Dodaj do ulubionych

Polelecicie jakieś kwatery, regiony, atrakcje?

08.08.09, 14:36
Powoli wracacie z urlopów w Austrii. Co, kogo, gdzie i dlaczego
polecacie?
Obserwuj wątek
    • pawel-l Re: Polelecicie jakieś kwatery, regiony, atrakcje 15.08.09, 12:24
      Ja wybrałem kwaterę w miejscowości Bruck obok Zell am See. Kwatera chyba typowa 2 pokoje, kuchnia, łazienka, WC. Nic szczególnego.
      Trochę tylko głupio jak na koniec oglądali wszystkie talerze czy nie wyszczerbiliśmy.
      I tak wszędzie trzeba jeździć autem więc położenie bez większego znaczenia.
      Okolice piękne, w załaczeniu trasy moich podróży autem, wyciągami i pieszo.
      https://images46.fotosik.pl/181/6a40b31171fb1ca1med.jpg

Z rzeczy wartych polecenia zwłaszcza dla dzieci to place zabaw w St. Johan i Wagrain. Bardzo pomysłowe, pełne atrakcji, świeżo otwarte i bezpłatne (po wjechaniu wyciągiem na górę).

Z atrakcji z których byłem trochę rozczarowany to średn. miasto Radstad (nic ciekawego) i wodospad Krimml. Znacznie ciekawsze są Kitzlochklam i Lichtensteinklamm.

Druga rzecz do której trzeba się przyzwyczaić to chodzenie po pastwiskach. Wszędzie krowy i ich placki, nawet na 2500. Raz nawet chciały nas stratować.
      Poza tym super infrastruktura, na każdym kroku gasthousy gdzie można coś zjeść (oszczędnie jedliśmy za ok. 20euro na 4os rodzinę).
      Jedne z fajniejszych wakacji. Polecam region (szczególnie z kartą Saltzburgerland).
      • siejest Re: Polelecicie jakieś kwatery, regiony, atrakcje 17.08.09, 01:22
        Plusik za objektywną recenję, ale jednak z "gwizdkiem". Jak często
        się mineliśmy (?). Autko suv ?
        • liloom Re: Polelecicie jakieś kwatery, regiony, atrakcje 19.08.09, 21:17
          Ja polecam Mörbisch am See, gdzie czesto bywam, ze wzgledu na calkiem prywatny
          kontakt. Bardzo wypoczynkowo - jesli ktos lubi jeziora.
          Kwatera bardzo prosta, ale wlasciciel uroczy.

www.fewo-direkt.de/Oesterreich/urlaub-holzhaus/blockhuette-Moerbisch-am-See/p24329.htm
          Region Burgenland, Polakow widuje tam malo.
          O Burgenlandzie mnostwo w internecie
          www.google.at/search?q=Burgenland&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a
    • fredka01 Re: Polelecicie jakieś kwatery, regiony, atrakcje 21.08.09, 22:05
      Dla rodzin z dziećmi polecam miejscowości Serfaus-Fiss-Ladis w
      Tyrolu, blisko granicy szwajcarskiej.
      Dla turystów tam mieszkających 7 gondolek jest za darmo, parę placów
      zabaw na różnych wysokościach (nawet 2500m npm), saneczki, wahadło i
      paralotnia na linie. W Serfaus jedyne w Alpach metro.
    • am777 Soelden- Dolina Oetztal. 24.08.09, 20:24
      Polecam - jak w temacie. Wokół przecudne góry, trasy do wędrówek dla ambitnych
      (Wildspitze!) i dla tych mniej "zaawansowanych". Świetnie zorganizowana karta
      letnia (Oetztal Card), którą reklamują jako urlop bez samochodu i tak jest
      faktycznie: przejazdy komunikacją miejską, kolejkami, wstępy na baseny,
      wypożyczanie rowerów itp.
      Co prawda, jak na mój gust, trochę w tym rejonie za tłoczno: i w miejscowości i
      na niektórych szlakach, ale - coś za coś. Zbieram się, żeby napisać osobny wątek
      na temat tego wyjazdu, tylko ciągle jakoś tak kiepsko z czasem.
    • angelo33 Re: Polelecicie jakieś kwatery, regiony, atrakcje 31.08.09, 18:27
      Już po urlopie, więc mogę polecić wam Pension Austria-Holidays w Bruck
      a.d.Grossglocknerstrasse w regionie Zell am See/Salzburg. Miła obsługa, rodzinna
      atmosfera, bardzo dobre warunki i możliwość dogadania się po polsku,co dla słabo
      sprechających może być wielkim plusem.Dogodne położenie jest idealnym punktem
      startowym na cały region: Zell am See, Schmittenhöhe, Kitzsteinhorn,
      Grossglockner, Freizeitpark Ferleiten, Kaiser Franz Josef Höhe, wodospady w
      Krimml, Eisriesenwelt-jaskinia lodowa w Werfen, Kitzlochklamm - Taxenbach,
      Sigmunt Thun Klamm-Kaprun, Jezioro zaporowe Mooserboden-Kaprun,
      Lichtensteinklamm-St.Johan in Pongau i górki od 1000m w wzwyż do 3798 m. Każdy
      znajdzie coś dla siebie, również rodzinne urlopy. Polecam a za rok znów się tam
      wybieram, jeszcze wszystkiego nie zwiedziłem.
      • siejest Re: Polelecicie jakieś kwatery, regiony, atrakcje 01.09.09, 17:10
        Oj Marek, Marek, kto jak kto ale to Ty zwiedziłeś i zwiedzasz
        wszystko wink
        To nie ja aktualnie, to Ty jesteś tym który wie lepiej. To Ty
        jesteś "Austria Turystycznie".
        Pozdrówek
    • staszek1946 Re: Polelecicie jakieś kwatery, regiony, atrakcje 04.09.09, 14:14
      Witaj Piotr
      Zamieściłem parę zdjęć z mojego u Ciebie pobytu. W wolnej chwili
      zamieszczę ich więcej. Przy okazji - wciąż polecam Twój /a raczej
      Wasz- pensjonat. Pozdrowienia dla całej Rodziny staszek1946
      • siejest Re: Polelecicie jakieś kwatery, regiony, atrakcje 04.09.09, 16:27
        O Stasiu smile Od tygodnia wożę w aucie widokówkę dla Ciebie ale wciąż
        się wacham ją przesłać bo znam adres tylko niekompletnie, bez numeru
        domu. Mógłbyś mailem przesłać mi pełny adres do Ciebie.
        Pozdrowienia od nas wszystkich bardzo mocne.

Aha, gdzie znajdę te zamieszczone fotki?
    • siejest Austria we wrześniu, niesamowity opis Mariusza 26.11.09, 12:27
      Jesienny przewodnik Mariusza i Małgorzaty z
      Austrii
    • stefan.skupien Re: Polelecicie jakieś kwatery, regiony, atrakcje 09.01.10, 10:04
      Sezon narciarski za pasem. Sporo ofert wynajmu kwater bezpośrednio od
      właściciela można znaleźć na portalu WakacyjnWynajem.pl. Ponieważ portal nie
      pośredniczy w kontakcie między właścicielami a zainteresowanymi turystami, ceny
      są naprawdę niskie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka