algaria JOGURTOWE 21.10.17, 17:31 "JOGURTOWE" - smak sernika, lekkość chmurki i kaloryczność czarnego, suchego chleba 3 duże (400 g) jogurty typu greckiego 6 jaj 3 lub 4 budynie waniliowe 3/4 szkl cukru 3/4 szkl oleju opakowanie biszkoptów (okrągłych) wiórki kokosowe Cukier + żółtka ubijamy dodawać stopniowo olej, jogurty i budynie. Z białek ubijamy pianę, dodajemy do masy jogurtowej i mieszamy. Blachę mniejszą (kwadratowa - 1/2 sernikowej) lub tortownicę smarujemy lub wykładamy papierem, na to biszkopty (na dno) wylewamy masę i posypujemy wiórkami kokosowymi - piec około 50 min w 170 st. Ot i cała filozofia. Dodam że czasem się zdarza iż biszkopty wypłyną - scen żadnych nie robić upiec i najwyżej przed podaniem ostudzone odwrócić do góry - chciałam napisać nogami, ale ciasto nóg nie ma.wink albo w ogóle zostawić takie coś dziwnego z biszkoptami na górze, czy po środku. Liczy się smak, a jakby coś się komuś z gości nie spodobało - to wiecie mądry się nie odezwie, a głupi pomyśli, że tak musi być. SMACZNEGO Odpowiedz Link
babowa Re: Jadłodajnia czyli... 19.12.17, 20:54 targsmaku.pl/przepis/62073/przekladaniec-z-beza-dzemem-i-masa-budyniowa ku pamieci :d Odpowiedz Link
algaria Re: Jadłodajnia czyli... 20.12.17, 21:13 To, też było niezapomniane Dialog ku potomnym Babowa: - Kiedyś nie wiem kiedy robiłam takie ciasto - wiesz jakie? ono coś z bezą w środku było i kremem. Takie przekładane, no przekładaniec znaczy się. Algaria: -Kiedy? B:- No nie wiem, kilka miesięcy temu chyba latem jak na urlopie byłam. A:- Może na Wielkanoc? B: - No może ale chyba później i moim to smakowało, bo tam i beza była i chyba biszkopt czy kruche i krem. A: - Ciasto z bitą śmietaną? B:- Tak chyba tam była bita śmietana i coś w środku chrupkiego. Wiesz już o jakie ciasto mi chodzi? A: - Nie wiem, bo skąd mam wiedzieć B: - No jak to Ty!!! nie wiesz, przecież ci mówiłam A: - Może i mówiłaś, ale nie wiem, o które ciasto ci chodzi, bo przecież co chwila coś pieczesz. B:- Oj tam, no przecież ci mówiłam że się przy nim narobiłam i nie wiedziałam jaki mi efekt wyszedł, ale moim smakowało i chcą na święta a ja nie wiem co to było. A: - A i beza ci nie opadła? B: - No opadła A: - No mówiłaś kiedyś, że się narobiłaś B:- Pamiętasz (ucieszona) A: - No pamiętam B: - To wiesz już jakie to ciasto? A: - Aaa nie tego to nie pamiętam B: - No jak nie pamiętasz, jak mówisz że pamiętasz A:- Poczekaj poszukam (mija max 3 minuty). To to? B: - No chyba to, Ty to jednak jest to, znalazłaś. Jesteś wielka A: - No znalazłam wpisałam w google przekładaniec z bezą i wyskoczyło B:- Nie mądrzyj się. - Odpowiedz Link
babowa Re: Jadłodajnia czyli... 20.12.17, 23:37 hahaha. ty,niezły dialog:d dobrze sie czytało moze my wspolnie zaczniemy wydawac nasze mysli niesforne? :0 Odpowiedz Link
algaria Biszkopt 06.09.18, 12:37 Jeszcze raz podaję link do przepisu na biszkopt, który zawsze się udaje. Dziewczyna zmieniła adres bloga i wszystkie jej przepisy są w inym miejscu. A, że babowa chętnie z tego przepisu korzysta to wklejam nowy link gotujebolubie.pl/przepis/biszkopt-najlepszy-przepis Odpowiedz Link