Dodaj do ulubionych

Cesarzowa rycerz monet 6 puchar

24.07.13, 17:16
Cesarzowa rycerz monet 6 puchar
takie połączenie kart wypadło mi parę razy w rozkładach odnośnie sfery uczuciowej. Jak myślicie co może wróżyć taka kombinacja kart?proszę o wasze przemyślenia.. Może się z takim połączeniem już spotkałyście
Obserwuj wątek
    • 966ania Re: Cesarzowa rycerz monet 6 puchar 24.07.13, 18:53
      interpretacji może być wiele
      a coś konkretniej
      jakieś przykladowe pytania ..?
    • anuszzka Re: Cesarzowa rycerz monet 6 puchar 24.07.13, 19:14
      ciążasmile
      • ja-tekla Re: Cesarzowa rycerz monet 6 puchar 25.07.13, 07:50
        jesli wszystkie karty w połozeniu prostym to sympatyczna znajomosc, romans z nietoksycznym zakonczeniem...
        takie "małe szczęście" we dwoje...
        • 966ania Re: Cesarzowa rycerz monet 6 puchar 25.07.13, 08:47
          ja-tekla napisała:

> jesli wszystkie karty w połozeniu prostym to sympatyczna znajomosc, romans z ni
          > etoksycznym zakonczeniem...
          > takie "małe szczęście" we dwoje...

Teklo, a na jakiej podstawie twierdzisz, że to jest szczęśliwy romans ?

...przecież 6 kielichów na sprawy uczuciowe damsko-męskie jest wybitnie niekorzystną kartą, a poza tym jest kartą karmy i jako karta końcowa niczego nie zamyka...

Możesz przedstawić swój punkt widzenia? - bardzo mnie ciekawi skąd taki wniosek.
          • ja-tekla Re: Cesarzowa rycerz monet 6 puchar 25.07.13, 09:23
            hmmm...6 kielichow niekorzystna w sprawach damsko-męskich??
            oj, nie wiem...dla mie ona korzystna...to dom,spokoj, azyl, miłe wspomnienia, taka trochę...sielsko-anielska...
            a gdy kolo siebie stoją karty podobne charakterem (Cesarzowa i Rycerz monet podobnie czują świat) lub pozycją ( tu nie ma az tak duzej, jak np. Cesarzowa - giermek) - to szansa na dobry romans...
            powtarzam, ze romans, bo 6 pucharow na zakonczenie to jednak karta wspomnien (sympatycznych, ale jednak)....
            co do karmy - nie wypowiadam się, bo nie lubię mieszania wszystkiego z wszystkim...a karma jest, według mnie-podkreslam!, tylko teorią, jakich wiele...
            poza tym - chyba juz o tym pisalam - ja raczej nie analizuję znaczenia poszczególnych kart, tylko widzę rozklad w calosci....moze dlatego jestem taka słaba we wrózbach netowych; nie czuje tego sad
            • 966ania Re: Cesarzowa rycerz monet 6 puchar 25.07.13, 10:13
              ja-tekla napisała:

> hmmm...6 kielichow niekorzystna w sprawach damsko-męskich??
              > oj, nie wiem...dla mie ona korzystna...to dom,spokoj, azyl, miłe wspomnienia,
              > taka trochę...sielsko-anielska...

6 kiel jest kartą silnej przyjaźni, silnej miłości rodzicielskiej i w niej nie ma ani krzty erotyzmu, dlatego też w sprawach damsko- męskich informuje, że np. jedna ze stron postrzega nas jako osobę z którą mogę konie kraść, fantastycznie się bawić, ale nie iść np. do łóżka -mówiąc krótko osoba fizycznie mnie nie pociąga .
              W małżeństwie jako karta określająca co ich łączy na pewno będzie mówić o wzajemnym zrozumieniu, o porozumieniu dusz, o wspólnch dzieciach, ale jeśli w rozkładzie nie pokażą się karty buław to będzie też informacją, że wygasł erotyzm, a przy mieczowych kartach, że problem jest z seksem np. 9 mieczy.

> co do karmy - nie wypowiadam się, bo nie lubię mieszania wszystkiego z wszystki
              > m...a karma jest, według mnie-podkreslam!, tylko teorią, jakich wiele...

też nie lubię określenia karma i może niepotrzebnie użyłam takiego słowa, bo konkretnie maiałam na myśli (to taka moja osobista pomoc-wskazówka na zapamiętanie, że np. 6 kielichów nie zamyka czasu) że wydrzenia które już miały miejsce ponownie dadzą o sobie znać. Otaczające karty powiedzą o co to chodzi.

> poza tym - chyba juz o tym pisalam - ja raczej nie analizuję znaczenia poszczeg
              > ólnych kart, tylko widzę rozklad w calosci....moze dlatego jestem taka słaba we
              > wrózbach netowych; nie czuje tego sad

Nie da się odczytać kart nie znając liter
              karty trzeba analizować - problem tkwi w wychwyceniu tej pierwszej najprawdziwszej myśli, która sią pojawia po spojrzeniu w karty, ale żeby ta myśl była poprawna to podświadomość musi mieć poprawne i bogate zaplecze, aby te informacje wyciągać - takie jest moje zdanie.
              • ja-tekla Re: poprawne? 25.07.13, 23:45
                co znaczy,ze poprawne zaplecze nalezy mieć?
                bo jakos ja malo kumata chyba w tym względzie sad
                poprawne w sensie, ze zgodne z autorytetami tarotowymi???
                ale te autorytety nie zawsze zgodne są wink
                Józwak swoje, Suliga jeszcze inaczej, Wlazinska po swojemu, Chrzanowska - ee, trudno nazwac ją autorytetem...
                o zagranicznych "mistrzach" juz nawet nie wspomnę....
                a teraz na powaznie...
                podstawy znac nalezy, racja...lecz intuicja tez potrzebna jest...
                ja nie analizuję kart pojedynczo w sensie, ze jak wyciągnę np. na konkretne pytanie (co robic, jak działac) uklad eremita-głupiec-świat to analizuję...
                eremita- to wiedza, indywidualna droga zycia, samotnosc w związku..
                głupiec - to początek, naiwnosc, beztroska...
                świat - spełnienie, wolnosc...
                looooranyyy... to co one pokazują???
                tylko gdy patrzę na karty cos mi szepcze cichutko w głowie - ze pan ma isc "swoją" drogą, zaufac swojej wewnętrznej, nabytej juz mądrosci, nie rozdrabniac się na nowe pomysły, a wtedy ma szanse na spełnienie się...najkrócej mówiac wink
                • 966ania Re: poprawne? 26.07.13, 00:13
                  sama zadałaś pytanie i sam na nie odpowiedziałaś,
                  więc nie mam tu czego wyjaśniać...
            • algaria Re: Cesarzowa rycerz monet 6 puchar 25.07.13, 11:40
              6 kielichów to miłość taka bezwarunkowa jak matka kocha dziecko - z przymykaniem oka na wady partnera idealizowanie go nawet ale.. to karta wspomnień i w tym układzie to kobieta będzie dążyć do takiej relacji miłej grzecznej sympatycznej i z dziećmi smile ale karty pokazały tu dążenie a nie to że tak będzie - starania kobiety to tego by założyć rodzinę o tak to nazwę
              • 966ania Re: Cesarzowa rycerz monet 6 puchar 25.07.13, 12:15
                zgadza się

albo np. że facet widzi w tobie osobę z którą mógłby mieć dzieci oraz taki ciepły rodzinny kącik
                wszystko zależy kto zadaje pytanie i o co konkretnie pyta

tarot.deste@outlook.com
                • algaria Re: Cesarzowa rycerz monet 6 puchar 25.07.13, 13:14
                  Cesarzowa to kobieta życia dla faceta - nawet jeśli on nie będzie z Cesarzową to każdą kolejną swoją kobietę będzie porównywał właśnie to Cesarzowej - to taki wzór i ideał dla mężczyzny. Cesarzowa to kobieta idealnie dopasowana do danego mężczyzny...
                  Dla jednych mężczyzn Cesarzowa to ich matka, z którą porównuje kolejne "narzeczone", dla innych żona, dla jeszcze innych kochanka, kobieta najważniejsza w ich życiu - choć o tej wadze, mężczyzna dowiaduje się - docenia - rozumie ją zwykle kiedy już z Cesarzową nie jest fizycznie ale zawsze będzie o niej pamiętać, myśleć
                  I te karty też właśnie o tym mogą mówić.. kobieta ideał z marzeń i wspomnień
                  Ale tak jak Ania zauważyła - wszystko zależy o to kto pyta i o co wink
                  • hanna1985 Re: Cesarzowa rycerz monet 6 puchar 25.07.13, 16:13
                    to zalezy jakie pytanie padnie,ale zgadzam sie z algaria ,przeciez cesarzowa moze byc matk a,rycerz mo0ze wskazywac na syna ,a puchary na dziecnstwo ,sprawy z przeszlosci np,na rozne sposoby mozna to odczytac ,ja wole uklady ,sa jasniejsze smileale zabawa w skojarzenia tez uczy smile
                • ja-tekla Re: do ani 25.07.13, 22:44
                  966ania napisał(a):

> zgadza się
                  >
                  > albo np. że facet widzi w tobie osobę z którą mógłby mieć dzieci oraz taki ciep
                  > ły rodzinny kącik
                  > wszystko zależy kto zadaje pytanie i o co konkretnie pyta
                  >
                  > tarot.deste@outlook.com

wlasnie to napisalam..
                  ze 6 pucharow taka sielsko-anielska...
                  i, sorki, ale literki juz znam...a nawet je dosc dokladnie poznalam przez te 20 lat wróżenia wink
                  powtórzę...kazda z wiedzm widzi karty "po swojemu", czuje je indywidualnie..
                  nie bardzo lubię interpretowac rozkłady innych wrózek, bo to trochę bez sensu, ale dopisalam sie, bo forum traktuję jako miejsce do nauki...
                  a trafil mi sie niedawno podobny rozklad....

• 966ania Re: do ani 25.07.13, 23:33
                    ja-tekla napisała:

> 966ania napisał(a):
                    >
                    > > zgadza się
                    > >
                    > > albo np. że facet widzi w tobie osobę z którą mógłby mieć dzieci oraz tak
                    > i ciep
                    > > ły rodzinny kącik
                    > > wszystko zależy kto zadaje pytanie i o co konkretnie pyta
                    > >
                    > > tarot.deste@outlook.com
                    >
                    > wlasnie to napisalam..
                    > ze 6 pucharow taka sielsko-anielska...

tak, ale chyba ze trzy razy zostało tu napisane ,że to zależy o co pytamy
                    Jeśli pytamy o sprawy rodzinne / przyjaźni i pojawia się 6 kiel to jest to bardzo dobry omen ALE w pytaniu o relacje erotyczne damsko męskie typu co on do mnie czuje itp jest to karta fatalna.
                    Nie myl więc tych dwóch znaczeń.
                    Sorry, ale na pytanie co on do mnie czuje pojawi się powyższy układ kart to będzie oznaczać NIC poza braterskim uczuciem, bo jego myśli i dążenia biegną ku Cesarzowej - osoby z przeszłości, której nie może zapomnieć, a to jest różnica.

Z tym czym się z Tobą nie zgodziłam to określenie: szczęśliwy romans , w powyższych kartach nie ma szczęśliwego romansu, jest tęsknota za czymś co było kiedyś, ale co to konkretnie było tego karty nam nie mówią.

> i, sorki, ale literki juz znam...a nawet je dosc dokladnie poznalam przez te 20
                    > lat wróżenia wink

...więc powinnaś wiedzieć, że 6 kiel jest to karta przeszłości, przyjaźni, miłości bezwarunkowej - NIE romansu, w tej karcie nie ma ani krzty erotyzmu.

> powtórzę...kazda z wiedzm widzi karty "po swojemu", czuje je indywidualnie..
                    > nie bardzo lubię interpretowac rozkłady innych wrózek, bo to trochę bez sensu,
                    > ale dopisalam sie, bo forum traktuję jako miejsce do nauki...
                    > a trafil mi sie niedawno podobny rozklad....

Oczywiście, ale to nie zmienia faktu, że AW mają bezwzględne archetypy, a AM im podlegają.
                    • ja-tekla Re: powtarzam rowniez 25.07.13, 23:50
                      do znudzenia, ze wazne jest pytanie, konteks, indywidualne czucie kart, subiektywna interpretacja....
                      freya spytała, odpowiedzialam...ktos inny inaczej pewnie to zobaczy....
                      nie wiedzialam, ze mamy się tu pouczac, a nie uczyc wink
                      • 966ania Re: powtarzam rowniez 26.07.13, 00:07
                        ja-tekla napisała:

> do znudzenia, ze wazne jest pytanie, konteks, indywidualne czucie kart, subiekt
                        > ywna interpretacja....
                        > freya spytała, odpowiedzialam...ktos inny inaczej pewnie to zobaczy....
                        > nie wiedzialam, ze mamy się tu pouczac, a nie uczyc wink

no uczyć, dlatego tu piszemy i jesteśmy
                        jeśli dyskusję odbierasz jako pouczanie to jesteś w błędzie
                        to nie jest mój indywidualny wymysł, że 6 kiel jest kartą przyjaźni, przeszłości i bezwarunkowj miłości -napisanie czegoś co jest faktem znanym od czasu istnienia tarota nie jest pouczeniem, a stwierdzeniem czegoś co zostało dawno już stwierdzone
                        • ja-tekla Re: fakt znany.. 26.07.13, 00:35
                          czyli 6 pucharow
                          wedlug Słowikowskiej - otwarcie się na nowe, miłe kontakty; a jako uczucia: czulosc, poczucie bezpieczenstwa....
                          według Seydlitz - wyjscie ku nowym znajomosciom, chęc wejscia w nowy związek....
                          wedlug Józwiaka - 6 pucharow w pytaniach o milosc stwierdza, ze u boku tej osoby poczujemy się bezpiecznie i szczęśliwie niby dziecko w objęciach matki...
                          i na koniec ciekawostka wedlug Mironskich - karta ta zaprasza do przezycia prawdziwej ekstazy, poznania smaku rozkoszy....a 6 kielichow jako partner to gorący i zmyslowy kochanek (tak!)
                          mogłabym jeszcze podac kilka przykladow, ze fakty znane niekoniecznie dobrze są poznane, ale nie chcę pouczac wink
                          powtórzę tylko - ufajmy własnej intuicji, uczmy sie ciągle...i zaakceptujmy, ze róznie karty czujemy...
                          nie ma jedynie słusznej interpretacji...
                          • 966ania Re: fakt znany.. 26.07.13, 02:13
                            nie będę wchodzić w dyskusie, które do niczego nie prowadzą bo się n i e r o z u m i e m y
                            napisałam o archetypach AW którym podlegają małe i to wystarczy. To jest matryca to jest wzór.
                            Matryca jest dostępna dla każdego i każdy może na niej tworzyć co chce, nawet stwierdzić, że karta śmierci oznacza ciąże itp.

Nazwiska osób, które wymieniłaś nie są mi znane, a tym bardziej ich znane fakty Nie obchodzą mnie jakieś kopie kopii.

Wzór jest wzorem, a kto i co, i z jakim wynikiem na nim tworzy to już jest inna historia...

tarot.deste@outlook.com
                            • ja-tekla Re: archetypy??? 26.07.13, 08:04
                              966ania napisał(a):

> nie będę wchodzić w dyskusie, które do niczego nie prowadzą bo się n i e r o z
                              > u m i e m y
                              > napisałam o archetypach AW którym podlegają małe i to wystarczy. To jest matryc
                              > a to jest wzór.
                              > Matryca jest dostępna dla każdego i każdy może na niej tworzyć co chce, nawet s
                              > twierdzić, że karta śmierci oznacza ciąże itp.
                              >
                              > Nazwiska osób, które wymieniłaś nie są mi znane, a tym bardziej ich znan
                              > e
                              fakty
                              Nie obchodzą mnie jakieś kopie kopii.
                              >
                              > Wzór jest wzorem, a kto i co, i z jakim wynikiem na nim tworzy to już jest inna
                              > historia...
                              >
                              >
                              > tarot.deste@outlook.com

archetypowe znaczenie? wzór? czyli co? i według kogo?
                              a dyskusje rozwijająsmile i ucząsmile
                              • 966ania Re: archetypy??? 26.07.13, 10:11
                                ja-tekla napisała:

> archetypowe znaczenie? wzór? czyli co? i według kogo?

...???
                                według oryginału
                                • ja-tekla Re: oryginału? 26.07.13, 22:42
                                  ale co? kto? jest tym oryginalem? potrafisz to uściślić??
      • 966ania Re: Cesarzowa rycerz monet 6 puchar 25.07.13, 08:52
        anuszzka napisała:

> ciążasmile

tak
        kolejna w stanie zaawansowanym ciąża - dziewczynka
        --
        tarot.deste@outlook.com
        • anuszzka Re: Cesarzowa rycerz monet 6 puchar 30.07.13, 22:06
          Czy dziewczynka to nie wiem ale nawet bliznieta moga byc albo jedno. Ale tutaj sa same ciazowe karty w tym rozkladzie wg mnie, nawet ryc mon czesto pecherzyk ciazowy pokazuje.
    • leda-is-one Re: Cesarzowa rycerz monet 6 puchar 26.07.13, 07:07
      Właśnie miałam napisać ze ja w szóstce pucharów ,widze po "Jóżwiakowemu" tak mi się zakodowało.ale Tekla już to napisała.
      Dla mnie nie jest ta karta kartą bez krzty erotyzmu,to radosne bycie razem,akceptowanie bez warunków.Czytałam tez u dobrego tarocisty ze to mogą być i oświadczyny..Romans z fajnym zakończeniem tez może być,bo ta karta nie ma w sobie żalu.złego żalu/on jest w 5 pucharów/ za minionym a pokazuje fajne wspomnienia.
      Myślę ze faktycznie ten zestaw kart pokazywać może rożne sytuacje.ale raczej w stronę fajniejsza,nie wiemy czy Cesarzowa jest na miejscu "przeszłość"więc ja bym brała wszystkie trzy karty jako równoczasowe.
      Uczę się wiec pisze./myślę więc jestem/wink
      • ja-tekla Re: Cesarzowa rycerz monet 6 puchar 26.07.13, 08:27
        tez lubie Józwiaka sposob widzenia tarota smile
        i lubie tez Banzhafasmile
        dla niego 6 pucharów "moze symbolizowac poczucie bezpieczenstwa i okres bajecznego zakochania; często pokazuje bardziej wspomnienia" -dlatego napisalam, ze romans przeminie wink....
        oo, to fajnie tez napisal:" czesto w tym obszarze wyrazac sie moze nostalgiczna, czasami kiczowata sentymenalnosc tej karty, ale takze jej bardzo poetycki i romantyczny charakter"
        a Starowieyska straszy!!!
        "to karta słabosci i cierpien sercowych, ogolnie wskazuje przeszkody w sprawach uczuciowych"
        fascynuje mnie bardzo, jak inni czują karty, sporo to mnie uczy, duzo daje; to takie podglądanie innych tarocistow przy pracywink
        a w tym przypadku ten rozklad interpretowalam tylko pod względem uczuc ....
        bo wiem, ze 6 pucharow to przede wszystkim karta rodziny, relacji z bliskimi, wplywu dziecinstwa na nas samych, wspomnien i nostalgii oraz przeszlosci....
        • ja-tekla Re: i jeszcze troszkę... 26.07.13, 08:56
          jako ciekawostka interpretacja Waita wink
          znaczenie wrózebne: "karta przeszłosci i wspomnien, sprawy, ktore przeminęly; oraz: nowe związki, nowe srodowisko"...
          i bądz tu mądra, ech...
          lubie tez interpretacje A. Świrskiej...
          W "Zaproszeniu do tarota" fajnie opisuje kartysmile ich symbolikę i znaczenie...
          a 6 pucharow wedlug niej wrózebnie oznacza m.in. "przyjazn, miłe kontakty z otoczeniem; w sferze uczuc wyraza pogodny i serdeczny nastroj, wskazuje na odwzajemnione uczucia"
          niedawno trafilam na Gibaszewskiego "Tarot.Doktryna ezoteryczna a fenomen wrożebnej magii tarota"; ciekawie napisana historia tarota...
          a swoją drogą - tytuł zabójczo niejasny, hihi....
          • 966ania Re: i jeszcze troszkę... 26.07.13, 11:04
            ja-tekla napisała:

> jako ciekawostka interpretacja Waita wink
            > znaczenie wrózebne: "karta przeszłosci i wspomnien, sprawy, ktore przeminęly; o
            > raz: nowe związki, nowe srodowisko"...
            > i bądz tu mądra, ech...

zgadza się, co cię tu dziwi nie rozumiem ?

> lubie tez interpretacje A. Świrskiej...
            > W "Zaproszeniu do tarota" fajnie opisuje kartysmile ich symbolikę i znaczenie...
            > a 6 pucharow wedlug niej wrózebnie oznacza m.in. "przyjazn, miłe kontakty z oto
            > czeniem; w sferze uczuc wyraza pogodny i serdeczny nastroj, wskazuje na odwzaje
            > mnione uczucia"

też się zgadza, no szału dostanę - czego nie rozumiesz?

> niedawno trafilam na Gibaszewskiego "Tarot.Doktryna ezoteryczna a fenomen wroże
            > bnej magii tarota"; ciekawie napisana historia tarota...
            > a swoją drogą - tytuł zabójczo niejasny, hihi....
            • ja-tekla Re: ja nie rozumiem? 26.07.13, 22:56
              966ania napisał(a):

> zgadza się, co cię tu dziwi nie rozumiem ?

>
              > też się zgadza, no szału dostanę - czego nie rozumiesz?

szanowna Aniu, mamy pewien problem ze zrozumieniem sie....
              zarzucilas mi, ze zle interpretuję 6 pucharow, wiec podalam ci interetację tej karty przez kilku tarocistow, znanych i mniej znanych, bys uswiadomiła sobie, ze nie wszyscy tak ją widzą jak ty smile
              a ty teraz wyrażasz zdumienie, ze cos nie rozumiem....
              hmmm....ktos rzeczywiscie nie rozumie sad
              ja nie rozumiem np. co oznacza dla ciebie to archetypowe rozumienie kart i na czym/na kim sie opierasz? jakie jest zródło tego archetypu? i dlaczego powinnam tego archetypu się trzymac? bo inaczej to nawet w karcie Smierc ciąże zobaczęwink
              nie wyjasnilas tego...mam nadzieje, ze to tylko brak czasu z twej strony...

• 966ania Re: Cesarzowa rycerz monet 6 puchar 26.07.13, 10:57
          Cesarzowa Rycerz monet 6 kiel karty równorzędne: Na pytanie co on do mnie czuje i pojawią się te 3 karty, czyli pytanie stawia kobieta,
          odpowiedź dla niej będzie negatywną, zrani jej serce, oznajmi, że jest przeszkoda BO
          ona wychodzi w cesarzowej –przyjaciółce, bardziej matce bo stoi przy rycerzu monet, a rycerzem jest on, który się od niej aktualnie odwraca, ponieważ jego serce , uczucia, coś pięknego i cennego idzie w 6 kiel czyli do kobiety z przeszłości. On jest całym sercem przy kobiecie z przeszłości, którą jest Cesarzowa - kochanka.

Tak jak napisała Algaria, w tej relacji jest pokazane jej/pytającej dążenie do stworzenia fajnego miłego kącika, rodziny, erotycznej relacji (Cesarzowa to symbol seksu) z rycerzem den przy 6 kiel (dom, dzieci), ale tak nie będzie BO rycerz jest zakochany w kobiecie z przeszłości, a cesarzową która ma za plecami widzi jako 6 kiel tj . koleżanę, matke, siostre.
          Rycerz monet to energetyka bardzo wolna, dlatego nie ma co liczyć , że coś w krótkim czasie ulegnie zmianie, że ten rycerz zapomni o tym co było -on mało jest rozmowny, ale jak się zakocha to kaplica, trudno mu jest się odkochać. On taki stan bardzo długo przeżywa.

A kto powiedział, że nie można być razem w 6 kiel, żyć sielsko i anielsko - można, tylko że już to napisałam bez buław w takim związku nie ma patosu, z mieczami jest już wyraźny problem z seksem, monety jak wpadną to koniec...a ktoś z boku patrzący na ową rodzinę powie, ale im to dobrze , zbudowali świetny dom
          nie ma opcji będzie kochanka na boku, bo jedna ze stron (od jakiegoś czasu) seksualnie się nie spełnia w związku, ale zbyt silnie kocha rodzinę, aby ją zranić i odejść, więc szuka czegoś innego na boku, będąc jednocześnie kochającym ojcem i mężem, matką/ żoną.

Pardon, ale coś nie rozumiecie co oznacza relacja damsko-męska ...a pod tym kątem toczy się spór.

Kiedy zapyta mężczyzna : czy ona mnie kocha? co do mnie czuje?
          Odpowiedź jest bardzo pozytywna BO
          ona jest cesarzową, czyli erotyzm sam w sobie
          ona jest zachwycona rycerzem monet i chce budować z nim wspólny dom!
          Czyli jeśli tylko rycerz/ pytający się zdecyduje na kontynuuowanie tej znajomości, to owa jest na najlepszej drodze ku szczęściu.
          żeby stwierdzić iż cesarzowa widzi go jako brata, ma siostrzane, matczne itp uczucia do rycerza wówczas układ był by taki: cesarzowa 6 kiel ryc monet.

Taka jest różnica: zależy kto i o co pyta - trzysta razy to zostało napisane, ale ciągłe drążenie tematu, wkoło Macieju bez stabilnego przemyślenia, no ale tak też można...
          • 966ania Re: do ja-tekla 26.07.13, 11:19
            Przeczytałaś tyle książek, to Słowikowskiej , to Suligi itd. więc Twoja wiedza jest bogata,
            podziel się nią, przyłącz się do interpretaji zagadek, wróżb itd.
            zaprezentuj nam w praktyce teoretyczne umiejętności
            a nuż się czegoś nauczymy
            ...
            tarot.deste@outlook.com
            • algaria No to jeszcze ja :) 26.07.13, 12:32
              Dziękuję Wam za tę dyskusję, bo między innymi po to stworzyłam to forum - do dyskusji dysput nawet kłótni rozlewu krwi, który jest też mile widziany - już widzę te krwawe rozbryzgi na ścianach z przegryzionych tętnic ... tylko kiedy będziecie się zagryzać proszę o wzajemny szacunek .. nie mówię, że się nie szanujecie w tej dyskusji ale przypominam i uczulam...

Wtrącę się jeszcze raz ja

Ale... Ja wiem że to kupa po Michale.. ale...

Przecież są ludzie którzy chcą siedzieć w ciepłym bagienku miłości i patrzeć na partnera oczami zamglonymi i maślanymi. wzdychać w księżycową jasną noc - bez erotyzmu... to są właśnie takie uczucia słodkopierdzące pokazane w 6 kielichów - Ludzie czasem wolą taką miłość bo zostali wcześniej zranieni, przeszli burzliwy związek i chcą spokoju lub są chorzy , albo ze względu np na wiek i wtedy ważna jest opieka czułość szacunek wrażliwość partnera niż seks - wolą miziania całuski dotyki smyranie i trzymanie za rękę niż sam akt.
              Po za tym idealizowanie partnera w 6 kielichów może skończyć się np 5 kielichów kiedy nam się otworzą oczy lub 8 kielichów - czyli kochaś który odszedł w sina dal bo czuła opieka też oczy wypieka i kota zagłaskać też można i jak zrobimy partnerowi ten piedestał te grzanie kapci w piekarniku i wycieranie mu dupki to może się bardzo szybko znudzić.. owszem są tacy którym grzana deska sedesowa przez partnerkę jak najbardziej odpowiada i zostaje ale wtedy kobieta zmienia się z Cesarzowej w Królową kielichów - czyli z demona w męczennicę.

Rycerz monet to nie musi być bohater - przecież rycerz ma cechy inne niż "ludzkie" i to jest pracoholizm i dążenie do celu bardzo wolne, to też stabilizacja i taka biedna Cesarzowa chce stabilizacji i romantyczności w cichym związku 6 kielichów.. tylko jak to osiągnie to albo się znudzi ciepełkiem albo zmieni w Królowa kielichów - marudę i nudziarę czasem topiąca zawód jaki doznała w kielichu... Ja mam rycerza monet który jest zwrócony ku Cesarzowej

A jakie było pytanie główne wink .. aha strefa uczuć... To Freya jako Cesarzowa która chce być lub jest silna niezależna kobieca dąży ze wszystkich sił by dać ciepełko jakiemuś panu - chyba że w tej sferze uczuciowej Freya wyznaczyła sobie konkretnego pana - ale to nie zmienia faktu że właśnie z nim chce stworzyć swoje bagienko - czy stworzy a aaaa to już jest inne pytanie i inna może być odpowiedź.. I jeszcze nie znamy przeszłości Frey ale ja się pokuszę że ona miała dobre dzieciństwo i fajny dom rodzinny i na wzór swojego chce panu stworzyć przyszłość...

Czego Tekla nie zrozumiała ano tego czego i ja
              Cytuje swoja książke nie wiem kto to i co to...
              Karta mówi o przeszłości i wspomnieniach, patrzeniu wstecz Mówi np o dzieciństwie, radościach i szczęściu przeżytym już niegdyś i powracającym z przeszłości, o rzeczach które minęły. Inne odczytanie zaprzecza temu wskazuje na nowe związki, nową wiedze nowe środowisko a tej nowej sytuacj na dzieci bawiące sie w nieżyczliwym otoczeniu. Odwrócona przyszłość, odnowa to co w tej chwili przemija..

Czyli w jednej definicji zaprzeczenie - to w końcu przyszłość czy przeszłość - nowe czy stare jest podstawowym znaczeniem 6 kielichów

Jestem ciekawa tej matrycy o której wspomina ania ... kto ją stworzył? Jak powstała skąd się wzięło znaczenie kart - to podstawowe Bo jeżeli mówisz że Ci wielcy tylko kopiują i powielają to zacytuje

ja-tekla napisała:

> archetypowe znaczenie? wzór? czyli co? i według kogo?

...???
              według oryginału
              - co to ten oryginał i czyj ?
            • hanna1985 Re: do ja-tekla 26.07.13, 12:39
              dam Wam taka rade!kazdy powinien napelnic karte swoją wiedzą,energia ,wtedy bedziecie miec jasnosc !jedna Pani pisze tak ,a druga inaczej lub podobnie !trzeba scharakteryzowac karte od a do zet!nie da sie klasc tarota bez tzw szostego zmyslu!intuicja odgrywa tutaj najwazniejszą rolę!zawsze mozna poprosic karty ,aby w myslach podpowiedzialysmile,albo dociagnac jedną ,aby podpowiedzialy coswink
            • babowa Re: do ja-tekla 26.07.13, 12:40
              anka, nasze forum to nie wyscigi
              to jest miejsce dla kazdego i tego bardziej obytego w kartach i tego mniej
              nie uwazam zeby tekla musiała sie uczyc od ciebie
              kazdy szuka swego przewodnika
              i kazdy ma inne doswiadczenia z symbolami
              podobne ale inne
              warto uszanowac czyjes doswiadczenia a jesli trudno przełknac zdanie innych to mozna po prostu je zignorowac
              wszelkie ustawianie po katach, wskazywanie miejsca w szeregu, zgryzliwosci sa tu po prostu zbedne

udowadnianie za wszelka cene swych racji jest troche zenujace
              budzi niechec (?) i na pewno blokuje co niektorych do zabrania głosu, skoro jest tylko jedna prawda na tym forum
              ja stosuje zasade nie kopania sie koniem, odpuszczam
              jesli czujesz podobnie, dla atmosfery , dobra forum odpusc

dyskutowac trzeba ale z wyczucuiem i szacunkiem dla rozmowcy

do przemyslenia- miotła
              • 966ania Re: do ja-tekla 26.07.13, 13:08
                babowa napisała:

> anka, nasze forum to nie wyscigi
                > to jest miejsce dla kazdego i tego bardziej obytego w kartach i tego mniej
                > nie uwazam zeby tekla musiała sie uczyc od ciebie

???
                kto mówi, że ma się uczyć ode mnie? to jest dyskusja , to jest spór i w sporze zawsze dwie strony się uczą

> kazdy szuka swego przewodnika
                > i kazdy ma inne doswiadczenia z symbolami
                > podobne ale inne
                > warto uszanowac czyjes doswiadczenia a jesli trudno przełknac zdanie innych to
                > mozna po prostu je zignorowac
                > wszelkie ustawianie po katach, wskazywanie miejsca w szeregu, zgryzliwosci sa t
                > u po prostu zbedne

>
                > udowadnianie za wszelka cene swych racji jest troche zenujace
                > budzi niechec (?) i na pewno blokuje co niektorych do zabrania głosu, skoro jes
                > t tylko jedna prawda na tym forum

co ty piszesz? czyli co to że 6 kiel jest kartą przeszłosci , a odwrócona przyszłości to jest moja prawda, moja racja udawadniana za wszelką cenę ?

> dyskutowac trzeba ale z wyczucuiem i szacunkiem dla rozmowcy

gdybym nie miała szacunku do rozmówcy i do tego w co wierzy, czy głosi to bym najzwyczajniej w świeci go olała bo bym stwierdziła, że nie warto, po prostu.
                Zachęciłam Tekle do udziału w zagadkach, wróżbach bo przczytała wiele na temat tarota różnych wielkch(?) a nawet napisałam, że to my , ktoś z nas może od niej się czegoś nauczyć.

>
                > do przemyslenia- miotła

nie potrzebuję miotły do myślenia.
            • ja-tekla Re: do ja-tekla 26.07.13, 23:05
              gdybys uwaznie czytała posty innych to bys zauwazyla, ze przyznaję się bez bicia, zem slaba we wrózeniu netowym, nie czuję tego...
              a po drugie: zawsze podkreslam, ze rozne fora tarotowe podczytuję z chęci uczenia się i próby zrozumienia innych tarocisteksmile
              a po trzecie: nie wiedzialam, ze muszę się włączac w zagadki, wrózby, choc przez net nie potrafięsad
              to chyba poszukam innego miejsca w necie....jesli ma skromna wiedza nikomu nie słuzysad
              • algaria Re: do ja-tekla 26.07.13, 23:58
                No chyba żartujesz z tym poszukaniem innego miejsca

Ja się uczę od Ciebie i czerpię wiedzę z Twojego doświadczenia np z etyki czy patrzenia na klienta czy problem, przez pryzmat wróżenia osobistego - czego ja mam tylko nieliczną szansę doświadczać ( warunki lokalowe i wścibskość rodzinki wink )
                Dla mnie nie musisz brać udziału w zabawach i zagadkach - zresztą ja szanuje Twój "stosunek" i wyczucie kart z wróżenia internetowego i rozumiem że nie jesteś zwolenniczką ani propagatorką takiej formy (ja też nie zawsze umiem odczytywać cudze rozkłady i karty)- czego nie potępiasz i za to też Cie szanuje..

Teklo powiem tak: jesteś mi potrzebna - mi osobiście i zapewniam Cie że nie tylko mi - Twoje doświadczenie i wiedza jest dla mnie (nas) ważna Twój spokój, opanowanie i wyczucie drugiego człowieka - po za tym pokazujesz tę sferę wróżbiarstwa do której nam jeszcze długa droga

p.s. Ja tez chcę wiedzieć co to są te matryce i kto nadał im wzór.. tak po ludzku z ciekawości i by uzupełnić swoja wiedzę
                • kashaa_35 Re: do ja-tekla 27.07.13, 06:36
                  Teklo droga ,myślę dokładnie tak jak algaria i jesteś tu dla mnie autorytetem.
                  Twoje doświadczenie, sympatia i bardzo ludzkie spojrzenie na problemy są nieocenione.
                  Jesteś nam tu bardzo potrzebna !!
                  smile
                • ja-tekla Re: przepraszam, algaria.. 27.07.13, 07:01
                  ponioslo mnie wczoraj sad
                  i dziękuję wszystkim za miłe slowasmile
                  po prostu trudny tydzien mialam i jakos za gwałtownie zareagowałam na uwagi ani...przyznaję: nie lubię, gdy zarzuca mi się nieuctwo (te literki tarotowe, hihi)...
                  rowniez alergicznie reaguję, gdy ktos twierdzi, ze istnieje jedyna, prawidlowa interpretacja kart, bo to totalna bzdura! owszem, karty mają ogolne znaczenie, znane nam wszystkim, ale kazda wiedzma "widzi" je po swojemu! i one do nas mówią naszym językiem!
                  ja np. nie lubie karty Kapłana; kojarzy mi się ze skostnieniem, trwaniem w okowach nakazów (muszę, powinnam, tak nalezy)....a ktos inny widzi ją jako przywiązaniem do tradycji, norm itp. A subiektywizm nie wyklucza trafnych wrozb, bo karty układają się "pod wróżkę"... i dlatego tak mi trudno interpretowac rozkłady innych wiedzm!
                  swoją drogą - ciekawy bylby wątek, ktore karty lubi się, a ktorych nie znosi wink
                  co do wrozb przez net; nie jestem przeciw, tylko ja tak nie potrafię sad i bardzo zazdroszczę tym wiedzmom, ktorym one wychodzą.I to jak czasami! Tu muszę zachwycic się freyą smile freya, jestes niesamowita! I algarią - to ze strojem kąpielowym ledy było niesamowitesmile i nie tylko to!
                  szkoda, ze ania nic nie napisala o tych archetypach, nie podała, co dla niej jest tym "oryginałem", bo zaciekawila mnie...
                  jeszcze raz przepraszam za zamieszanie, wiedzmy smile i do następnego wink bo gdy poprawnie i grzecznie - to nudno i nieciekawe wink
                  • babowa Re: przepraszam, algaria.. 27.07.13, 09:42
                    zes tekla wymyslila
                    aby nie skakac sobie do gardeł i rodzin sie nie czepiac, to wszystko inne dozwolone wink
                    i pewnie ze jest nauka z takich dyslusji- znaczenie 6 pucharow i rozne ich odcienie zapamietam juz na bank :d
              • leda-is-one Re: do ja-tekla 27.07.13, 06:29
                Tekla!!!!!
                Ani mi się waż!!!!
                Tu jest Twoje miejsce z nami,tymi jak Ty i z malutkimi jak ja;-(
                Ty nas widziszsmile
                poza tym... kto nas będzie głaskał?????
    • hanna1985 Re: Cesarzowa rycerz monet 6 puchar 26.07.13, 12:42
      jesli pojawia sie wielki arkan ,to on jest najwazniejszy w rozkladzie!tak jakby przoduje!nie powinno sie doszukiwac glebiej w interpretacje karty ,tylko to co wiemy wykorzystac!
    • freya_v Re: Cesarzowa rycerz monet 6 puchar 26.07.13, 12:52
      Zapytałam o tę kombinację kart bo już parę razy mi się tak ustawiły karty i pomyślałam że może ma to jakieś konkretne znaczenie i że może komuś też tak coś pokazały. Potanie było trochę mało konkrene moja wina ostatni rozkład jaki pamiętam to był na pyt jakie będą relacje między x a y i kładłam po jednej karcie na miesiąc przykładowo wyszło tak:
      maj-cesarzowa
      czerwiec-rycerz monet
      lipiec-6 puchar

ja pomyślałam że to będzie ochłodzenie w relacji rycerz monet się wlecze prawie że osiada na laurach przy 6 puchar tkwi (brzydko to napisze) w cieplutkim bagienkutongue_out nie jest źle więc nie ma powodu by to zmieniać czy kończyć relacje.. No i jeszcze suma tych kart umiarkowanie więc do ochłodzenia też pasuje uczucia są ale dawkowane itd trochę zamieszania wprowadził ten wątek ale co chciałam do dostałamsmile dziękuje dziewczyny za odpowiedzismile
      • hanna1985 Re: Cesarzowa rycerz monet 6 puchar 26.07.13, 13:16
        tez bym tak zinterpretowala,w moim odczuciu rycerz monet wieje chlodem ,rycerze nie sa dojrzali,wszystko jets niepewne i na chwilke !
      • 966ania Re: Cesarzowa rycerz monet 6 puchar 26.07.13, 14:03
        freya_v napisała:

> Zapytałam o tę kombinację kart bo już parę razy mi się tak ustawiły karty i pom
        > yślałam że może ma to jakieś konkretne znaczenie i że może komuś też tak coś po
        > kazały. Potanie było trochę mało konkrene moja wina ostatni rozkład jaki pamięt
        > am to był na pyt jakie będą relacje między x a y i kładłam po jednej karcie na
        > miesiąc przykładowo wyszło tak:
        > maj-cesarzowa
        > czerwiec-rycerz monet
        > lipiec-6 puchar
        >
        > ja pomyślałam że to będzie ochłodzenie w relacji rycerz monet się wlecze prawie
        > że osiada na laurach przy 6 puchar tkwi (brzydko to napisze) w cieplutkim bagi
        > enkutongue_out nie jest źle więc nie ma powodu by to zmieniać czy kończyć relacje.. N
        > o i jeszcze suma tych kart umiarkowanie więc do ochłodzenia też pasuje uczucia
        > są ale dawkowane itd trochę zamieszania wprowadził ten wątek ale co chciałam d
        > o dostałamsmile dziękuje dziewczyny za odpowiedzismile

Wprowadził zamieszanie, ale i wyjaśnił smile

...i Umiarkownie się zamanifestowało wink

czyli przez okres 3 miesięcy Umiarkowanie stanowi pieczę, a KF i Mag jako Suma (100) układu tj. silnie zaznaczony los, zrządzenia losu, czynniki zewnętrzne, karma nie wiem jak to napisać będą wpływać na rozwój wydarzeń, a końcowo na ogłoszenie tego co się wydarzy/ło, zaistnieje /zaistniało między panem x i panią y -Kapłan.

...według 3-6-9- rycerz kiel - umiarkowanie - kapłan
    • 966ania Re: Cesarzowa rycerz monet 6 puchar 26.07.13, 13:19
      algaria napisała:
      >
      > Przecież są ludzie którzy chcą siedzieć w ciepłym bagienku miłości i patrzeć na
      > partnera oczami zamglonymi i maślanymi. wzdychać w księżycową jasną noc - bez
      > erotyzmu... to są właśnie takie uczucia słodkopierdzące pokazane w 6 kielichów
      > - Ludzie czasem wolą taką miłość bo zostali wcześniej zranieni, przeszli burzl
      > iwy związek i chcą spokoju lub są chorzy , albo ze względu np na wiek i wtedy w
      > ażna jest opieka czułość szacunek wrażliwość partnera niż seks - wolą miziania
      > całuski dotyki smyranie i trzymanie za rękę niż sam akt.

No właśnie i ta karta 6 kiel tego typu sytuacje opisuje bez krzy erotyzmu, a dlaczego brak tego erotyzmu to już inna historia ukryta w innych kartach.

> Rycerz monet to nie musi być bohater - przecież rycerz ma cechy inne niż "ludzk
      > ie" i to jest pracoholizm i dążenie do celu bardzo wolne, to też stabilizacja i
      > taka biedna Cesarzowa chce stabilizacji i romantyczności w cichym związku 6 ki
      > elichów.. tylko jak to osiągnie to albo się znudzi ciepełkiem albo zmieni w Kró
      > lowa kielichów - marudę i nudziarę czasem topiąca zawód jaki doznała w kielichu
      > ... Ja mam rycerza monet który jest zwrócony ku Cesarzowej

Dokładnie tak jak i Cesarzowa nie musi być bohaterką aczkolwiek jako jedyny AW w rozkladzie wiedzie prym, co innego gdyby była dodatkowa karta AW...
      >
      > A jakie było pytanie główne wink .. aha strefa uczuć... To Freya jako Cesarzowa k
      > tóra chce być lub jest silna niezależna kobieca dąży ze wszystkich sił by dać c
      > iepełko jakiemuś panu - chyba że w tej sferze uczuciowej Freya wyznaczyła sobie
      > konkretnego pana - ale to nie zmienia faktu że właśnie z nim chce stworzyć swo
      > je bagienko - czy stworzy a aaaa to już jest inne pytanie i inna może być odpow
      > iedź.. I jeszcze nie znamy przeszłości Frey ale ja się pokuszę że ona miała dob
      > re dzieciństwo i fajny dom rodzinny i na wzór swojego chce panu stworzyć przysz
      > łość...

Nie Freya nie napisała, że ten układ jej dotyczy, także nie wiemy czy tą Cesarzową jest Freya, może ale niekoniecznie...
      Napisała: takie połączenie kart wypadło mi parę razy w rozkładach odnośnie sfery uczuciowej. – odnośnie sfery uczuciowej kogo? Freyi czy po prostu podczas ćwiczeń, lub w rozkładach dla innach osób? Także to nie jest konkretne i jasno zadane pytanie, a raczej postawiony dylemat.

>
      > Czego Tekla nie zrozumiała ano tego czego i ja
      > Cytuje swoja książke nie wiem kto to i co to...
      > Karta mówi o przeszłości i wspomnieniach, patrzeniu wstecz Mówi np o dzieciństw
      > ie, radościach i szczęściu przeżytym już niegdyś i powracającym z przeszłości,
      > o rzeczach które minęły.

archetypowe znaczenie 6 kiel pozyt to przszłość

Inne odczytanie zaprzecza temu wskazuje na nowe związk
      > i, nową wiedze nowe środowisko a tej nowej sytuacj na dzieci bawiące sie w nie
      > życzliwym otoczeniu. Odwrócona przyszłość, odnowa to co w tej chwili przemija..

archetypowe znaczenie 6 kiel odwróconej to przyszłość
      >
      > Czyli w jednej definicji zaprzeczenie - to w końcu przyszłość czy przeszłość -
      > nowe czy stare jest podstawowym znaczeniem 6 kielichów
      >

> Jestem ciekawa tej matrycy o której wspomina ania ... kto ją stworzył? Jak pows
      > tała skąd się wzięło znaczenie kart - to podstawowe Bo jeżeli mówisz że Ci wie
      > lcy tylko kopiują i powielają to zacytuje

3 -6- 9 - Rycerz kiel - Umiarkowanie - Kapłan co oznacza, że jedna z kart AW sie silnie zamanifestuje
      >
      > ja-tekla napisała:
      >
      > > archetypowe znaczenie? wzór? czyli co? i według kogo?
      >
      > ...???
      > według oryginału
      - co to ten oryginał i czyj ?

no, nie każdy taki szczęściarz i ma pełny dostęp sad
    • krakuskaa Re: Cesarzowa rycerz monet 6 puchar 27.07.13, 12:31
      Dzień dobrysmile
      chciałam tylko powiedzieć, że bardzo cenię uwagi, wnioski i pomysły dziewczyn: zaawansowanych smile w Tarocie, tylko ja nie lubię zagadek i w nich się nie udzielam, nie mam też wiedzy- to wiem, ale mam nadzieję, że nie jest to obowiązkowesmilesmile na forum,

a do Ani mam pytanie--Aniu czytając Twoje wypowiedzi odnoszę wrażenie, że stawiasz swoją wiedzę ponad innymi, a może --poproszę--zdradzisz swój sekret określenia czasusmile, ten z tajemnej księgi na temat małych arkan---byłoby fajnie, czegoś się dowiedzieć,,,,
      pozdrawiam serdecznie dziewczynysmile
    • krolowa.mieczy Re: Cesarzowa rycerz monet 6 puchar 30.07.13, 22:32
      Facet ma eks i dziecko z nią i ona wraca jak bumerang. Znaczy ciągnie się za nim i będzie ciągnęła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka