujących w danej firmie, a także informacje o firmie rozpowszechniane w środkach masowego przekazu."

"Branże związane z finansami są najchętniej wskazywane jako potencjalne miejsce pracy przez badanych studentów (pierwsze 3 wymienione)."

Do tego ładne wykresy wink - goo.gl/m84hs

Zauważcie jak dużą przewagę mają branże związane z finansami, to już ustawia wyniki. Duże, znane firmy w których spece od PR dobrze zrobili swoją robotę i studenciaki szczęśliwe wink Jak jest naprawdę przekonują się jak wyjdą po dniu pracy z kasy i staną pod białą tablicą wink Tak to chyba dzisiaj wygląda? wink
      • fig-a75 Re: opinia studentów 25.04.13, 23:04
        w sumie.... to ja też kiedyś miałam bardzo dobre zdanie o pko, jako pracodawcy. ale mi przeszło, jak sobie popracowałam.
        • exworker Re: opinia studentów 25.04.13, 23:11
          Nie ma się czego wstydzić, ja kiedyś byłem dumnym i oodanym pracownikiem. Otrzeźwienie przyszło później.
          • elka302 Re: opinia studentów 25.04.13, 23:20
            Ja dumna nie byłam ale cieszyłam się do jakiegoś czasu, że pracuję w PKO BP. Czar prysł gdy zaczęły się wyścigi szczurów. Coraz większe i prawie niewykonalne plany sprzedażowe zrobiły swoje. Teraz każdego dnia modlę się abym zdobyła chociaż kilka punktów, aby nie było dnia bez sprzedaży bo....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka