Dodaj do ulubionych

serial - zagadka

22.09.13, 22:22
Po latach wróciłam i ponownie oglądam serial.

Jakiej tematyki ten serial dotyczy
a już tytuł to szczyt marzeń
podpowiem że to serial polski
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: serial - zagadka 22.09.13, 23:31
      Na serialach kompletnie się nie znam, bo nie oglądam w ogóle (poza Siłą Wyższą - i to nie od początku), ale spróbuję.

tło (karta, która się pokazała przy tasowaniu) - Sąd Ostateczny (-) - serial ten dobrze Ci się kojarzył, chcesz zregenerować w sobie tamto odczucie na nowo, ale jednak to już nie to samo jak serial oglądany po raz pierwszy.

1.2.Jakiej tematyki ten serial dotyczy? - Moc, 2 Mieczy - odkrywanie własnej mocy, która jest z początku ukryta, uśpiona, ale potencjalnie drzemie w bohaterach.
      To mogło by pasować do tematyki przygodowej, ale jeszcze bardziej do takiej głęboko psychologicznej.

3.4 Jak brzmi tytuł?- 5 Monet, 9 Kijów - w tytule może być coś o solidarności, coś w rodzaju - we wspólnocie siła, damy radę mimo przeszkód.
      • kita32 Re: serial - zagadka 25.09.13, 08:31
        1.2.Jakiej tematyki ten serial dotyczy? - Moc, 2 Mieczy - odkrywanie własnej mocy, która jest z początku ukryta, uśpiona, ale potencjalnie drzemie w bohaterach.

- odkrywanie, ale nie własnej mocy, tylko odkrywanie przez "mocnych" tego co ukryte, schowane.

3.4 Jak brzmi tytuł?- 5 Monet, 9 Kijów - w tytule może być coś o solidarności,
        > coś w rodzaju - we wspólnocie siła, damy radę mimo przeszkód.

- trochę jest na rzeczy, ale 5 Monet i 9 Kijów mogła mi nasunąć sformułowanie "społeczność zamknięta, pilnująca swoich terytoriów" - lepiej by pasowało.
    • krolowa.mieczy Re: serial - zagadka 23.09.13, 11:22
      serial ogolnie - Qmonet
      tytul - cesarz
      gl. bohater(owie) - 5puch
      rodzaj serialu - paz puch
      tematyka - krol puch

Tlok jak ulu. na mysl mi przychodzi "Czterdziestolatek", "daleko od szosy", jan serce.
      albo karty mi znow sfiksowaly. tongue_out
      • anuszzka Re: serial - zagadka 23.09.13, 19:52
        Na dobre i na złebig_grin
        • leda-is-one Re: serial - zagadka 23.09.13, 21:23
          Ranczo..z kart przez dziewczyny wyciągniętych.pasuje mi Ranczowink
    • algaria Re: serial - zagadka 23.09.13, 22:16
      podpowiem że ten serial jest dostępny w internecie smile
      • szafranpjk Re: serial - zagadka 24.09.13, 12:09
        ja odniosę się do kart królowej- "Mistrz i Małgorzata" mi tu pasuje
    • krakuskaa Re: serial - zagadka 24.09.13, 15:00
      Algario nie wiemsmile, o jaki serial ci chodzi, znam tylko dwa nowe polskie seriale, parę takich zabytkowych, a w sieci to nie oglądam żadnego,,smilesmile, ciekawa jestem odpowiedzismile
    • algaria Re: serial - zagadka 24.09.13, 22:15
      Uwielbiam kryminały - moim ulubionym jest 07 Zgłoś się - ale teraz wróciłam do serialu stosunkowo młodego w podobnym klimacie
      Przy prasowaniu oglądam Kryminalnych sezon, po sezonie, odcinek ,po odcinku

Dziękuję za udział w zagadce smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka