Dodaj do ulubionych

Jaki sprzęt - zgadywanka

03.08.13, 15:29
Dziś się bardzo zezłościłam, bo pewien sprzęt zrobił mi psikusa i odmówił posłuszeństwa - co to było tzn chodzi o sprzęt i do kogo z nas należało - do dziecka, do borsuka czy do mojej mamy?
Obserwuj wątek
    • 1alaska Re: Jaki sprzęt - zgadywanka 03.08.13, 21:33
      Cesarz - sprzęt należy do Borsuka
      Księżyc - luneta
      • babowa Re: Jaki sprzęt - zgadywanka 04.08.13, 12:25
        jaki sprzet- diabel, cesarz
        do kogo nalezał- krolowa puch
        nalezał do mamy, ale co to było?

nie wiem, za duzo mysli , nie umiem połaczyc
        kto pomoze?
    • kita32 Re: Jaki sprzęt - zgadywanka 04.08.13, 12:33
      Do kogo należy ten sprzęt? - Moc - to karta zwierzęcej siły, więc myślę, że sprzęt należał do borsuka.
      Masz borsuka??? Prawdziwego? Takie zwierzę co jest pod ochroną?

Jaki sprzęt może należeć do borsuka? Klatka, basen, zabawka borsukowa?

Przeznaczenie tego sprzętu?- 4 Kijów (-) - wejście, wprowadzenie do czegoś. Może borsuk nie mógł gdzieś wejść, wyjść?
      Główny materiał z którego jest zbudowany lub główna zasada działania (np. czy jest to urządzenie na prąd)? - 9 Mieczy - urządzenie na prąd lub coś z metalu.
      Może coś, co miało działać na fotokomórkę, albo klatka metalowa dla borsuka.
      Wielkość tego sprzętu? - 9 Mieczy (-) - chyba nieduże;
      kształt?- 8 Monet (-) - zaokrąglony, sprzęt solidny.

Ale serio, masz borsuka? Jakiś poraniony lub chory i leczysz go? No bo po co mieć borsuka? Ja bym się bała trzymać zwierzę z takimi zębami - ani pogłaskać, ani przytulić, ani pogadać...

• babowa Re: Jaki sprzęt - zgadywanka 04.08.13, 12:38
        kita, borsuk to'pieszczotliwa" nazwa algarowego meza
        big_grin
        • 1alaska Re: Jaki sprzęt - zgadywanka 04.08.13, 13:08
          No bo po co mieć borsuka? Ja bym się bała trzymać zwierzę z takimi zębami - ani pogłaskać, ani przytulić, ani pogadać...

Gdyby Borsuk to przeczytał... big_grin big_grin big_grin
          • babowa Re: Jaki sprzęt - zgadywanka 04.08.13, 13:13
            alaska, tez padłam przy tym zdaniu big_grin
            na bank przeczta to algaria
            i mysle, ze padnie równie
            • algaria Borsuk 04.08.13, 13:51
              Oplułam monitor
              To ja wam go trochę przedstawię....

Ja się już go nie boje - przywykłam big_grin
              Mimo że nie ma białej pręgi na plecach bliżej mu jednak do skunksa ale borsuk brzmi sympatyczniej wink W klatce go trzymać nie muszę biega swobodnie po domu - zwłaszcza na odcinku kanapa w salonie - łazienka - garaż
              Borsuk daje się głaskać - zębów ma chyba z 8 wszystkiego wink to nie szkodliwy - gadać się często z nim nie da - jedynie o motocyklach - co można mu tu przyznać bardzo dobrze się na nich zna - zwłaszcza na zabytkach. Co prawda do kuwety się nie załatwia, ale sprzątać po nim muszę - basenu nie wymaga tylko czasem wannę okupuje, ale z rzadka bo się chyba wody boi i ma alergie na świeże powietrze bo mi bez przerwy okna zamyka. Łatwiej go ubrać ja wyżywić.. ale jak ma swoje orzeszki i piwo to jest w pełni szczęśliwy. Ze sprzętu jaki mógłby się mu zepsuć to tylko któryś z motocykli.. Jedynie co w nim lubię to jego poczucie humoru wink W sumie to jest nieszkodliwy i niegroźny - podobno mu skrzydła podcięłam i obecnie bliżej mu do kury w locie niż do orła, ale to mój własnoręcznie wyhodowany i oswojony i bardzo dobrze znany borsuk i jak na razie nie zamienię go na innego. wink
              • kita32 Re: Borsuk 04.08.13, 17:42
                To też się uśmiałam big_grin
              • nielaik Re: Borsuk 04.08.13, 19:22
                Algaria przyznaj się ty Borsuka trzymasz w klatce na prąd i fotokomórkę big_grin
                • algaria Re: Borsuk 04.08.13, 19:36
                  No wiesz, przyjaciół trzymaj blisko wrogów jeszcze bliżej tongue_out

Tyle ile on ma u mnie swobody to u żadnej baby by nie miał i patrz mimo tego sam nie chce uciec - nawet przez mój podły charakter big_grin Wraca do mnie jak bumerang
      • algaria Kita :) 04.08.13, 13:37
        Borsuk to mój mąż - od kilku lat zrobił się takim domowym borsukiem kanapowym pod szczególna ochroną big_grin
        • anuszzka Re: Kita :) 04.08.13, 14:15
          padłambig_grin

• anuszzka co to za sprzet 04.08.13, 14:21
            co to za sprzet 10kiel
            do kogo nalezy 3miecze (as mieczy)

sprzet nalezy jakby do was wszystkich, ale pokazalo mi sie serce, wiec do tego kogo kochasz najbardziej-dziecka?
            co to za sprzet- jakis grajek, sprzet grajacy
            • anuszzka Re: co to za sprzet 04.08.13, 14:25
              ewentualnie jakaś konsola, takie coś w co się gra a ty się poruszasz np. tańczysz czy grasz w golfa (nie wiem jak to sie fachowo nazywa)
              to moze być okrągłe, wiruje jakby
        • kashaa_35 Re: Kita :) 04.08.13, 14:28
          Do kogo należy sprzęt : 10 monet , do mamy
          Co to jest : cesarz, no i nie wiem , obie karty są takie solidne, może jakiś sprzęt kuchenny, może coś co służy do odpoczynku lub do relaksu .
          • nielaik Re: Kita :) 04.08.13, 19:28
            Do kogo należy: Królowa Buław
            Sprzęt: 10 monet

Nie wiem czy to kobieta czy mężczyzna, ale jest to osoba dojrzała. Kobieta algaria.
            Sam sprzęt związany jest z przechowywaniem czegoś, można do niego włożyć coś, wymieszać.
      • kita32 Re: Jaki sprzęt - zgadywanka 04.08.13, 18:02
        Po wyjaśnieniach co do borsuka smile to jeszcze raz patrzę na swoje karty.

> Do kogo należy ten sprzęt? - Moc - tu nadal pasuje mi borsuk, czyli mąż.

> Przeznaczenie tego sprzętu?- 4 Kijów (-) - coś co przydaje się przed wyjściem z domu lub na przygotowanie czegoś do zrobienia w domu;

> Główny materiał z którego jest zbudowany lub główna zasada działania (np. czy jest to urządzenie na prąd)? - 9 Mieczy
        - to mi wygląda na urządzenie na prąd, przy którym trochę trzeba uważać, może mieć w środku noże. Najpierw pomyślałam o jakimś robocie kuchennym, ale to byłby sprzęt raczej żony, a nie męża. Maszynka do golenia? Może mąż ogolił się do połowy, a drugiej połowy twarzy już nie zdążył?

> Wielkość tego sprzętu? - 9 Mieczy (-) - spodziewam się, że nieduże, ale tu pewności nie mam.

> kształt?- 8 Monet (-) - może być zaokrąglone, albo mieć jakieś kółeczka - do maszynki do golenia pasuje.

No ale sama Algaria napisała, że mężowi jakby się jakiś sprzęt zepsuł,to tylko motocykl, więc to raczej nie sprzęt męża. Jednak już nic nie zmieniam - poczekam na odpowiedź smile
    • dobrawrozkajudyta Re: Jaki sprzęt - zgadywanka 04.08.13, 20:39
      Mnie wychodzi, że do borsuka (mój Mag siedzi w dzikim terenie i odziany jest w futro), a z karty Sprawiedliwośc wynika, że to mógł byc jakiś pojazd mechaniczny. Samochód zarejestrowany na męża, którym chciałaś gdzieś wyjechac? Jeśli tak, nie martw się, uniknęłaś wypadku smile
    • dobrawrozkajudyta Re: Jaki sprzęt - zgadywanka 05.08.13, 14:45
      A gdzie rozwiązanie, bo nie zauważyłam wink ?
    • algaria Re: Jaki sprzęt - odpowiedź 05.08.13, 15:10
      To nie jest już śmieszne.. mamy na pokładzie hakera?
      Bo już tu 2 razy umieszczałam odpowiedź i 2 razy gdzieś zginęła..
      Już nie będę się rozpisywała kto co i jak trafił po odpowiedzi będzie wiadomo
      MONITOR - MAMY

Po podłączeniu mamy komputera do jej monitora - monitor nie dawał oznak tzn był podłączony do sieci i kompa ale z nim nie współdziałał - po przewiezieniu go do mnie do domu i podłączeniu do innego komputera - działał bez zarzutów - dodam że komputer z innym monitorem współgrał idealnie..

Dziękuję wszystkim za udział w zagadce

A to nagroda dla wszystkich - może trochę smutna ale piękna

• kita32 Re: Jaki sprzęt - odpowiedź 05.08.13, 16:50
        9 Mieczy dobrze mnie naprowadzało na sprzęt elektroniczny.
        Moc wskazało na mamę - powinnam się zasugerować postacią kobiecą - silna kobieta czyli mama smile.
        kształt 8 Monet - może podzielność przez 4 powinna mi zasugerować kształt prostokątny?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka