Dodaj do ulubionych

Do moderatora

27.03.13, 17:52
Tylko na usuwanie niewygodnych wątków Cie stać?
Teraz pewnie zaczniesz blokować niewygodnych dla Ciebie użytkowników forum.
Moja przepowiednia zaczyna się sprawdzać.
Jeśli wykasujesz ten watek, napiszę do administratora z żądaniem odebrania Ci uprawnień. moderatora.
Obserwuj wątek
    • jusytka Re: Do moderatora 27.03.13, 18:22
      Też się nad tym zastanawiałam. Poza tym, czy jest może wśród nas jakiś prawnik? Wydaje mi się, że wypisywanie kłamliwych oszczerstw pod czyimś adresem, wyzwiska sypane jak z rękawa, ciągła zmiana tożsamości, czyli podszywanie się pod inną osobę to proceder niezgodny z prawem i chyba są na to jakieś paragrafy?
      • siejest Re: Do moderatora 27.03.13, 18:52
        Austria turystycznie, o to chodzi nie o Wasze waśnie
        • jusytka Re: Do moderatora 27.03.13, 19:59
          Siejest czy ty naprawdę nie rozumiesz problemu, czy nie chcesz zrozumieć? Dopiero zaproponowałeś zawieszenie broni, po czym znowu - DZISIAJ! doszło do kolejnego ataku na moją osobę, co skasowałeś! To nie nasze waśnie są tu problemem, ale nagminne łamanie zasad na tym forum (i na innych) przez jedną osobę i jej kolejne wcielenia, co akceptujesz i nie wyjaśniasz dlaczego! Doszło do sytuacji, jakiej nie znam z żadnego innego forum - aż strach tu cokolwiek napisać!
        • aseretka Re: Do moderatora 27.03.13, 20:03
          Dziewczyny, odpuśście sobie. Siejest ma racje i postępuje zgodnie z zasadami moderacji usuwając wątki nie mające związku z turystycznymi walorami Austrii.
          Zgodnie z zasadami moderacji moderujemy: ◦ Posty wulgarne, chamskie, rasistowskie, wzywające do przestępstwa.
          ◦ Wszelkie ataki personalne i odpowiedzi na nie.
          ◦ Lżenie, zwłaszcza z imienia i nazwiska.
          ◦ Podawanie cudzych danych osobowych.
          ◦ Spam czyli:
          ◦ Wielokrotnie wysłany ten sam post/wątek
          ◦ Puste posty podbijające wątki.
          ◦ Ogłoszenia sprzedaży lub usług (mamy na to specjalne fora).
          ◦ Reklamy - wątki lub w środku wątków (Reklamą nie jest link do strony związanej z tematem forum ani odpowiedź na pytanie o dane)
          ◦ Uwaga: rzeczowe oskarżenia osób wymienionych z imienia i z nazwiska mogą zostać jeśli dotyczą osób publicznych.
          Nie należy:
          ◦ Przesadzać z czyszczeniem! Chodzi o to, żeby usuwać rzeczy ewidentne, widoczne i rażące, a nie wyszukiwać, co jeszcze usunąć.
          ◦ Usuwać krytyki pod własnym adresem, o ile nie jest wulgarna ani nie ma cech spamu (wiele razy to samo, wtedy zostawiamy jedno).
          ◦ Wdawać się w przepychanki na forum
          ◦ Reagować na prowokacje...
          ◦ Załatwiać prywatnych spraw korzystając z możliwości moderatora.
          ◦ Ujawniać innym użytkownikom wiedzy wynikającej z uprawnień.
          Jusytka, jeśli ma uprawnienia moderatora powinna o tym wiedzieć.
          Natomiast, jak już radziłam... Denerwuje nas jakiś osobnik i jego prowokacyjne wypowiedzi, zakładamy "ignora". Nie widzimy i nie czytamy jego postów, nie denerwujemy się nimi i nie wdajemy w zbyteczną polemikę.
          Wymieniajmy się pogladami i informacjami na temat podróży po danym kraju, ciekawych miejsc, zdobytych doświadczeń. Oczywiście każdy ma prawo do własnych poglądów i nie wszyscy muszą się tym samym zachwycać. Ale miejmy poszanowanie dla zdania innych.
          • jusytka Re: Do moderatora 27.03.13, 20:31
            Aseratko, czy zauważyłaś, że Siejest dopiero teraz zaczął usuwać posty głównie te, które zawierały krytykę pod jego adresem, a nie była wulgarna ani nie ma cech spamu? Poza tym, nigdy nie doszłoby do takiej awantury na tym forum, gdyby posty łamiące zasady, które wymieniłaś były regularnie usuwane wcześniej. Niestety nie były, forum było puszczone samopas, czego efektem jest ucieczka stąd części stałych bywalców, a także gości forum. Poza tym Siejest skasował wątek Do moderatora, gdzie jest miejsce na dyskusję o sytuacji na forum, po czym sam ją dzisiaj zaczął w innym wątku którą założyła nauczycielka_ang (o Austrii). Zapoczątkował kolejną awanturę, w której główne skrzypce zagrała wciąż ta sama osoba, po czym skasował cały wątek. Odpuścimy sobie wtedy, kiedy na tym forum będzie można normalnie dyskutować i nie będzie przyzwolenia na łamanie zasad.
    • lainz Re: Do moderatora 27.03.13, 21:08
      Zgłosiłem sytuację na forum Austria
      forum.gazeta.pl/forum/w,299,143478201,,Sytuacja_na_forum_Austria.html?v=2&t=1364414707281
      Uważam, że należą się przeprosiny od admina dla wszystkich, których obrażał mair.
      Usunięcie wypowiedzi maira rozumiem jako rozpaczliwą próbę obrony kumpla i przy okazji własnej skóry
      Admin, który kryje trolla, tego jeszcze nie mieliśmy
      • siejest Re: Do moderatora 28.03.13, 06:52
        Stop, to forum tworzycie Wy. Jeżeli mair kogoś obraził to proszę o wskazanie wątku.
        Pozdrawiam
        • lainz Re: Do moderatora 28.03.13, 07:17
          Kpisz, czy o drogę pytasz ?
          Może byś tak się rozejrzał po forum i poczytał ?
          Na serio masz nas wszystkich za osoby tak mało inteligentne ?
          A kto usunął jego ostatnie "wyczyny" ? Ty czy św.Mikołaj ?
        • mair Re: siejest, z mojej strony wielkie SORRY 28.03.13, 07:30
          Wciagnieto cie w koszmarna zabawe upiorow. Na pocieszenie zostaje ci fakt, ze to nie jedyne forum gdzie te upiory grasuja.

• ennka Re: siejest, z mojej strony wielkie SORRY 28.03.13, 09:09
            No i moje przewidywanie,że to forum upadnie ,jak tak dalej będzie,spełnia się szybciej niż myślę.
            Teraz będzie to forum tylko dwóch użytkowników.
            W każdym razie ,nic tu po mnie.
          • wislok1 Farsa 28.03.13, 10:38
            Moderator marionetką w rękach szaleńca,
            pełna katastrofa.
            Moja decyzja,żeby olać to forum jest 100% słuszna
        • jusytka Re: Do moderatora 28.03.13, 11:11
          Siejest nie rób z nas idiotów proszę! Tego forum raczej już nikt nie będzie tworzył poza twoim kompanem Mairem, bo jak widzisz wszyscy stali niegdyś bywalcy, którzy dzielili się swoją wiedzą i doświadczeniami o Austrii w popłochu stąd uciekają.
          Zbulwersowała mnie też twoja wypowiedź w wątku Cicha noc, ktoś podzielił się tu ciekawostką o pochodzeniu tej kolędy, Mair w typowy dla siebie sposób złośliwie ją skomentował, a ty zamiast skasować post, gdzie kpi z autora wątku, bijesz mu brawa! Na moje wczorajsze pytanie, za co te brawa - skasowałeś cały wątek!
          Nie dziwi mnie, że forum odstrasza, nawet jak ktoś cokolwiek tu napisze, narazi się na kpiny, a ty jeszcze przyklaskujesz, a potem wszystko kasujesz! Oprócz Maira forum przyciąga też wszelkich twórców spamu, bo mają tu prawdziwe Eldorado! Można dołączać ten sam link , nie na temat w czterech różnych wątkach, a tobie to nie przeszkadza.
          No cóż walczyliśmy i walkę przegraliśmy. Mam nadzieję, że nie będziesz miał nic przeciwko, że założymy własne alternatywne forum o Austrii, gdzie będzie można spokojnie rozmawiać, bez narażania się na kpiny i złośliwe komentarze, a forumowa netykieta będzie przestrzegana.
          • ennka Re: Do moderatora 28.03.13, 11:53
            Na szczęście ,o założenie nowego forum nie musimy pytać Siejest ani martwić się tym , czy mu się to podoba.
            Pytanie ,jak uniknąć takich gości ja Mair i innych tego typu?
            Myślę ,że tu duża rola Moderatora wątku .
            • jusytka Re: Do moderatora 28.03.13, 12:08
              Wcale nie tak trudno, moderator ma obowiązek czytać wątki na forum, którym się opiekuje. Jeśli pojawi się wpis, gdzie ktoś kogoś obraża, złośliwie komentuje lub pisze kompletnie nie na temat należy takie posty (a nie całe wątki) kasować - to jest właśnie rola moderatora.
              • 61wiki Re: moderatorze, Dzięki Bogu, dość chamstwa 29.03.13, 11:20
                Jeśli znikną z tego forum to jest nadzieja, że wróci ono do pierwotnego założenia moderatora. Tylko proszę, nie wracajcie i nie zaśmiecajcie go już więcej, kryjąc się pod innymi nickami. To tylko 3, słownie trzy upiory. Brak nowych wpisów i wątków będzie dobitnie świadczył, kto tu tak naprawdę uczestniczył a tym samym sam/same się zdemaskujecie. Jak to się mówi, sami na siebie pleciecie bat, którym wam ktoś plecy wyćwiczy.

Pst: na niewinne zapytanie o możliwość zwiedzenia wiedeńskiej opery wyzwano nas od debili, za którym wtórował chór szczekających, babskich upiorów.

Jestem tu krótko ale pozostaje z dobrą myślą w nadziei, że forum "Austria turystycznie" po okresie depresji kulturowej, ponownie stanie się miłym miejscem spotkania ludzi, którzy lubią tek kraj.
                Pozdrawiam wszystkich tych, którym leży to na sercu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka