algaria 22.09.13, 22:22 Po latach wróciłam i ponownie oglądam serial. Jakiej tematyki ten serial dotyczy a już tytuł to szczyt marzeń podpowiem że to serial polski Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kita32 Re: serial - zagadka 22.09.13, 23:31 Na serialach kompletnie się nie znam, bo nie oglądam w ogóle (poza Siłą Wyższą - i to nie od początku), ale spróbuję. tło (karta, która się pokazała przy tasowaniu) - Sąd Ostateczny (-) - serial ten dobrze Ci się kojarzył, chcesz zregenerować w sobie tamto odczucie na nowo, ale jednak to już nie to samo jak serial oglądany po raz pierwszy. 1.2.Jakiej tematyki ten serial dotyczy? - Moc, 2 Mieczy - odkrywanie własnej mocy, która jest z początku ukryta, uśpiona, ale potencjalnie drzemie w bohaterach. To mogło by pasować do tematyki przygodowej, ale jeszcze bardziej do takiej głęboko psychologicznej. 3.4 Jak brzmi tytuł?- 5 Monet, 9 Kijów - w tytule może być coś o solidarności, coś w rodzaju - we wspólnocie siła, damy radę mimo przeszkód. Odpowiedz Link
kita32 Re: serial - zagadka 25.09.13, 08:31 1.2.Jakiej tematyki ten serial dotyczy? - Moc, 2 Mieczy - odkrywanie własnej mocy, która jest z początku ukryta, uśpiona, ale potencjalnie drzemie w bohaterach. - odkrywanie, ale nie własnej mocy, tylko odkrywanie przez "mocnych" tego co ukryte, schowane. 3.4 Jak brzmi tytuł?- 5 Monet, 9 Kijów - w tytule może być coś o solidarności, > coś w rodzaju - we wspólnocie siła, damy radę mimo przeszkód. - trochę jest na rzeczy, ale 5 Monet i 9 Kijów mogła mi nasunąć sformułowanie "społeczność zamknięta, pilnująca swoich terytoriów" - lepiej by pasowało. Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: serial - zagadka 23.09.13, 11:22 serial ogolnie - Qmonet tytul - cesarz gl. bohater(owie) - 5puch rodzaj serialu - paz puch tematyka - krol puch Tlok jak ulu. na mysl mi przychodzi "Czterdziestolatek", "daleko od szosy", jan serce. albo karty mi znow sfiksowaly. Odpowiedz Link
leda-is-one Re: serial - zagadka 23.09.13, 21:23 Ranczo..z kart przez dziewczyny wyciągniętych.pasuje mi Ranczo Odpowiedz Link
algaria Re: serial - zagadka 23.09.13, 22:16 podpowiem że ten serial jest dostępny w internecie Odpowiedz Link
szafranpjk Re: serial - zagadka 24.09.13, 12:09 ja odniosę się do kart królowej- "Mistrz i Małgorzata" mi tu pasuje Odpowiedz Link
krakuskaa Re: serial - zagadka 24.09.13, 15:00 Algario nie wiem, o jaki serial ci chodzi, znam tylko dwa nowe polskie seriale, parę takich zabytkowych, a w sieci to nie oglądam żadnego,,, ciekawa jestem odpowiedzi Odpowiedz Link
algaria Re: serial - zagadka 24.09.13, 22:15 Uwielbiam kryminały - moim ulubionym jest 07 Zgłoś się - ale teraz wróciłam do serialu stosunkowo młodego w podobnym klimacie Przy prasowaniu oglądam Kryminalnych sezon, po sezonie, odcinek ,po odcinku Dziękuję za udział w zagadce Odpowiedz Link