Dodaj do ulubionych

na przykładzie mateo- rozwazania

23.06.13, 10:55
juz kiedys myslam, jak to jest z takimi wszelkimi niespodziewankami, tajemnicami
dlaczego pytajac o kwestie , ktore nie maja szans zaistniec tarot uklada opowiesci
czemu nie ma o w odpowiedziach przeslanek sugerujacych , ze to o co pytamy jest po prosu niemozlowe do spelnienia?
od razu mowie, nie pamietam kart mateo ale utkwiło mi zdanie algarii, ze to bedzie kobieta jego zycia i długo nie bedzie mógł jej zapomniec czy jakos w ten desen

jesli mateo nam tu nie sciemnia, to wierze, ze Marte zapamieta na zawsze big_grin

za duzo oczekuje od kart?
słabo sie na nich znam, sa tu tezsze głowy ale czy mozna z tych kart wywnioskowac, znajac teraz prawde, ze faktycznie tu love story nie bedzie?

pewnie zagmatwałam, jak to ja
Obserwuj wątek
    • freya_v Re: na przykładzie mateo- rozwazania 23.06.13, 13:01
      Napisałaś czemu w rozkładzie nie ma przesłanek że to o co pytamy nie ma możliwości spełnienia.. Przeanalizowałam karty algari i teraz po fakcie widać że takie przesłanki były. Myślę że tu chodzi o kwestie doświadczenia czytania takich rzeczy w kartach no bo podejrzewam że algaria miała pierwszy taki przypadek lub drugi że karty mówią o relacji z transwestytą (bo chyba tak należałoby to nazwać) nie mając doświadczenia w takich sprawach trudno jest takie coś wychwycić bo nie pracuje się z takimi sytuacjami na co dzień. Algaria czego jej teraz zazdroszczę ma szansę wynieść nowe nauki z postawionych kartsmile
      przesłanka w kartach wg mnie była zawarta w karcie księżyc. To ta karta mówiła że coś tu jest nie jasne że mateo ma nie odpowiednie informacje że informacje które ma na temat marty są złudne nierzeczywiste.
      Przesłanką była też 7 mieczy ta karta informowała że mateo jest okłamywany że relacja jest oparta na kłamstwie. Kłamstwo jest w tedy gdy nie znamy prawdy tu nie chodziło o te kłamstwa które mateo już poznał i dowiedzial się jak jest naprawdę ale o kłamstwo o którym nie miał zielonego pojęcia..
      Dosyć jasna odpowiedzią na wszelkie pytania mateo odnośnie marty (a chodziło głównie o seks) był król buław na pozycji tak nie będzie. Królowi buław seks patrzy z oczu on jest pełen pożądania a tu dobitnie karta pokazała że mateo taki nie będzie nie będzie patrzył na martę z takim "pożądaniem" jak na początku..
      Myślę że teraz po karcie wszystkie karty pasują i układają się w całość.
      Karty sa mądre często dużo mądrzejsze od nas. Zawsze pokazują jak jest co będzie czego nie tylko my nie zawsze to widzimy..
    • algaria Re: na przykładzie mateo- rozwazania 23.06.13, 13:34
      Świetny temat, pole do dyskusji i do nauki - cieszę się że mamy taką możliwość...

Do słów babowej
      Dodam że napisałam że Marta to nie tylko kobieta jego życia której nie będzie mógł zapomnieć ale z która każdą inną będzie porównywał -ponad to dzięki tej znajomości dojrzeje... no cóż chyba wszystkim nam - szczególnie mi (a mateo najbardziej) nie o taką dojrzałość chodziło, ale założę się że mateo z tej randki wyszedł dużo bardziej ukształtowany niż na początku . A że każdą poznaną w internecie kobietę będzie porównywał do Marty - to już wiadomo big_grin wink tongue_out

Masz rację Freya - nigdy nie stawiałam kart na transwestytę- nawet dziś zastanawiałam się jakby go karty pokazały- ale jakakolwiek karta którą bym wzięła jako sygnifikator Marty i wyszła by męska to brałabym ją jako kobietę o silnym charakterze, a nie transwestytę.
      Ciekawa jestem co by karty pokazały na tajemnicę Marty o którą dopytywał mateo, ale jak to się mówi teraz to już popij wodą.

Nie przyszło mi do głowy że Marta to Marian i to nie przebrany tylko hermafrodyta która dążyć będzie do spotkania, bo zwykli "przebierańcy" albo się wycofują albo pozostawiają kontakty w fazie internetu. Jest nauczka i jest nauka

Księżyc i 7 mieczy idealnie określają kłamstwo i ukryta prawdę - mateo sugerował okres a na mój rozum to Marcie jaja urwało - jak w tym starym dowcipie wink

Poprosiłam karty by pokazały mi transwestytę - a konkretnie faceta z cyckami - jak to ujął bohater telenoweli - paź kielichów big_grin no i cacy kielichy energia żeńska a paź to facet .. karty jednak są mądre
      Ja zapytałam o hermafrodytę czyli człowieka o cechach biologicznych obu płci od urodzenia - 9 monet - monety energia męska na karcie kobieta - 9 monet to karta prostytutki

Sygnifikator Marty z którą spotkał się mateo paź monet - mężczyzna dziecko chłopiec uczeń student młody pracownika - ta karta mnie zmyliła - dlatego cieszę się że nie wyciągnęłam jej wcześniej.
      • freya_v Re: na przykładzie mateo- rozwazania 23.06.13, 13:47
        Stawiając teraz konkretne pytanie dostałaś konkretną odpowiedź.. Tam też był paź kielichów o ile dobrze pamiętam ale do głowy by nikomu nie przyszło by tak go z interpretować. Ogólnie Twoje powyższe karty skupiły się na cechach charakteru danych osób paź kielichów jako wrażliwą naturę pana 9 monet-monety jako ciało męskie i 9 monet jako cechy osoby kładącej nacisk na wygląd / prezentacje eksponowanie swych "wdzięków"
        sygnifikatorów nie lubie bo pokazują mi zwykle taki obecny stan osoby/główny motyw w życiu jednostki główny motyw w jej postawie.. Paź monet to chęć doświadczenia marta na coś liczyła i chciała to osiągnąć w świecie materi i to pokazał paź.. No ale jak napisałam sygnifikatorów nie lubie bo naprawdę można je interpretować na wiele sposobówtongue_out
        • mateo19871111 Re: na przykładzie mateo- rozwazania 23.06.13, 15:34
          To jeszcze nic , bo to nie był zwykły transs.
          Mój kumpel miał gorszy przypadek, poznał młodą dziewczyne 19 lat
          podczas pocałunku i przytulenia poczuł cos twardego .
          Ja niczego nie dotykałem na szczeście wink
          Dla mnie to nie kobieta ale też nie mężczyzna.
          M.

• freya_v Mateo 23.06.13, 16:57
      Teraz jestem pełna podziwu dla Twojej postawy.. Już tłumacze dlaczego. Od momentu powiadomienia nas o zaistniałym fakcie nie wypowiedziałeś się na temat "marty" obraźliwie czy wulgarnie. Nie każdy tak zachowuje się w tej sytuacji większość ludzi niestety beszta z błotem takie osoby a ty napisałeś tylko "dla mnie to nie kobieta ani też nie mężczyzna". Taka postawa jest godna pochwały. Mimo tej sytuacji nie potępiasz nie złościsz się i nikogo nie obrażasz to duży plus dla Ciebiesmile
      a co do kolegi.. No cóż różne rzeczy się zdarzają jak widać i każdemu to się może przytrafić. Lepiej nie brać sobie tego do siebie. A za parę lat wszyscy będziecie się śmiać z takich niespodzianek losuwink
      • ja-tekla freya... 23.06.13, 17:17
        Pamiętam kilka rozkladow, ktore "po fakcie" wywolaly okrzyk : przeciez mialam to jasno wyłozone, co mnie zaćmilo?!
        A jeden dotyczył mnie osobiscie..zlozylam pozew o rozwod i podkusilo mnie polozyc karty na zwiazek. Ostatnią kartą była Śmierc, po ktorej ZAWSZE dokładam karty. Ale tego nie zrobilam, bo ucieszyla mnie prosta, pasujaca do mojej sytuacji interpretacja, czyli smierc związku! I okazalo sie, po pewnym czasie, ze to jednak "fizyczna" smierc, ech...
        • freya_v Re: freya... 23.06.13, 17:30
          Niestety to się zdarza każdemu tarociście czy to początkującemu czy to doświadczonemu. Myślę że dzieje się tak bo niektóre zdarzenia wypieramy ze świadomości. Bierzemy pod uwagę tylko te które wg nas mogą zaistnieć a nie te które mogą zaistnieć wg tarota. No ale na tym polega właśnie nauka.. Napewno po takich rozkładach jesteś dużo ostrożniejsza w kolejnych interpretacjach. Przykro mi z powodu Twojego męża..
          Odnośnie karty śmierci też bym tak to zinterpretowała ale dlatego że śmierć pokazuje mi się w innej karcie.
          Po za tym jak już wspomniałam z takimi sytuacjami nie spotykamy się na co dzień im rzadziej mamy z czymś do czynienia tym trudniej jest to dostrzec w kartach.
          • ja-tekla Re: freya... 23.06.13, 17:50
            No własnie! Smierc fizyczną ukazuje mi zupelnie inna karta, a własciwie zestaw dwoch konkretnych kart!
            "Pocieszam się", ze na przestrzeni wielu lat ( bardzo wieluwink) takich wpadek bylo kilka tylko, ufff...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka