Dodaj do ulubionych

Smog w Laskowicach

15.12.16, 09:35
Zdarza mi się odprowadzić wnuki do szkoły w Laskowicach.Przejście przez park w oparach czadu wydobywającego się z komina przy Ośrodku Pomocy Społecznej graniczy z omdleniem.
Gmina pobiera od nas pieniądze za segregację śmieci , zdarza się że dopłaca do ekologicznych źródeł ciepła dba o nasze środowisko. Jednak z drugiej strony jest największym trucicielem.
Apeluję o wymianę kotłów węglowych.!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • lila63 Re: Smog w Laskowicach 15.12.16, 15:35
      Konkretnie chodzi tu o budynek w którym mieści się Urząd Pracy i MOPS - to jakaś masakra, jak dołożą do pieca to nie widać ulicy. Niestety, ale na "starówce" to standard - nie ma czym oddychać, a spacery nie wskazane . Najgorsze jest to że nikogo to nie interesuje , nie ma się gdzie udać z problemem np. moich sąsiadów którzy wieczorami palą plastikiem sad
    • manzeta1 Re: Smog w Laskowicach 15.12.16, 20:36
      Widziałem to i czułem, może jak by wiatr wiał w stronę siedziby UMiG to może by była jakaś reakcja.
    • brawo_ja Re: Smog w Laskowicach 26.01.17, 17:40
      Takich smogowych kopciuchów jest niestety więcej... z terenów wylotu na Oławę rzucają się w oczy najbardziej budynek typu klocek przy ul. Oławskiej 203, którego mieszkańcy ewidentnie palą śmieciami, gdyż z komina unosi się czarny gryzący dym. Podobnie jak właściciele sklepu przy ul. Oławskiej 242A "Skiba AGD I RTV MY CENTER", chyba palą opakowaniami foliowymi i plastikowymi z tego swojego AGD, bo też czarny dym kopci z komina... Nawet nie ma sensu tego zgłaszać odpowiednim instytucjom, bo zanim ktokolwiek przyjedzie to dymu nie będzie i niczego im nie udowodnisz. Ale może niech poczują trochę wstydu za to, że zatruwają nas wszystkich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka