hatiras 25.07.06, 17:16 Szukam osób hodujących te ssaki, bądź informacji gdzie można je nabyć. Z góry dziękuję za info. hatiras Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arie Re: Surykatki 26.07.06, 01:40 Nie jestem pewien, ale czy surykatki jako dzikie zwięrzeta egzotyczne, są dopuszczone do legalnego obrotu w Polsce? Ja osobiscie nie widziałem aby tez zwierzęta były w jakikolwiek sposób rozprowadzane/sprzedawane. Odpowiedz Link
hatiras Re: Surykatki 26.07.06, 15:49 Są dostępne, podobnie jak inne małe ssaki (szopy pracze, skunksy, koati, rudawki itd). Dlatego szukam hodowców, ewentualnie handlarzy mających je w swojej ofercie. hatiras Odpowiedz Link
default Re: Surykatki 31.07.06, 15:44 To że są gdzieś tam u jakichś handlarzy - jak sama napisałaś - dostępne, to nie znaczy, że ich hodowla domowa jest legalna. To są dzikie, egzotyczne zwierzęta i nikt normalny ich w domu nie trzyma. Nigdy nie słyszałaś o zbrodniczym procederze przemycania egzotycznych zwierząt? Naprawdę byłabyś zainteresowana nabyciem stworzenia z takiego źródła? Jeśli tak, to sama jesteś przestępcą. Odpowiedz Link
madzialenka82 Re: Surykatki 10.08.06, 09:20 co też ludzie nie wymyślą by miec egzotyczne zwierze:/ Skunksy już są, szopy też. Odpowiedz Link