pasior76 17.07.06, 21:12 dzikich, piwnicznych by im smakowało i było raczej tanie? Karma sucha, mokra/drogo((/ , mozna dawać ryż wymieszany z karmą? Prosze o dobre rady. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angieblue26 Re: Czym dokarmiać 7 kotów 18.07.06, 09:17 Karmie trzy koty, dwa razy w tygodniu (bo sa niestety dosc daleko ode mnie). Podaje im sucha karme (whiskas albo kitekat) w kilku miseczkach (500 g na tydzien) i stawiam dwie duze miski ze swieza woda. Od czasu do czasu daje im jedzenie w puszkach, zwykle raz na 3 wizyty. Pozdrawiam, Ola Odpowiedz Link
zolwik Re: Czym dokarmiać 7 kotów 18.07.06, 09:26 Mozna dawac ryz wymieszany z karma. Moja ciocia tak dokarmiala podworkowe koty. Spróbuj moze zjedza bułkę z mlekiem. Co masz to daj. Odpowiedz Link
buenos.aires Re: Czym dokarmiać 7 kotów 18.07.06, 09:39 jezeli gotujesz kurczaka i potem z wywaru robisz zupe, to kup kiedys kilka porcji rosolowych i dorzuc do zupy. obierz mieso z porcji rosolowych, pokroj na mniejsze kawalki, kup 2 tanie puszki np w auchan, tesco (okolo 1,30 za puszke moze nawet mniej), mozesz dodac np kasze manna, sucha karme, ugotowany ryz, nawet ziemniaki. wszystko wymieszaj i jest pasza jak marzenie :) nie kupuj drozszych puszek typu whiskas, bo rozpuscisz towarzystwo i potem nie beda chcialy nic innego jesc. czasem mozna trafic na promocje serduszek drobiowych (teraz szybko sie psuja wiec sa tansze), koty bardzo je lubia ;) Odpowiedz Link
pasior76 Re: Czym dokarmiać 7 kotów 18.07.06, 10:31 Bardzo Wam dziekuję za rady , na pewno skorzystam!!!I koty też!!))) Odpowiedz Link
senna_ropuszka Re: Czym dokarmiać 7 kotów 20.07.06, 22:12 W każdym mięsnym można kupić różne skrawki wędlin, salcesonów i takich tam za symboliczną sumę/kg. Dla dzikusów rarytas! Odpowiedz Link
umfana a skąd jesteś bo w Warszawie 18.07.06, 10:45 Urzędy Dzielnicy dają trochę karmy dla dzikich kotów. Ja kupuję kitiketusa mokrego i chrupki, wątróbkę wołową. W mięsny są też sprzedawane tanie karmy dla kotków (1kg/ 3 zł), ale tego nie chcą jeść! Żółtka jajek też są Ok, ale bez białka. Odpowiedz Link